Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα,

αρχικα θελω να πω, πως ειμαι καινουργιος στην παρεα και ηθελα την βοηθεια σας για ενα θεμα.

Λοιπον. Ο υπολογιστης μου αφοτου πατησω το σταρτ, αρχιζει να μπουταρει μετα απο περιπου 15 δευτερα. Κατα τη διαρκεια του μπουτ δεν υπαρχει προβλημα, πραγματοποιειται αρκετα γρηγορα. Ξερετε τι μπορει να φταει ? (υποθετω λογω της μητρικης ?). Και κατι ακομα. Εχω ενα προγραμμα το οποιο μετραει θερμοκρασιες και συχνοτητες του Hardware. Ο επεξεργαστης μου εχει 2.83 Mhz default συχνοτητα και μετα απο λιγη ωρα λειτουργιας, η μεγιστη συχνοτητα του επεξεργαστη ειναι πχ. 3Mhz ή περισσοτερα. Ευχαριστω εκ τον προτερων για τη βοηθεια σας  :-D ...

Δημοσ.

δώσε τα πλήρη χαρακτηριστικά του συστήματος.

Αν δεν γνωρίζεις ποια είναι,κατέβασε το speccy και δώσε εικόνα

Gigabyte GA-G41M-COMBO v.2, core 2quad q9550, crucial ballistik sport 8gb 1600, corsair bronze 550 Watt, nvidia gt 8600

η μητρικη, η ραμ και το τροφοδοτικο αγοραστηκαν πριν απο 1 μηνα 

Δημοσ.

Για τις συχνότητες είσαι σίγουρος; κανονικά δεν θα έπρεπε να ανεβαίνει ο συγκεκριμένος επεξεργαστής απο μόνος του μιας και δεν έχει turbo λειτουργία.

Έχεις πειράξει κάποια ρύθμιση στο bios μήπως;

ειδα η μητρική δέχεται κανονικά τον συγκεκριμένο επεξεργαστή άρα δεν τίθεται θέμα απο εκει.

δοκίμασε κάτι να δεις αν αλλάξει.

Σβήσε τον υπολογιστή και κλείσε τον διακόπτη του τροφοδοτικου. πάτα 3-4 φορές το κουμπι για ανοιξει το σύστημα ώστε να αποφορτιστεί το psu.

άνοιξε τον διακόπτη του psu και πάτα να εκκινήσει το σύστημα.

Αν ανοίξει με τη μια κάτι παίζει με το τροφοδοτικό.

επίσης μιας και το είδα τώρα, μπες bios και δες σε τι ταχύτητα ειναι οι μνήμες.Δεν πάει πάνω απο 1333 ο memory controller του επεξεργαστή.

Δημοσ.

Για τις συχνότητες είσαι σίγουρος; κανονικά δεν θα έπρεπε να ανεβαίνει ο συγκεκριμένος επεξεργαστής απο μόνος του μιας και δεν έχει turbo λειτουργία.

Έχεις πειράξει κάποια ρύθμιση στο bios μήπως;

ειδα η μητρική δέχεται κανονικά τον συγκεκριμένο επεξεργαστή άρα δεν τίθεται θέμα απο εκει.

δοκίμασε κάτι να δεις αν αλλάξει.

Σβήσε τον υπολογιστή και κλείσε τον διακόπτη του τροφοδοτικου. πάτα 3-4 φορές το κουμπι για ανοιξει το σύστημα ώστε να αποφορτιστεί το psu.

άνοιξε τον διακόπτη του psu και πάτα να εκκινήσει το σύστημα.

Αν ανοίξει με τη μια κάτι παίζει με το τροφοδοτικό.

επίσης μιας και το είδα τώρα, μπες bios και δες σε τι ταχύτητα ειναι οι μνήμες.Δεν πάει πάνω απο 1333 ο memory controller του επεξεργαστή.

Το μονο που εχω πειραξει στο ΒΙΟS ειναι η ταχυτητα της μνημης, ειναι στα 1333. Οσο για το προγραμμα που αναφερα ειναι HWMonitor. Τι να πω, μπορει να ειναι καποιο μπαγκ και να δειχνει μεγαλυτερες τιμες, απλα μου φανηκε παραξενο και το αναφερα. Το προβλημα με την εκκινηση παραμενη. Εχεις στο μυλαο σου τπτ  αλλο που μπορει να φταει ? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...