Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια,

Τώρα που είναι καλοκαίρι όλοι μας συναντάμε στις παραλίες άτομα που κάνουν snorkeling και βγάζουν διάφορα πράγματα από τη θάλασσα (κοχύλια, αστερίες κτλ). Γενικά τι ισχύει νομοθετικά όσον αφορά αυτό?

Υπάρχει κάποιος νόμος που να σε περιορίζει ? Μου έτυχε περισυ να μου την πει άτομο γιατί έβγαλα έναν αστερία (δεν ήταν μωρό, ούτε εποχή αναπαραγωγης), και κάτι έλεγε για νόμους και μυνήσεις.

PS

Ελπίζω το θέμα να μην αποτελέσει εναυσμα για φιλοζωϊκό παροξυσμο :P

Δημοσ.

Το κοχύλι αν μένει μέσα καβούρι αποτελεί άσυλο κατοικίας και πρέπει να έχεις βουτήξει με εισαγγελέα για το βγάλεις έξω. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω.

• Like 13
Δημοσ.

Και τι θα τα κάνετε? Είναι κιτσάτο ντεκορ έτσι κι αλλιώς, μου θυμίζει κάτι πορτατίφ με κοχύλια που είχε η γιαγιά μου και τα κοροϊδεύαμε.

Δημοσ.

Το κοχύλι αν μένει μέσα καβούρι αποτελεί άσυλο κατοικίας και πρέπει να έχεις βουτήξει με εισαγγελέα για το βγάλεις έξω. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω.

Άρα ισχύει το ίδιο και για τα σαλιγκάρια ε; :D

Δημοσ.

Τα σαλιγκάρια που τρώμε, εκτρέφονται zio :P

Δημοσ.

Και τι θα τα κάνετε? Είναι κιτσάτο ντεκορ έτσι κι αλλιώς, μου θυμίζει κάτι πορτατίφ με κοχύλια που είχε η γιαγιά μου και τα κοροϊδεύαμε.

Εξαρτάται πως το βλέπει κανείς :P . Σε πορτατίφ δεν είναι ωραία όντως αλλά σε κάνα καδράκι η κάτι τετοιο δείχνουν πολύ ωραία. :)

Δημοσ.

Όχι ακριβώς. Εκκρεμεί απόφαση του ΣτΕ για το αν το κέλυφος αποτελεί οικία ή ρούχο.

• Like 8
Δημοσ.

αν κατσεις και ακους τον καθενα τι λεει ....

αν ηταν ετσι και οι ψαραδες παρανομοι θα ταν ακομα και οι ερασιτεχνες με καλαμι οπως και του λογου μου...

Δημοσ.

Άνετα μαζεύεις οτι θέλεις και γράφεις στα @@ σου τι θα σου πει ο καθένας.

Αλλά προσωπικά, έχοντας αφιερώσει άπειρες ώρες μικρός να μαζεύω τέτοια, δεν θα κερδίσεις και κάτι τζάμπα θα ασχοληθείς, απλά τα βλέπεις να γουστάρεις και μετά περνάνε τα χρόνια μένοντας με κούτες γεμάτο τέτοια, άσε που αν τα βρέξεις ή τα βάλεις στο νερό βρωμάνε αυτά. Το μόνο που αξίζει μετά από χρόνια είναι ένα τεράστιο κοχύλι που αγόρασα από την Τήνο το 90's.

Δημοσ.

Τα σαλιγκάρια που τρώμε, εκτρέφονται zio :P

Ξέρω αρκετούς που μαζεύουν σαλιγκάρια, άρα δεν εκτρέφονται όλα νομίζω!

• Moderators
Δημοσ.

Μα....

post-122525-0-78004800-1470155802_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που σίγουρα απαγορεύεται είναι να μαζεύεις αχινούς, και αν σε πιάσουν έχει πρόστιμο. Το βλέπω σχετικά συχνά στον Άγιο Νικόλαο, στην Ανάβυσσο κλπ. Σκάνε τύποι με σακούλες ολόκληρες και τρέχουν και τους δίνουν. 

Για τα κοχύλια δεν έχω ακούσει κάτι, αλλά η παραλία της Αναβύσσου έχει τόσα όσα δεν έχω δει ποτέ μαζεμένα στη ζωή μου. Πάντως εγώ τέτοια μαζεύω, γιατί είναι από τα καλύτερα δολώματα, μαζί με το σκουλήκι της άμμου που βγαίνει εκεί που σκάει το κύμα. Υπάρχουν άφθονα.

Α, οι αστερίες θεωρούνται γούρι. Εγώ έχω έναν τεράστιο στο γραφείο μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...