kostenko Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα παιδια, Τώρα που είναι καλοκαίρι όλοι μας συναντάμε στις παραλίες άτομα που κάνουν snorkeling και βγάζουν διάφορα πράγματα από τη θάλασσα (κοχύλια, αστερίες κτλ). Γενικά τι ισχύει νομοθετικά όσον αφορά αυτό? Υπάρχει κάποιος νόμος που να σε περιορίζει ? Μου έτυχε περισυ να μου την πει άτομο γιατί έβγαλα έναν αστερία (δεν ήταν μωρό, ούτε εποχή αναπαραγωγης), και κάτι έλεγε για νόμους και μυνήσεις. PS Ελπίζω το θέμα να μην αποτελέσει εναυσμα για φιλοζωϊκό παροξυσμο
saxos55 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Το κοχύλι αν μένει μέσα καβούρι αποτελεί άσυλο κατοικίας και πρέπει να έχεις βουτήξει με εισαγγελέα για το βγάλεις έξω. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω. 13
idomeneas7 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Και τι θα τα κάνετε? Είναι κιτσάτο ντεκορ έτσι κι αλλιώς, μου θυμίζει κάτι πορτατίφ με κοχύλια που είχε η γιαγιά μου και τα κοροϊδεύαμε.
zio10 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Το κοχύλι αν μένει μέσα καβούρι αποτελεί άσυλο κατοικίας και πρέπει να έχεις βουτήξει με εισαγγελέα για το βγάλεις έξω. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω. Άρα ισχύει το ίδιο και για τα σαλιγκάρια ε;
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Άρα ισχύει το ίδιο και για τα σαλιγκάρια ε; Τα σαλιγκάρια που τρώμε, εκτρέφονται zio
kostenko Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Και τι θα τα κάνετε? Είναι κιτσάτο ντεκορ έτσι κι αλλιώς, μου θυμίζει κάτι πορτατίφ με κοχύλια που είχε η γιαγιά μου και τα κοροϊδεύαμε. Εξαρτάται πως το βλέπει κανείς . Σε πορτατίφ δεν είναι ωραία όντως αλλά σε κάνα καδράκι η κάτι τετοιο δείχνουν πολύ ωραία.
saxos55 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Άρα ισχύει το ίδιο και για τα σαλιγκάρια ε; Όχι ακριβώς. Εκκρεμεί απόφαση του ΣτΕ για το αν το κέλυφος αποτελεί οικία ή ρούχο. 8
forgotten Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 αν κατσεις και ακους τον καθενα τι λεει .... αν ηταν ετσι και οι ψαραδες παρανομοι θα ταν ακομα και οι ερασιτεχνες με καλαμι οπως και του λογου μου...
Βασίλης_29 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Άνετα μαζεύεις οτι θέλεις και γράφεις στα @@ σου τι θα σου πει ο καθένας. Αλλά προσωπικά, έχοντας αφιερώσει άπειρες ώρες μικρός να μαζεύω τέτοια, δεν θα κερδίσεις και κάτι τζάμπα θα ασχοληθείς, απλά τα βλέπεις να γουστάρεις και μετά περνάνε τα χρόνια μένοντας με κούτες γεμάτο τέτοια, άσε που αν τα βρέξεις ή τα βάλεις στο νερό βρωμάνε αυτά. Το μόνο που αξίζει μετά από χρόνια είναι ένα τεράστιο κοχύλι που αγόρασα από την Τήνο το 90's.
zio10 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Τα σαλιγκάρια που τρώμε, εκτρέφονται zio Ξέρω αρκετούς που μαζεύουν σαλιγκάρια, άρα δεν εκτρέφονται όλα νομίζω!
Moderators stormrain Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Και τι θα τα κάνετε? Είναι κιτσάτο ντεκορ έτσι κι αλλιώς, μου θυμίζει κάτι πορτατίφ με κοχύλια που είχε η γιαγιά μου και τα κοροϊδεύαμε. Μα.... 1
NikosKallithea Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 "snorkeling" κάνουνε, ρε τι άλλο θα διαβάσουμε
BritGreek Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Αυτό που σίγουρα απαγορεύεται είναι να μαζεύεις αχινούς, και αν σε πιάσουν έχει πρόστιμο. Το βλέπω σχετικά συχνά στον Άγιο Νικόλαο, στην Ανάβυσσο κλπ. Σκάνε τύποι με σακούλες ολόκληρες και τρέχουν και τους δίνουν. Για τα κοχύλια δεν έχω ακούσει κάτι, αλλά η παραλία της Αναβύσσου έχει τόσα όσα δεν έχω δει ποτέ μαζεμένα στη ζωή μου. Πάντως εγώ τέτοια μαζεύω, γιατί είναι από τα καλύτερα δολώματα, μαζί με το σκουλήκι της άμμου που βγαίνει εκεί που σκάει το κύμα. Υπάρχουν άφθονα. Α, οι αστερίες θεωρούνται γούρι. Εγώ έχω έναν τεράστιο στο γραφείο μου.
Supes Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Α, οι αστερίες θεωρούνται γούρι. Εγώ έχω έναν τεράστιο στο γραφείο μου. Και; Κέρδισες κάνα ΚΙΝΟ;
BritGreek Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Και; Κέρδισες κάνα ΚΙΝΟ; Τσου. Ακόμα περιμένω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα