Προς το περιεχόμενο

Αγορά iPhone SE ή Samsung S6 Edge?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι ανάμεσα στο να αγοράσω το iPhone SE και το S6 Edge. 

Ποιο θα μου προτείνατε και γιατί? Εγώ προσωπικά έχω μεγαλύτερη προτίμηση για το iPhone, καθώς είχα Samsung και αυτή την φορά θέλω κάτι διαφορετικό. Ξέρω ότι τα specs του S6 είναι καλύτερα, αλλά σκέφτομαι όσων αφορά τα software τους.

Κάθε άποψη είναι δεκτή. Ευχαριστώ για την βοήθειά σας.

Αλέξανδρος

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αρχικα, φανταζομαι αναφερεσαι στο iphone SE 64GB των 490€, γιατι το να δωσεις 420€ για μονο 16GB(γυρω στα 12GB στην πραγματικοτητα) μη επεκτασιμης μνημης δεν αξιζει εν ετει 2016.

Κατα τα αλλα , τα δυο κινητα δεν συγκρινονται και δεν ειναι θεμα specs. Θα εχεις πολυ καλυτερη εμπειρια χρησης λογω της μεγαλυτερης και καλυτερης οθονης, το browsing(ποσο μαλλον τα παιχνιδια ή η θεαση φωτογραφιων, βιντεο κλπ) σε 4" οθονη ειναι αρκετα κουραστικο.

Στη θεση σου, δεν θα κοιταγα καν για το s6 edge στα 420€, αλλα θα πηγαινα στο galaxy s7 (πιο γρηγορο, καλυτερη καμερα, λιγο καλυτερη οθονη, αδιαβροχοποιηση, microsd, καλυτερη αυτονομια) στα 480€ .

• Like 1
Δημοσ.

Αρχικα, φανταζομαι αναφερεσαι στο iphone SE 64GB των 490€, γιατι το να δωσεις 420€ για μονο 16GB(γυρω στα 12GB στην πραγματικοτητα) μη επεκτασιμης μνημης δεν αξιζει εν ετει 2016.

Κατα τα αλλα , τα δυο κινητα δεν συγκρινονται και δεν ειναι θεμα specs. Θα εχεις πολυ καλυτερη εμπειρια χρησης λογω της μεγαλυτερης και καλυτερης οθονης, το browsing(ποσο μαλλον τα παιχνιδια ή η θεαση φωτογραφιων, βιντεο κλπ) σε 4" οθονη ειναι αρκετα κουραστικο.

Στη θεση σου, δεν θα κοιταγα καν για το s6 edge στα 420€, αλλα θα πηγαινα στο galaxy s7 (πιο γρηγορο, καλυτερη καμερα, λιγο καλυτερη οθονη, αδιαβροχοποιηση, microsd, καλυτερη αυτονομια) στα 480€ .

Ευχαριστώ πολύ φίλε! Για το One Plus 3 τι θα έλεγες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ φίλε! Για το One Plus 3 τι θα έλεγες?

Αν δεν θελεις να δωσεις τα ~70€ παραπανω που ζηταει το galaxy s7( έχοντας καλυτερη καμερα, οθονη, αυτονομία, αδιαβροχοποιηση, σερβις) τοτε αξιζει να του ριξεις μια ματια.

Ριξε ομως και στο lg g5 που ειναι ακομα φθηνοτερο απο το oneplus 3,αλλα με καλυτερη καμερα, οθονη και σερβις απο το one plus 3.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
Δημοσ.

δυο εντελως διαφορετικα κινητα.... θες μεγαλη οθονη πας σε κατι αλλο(android αφου δεν αναφερεις τιποτα για iphone6) θες μικρη οθονη πας σε SE.

Δημοσ.

Το iPhone SE είναι ίσως το πιο δυνατό κινητό της αγοράς.

Από την άλλη πλευρά όμως, το S6 Edge (και το S7 και γενικά όλα τα Android αυτής της κατηγορίας) είναι πιο ολοκληρωμένο ως συσκευή, και με μακράν πιο παραγωγική-ποιοτική οθόνη.

Είναι καθαρά θέμα γούστου και "αναγκών" κατ' εμέ.

Δημοσ.

Εφόσον είχες Samsung και θέλεις κάτι διαφορετικό, για ποιο λόγο κοιτάς ξανά Samsung; Θέλεις, ή δε θέλεις τελικά; :P

Η γνώμη μου βέβαια (όπως και άλλων απ' ότι καταλαβαίνω) είναι να μην πάρεις 4". Σε iPhone, κοίτα το 6 / 6S. Εντάξει, η ευχρηστία της μικρής οθόνης δε συγκρίνεται, (μετά από 1,5 χρόνο με iPhone 6 που 'ναι 4,7" ακόμα δεν έχω καταφέρει να το κουμαντάρω μ' ένα χέρι) αλλά από την άλλη η μεγαλύτερη είναι πολύ πιο βολική για σχεδόν οποιαδήποτε χρήση.

Α και εννοείται ότι όποιο κι αν πάρεις, δεν θα πάρεις το 16GiB. :angry:

Το iPhone SE είναι ίσως το πιο δυνατό κινητό της αγοράς.

Και γιατί όχι το 6S, που έχει το ίδιο hardware; :P

Δημοσ.

Εφόσον είχες Samsung και θέλεις κάτι διαφορετικό, για ποιο λόγο κοιτάς ξανά Samsung; Θέλεις, ή δε θέλεις τελικά; :P

Η γνώμη μου βέβαια (όπως και άλλων απ' ότι καταλαβαίνω) είναι να μην πάρεις 4". Σε iPhone, κοίτα το 6 / 6S. Εντάξει, η ευχρηστία της μικρής οθόνης δε συγκρίνεται, (μετά από 1,5 χρόνο με iPhone 6 που 'ναι 4,7" ακόμα δεν έχω καταφέρει να το κουμαντάρω μ' ένα χέρι) αλλά από την άλλη η μεγαλύτερη είναι πολύ πιο βολική για σχεδόν οποιαδήποτε χρήση.

Α και εννοείται ότι όποιο κι αν πάρεις, δεν θα πάρεις το 16GiB. :angry:

Και γιατί όχι το 6S, που έχει το ίδιο hardware; :P

Το 6S έχει μεγαλύτερη ανάλυση, οπότε σε GPU performance, το SE τα πηγαίνει καλύτερα.:D
Δημοσ.

Οπότε για το SE πάμε γύρω στα 500 ευρώ... Φίλε Haldol εννοώ ότι δεν θα το προτιμούσα, αλλά άμα δεν είχα καλύτερες επιλογές θα το έπαιρνα. Βασικά τελικά πάω για το 1+3, αν και υπάρχουν τα κλασσικά θέματα με τα capital controls... Επίσης απ' ότι είδα, άμα το παραγγείλεις τώρα, θα σου έρθει σε 1 μήνα...

Όπα λάθος, 14 Αυγούστου λέει.. Μια χαρά

Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι ανάμεσα στο να αγοράσω το iPhone SE και το S6 Edge. 

Ποιο θα μου προτείνατε και γιατί? Εγώ προσωπικά έχω μεγαλύτερη προτίμηση για το iPhone, καθώς είχα Samsung και αυτή την φορά θέλω κάτι διαφορετικό. Ξέρω ότι τα specs του S6 είναι καλύτερα, αλλά σκέφτομαι όσων αφορά τα software τους.

Κάθε άποψη είναι δεκτή. Ευχαριστώ για την βοήθειά σας.

Αλέξανδρος

Πρωτα απο ολα οπως αναφερθηκε μιλαμε για 2 κινητα τελειως διαφορετικα το ενα με 4 ιντσες οθονη και το αλλο με 5.1.Επισης αφου ειχες Samsung και θες κατι διαφορετικο γιατι ξανακοιτας/αναφερεις για Samsung κινητο?

Οπότε για το SE πάμε γύρω στα 500 ευρώ... Φίλε Haldol εννοώ ότι δεν θα το προτιμούσα, αλλά άμα δεν είχα καλύτερες επιλογές θα το έπαιρνα. Βασικά τελικά πάω για το 1+3, αν και υπάρχουν τα κλασσικά θέματα με τα capital controls... Επίσης απ' ότι είδα, άμα το παραγγείλεις τώρα, θα σου έρθει σε 1 μήνα...

Όπα λάθος, 14 Αυγούστου λέει.. Μια χαρά

Τα capital control(αν δεν εχει αλλαξει κατι)επετρεπαν 420ευρω(ισως εχει ανεβει το ποσο αυτο δεν θυμαμαι/γνωριζω)αρα σε καλυπτουν τα 400ευρω που κοστιζει +δωρεαν μεταφορικα.

Ριξε ομως και στο lg g5 που ειναι ακομα φθηνοτερο απο το oneplus 3,αλλα με καλυτερη καμερα, οθονη και σερβις απο το one plus 3.

Τα εχουμε ξαναπει νομιζω για το LG και σε προηγουμενα θεματα οτι ναι μεν σαν πακετο ειναι τρομερο αλλα δυστηχως η LG εχει βγει αναξιοπιστη εταιρια με πολλα προβληματικα κινητα. Δεν ειναι τυχαιο πως σε τιμη εφτασε το Galaxy S6 τοσο γρηγορα,ουτε ειναι τυχαιο που δεν πουλαει και γιαυτο πεφτει συνεχεια η τιμη του.

Επισης για το G5 βλεπω οτι εχουν ξεκινησει παραπονα για Bootloop και στο G5 και στο V10 δυστηχως αρα δεν μπορω προσωπικα να προτεινω συσκευη που μπορει μελλοντικα να εμφανισει τετοιο προβλημα.

Δημοσ.

ΔΕ ξέρω τις τελευταίες μέρες ψάχνω να βρω και εγώ τι κινξ να αγοράσω. Και βλέπω λίγο το φόρουμ. ΔΕ ξέρω γιατί αλλά ο haHa προτείνει οτιδήποτε άλλο αρκεί να μην είναι το oneplus 3. ΔΕ ξέρω τον λόγο. Προέρχομαι από G4 οπότε δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να κοιτάξω το G5 ακόμα και 200 ευρώ να έκανε. Πόσο μάλλον να το προτείνω και σε κάποιον έναντι του oneplus.

Δημοσ.

ΔΕ ξέρω τις τελευταίες μέρες ψάχνω να βρω και εγώ τι κινξ να αγοράσω. Και βλέπω λίγο το φόρουμ. ΔΕ ξέρω γιατί αλλά ο haHa προτείνει οτιδήποτε άλλο αρκεί να μην είναι το oneplus 3. ΔΕ ξέρω τον λόγο. Προέρχομαι από G4 οπότε δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να κοιτάξω το G5 ακόμα και 200 ευρώ να έκανε. Πόσο μάλλον να το προτείνω και σε κάποιον έναντι του oneplus.

Κοιταξε να δεις.Ειμαι προσωπικα υπερ του S7 λογω της εγγυησης που οσο να ναι δεν ειναι το ιδιο με την αγορα απο εξωτερικο.Σε αυτο εχει δικιο.Οπως δικιο εχει και στο οτι το S7 εχει καλυτερη οθονη και καμερα απο το onePlus.Βασικα δεν ειναι οτι εχει δικιο ή αδικο αλλα οτι αυτα ειναι δεδομενα πραγματα.

Εκει που διαφωνω ομως καθετα ειναι στο οτι τα απολυτοποιει λες και ο μεσος χρηστης ασχολειται με τα benchmarks των διαφορων site για να τον ενδιαφερουν αυτα. Ουτε φυσικα τα 80ευρω ειναι λιγα σαν χρηματα για να γραφεται το ''μονο 20%ακριβοτερο'' εκτως αν θελει να συμπληρωσει αυτος το ποσο αυτο.

Το ιδιο και με το G5.Ενω εχει και αυτο ολο το πακετο των καλων specs,εχει χαλια μπαταρια(βασικο για τον μεσο χρηστη)και δυστηχως ακουγονται και για παρτιδες bootloop σε μερικους αρα συνεχιζει να ειναι αναξιοπιστο σαν κινητο οπως και το προηγουμενο. Επισης η ποιοτητα κατασκευης του ειναι κακη για να διαφημιζεται ως premium.

Θα συμφωνησω λοιπον οτι ναι μεν οποιος δεν θελει να μπλεξει με αγορες απεξω δεν θα προτιμησει το OnePlus(που με αυτη την λογικη δεν θα το κοιταζε καν αλλα τεσπα...),οπως και του οτι αν τα χρηματα οντως εφταναν για S7 ή S7 edge εννοειται θα πηγαινε σε αυτο εξαρχης.

Ενα αλλο τραγικο που το διαβασα και στο αλλο θεμα ειναι ''το S7 δεν συγκρινεται με το OnePlus3'' λες και το ενα κινητο ειναι 8πυρηνο με 16gb ram,20mp καμερα και 5000 μπαταρια και το αλλο 2πυρηνο με 4gb ram,8mp καμερα και 2500μπαταρια(τυχαια νουμερα φυσικα).

Ναι σε απολυτα νουμερα πχ το S7 εχει καλυτερη καμερα και λιγο καλυτερη αυτονομια αλλα και παλι ο μεσος χρηστης δεν θα δει τρελες διαφορες ουτως ή αλλως αν δεν τα εχει τα κινητα διπλα διπλα. Σε επιδοσεις ουτως ή αλλως ειναι πανω κατω στα ιδια,και ας ανεβαζει ο καθε ακυρος video με το πιο κινητο ανοιγει 35000 εφαρμογες πιο γρηγορα.

Δημοσ.

Εγω να προτεινω nexus 6p? Λιγο παλιο hardware αλλα οπως και να το κανουμε ειναι εγγυηση οτι δεν θα υπαρξει lag για τα επομενα 2 χρονια.

Οχι δεν υπαρχει λογος πια για τα χρηματα που ζηταει.https://www.youtube.com/watch?v=r3cWVdLqXCg

Επισης πρεπει να σταματησει ποια αυτη η καραμελα με τα Nexus Και το Pure android λες και ολα τα αλλα κινητα ειναι για τα σκουπιδια και κολλανε και μονο τα Nexus δεν κολλανε. Οκ pure android ειναι οτι καλυτερο σε γενικες γραμμες και επισης απο αναβαθμισεις ειναι κορυφη αλλα ως εκει.Εχει πλεον χειροτερη αυτονομια,ram,επεξεργαστη,καμερα απο τον ανταγωνισμο στα χρηματα αυτα(και σιγουρα δεν λυγιζουν τοσο πολυ)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...