philos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Σήμερα έστησα το νέο μου σύστημα, το οποίο αποτελείται από τα βασικά εξής: Core i7 5960X ES Asus X99-PRO/USB 3.1 Corsair CMK16GX4M2B3000C15 Vengeance LPX 16 GB (2 x 8 GB) DDR4 3000 MHz CL15 - Black Το σύστημα εκκινεί, ωστόσο αναγνωρίζονται από τα Windows και το BIOS μόνο τα 8GB. Τι μπορεί να φταίει; Μερικές σημειώσεις: 1. Έκανα BIOS update από 3004 σε 3301 2. Το CPU-Z αναγνωρίζει τις μνήμες. 3. Στο BIOS δείχνει μόνο το ένα module, θα ανεβάσω φώτο αύριο αν χρειαστεί. 4. Στον task manager των Windows 10 -> Επιδόσεις δείχνει αυτό που σας δείχνω σε screenshot. 5. Δοκίμασα να κάνω διάφορες αλλαγές στις θέσεις, όμως πάντα στα ίδια χρώματα θέσεων, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Είτε δείχνει 8GB είτε χτυπάει συναγερμός ότι υπάρχει θέμα με τις RAM (μια φορά μου το 'κανε). 6. Δεν έχω ενεργοποιήσει XMP Profile. Καμιά ιδέα; Τώρα θα κλείσω το σύστημα και θα δοκιμάσω να τις βάλω σε διαφορετικά χρώματα.... Αν και αφού λύσουμε το θέμα με τις μνήμες, θα χρειαστώ τις συμβουλές σας για τις καταλληλότερες ρυθμίσεις στο BIOS, ειδικά όσον αφορά τα XMP Profiles. Ευχαριστώ!! Νεότερα: δοκίμασα να βάλω τα modules ένα - ένα μόνο του. Με το ένα δουλεύει κανονικά το σύστημα, με το άλλο όμως μόνο του, σε όποια θέση και να το βάλω η μητρική χτυπάει συναγερμό (error code 53) στην εκκίνηση. Οπότε να υποθέσω ότι το ένα module είναι πάπαλα;
hackerW32 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 ναι δοκιμασε και ενα bios reset βγαζοντας την μπαταρια της μητιρκης, μπας και..
Σαϊνόμπι Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Μαλλον το module με το οποιο χτυπαει error, παει για αντικατασταση.
Ninikas Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δεν ξέρω αν φταίει αυτό αλλά δες μέχρι τι ταχύτητα RAM υποστηρίζει ο cpu. Σε ένα link βρήκα αυτό: Supported memory: DDR4-2133
SpirosZ68 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Χρονισε τις στα 2133 χειροκινητα και ξαναπροσπαθησε.
hackerW32 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 παιδια, αν ηταν τα mhz το προβλημα θα ειχε προβλημα και με τις δυο ραμ. ζευγαρι ειναι αυτο που εχει 8gbx2, το ενα dim παιζει και το αλλο οχι. ακομα και να παιξει στα 2133 παει να πει οτι ειναι ελαττωματική η μια που δεν παιζει στα 3000. οποτε οπως και να εχει πανε πισω. 2
SpirosZ68 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 παιδια, αν ηταν τα mhz το προβλημα θα ειχε προβλημα και με τις δυο ραμ. ζευγαρι ειναι αυτο που εχει 8gbx2, το ενα dim παιζει και το αλλο οχι. ακομα και να παιξει στα 2133 παει να πει οτι ειναι ελαττωματική η μια που δεν παιζει στα 3000. οποτε οπως και να εχει πανε πισω. Κανεις λαθος. Επισης ολες οι συχνοτητες πανω απο τα 2133 θεωρουνται υπερχρονισμος και κανεις δεν μπορει να στις εγγυηθει αφου εξαρτωνται τοσο απο τον επεξεργαστη οσο και απο τη μητρικη. Με δυο λογια μπορει να μην παιζουν στα 3000 σε αυτην την μητρικη με αυτον τον επεξεργαστη αλλα να παιζουν σε ενα αλλο συστημα με αλλο επεξεργαστη η αλλη μητρικη. Επισης ο επεξεργαστης ειναι ES που σημαινει οτι καλλιστα μπορει να μην ειναι τελικο κομματι αλλα πρωιμο δοκιμαστικο με απενεργοποιημενες καποιες δυνατοτητες. Επισης μπορει οι συγκεκριμενες μνημες να ειναι συμβατες μονο σαν Single Channel (συμβαινει παρα πολυ συχνα σε μνημες με υψηλο χρονισμο). Aυτο βεβαια ειναι ευκολο να το διαπιστωσει αν δοκιμασει και τις δυο μνημες, βαζοντας μια καθε φορα.
