Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω συνδέσει την τηλεόρασή μου με ένα στερεοφωνικό για να έχω την έξοδο ήχου της τηλεοράσεως από το στερεοφωνικό. Το έχω συνδέσει με scart και ο ήχος βγαίνει κανονικά από τα ηχεία του στερεοφωνικού όταν η τηλεόραση παίζει τα κανάλια. Το θέμα είναι ότι όταν βάζω στην τηλεόραση  το στικάκι στη usb θύρα να δω π.χ. μια ταινία, ο ήχος δεν βγαίνει από το στερεοφωνικό παρα μονάχα από την τηλεόραση. Πως μπορώ να έχω έξοδο ήχου από το στερεοφωνικό όταν έχω συνδέσει το στικάκι;

Δημοσ.

Το scart βγαζει ηχο μονον απο τα καναλια, λογικο αυτο που συμβαινει. .Αν εχει μονον οπτική ίνα χρεαζεσαι εναν μετατροπέα optcal to analog rca. 

Δημοσ.

Το scart βγαζει ηχο μονον απο τα καναλια, λογικο αυτο που συμβαινει. .Αν εχει μονον οπτική ίνα χρεαζεσαι εναν μετατροπέα optcal to analog rca. 

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.

Φυσικα εαν εχει εξοδο ακουστικων η Tv, μπορεις να παρεις και ενα καλωδιο mini jack to rca και να τελειωνεις.

Ο ήχος θα είναι το ίδιο καλός σε σχέση με τον μετατροπέα optical to analog rca;

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.

Ο ήχος θα είναι το ίδιο καλός σε σχέση με τον μετατροπέα optical to analog rca;

Όχι μακράν χειρότερος. Καθώς αντί για σήμα Line θα δίνει προενισχυμενο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η σωστη ερωτηση θα ηταν "ο ηχος θα ειναι πολυ χειροτερος απο το scart" ? 

Εγω θα ελεγα πρωτα απο ολα να μας πεις ποιο ειναι το μοντελο της τηλεορασης και ποιο ενισχυτη με ηχεια εχεις.

Ισως η Tv εχει καποια αναλογικη εξοδο εκτος του scart.

Αν μιλαμε για δικαναλο ενισχυτη χωρις απαιτησεις στον ηχο για τις ταινιες, χωρις να ακους 5.1 και απλα θες μια καλυτερη αισθηση των χαμηλων και του σωματος στον ηχο, θα ελεγα να δοκιμασεις πρωτα ενα καλωδιο mini jack to rca. Ειναι παμφθηνο (2-3 ευρω) και αμεσως θα καταλαβεις εαν ο ηχος ειναι ιδιος σε σχεση με το scart. Μην βαλεις εντελως τερμα την ενταση ακουστικων (καπου στο 50-70%) και δοκιμασε.

Η σωστη (ποιοτικα) λυση θα ηταν αλλαγη του ενισχυτη σε πολυκαναλο και τροφοδοτωντας τον ψηφιακα απο την πηγη.

Σε καθε αλλη περιπτωση, δεν ξερω εαν αξιζει να στραφεις σε μετατροπεα AD αφου πριν ακουγες μεσω scart.

Αλλα μιας και η αξια του καλωδιου ειναι αστεια, θα ελεγα να δοκιμασεις πριν στραφεις σε καποιον μετατροπεα.

Σε περιπτωση που αποφασισεις να πας σε ψηφιαναλογικο μετατροπεα μια συμβουλη.

Οι τηλεορασεις οταν παιζουν απο τον ενσωματωμενο player τους, περνανε στην ψηφιακη τους εξοδο το σημα χωρις να κανουν αποκωδικοποιηση ac3/dts ωστε να την κανει ο πολυκαναλος ενισχυτης που θα συνδεθει εκει.

Οταν η tv παιζει ταινια απο καποιον εξωτερικο player (μεσω hdmi) συνηθως κανει αποκωδικοποιηση, υστερα downmix σε stereo και το στελνει σε lpcm. (καποια μοντελα κανουν μονο αποκωδικοποιηση ac3, άλλα και dts κλπ. Θα πρεπει να συμβουλευτεις το manual της tv σου ωστε να δεις τις προδιαγραφες)

Στην δικη σου περιπτωση οπου θα αναπαραγεις ταινιες απο τον ενσωματωμενο player της Tv, να ξερεις οτι εαν αγορασεις εναν ψηφιοαναλογικο μετατροπεα που απλα δεχεται σημα lpcm δεν θα λειτουργησει.

Εαν αγορασεις παλι εναν μετατροπεα που ειναι και decoder, θα δινει οχι 2, αλλα 5.1 αναλογικες εξοδους. Αυτο σημαινει πως αν ο ενισχυτης σου δεχεται μονο 2 καναλια ηχου, τοτε αφου δεν θα εχει προηγηθει downmix στο σημα, θα χανεις καποιες ηχητικες πληροφοριες που υπηρχαν για τα υπολοιπα καναλια.

Για αυτο προτεινα εξ'αρχης τον ηχο απο την εξοδο ακουστικων οπου σιγουρα εκει θα γινεται downmix και τον εχεις ετοιμο αναλογικο δικαναλο.

Επαναλαμβανω, αν θες ανεφερε αν θες μαρκα/μοντελο τηλεορασης και ενισχυτη.

Οταν ζηταμε συμβουλες συνδεσμολογιας και συναφων, καλο θα ειναι απο την αρχη να αναφερουμε τα μηχανηματα που εχουμε, ωστε να μπορεσουμε να βοηθηθουμε καλυτερα.

Επεξ/σία από warewolf
Δημοσ.

Mοντέλο τηλεόρασης         : Samsung UE40D5800

Mοντέλο στερεοφωνικου    : SONY MHC-RV800D

Θα ακούγεται καλά το dolby surround με mini jack to rca;

(Sorry που δεν ανέφερα νωρίτερα τα μοντέλα, είμαι νέος χρήστης και δεν σκέφτηκα ότι χρειαζόταν να τα πω καθώς η σύνδεση που θέλω να κάνω έχει μια λογική που είναι σε όλα τα συστήματα)

Δημοσ.

To scart δινει ηχο στερεο επιπεδου line out. Η προσαρμογή που κανουν οι περισσότεροι ενισχυτες ειναι μια χαρα. Το μειον οπως ανεφερα πιο πανω ειναι οτι περναει ο ηχος μονον απο τα καναλια του δεκτη.

Η εξοδος ακουστικών παραγει σημα προενισχυμενο για να οδηγει ακουστικα. Οσο και να χαμηλώσουμε η προσαρμογή δεν ειναι ευκολη και συνηθως ο ηχος δεν ειναι καθαρος καθως περναει μεσα απο ενα πολυ μετριο headphone stage. Δουλεια σαφως και γινεται αλλα πολυ μεσοβεζικα  με αρκετα μετριο αποτέλεσμα.

Η εξοδος οπτικης ινας σε συνεργασια με κατι τετοιο:

http://www.skroutz.gr/c/1869/Accessouar-hxou.html?from=catspan&keyphrase=toslink+to+analog

http://www.skroutz.gr/s/9081491/Konig-2x-RCA-female-Coax-Toslink-female-CO2503.html?from=catspan&keyphrase=toslink+to+analog

Στα 20€ απο ebay κανει 8€

Οσο η TV εχει τους ανάλογους codec και αποκωδηκοποιει το αντιστοιχο βιντεο και τον ηχο του αυτος θα βγαινει απο την οπτικη. Οι περισσότερες TV βγαζουν ηχο στερεο απο εκει. Οπως και αυτη. Με λιγα λογια οτι βιντεο θα παιζει απο τον ηχο του απο τα ηχεια της TV θα βγαινει και απο την εξοδο toslink. Η software αποκωδικοποιηση γινεται απο την TV.

Ο μετατροπεας απλα δεχεται την πολυκαναλη πληροφορια και απο το καναλι main κανει την μετατροπη.

Το αποτελεσμα που θα εχεις θα ειναι stereo. Το surround το ξεχνας.

Στο εξηγω οσο πιο απλοϊκά μπωρω καθως το να σου αναλύσω τον τροπο που λειτουργούν οι codec κτλ δεν θα σε βοηθήσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι περισσοτερες Tv οταν δεχονται σημα απο hdmi, μπορουν να βγαλουν αυτο τον ηχο παλι απο την οπτικη αλλα σε στερεο. Γιατι θεωρουν οτι θα παρουν το σημα hdmi πρωτα απο εναν av ενισχυτη οπου υπαρχει στο setup) οπου ηδη εχει αποκωδικοποιησει και αναπαραγει αυτος αυτος τον ηχο.

Τα τηλεοπτικα καναλια θα τα δωσει στερεο ή 5.1 αναλογα με το streaming του καναλιου.

Οσον αφορα ομως την αναπαραγωγη απο τον ενσωματωμενο player της τηλεορασης, θα παραδωσει στην οπτικη της ηχο 5.1 γιατι θεωρει οτι θα το στειλεις σε πολυκαναλο ενισχυτη για να καταφερεις να ακουσεις ηχο 5.1.  Αν η Tv εχει επιλογη να κανει αυτη downmix stereo επισης για αναπαραγωγη σε καποια ηχομπαρα κλπ θα πρεπει να το κοιταξεις στα μενου της.

Σε Tv samsung φιλου (οχι το ιδιο μοντελο) οπου το ειχα ψαξει η ψηφιακη εξοδος οταν επαιζες απο τον ενσωματωμενο player της tv εδινε τις παρακατω επιλογες:

- Nα φυγει bitstream το σημα το dolby digital προς τον ενισχυτη και αυτος να κανει την αποκωδικοποιηση.

- Να μετατραπει το σημα σε downmix lpcm stereo. (αυτο που ουσιαστικα αναζηταμε αν κανει και η δικη σου)

- Επισης σε ταινιες DTS εκανε υποχρεωτικα τον ηχο downmix stereo και ο ενισχυτης δεν μπορουσε να αναπαραγει το 5.1 dts.

Το οτι ξεχναμε λοιπον διακριτο ηχο 5.1 με καποιον converter ειναι δεδομενο ομως. Θα πρεπει να αλλαξεις ενισχυτη οπου να ειναι 5.1 ή και περισσοτερων καναλιων.

Το αν αξιζει να αγορασεις μετατροπεα  για να παρεις line ηχο, ειναι κατι που θα το κρινεις εσυ.

Την επομενη φορα που θα δοκιμασεις να αναπαραξεις βιντεο απο την Usb, δοκιμασε να δεις εαν η τηλεοραση σου δινει την επιλογη για ηχο στερεο κατα την διαρκεια ή πριν την αναπαραγωγη.

Αν δεν το εχεις δοκιμασει εως τωρα, υπαρχει ελπιδα να βγει και απο το scart ηχος και ολα να τελειωσουν καλα.

Tελος, οσον αφορα τον ενισχυτη σου  Δυστυχως αυτος εχει μεν 5.1 ηχεια και μπορει να αποκωδικοποιησει DD/DTS και να αναπαραχθει απο τα ηχεια , αλλα μονο οταν αναπαραγεις δισκο dvd απο αυτον. Δεν υπαρχει ουτε καποια ψηφιακη εισοδος, αλλα ουτε και 5.1 αναλογικοι εισοδοι για να καταφερεις να ακουσεις διακριτο 5.1 σημα. Σε αυτη την περιπτωση πρεπει να πας σε εναν συγχρονο av ενισχυτη.

Aν τυχον ακουγες απο το scart της Tv τοσο καιρο ηχο σε ολα τα ηχεια του sony, αυτο θα γινοταν επειδη θα ειχες επιλεξει καποιο DSP EQ προγραμμα (action, drama, musical) και γινοταν προσομοιωση πολυκαναλικου ηχου.

Κατι σε ψευδο-surround και οχι διακριτο 5.1 ηχο οπως αυτος εγγραφηκε στην ταινια.

Υ.Γ.

Aπο τις 2 συσκευες που μπηκαν πιο πανω, η δευτερη κανει analog to digital και οχι digital to analog convertion.

Επεξ/σία από warewolf
Δημοσ.

Mοντέλο τηλεόρασης         : Samsung UE40D5800

Mοντέλο στερεοφωνικου    : SONY MHC-RV800D

Θα ακούγεται καλά το dolby surround με mini jack to rca;

(Sorry που δεν ανέφερα νωρίτερα τα μοντέλα, είμαι νέος χρήστης και δεν σκέφτηκα ότι χρειαζόταν να τα πω καθώς η σύνδεση που θέλω να κάνω έχει μια λογική που είναι σε όλα τα συστήματα)

Η τηλεόραση σου εχει audio out και rca και για ακουστικά, παρε απο τα rca.

Δημοσ.

Δεν εχει η τηλεοραση αλλες εξοδους ηχου παρα μονο οπτικη, απο το scart και την εξοδο ακουστικων. Οτιδηποτε αλλο εχει επανω της απο θεμα ηχου ειναι εισοδοι. Τουλαχιστον αυτο δειχνει το manual της tv.

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ, πραγματικά με βοηθήσατε και μου δώσατε μια πλήρης εικόνα του θέματος. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που δώσατε για να μου εξηγήστε με μια τόσο επεξηγηματική περιγραφή τις επιλογές που έχω. Παράγγειλα καλώδιο RCA και θα δω αν θα έχω κάποιο αποτέλεσμα σε λίγες μέρες. Από μένα να έχετε ένα καλό βράδυ και καλό καλοκαίρι. Σας ευχαριστώ πολύ με εκτίμηση.

Δημοσ.

Εγω στο manual ειδα και rca και ακουστικά, εισόδους ήχου δεν εχουν οι τηλεοράσεις, οτι ειναι με audio απο πίσω ειναι έξοδος

Και ομως εχουν. Οι συνδεσεις Composite και component περνανε μονο εικονα. Οι συσκευες που χρησιμοπουν αυτο τον τυπο σηματων, δινουν τον ηχο σε ξεχωριστο ζευγος rca. 

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ, πραγματικά με βοηθήσατε και μου δώσατε μια πλήρης εικόνα του θέματος. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που δώσατε για να μου εξηγήστε με μια τόσο επεξηγηματική περιγραφή τις επιλογές που έχω. Παράγγειλα καλώδιο RCA και θα δω αν θα έχω κάποιο αποτέλεσμα σε λίγες μέρες. Από μένα να έχετε ένα καλό βράδυ και καλό καλοκαίρι. Σας ευχαριστώ πολύ με εκτίμηση.

Αποτελεσμα θα εχεις σιγουρα, απλα οχι ποιοτικο. Προσεξε η ενταση της TV να μην ειναι πολυ ψηλα οταν κανεις την δοκιμη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...