Προς το περιεχόμενο

Ηχοσύστημα αυτοκινήτου

phanispal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, όπως λέει και ο τίτλος, θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε πού μπορώ να βρω κάποιον που θα ασχοληθεί με τον ήχο στο αυτοκίνητό μου.

Δεν έχω υψηλές απαιτήσεις, το αυτοκίνητο αν και παλιό δεν έχω σκοπό να το αλλάξω.

Δε θέλω καγκουριές με sub και ηχεία που καταλαμβάνουν το 1/3 της πόρτας.

Σαν πηγή αυτή τη στιγμή έχω αυτήν, με κάτι απλά ηχεία Pioneer.

Ο ήχος είναι αρκετά πλαστικός, φαντάζομαι πως χρειάζομαι ενισχυτή ή κάτι τέτοιο.

Μέσα στην πόλη δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα, αφού ούτε κινούμαι συνεχώς γρήγορα, ούτε ακούω πολύ δυνατά, άσε που στην πόλη προτιμώ κανά σταθμό.

Αυτό που θέλω, είναι να ακούω σχετικά ποιοτικά, όχι απαραίτητα πάρα πολύ δυνατά.

Π.χ. σε ταξίδι, αν σκεφτείς την ποιότητα της ελληνικής ασφάλτου και βάλεις στην εξίσωση την παλαιότητα των ελαστικών (δεν είναι χάλια, απλά δεν είναι φρεσκαδούρα) και του αυτοκινήτου αλλά και το ηχοσύστημα που προανέφερα, ε, αν πάω πάνω από 90-100km/h, αρχίζω να μην καταλαβαίνω τι ακούω.

Ξαναλέω, δε θέλω ντάμπα-ντούμπα και λοιπά καγκουριλίκια, μόνο να ακούω σχετικά καλά.

Για να σας δώσω μια ιδέα, όπως σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο που το stock ηχοσύστημά του είναι σχετικά καλό και ακούς σαν άνθρωπος.

Τα προβλήματα είναι η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, γνώσης και υψηλού budget.

Γι' αυτό και θα ήθελα να το πάω σε κάποιον, να του εξηγήσω τι θέλω, να μου προτείνει πέντε πράγματα, εγώ βάσει του budget μου να επιλέξω κάτι από αυτά και να μου το φτιάξει.

Έχει κάποιος καμια ιδέα;

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το προβλημα ειναι το παλιο αμονωτο σκαφος,σε συνδιασμο τα ελαστικα και την ασφαλτο.οτι και να βαλεις,στις χαμηλες εντασεις,δεν προκειτε να δεις διαφορες.τα νεα οχηματα,εχουν διαφορετικη φιλοσοφια,με εμφαση την ανεση.στα παλια,εκοβαν απο οπου μπορουσαν ,και ακομη και το πισσοχαρτο,ηταν σεβαστο κοστος.την τελευταια 15ετια,εχουν πεσει τα κκστβ,ελεω κινας.

Δηλαδή γνώμη σου είναι πως για να κάνω δουλειά θα πρέπει να αυξήσω πολύ το budget για ηχοσύστημα, ενδεχομένως και για μόνωση, ή πως δε θα κάνω δουλειά ό,τι και να κάνω;

Όπως είπα και πριν, ο ήχος είναι πλαστικός ακόμα και σε στάση, γι' αυτό και θεωρώ πως το πράγμα χρήζει (αρκετής) βελτίωσης.

Για να το εξηγήσω λίγο καλύτερα και να γίνω πιο συγκεκριμένος, τα ηχεία είναι τέσσερα (4), δύο μπροστά και δύο στην εταζέρα.

Τα μπροστά δεν είναι στις πόρτες, αλλά αριστερά και δεξιά χαμηλά στο εμπρός ταμπλώ και μάλιστα έχουν και καλύμματα/γρίλλιες, τα οποία δε βγαίνουν αν δεν τα κόψεις. Σίγουρα κόβουν αρκετά.

STARLET007I.JPG

Η εταζέρα απ' ό,τι έχω διαβάσει είναι από τα πιο λάθος σημεία να βάλεις τα πίσω ηχεία, αλλά δε νομίζω πως γίνεται να μπουν αλλού.

Toyota Starlet EP91.

Όσον αφορά στο budget, λόγω άγνοιας επί του θέματος δε μπορώ να ορίσω κάτι πολύ συγκεκριμένο. Σίγουρα δε συζητάμε να ξεφύγουμε αρκετά, π.χ. πάνω από 300€.

Και πάλι όμως, αν μου εξηγήσει κάποιος που σκαμπάζει ότι π.χ. με 250€ δεν κάνω δουλειά, ενώ με 350€ θα είναι μεγάλη η διαφορά, δε θα το αποκλείσω.

Τα νούμερα δεν είναι 100% απόλυτα. Αρκεί να μπω στο πνεύμα και να μπορώ ο ίδιος να αξιολογήσω την κατάσταση.

ποια εκδοση ειναι?το οχημα ειναι απο τα τελευταια της λογικης διαφορετικων εκδοσεων,ακομη και για δυο κουμπια,ή υδραυλικο τιμινι ή οχι.εψω το σιβικ 93.εντελως γυμνο λεμε.πιστευω αν αλλαξεις θεσεις στα μπροστα ηχεια,θα δεις μεγαλη διαφορα.αν βαλεις μαλιστα και καλα ηχεια ,δεν θα χρειαστεις τπτ αλλο.αλλα μην περιμενεις στις χαμηλες εντασεις να ακους  hifi επιδοσεις,αφου το ημισυ της υψηλης ποιοτητας ηχου,εινα ο χωρος στον οποιο παιζεται.

τα ηχεια να ειναι υψηλης ευαισθησιας,92-93 db.

Καλημέρα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Είναι η έκδοση με υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, aircondition.

Με τα οβάλ ηχεία τι παίζει; Λίγο που διάβασα, δε χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης.

dollyyy19 εσύ θεωρείς ότι δε θα χρειαστώ ούτε ενισχυτή, αρκεί να βάλω δύο καλά ηχεία μπροστά, σε καλύτερη θέση, π.χ. στις πόρτες;

αν βαλεις ηχεια ..93 db,και τα βαλεις σε καταλληλη θεση,ωστε να αποδιδει τα χαμηλα,δεν χρειαζεται ενισχυτη

τα καλυτςρα μου ηχεια,ηταν επωνυμα οβαλ.αρκετα ακριβοτερα απο στρογγυλα.

http://www.dragiotis.gr/store/index.php

Μπορείς να πάρεις ένα τηλέφωνο ή να περάσεις απο εκεί.

Εγγυημένα θα βρεις μια λύση που θα σε ικανοποιεί.

Εμένα τουλάχιστον μου έκανε απίστευτη δουλειά και θα τον προτείνω σε όποιον ψάχνει κάτι πάνω στο θέμα ήχος αυτοκινήτου.

Εντάξει, το Yaris φαντάζομαι είναι πιο εξελιγμένο από άποψη μονόσεων κ.λπ..

Πριν το πας εκεί πώς ήσουν από θέμα ήχου;

Επίσης, πόσο σου κόστισε, τι σου έβαλαν και πόσο καιρό τους πήρε;

Απ' ότι είδα στο site τους, ανοίγουν τη Δευτέρα που τυχγάνει να έχω ρεπό, οπότε παίζει να περάσω μια βόλτα.

Μπας κι έχεις κανά κινητό του, γιατί είτε τον πλάκωσε το στρώμα, είτε ξεχάστηκε σε κανά νησί..

Ή τέλος πάντων, έχετε να προτείνετε κάποιον άλλον;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...