hackerW32 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 nope εσυ κανεις λαθος, αμα διαβασεις προσεκτικα αυτα που γραφει θα καταλαβεις οτι βαζοντας την μια ραμ παιζει μια χαρα, βαζοντας και την αλλη μαζι το pc παιζει μονο με την πρωτη. βαζει την δευτερη μονη της και δεν παιζει καθολου, μπιμπς η μητρικη δεν μπορει με την μια να παιζει μια χαρα και με την αλλη να της κανει μουτρα, τα ιδια dims ειναι... απο το ιδιο πακετο.. επισης οι μνημες του παιζουν απο default 2400mhz αν δεις τα screenshots ε αμα δεν μπορει να σηκωσει 150mhz oc στις ραμ η x99 να την βρασουμε αλλα οπως ειπα, στην περίπτωση του φιλου μας, το ενα απο τα δυο dims εχει προβλημα.
SpirosZ68 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 nope εσυ κανεις λαθος, αμα διαβασεις προσεκτικα αυτα που γραφει θα καταλαβεις οτι βαζοντας την μια ραμ παιζει μια χαρα, βαζοντας και την αλλη μαζι το pc παιζει μονο με την πρωτη. βαζει την δευτερη μονη της και δεν παιζει καθολου, μπιμπς η μητρικη Εχεις δικιο, μου ειχε ξεφυγει το σημειο αυτο. Νομιζα οτι δεν εχει δοικιμασει να τις βαλει ξεχωριστα την καθε μια.
ultraex2003 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 ναι μαλλον εχει χαλασμενο το ντιμακι για να χτυπαει error και μονο του οποτε πας για αλλαγη πληροφοριακα και μονο default σε μενα με gigabyte Χ99 τις παει 2133 τις μνημες ασχετο αν εχω 3200 4 ντιμακια ετσι !!
philos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Παιδιά καλησπέρα! Λοιπόν οι μνήμες αντικαταστάθηκαν σήμερα (από έναν πολύ εξυπηρετικό πωλητή στις αγγελίες εδώ απ' όπου τις αγόρασα) και πλέον οι νέες αναγνωρίζονται κανονικά, οπότε το θέμα με τις RAM λύθηκε. Πάμε τώρα στα υπόλοιπα. Έχω τις εξής ερωτήσεις: 1. Αυτή τη στιγμή οι RAM τρέχουν στα 2133MHz. Θα έχω οφέλη αν ενεργοποιήσω XMP Profile στα 3000MHz; Άλλωστε αφού πάνε μέχρι τόσο ίσως είναι κρίμα να τις τρέχω στα 2133; 2. Ενεργοποιώντας XMP Profile στις μνήμες σημαίνει ότι θα overclockαριστεί και ο επεξεργαστής; (δεδομένου ότι η επεξεργαστική ισχύς του συγκεκριμένου επεξεργαστή μου φτάνει, σκέφτομαι να μην κάνω o/c) 3. Όπως είπα η μητρική είναι μία Asus X99-Pro. Έχετε να προτείνετε τίποτα BIOS ρυθμίσεις γι' αυτήν; ή πχ να σιγουρέψω ότι κάποιες ρυθμίσεις ισχύουν; Για παράδειγμα το Intel Virtualization στο μενού του επεξεργαστή ήταν απενεργοποιημένο και το ενεργοποίησα. 4. Δείτε λίγο τα ακόλουθα screenshots. Για τη CPU λέει ότι πάει μέχρι 2,80GHz. Κανονικά μέχρι 3,00GHz δε θα 'πρεπε να λέει; Παίζει να είναι θέμα ρύθμισης στο BIOS και αν ναι, ποια ρύθμιση;
BabisTs Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Sorry για το off μια και δεν έχω άποψη πάνω στο θέμα και ελπίζω να λύσεις γρήγορα το θέμα που σε απασχολεί.... Ζαλίστικα να μετράω τα cpu cores στο pc σου......Τέρας και καλορίζικο το νέο setup!!!
