voltmod Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Οι αρχές συνέλαβαν επιτέλους έναν υποτιθέμενο Νιγηριανό online scammer που κατηγορείται ότι οργάνωσε διάφορες επιχειρήσεις που του απέφεραν περισσότερα από $60 εκατομμύρια σύμφωνα με την Interpol. Ο 40χρονος άντρας, που οι αρχές είπαν ότι είναι γνωστός ως “Mike” πιστεύεται ότι έπεισε τουλάχιστον ένα άτομο να πληρώσει... $15,4 εκατομμύρια! Ο κατηγορούμενος και ένας ακόμη Νιγηριανός που δεν κατονομάζεται συνελήφθησαν από τις αρχές στο Port Harcourt στην Νότιο Νιγηρία και αντιμετωπίζουν κατηγορίες συνωμοσίας, hacking και της απόσπασης χρηματικών ποσών με δόλο. Σύμφωνα με την Interpol, ο Mike χρησιμοποιούσε ένα δίκτυο από τουλάχιστον 40 άτομα στην Νιγηρία, στην Μαλαισία και στην Νότιο Αφρική που χρησιμοποιούσαν malware για να κλέβουν διαπιστευτήρια, κωδικούς και δεδομένα τραπεζικών λογαριασμών από ανυποψίαστους ανθρώπους. Ο εγκέφαλος της κυβερνο-εγκληματικής οργάνωσης είχε επίσης επαφές για ξέπλυμα χρήματος στην Κίνα, στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες που παρείχαν τα απαραίτητα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών για την ροή του παράνομου χρήματος. Η Interpol πάντως δεν αποκάλυψε με ποιον τρόπο έφτασε στα ίχνη του εγκεφάλου της σπείρας και των συνεργών του. Πάντως η σπείρα χρησιμοποιούσε διάφορες μεθόδους για να εξαπατάει τα ανυποψίαστα θύματα της. Για παράδειγμα, ο "Mike" προσποιούμενος ότι πρόκειται για υψηλόβαθμο στέλεχος μίας εταιρείας, ζητούσε από κάποιο κατώτατο στέλεχος της ίδιας εταιρείας να αποστείλει εμβάσματα σε λογαριασμούς που είχε στην διάθεση του ή χρησιμοποιούσε μεθόδους τύπου "romantic scam" όπου έπειθε μοναχικούς άντρες και γυναίκες να συνομιλούν με υποτιθέμενους μνηστήρες που σε κάποια φάση ανέβαζαν τις οικονομικές απαιτήσεις τους κ.ά. “Οι πολίτες και ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για τέτοιου είδους κυβερνοαπάτες” είπε ο Noboru Nakatani, Εκτελεστικός Διευθυντής του Interpol Global Complex for Innovation. “Βασικά πρωτόκολλα ασφαλείας, όπως ο έλεγχος ταυτότητας και η επαλήθευση δύο παραγόντων πριν την μεταφορά χρημάτων είναι απολύτως απαραίτητα για να μειωθεί ο κίνδυνος εξαπάτησης”. Site: ArsTechnica
Kostasspil Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Εμάς που κερδίσαμε την κληρονομιά δεν μας σκέφτεται κανείς; 12
anergos13 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 τελειωσε το party με τις αγγελιες της XE? 5
umbrella co. Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Να ερθει στη χωρα μας να τον κανουμε πρωθυπουργο τον ανθρωπο! Μην παει και χαμενο το ταλεντο του... 9
logistoulis Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Που είναι κάτι τύποι που όταν έγραφαν για τις νιγηριανές απάτες το έπαιζαν politically correct μη ρατσιστές και καλά και έλεγαν ότι δεν κάνουν μόνο αυτοί απάτες 4
star12 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 και μολις χτες πηρα μυν σε μια αγγελια που χω βαλει πως ο προεδρος της νηγηριας θα μου δωσει 1 δις αν του στειλω το κινητο ,γιατι λεει πως εχει πολλα δις και δε ξερει που να τα χωρεσει ολα δε κλεινει καλα το χρηματοκιβωτιο.κατι τετιο, λετε τωρα που γινε αυτο ο προεδρος να το ακυρωσει;; 1
Silverage Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Ποιό ξεφτέρι είναι αυτό που του φάγανε 15 εκατομμύρια; Έχω να τον ενημερώσω για μια κληρονομιά που κέρδισε. 11
nik5163 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Η ανθρώπινη απληστία δεν έχει όρια. Αυτός με τα 15 εκατ.$ που αποσκοπούσε; να τα κάνει 30;
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Πως γίνεται να υπάρχουν τόσο νταμφακ πλούσιοι που να δίνουν τα 15 $million τους σε νιγηριανούς και εγώ που έχω iq 200 μοναδες περισσότερο να είμαι άνεργος? 3
Nvidiaman Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Πως γίνεται να υπάρχουν τόσο νταμφακ πλούσιοι που να δίνουν τα 15 $million τους σε νιγηριανούς και εγώ που έχω iq 200 μοναδες περισσότερο να είμαι άνεργος? Κληρονομιά το λες; γεννημένος από πλούσια αρχίδια το λες; η και απλή τύχη το λες... 2
blueakamah Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Ειμαι ο λαμογιεν μιζανγκουε.Ειμαι νιγηρια απο. Εχω εκατομυρια κληρονομια ντωσει. Μην κλεινει τηλέφωνο ... Αγκάπη Μόνο !!! ... :P 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα