gnsX Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 αν ηταν ετσι θα ειχαμε μεινει ακομα στα 3.1Τα 8.1 έχουν support ακόμη ενώ τα 3.1 όχι, δεν κολλάει αυτό που λες
NEFTIS Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 ω μεγαλε γκουρου, διδαξε γνωση. ΕΙΡΩΝΙΑ mode ON Τώρα που το λες... έχεις δίκιο. Το δίκιο σου βουνό. Με επεισες. Τρέχω να βάλω τα 10 που προτείνεις. Να κάνω δουλειά μου σαν άνθρωπος. ΕΙΡΩΝΙΑ mode OFF 1
panos0100 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Είχα τα 10 για 2 μήνες, και παραλίγο να με κάψουν το μηχάνημα, ξανά έβαλα τα 7 και ηρέμησα βάλε τα 7 είναι πολύ σταθερό λογισμικό και απροβλημάτιστο
Ghost_Rider Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Τα 8.1 έχουν support ακόμη ενώ τα 3.1 όχι, δεν κολλάει αυτό που λες απο τη στιγμη που γραφει 3.1 τι περιμενεις να καταλαβει ο μεσος αναγνωστης...
kprimax Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δοκίμασα τα win10 στον υπολογιστή μου με τα εξής χαρακτηριστικά CPU Q6600 RAM 8,00GB Dual-Channel DDR2 @ 333MHz (5-5-5-15) Motherboard P45XE-WiFiN Οθόνη Philips 220WS (1680x1050@60Hz) GPU 256MB ATI Radeon HD 3850 Αργούσε περισσότερο να κάνει boot και γενικά το μηχάνημα έγινε γίνει αισθητά πιο αργό σε όλα του. Δεν είμαι ειδήμων, αλλά πιστεύω πως τα 10αρια είναι πιο βαριά, τουλάχιστο για παλιότερα μηχανήματα. Γύρισα στα 8.1 ( με Classic Shell ), άλλωστε δεν είδα να μου προσφέρουν κάτι περισσότερο τα 10.
Alex-V Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 εγώ αυτό που ζητάω είναι να εχει την καλλίτερη δυνατή ταχύτητα σε παιχνίδια σε browsing αλλά ιδιαίτερα σε προγράμματα καθώς χρησιμοποιώ αρκετά εως και πολλά και πολλές φορές ταυτόχρονα . Άρα που θα πρέπει να καταλήξω 7 η 8.1 *Δεν εχω κανένα αυθεντικό λογισμικό και ούτε είχα ποτέ διότι θεωρώ οτι η Microsoft πουλάει ένα πολύ ακροίβο λογισμικό το οποίο στο παρέχει μισοτελειωμένο με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνεται στην αρχή σε βασικές λειτουργίες και ύστερα από πολύ χρονικό διάστημα εκεί που έχει διορθωθεί και σχεδόν ολοκληρωθεί το λογισμικό , σου πλασάρουν το επόμενο Διαφορα στο browsing δεν θα δεις οποιαδηποτε windows και να βαλεις. Το browsing ειναι browsing. Και την πιο ελαφρια διανομη linux να βαλεις τα ιδια αποτελεσματα θα δεις. Για το multitasking που αναφερεις για τα πολλα προγραμματα, παιζει ρολο ποση μνημη ram εχεις και ποσο δυνατο επεξεργαστη και οχι τοσο τι λειτουργικο. Απο μενα παντως 8.1. Εχουν βελτιωθει παρα πολλα. Ειναι θεμα γουστου. Θα ακουσεις απειρες γνωμες. Οπως βλεπεις γινεται ενας πολεμος.