pnick Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Παιδιά καλησπέρα! Λοιπόν οι μνήμες αντικαταστάθηκαν σήμερα (από έναν πολύ εξυπηρετικό πωλητή στις αγγελίες εδώ απ' όπου τις αγόρασα) και πλέον οι νέες αναγνωρίζονται κανονικά, οπότε το θέμα με τις RAM λύθηκε. Πάμε τώρα στα υπόλοιπα. Έχω τις εξής ερωτήσεις: 1. Αυτή τη στιγμή οι RAM τρέχουν στα 2133MHz. Θα έχω οφέλη αν ενεργοποιήσω XMP Profile στα 3000MHz; Άλλωστε αφού πάνε μέχρι τόσο ίσως είναι κρίμα να τις τρέχω στα 2133; 2. Ενεργοποιώντας XMP Profile στις μνήμες σημαίνει ότι θα overclockαριστεί και ο επεξεργαστής; (δεδομένου ότι η επεξεργαστική ισχύς του συγκεκριμένου επεξεργαστή μου φτάνει, σκέφτομαι να μην κάνω o/c) 3. Όπως είπα η μητρική είναι μία Asus X99-Pro. Έχετε να προτείνετε τίποτα BIOS ρυθμίσεις γι' αυτήν; ή πχ να σιγουρέψω ότι κάποιες ρυθμίσεις ισχύουν; Για παράδειγμα το Intel Virtualization στο μενού του επεξεργαστή ήταν απενεργοποιημένο και το ενεργοποίησα. 4. Δείτε λίγο τα ακόλουθα screenshots. Για τη CPU λέει ότι πάει μέχρι 2,80GHz. Κανονικά μέχρι 3,00GHz δε θα 'πρεπε να λέει; Παίζει να είναι θέμα ρύθμισης στο BIOS και αν ναι, ποια ρύθμιση; O 5960X έχει κανονικά μέγιστη συχνότητα 3.0GHz και turbo boost ανά πυρήνα στα 3.5GHz. Μου κάνει εντύπωση που ο δικός σου έχει χαμηλότερο μέγιστο. Μήπως επειδή είναι ES; Δεν ξέρω. Πήγαινε κατ'αρχήν στα Power Options των Windows και τσέκαρε στο Advanced options πόσο είναι το μέγιστο στο πεδίο Processor. Πρέπει να είναι 100%. Εννοείται ότι επιλέγεις High Perfomance και όχι Balanced στα Power Options. Σχετικά με τις μνήμες, να σου πώ ότι μου έτυχε παρόμοια περίπτωση με κάποιες Crucial (5960Χ-Asus X99 Deluxe). Από τον τρόπο που δοκίμασες φαινόταν καθαρά ότι ήταν ελλατωματικό module. Όσο για το oc, δεν θα τις έβαζα προσωπικά πάνω από 2400 και χειροκίνητα. Δες τί profiles υπάρχουν στο BIOS και απλά αντίγραψε τις ρυθμίσεις. Επίσης, αν ο επεξεργαστής δουλεύει κανονικά είναι κρίμα να τον αφήσεις στοκ. Ανάλογα με την ψύξη που έχεις, μπορείς να τον υπερχρονίσεις πολύ εύκολα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την AI Suite της Asus που κάνει καλή δουλειά, αν δεν θέλεις να ψάξεις για ρυθμίσεις με το χέρι. Αν το έψαχνες και μόνος σου, θα ήταν ακόμα καλύτερα. Επίσης, πρώτα θα τελειώσεις τις ρυθμίσεις του επεξεργαστή και μετά θα πιάσεις τις μνήμες. Μεταξύ των δύο, πολύ περισσότερα κερδίζεις από το oc επεξεργαστή παρά από το oc της μνήμης.
hackerW32 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 στο μονο που θα δεις διαφορα αν της πας 3000 mhz ειναι σε βαρια προγραμματα που παιζουν πολυ με την ραμ (επεξεργασιας βιντεο πχ) και καλητερη αποδοση οταν κανεις record την εικονα του pc ενω παιζεις βαρια games. δεν ξερω αν μου ξεφευγει κατι, τι κανεις πανω σε αυτο το τερας by the way?
philos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Λοιπόν παιδιά, ανακάλυψα σήμερα - που είπα να ασχοληθώ - που ήταν το πρόβλημα με το χαμηλότερο frequency: ήταν ρυθμισμένο στο disabled στο BIOS το Intel Turbo Boost Technology. Τόσους μήνες λειτουργώ το PC, αυτό το είχα κλειστό. Το ενεργοποίησα και μετά το restart βλέπω 3,48GHz κανονικά στον task manager. hacker, πρόκειται για το βασικό μου PC που το έστησα γιατί αναβαθμίζω σπάνια. Είναι σίγουρα πολύ πολύ ανώτερο των δικών μου αναγκών!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα