Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω στο manual ειδα και rca και ακουστικά, εισόδους ήχου δεν εχουν οι τηλεοράσεις, οτι ειναι με audio απο πίσω ειναι έξοδος

H συγκεκριμενη τηλεοραση εχει εισοδους ηχου και μαλιστα οχι με rca αλλα απο rca σε jack υποδοχες, οι οποιες προοριζονται για να δωσουν ηχο στην τηλεοραση οταν αυτη παιρνει εικονα απο dvi, απο component/composite/vga.

Μπροστα μου εχω ανοιγμενο το manual της Tv στις σελιδες 7 εως 10. Μηπως ειδες καποιο manual αλλου μοντελου. ?

Ιδου:  http://www.manualsdir.com/manuals/425690/samsung-ue40d5800vw-ue32d5800vw.html?page=7

Ψαχνοντας για user manual μοντελου UE40D5800 δεν βρηκα κανενα user manual ουτε στο site της samsung, οποτε υπεθεσα πως ο φιλος κατοχος εχει το μοντελο UED405800VW. Αν εχεις βρει το user manual του μοντελου χωρις τα 2 τελευταια γραμματα, σε παρακαλω δωσε ενα λινκ να δω τι διαφορες  υπαρχουν , αν μιλαμε για 2 διαφορετικα μοντελα. Γιατι αν η Tv οντως εχει line rca εξοδο θα πρεπει να προτιμηθει αυτη.

Φιλε graphist πηρε το ματι μου διαβαζοντας το manual πως η tv μπορει να εχει διαφορετικη και ανεξαρτητη σταθμη μεταξυ των ηχειων της και της εξοδου ακουστικων, κατι που θα βολεψει ισως στο να ρυθμιστει μονο μια φορα η σταθμη ακουστικων. Το μειονεκτημα φυσικα ειναι πως πρεπει να βγαινει το mini jack καθε φορα για να ακουστουν τα ηχεια της tv.

Δημοσ.

H συγκεκριμενη τηλεοραση εχει εισοδους ηχου και μαλιστα οχι με rca αλλα απο rca σε jack υποδοχες, οι οποιες προοριζονται για να δωσουν ηχο στην τηλεοραση οταν αυτη παιρνει εικονα απο dvi, απο component/composite/vga.

Μπροστα μου εχω ανοιγμενο το manual της Tv στις σελιδες 7 εως 10. Μηπως ειδες καποιο manual αλλου μοντελου. ?

Ιδου:  http://www.manualsdir.com/manuals/425690/samsung-ue40d5800vw-ue32d5800vw.html?page=7

Ψαχνοντας για user manual μοντελου UE40D5800 δεν βρηκα κανενα user manual ουτε στο site της samsung, οποτε υπεθεσα πως ο φιλος κατοχος εχει το μοντελο UED405800VW. Αν εχεις βρει το user manual του μοντελου χωρις τα 2 τελευταια γραμματα, σε παρακαλω δωσε ενα λινκ να δω τι διαφορες  υπαρχουν , αν μιλαμε για 2 διαφορετικα μοντελα. Γιατι αν η Tv οντως εχει line rca εξοδο θα πρεπει να προτιμηθει αυτη.

Φιλε graphist πηρε το ματι μου διαβαζοντας το manual πως η tv μπορει να εχει διαφορετικη και ανεξαρτητη σταθμη μεταξυ των ηχειων της και της εξοδου ακουστικων, κατι που θα βολεψει ισως στο να ρυθμιστει μονο μια φορα η σταθμη ακουστικων. Το μειονεκτημα φυσικα ειναι πως πρεπει να βγαινει το mini jack καθε φορα για να ακουστουν τα ηχεια της tv.

Ναι με συχωρείς, το μοντέλο είναι UED405800VWΧΧΗ

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Οπως είπαν και οι παραπάνω μπορείς να συνδέσεις την τηλεόραση σου με το στερεοφωνικό χρησιμοποιόντας rca ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που κάνω κι εγώ και, πίστεψε με, θα σε μαγέψει.Εγώ βλέπω κάθε μέρα από στικάκι βιντεοσκοπιμένα επισόδεια του Θρύλου της Κόρρα και τι να πω, ΜΑΓΕΙΑΑΑΑΑΑ B) :cool: B)

Δημοσ.

Ναι ισχύει, ήδη ήρθε το καλώδιο RCA και ειμαι πολύ ευχαριστημένος. Βέβαια όπως είχε προαναφερθεί δεν παίζει dolby surround (δυστυχώς) παρόλο που η τηλεόραση μου είχει μεσα την ρύθμιση dolby digital, αλλά κατά τα άλλα ο ήχος είναι ΟΚ.

Δημοσ.

Ναι ισχύει, ήδη ήρθε το καλώδιο RCA και ειμαι πολύ ευχαριστημένος. Βέβαια όπως είχε προαναφερθεί δεν παίζει dolby surround (δυστυχώς) παρόλο που η τηλεόραση μου είχει μεσα την ρύθμιση dolby digital, αλλά κατά τα άλλα ο ήχος είναι ΟΚ.

Δυστυχως 5.1 ηχο θα παρεις μονο αν χρησιμοποιησεις την ψηφιακη εξοδο της τηλεορασης συνδεδεμενη επανω σε καποιο AV ενισχυτη.

Με τον αναλογικο δικαναλο που παιρνεις τωρα, το μονο που μπορεις να δοκιμασεις εαν σου αρεσει, ειναι να επιλεξεις καποια λειτουργια DSP ψευδο-surround στο στερεοφωνικο σου, ωστε να σου δωσει ηχο και στα περιφερειακα ηχεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα έψαξα όλα αλλα δεν βρήκα κατι για DSP ή γενικά κάτι άλλο, γενικά με περιορίζει στις ρυθμίσεις των ηχείων και δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω.

Επεξ/σία από GeorgeR1_700
Δημοσ.

Τα έψαξα όλα αλλα δεν βρήκα κατι για DSP ή γενικά κάτι άλλο, γενικά με περιορίζει στις ρυθμίσεις των ηχείων και δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω.

Διαβασε τις παρακατω σελιδες του manual του sony.  Πρωτα αν δεν το εχεις κανει ποτέ ρυθμιζεις ποσα ηχεια εχεις συνδεμενα και κανεις adjust τις σταθμες τους. Δες παρακατω λινκ.

http://www.manualslib.com/manual/162746/Sony-Mhc-Rv900d.html?page=31#manual

Υστερα πηγαινεις στις ρυθμισεις του music menu και επιλεγεις καποιο dsp απο το  MOVIE EQ. Δες παρακατω λινκς.

http://www.manualslib.com/manual/162746/Sony-Mhc-Rv900d.html?page=51#manual

http://www.manualslib.com/manual/162746/Sony-Mhc-Rv900d.html?page=52#manual

Aυτο που δεν ξερω εαν τα dsp για να λειτουργησουν χρειαζονται μονο εσωτερικη αναπαραγωγη απο cd/dvd ή ενεργοποιουνται και για το εξωτερικο line απο την τηλεοραση. Αυτο ψαξτο, δεν μπορω να βοηθησω απο αποσταση.

Λογικα ομως αφου εχει και GAME EQ για playstation 1-2 και MUSIC EQ αρα απο ραδιοφωνο ή αλλη πηγη, λογικα τα DSP MOVIE EQ θα ενεργοποιουνται για δικαναλους (στερεο) ηχους απο οπου κι αν αυτοι προερχονται.

(συνηθως με αυτη τη λογικη δουλευαν συστηματα σαν το δικο σου)

Δημοσ.

Τα είχα δει ήδη τα παραπανω link πριν λίγο καιρό, και τα είχα ψαξει χωρίς αποτελεσμα. Το μονο που θα κοιταξω πάλι είναι να δω αν υπαρχει η περιπτωση να έχω συνδεσει τιποτα λάθος (καθώς πριν λιγο καιρο τα ειχα αποσυνδέσει όλα).

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση για το προβλημα ήχουν που έχω στη συνδεση της τηλεορασης μου με εξωτερικά ηχεία.

Από την τηλεόρασή μου Samsung 55” 7 series έχω βγάλει καλώδιο οπτικής ίνας προς το mini dac και απο εκεί με rca προς τον ενισχυτή μου AKAI AM-2200 (λίγο vintage) 

Ο ήχος παιζει τέλεια απο τα κανάλια απο το youtube που στελνω απο κινητό κλπ. Το πρόβλημα ειναι οταν βάζω netflix κάνει εναν διαπεραστικό στατικό διακοπτόμενο ήχο ενώ απο πίσω πολυ σιγά ακούγεται κανονικά ο ήχος. Τι φταίει ρε παιδιά μπορει να παίζουν τα ηχεία όλα εκτος απο netflix που χρησιμοποιεί καποιο πιο ψηφιακό ήχο που δεν περνάει απο το mini dac? Υπάρχει κάποια αλλαγή που μπορώ να κανω στη συνδεσμολογία μου κ να δουλέψει;;;; 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...