Ghost_Rider Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 σαν τα 7αρια δεν εχει να υποθεσω τα 9 εστι 8.1
chris_g92 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Απορω καποιος πως μπορει να λεει σοβαρα πχ οτι τα windows 10 κοντεψαν να μου καψουν το μηχανιμα αν ειναι δυνατον. Τωρα στο θεμα μας ξεκολατε το κεφαλι σας ακου εκει windows 7, βαλτε και windows 98 παιδια.Και θα εχει το παιδι κανα καινουργιο μηχανιμα και θα ρωταει στα φορουμ σε 2 χρονια γιατι δεν μου παιζει το ταδε παιχνιδια και θα του λενε δεν εχεις support dx12. Δεν θα εχει support dx12 γιατι καποιοι ανθρωποι ειναι απαρνητες του καινουργιου και νομιζουν οτι θα θελει εξορκισμο το pc μετα το update. Τωρα αν δεν αφορα νεο οκ δεν θα διαφωνισω οτι τα 7αρια θα σου προσφερουν καλυτερη εμπειρια μιας και τα feutures των 10 δεν θα τα εκμεταλευεσαι ετσι κ αλλιως.
dimitrisOP Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Και εγώ ήμουν σε αυτό το δίλημμα τι να βάλω σε καινούργιο laptop χωρίς os 7αρια η 10αρια?. Τα 7αρια πάλιωσαν (10 ετων?) τα 10αρια δεν τα έχω οποτε πηγα σε ubuntu 16 Αν παίζεις παιχνίδια πρέπει να πας σε 10αρια, αν το pc ειναι 3-4+ ετων και είναι για casual χρήση με τα 7αρια καλα εισαι
fitriolis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Εχω ένα πρόβλημα. Εδώ και καιρό εχω εγκαταστήσει στο laptop μου από την αρχη τα windows 10 (πριν από τα 10 είχα τα 8.1 ) όμως εδώ και λίγους μήνες αρχίζουν και μου κάνουν πολλές κόμσες , την μια κολλάνε την άλλη δεν μου ανοίγουν τα παιχνίδια και το αποκορύφωμα είναι ότι κάποιες φορές μπερδεύει τα drivers του ήχου (IDT High Definition Audio με dolby digital plus , κλασικά drivers windows) Σκέφτομαι να βάλω windows 7 τα θεωρώ πολύ αξιόπιστα και πλήρως αναβαθμισμένα και δοκιμασμένα Το laptop είναι ένα Lenovo g710 i7 ram : 4gb επεξεργαστής : intel core i7 2.20ghz κάρτα γραφικών : GeForce 820m Αφού έχεις δοκιμάσει και τα τρία, εσύ ο ίδιος ξέρεις τι σε βολεύει. Δοκίμασα τα win10 στον υπολογιστή μου με τα εξής χαρακτηριστικά CPU Q6600 RAM 8,00GB Dual-Channel DDR2 @ 333MHz (5-5-5-15) Motherboard P45XE-WiFiN Οθόνη Philips 220WS (1680x1050@60Hz) GPU 256MB ATI Radeon HD 3850 Αργούσε περισσότερο να κάνει boot και γενικά το μηχάνημα έγινε γίνει αισθητά πιο αργό σε όλα του. Δεν είμαι ειδήμων, αλλά πιστεύω πως τα 10αρια είναι πιο βαριά, τουλάχιστο για παλιότερα μηχανήματα. Γύρισα στα 8.1 ( με Classic Shell ), άλλωστε δεν είδα να μου προσφέρουν κάτι περισσότερο τα 10. Έχω παρόμοιο μηχάνημα (επεξεργαστής ίδιος) και όντως με τα 10 είναι πιο αργός. Αλλά μιλάμε για setup δεκαετίας και προφανώς δεν είναι πλέον δυνατό μηχάνημα.
KnightRider Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Eχεις αυτές τις επιλογές: - Windows 7 (Ηοme ή Pro) = σιγουρα drivers - λιγοτερα προβληματα - πιο συμβατες συσκευες - μεγαλυτερο support - Windows 8.1 = 80% drivers(δεν εχει πολλα οσο τα Windows 7) - γρηγορο boot - ελαφρυ σαν λειτουργικο - Βαλε Classic Shell αν θες την κλασικη εναρξη και οχι το home screen - Windows 10 = δεν υπαρχουν πολλα drivers και γενικα υπαρχουν θεματα με αυτα - boot σχετικα γρηγορο (αναλογα το μηχανημα) - DX12 - θα πρεπει να παιδευτεις λιγο να κανεις disable οτιδηποτε και να κανεις παραμετρους λογω οτι ειναι spy λειτουργικο (αυτοματο windows update χωρις δυνατοτητα επιλογης,να βλεπουν τα δεδομενα σου κλπ) Μελλοντικα αν τελειωσουν τα support στα Windows 7 τοτε βαλε Windows 8.1 1
Gary_Kokkin Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Στα windows 10 υπάρχουν επιλογές αν ψαξει κανείς (σε πολλες θεματικες σελίδες) , για απενεργοποιηση και ελεγχο εφαρμογων και για να μην σας "παρακολουθούν" .Για ταχυτερη εναρξη λειτουργικου ,ειδικά σε παλια συστήματα (και με Sata 2) ενας δισκος SSD ειναι πλεον μονοδρομος μονο για το λειτουργικο με καταλληλες ρυθμίσεις στο bios .Η διαφορα ειναι εμφανης σαν η μερα με την νυκτα σε σχεση με τους μηχανικους δίσκους.- Από την εκδοση 1511 τα windows 10 ειναι μικρότερα σε μεγεθος αρχειων ,τα μισα απο windows 7 ,αλλα η αισθηση που δίνουν αφoρα τι φορτώνεται μαζι στο startup και την διαχειριση μνημης .Οταν φορτωθούν πολλά εργαλεια που πολλοι μπορει να χρειάζονται, μπορεί να έχεις στα 10 μπλε οθόνες (ή καθυστερήσεις και κολληματα στα 8.1 ) ,Γι'αυτο τα windows 7 για καθημερινή απλη (αλλά κυριως για επαγγελματικη χρήση) ,ακόμα είναι μονοδρομος αν δει κανείς τα μεριδια αγορας. Χρόνος εναρξης στα windows 7 σε συγχρονο συστημα με SSD σε 10'',δεν χαλαει κανεναν νομιζω,ακομα και αν φτασει μεχρι 20 '' με windows 10 σε παλιο συστημα (με SSD σε Sata2 ...) Θελει δοκιμες και ψαξιμο,φρεσκια εγκταασταση,λιγη μνημη παραπάνω, και οτι βολευει καθενα . Τελος μην ξεχνάτε ότι σε όλα τα windowς υπάρχουν οι επιλογές να τρεχουν προγραμματα σαν παλαιοτερα windows,για τυχον ασυμβατοτητες .....και ότι ακομα τα ξεχασμενα XP τρεχουν ακομα σε μεγαλο μεριδιο αγορας με το κολπο registry αναβαθμισης τους ...για οσους νοσταλγουνε παλια λειτουργικά.
chattr +i Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 ναι μονο που με καθε μεγαλη αναβαθμιση (2 τον χρονο εχει ανακοινωσει η ms για τον επομενο χρονο κ καπως ετσι θα πηγαινει η δουλεια) επαναενεργοποιει ολες τις μλκες κ δεν υπαρχουν παντα εργαλεια για να τα βγαλεις
kprimax Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Απλά παραθέτω την εμπειρία μου, με το δικό μου παλιό υπολογιστή και τα προγράμματα που χρησιμοποιώ ( Πακέτο του office, λίγο επεξεργασία εικόνας, περιήγηση στο δίκτυο, καθόλου παιχνίδια) Δεν υποστηρίζω ότι κάποιος δεν πρέπει να βάλει τα 10αρια, αλλά να σταθμίσει τι μηχάνημα έχει και τι προγράμματα χρησιμοποιεί. Προσωπικά, ξαναγύρισα στα 8.1 γιατί όντως είδα μείωση στην ταχύτητα. Αν κάποια στιγμή αγοράσω δυνατότερο μηχάνημα, θα ακολουθήσω την εξέλιξη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα