Προς το περιεχόμενο

Το LG G4 σας παρουσίασε bootloop;  

265 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Το LG G4 σας παρουσίασε bootloop;

• Ναι, σε εκδοση 505-512
    • Ναι, σε εκδοση 600+
    • Όχι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή λόγω της δουλειάς μου δε μπόρεσα να απαντήσω άμεσα θα ήθελα να αναφέρω κάποια πράγματα (κάποια τα ανέφερα ξανά στο αρχικό μου ποστ).
Έχω τα εξής δεδομένα:

Ήμουν κάτοχος του G2 το οποίο μου βγήκε εντελώς απροβλημάτιστο κινητό. Πολύ ευχαριστήμενος από την συγκεκριμένη αγορά.

Στη συνέχεια αγόρασα το G3. Από τις επιδόσεις του κινητού δεν είχα κανένα παράπονο εξίσου μιας και δεν μου κόλλησε ποτέ σε τίποτα. Στους 8 μήνες μου παρουσίασε πρόβλημα με την μπαταρία την οποία χρέωθηκα και αντικατέστησα γιατί ήταν εκτός εγγύησης που ήταν 6 μήνες. Στην πορεία (μετά από 1 και κάτι χρόνο) επειδή το κινητό δυστυχώς είχε την τάση να ανεβάζει θερμοκρασίες ακόμα και με ένα απλό σερφάρισμα στο ίντερνετ μου "έκαψε" την οθόνη και εμφάνισε κίτρινο στίγμα. Στο σερβις όπως είπα αποφάνθηκαν ότι είχα κανει root και βγαίνει off το κινήτο και θα έπρεπε να πληρώσω 132 ευρώ (πράγμα που φυσικά δεν έκανα). Φυσικά αυτό αμέσως με απογοήτευσε σαν πελάτη της LG μιας και τα λεφτά που είχα δώσει στο σύνολο δεν τα λες σε καμία περίπτωση λίγα.
Τώρα μπαίνω στη διαδικασία για αγορά νέου κινητού και έκπληκτος βλέπω ότι αυτή τη στιγμή ένα απο τα VFM κινητά είναι το G4. Τι δεδομένα έχω γι αύτο τώρα. Φυσικά πρόκειται για ένα εξίσου δυνατό κινητό με τα specs και τις δυνατότητες που έχει. Κάνοντας την έρευνα μου έπεσα φυσικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και στη συνέχεια βρήκα αυτό το thread το οποίο διάβασα από την αρχή για το βασικό του πρόβλημα. Σαν πρόβλημα δεν θα με απασχολούσε τόσο πολύ αν ήξερα ότι θα ήμουν καλυμμένος απο το σέρβις αλλά ώντας θύμα σε τελείως διαφορετική περίπτωση από αυτή με βάζει σε σκέψεις. Λίγο που έψαξα αυτό που κατάφερα να βρω είναι ότι προφανώς κάπου απο το Hidden Menu που έχει η συσκευή και καλά φαίνεται αν αυτή έχει rootαριστει και έχει γίνει modified. Ώστοσο δεν εχω βρει ποια επιλογή είναι αυτή ούτε ασχολήθηκα ψάξω προσωπικά. Αν γνωριζει κανένας γι αυτό κάτι πιστεύω θα ήταν χρήσιμο να το πει. Έχω ένα πολύ μικρό ενδιασμό (αν και δεν πιστεύω οτι ισχύει κάτι τέτοιο) για το αν τα εισαγώμενα κινήτα (κάποια από αυτά έστω) μπορεί να έχουν πειραχτεί με κάποιο τρόπο και στη συνέχεια να φαίνονται ότι ειναι rooted στο σερβις. Γιατί όπως είπαν και κάποιοι παραπάνω δεν νοείται να δίνεις τόσα χρήματα και να είσαι ξεκρέμαστος.

Και κάτι τελευταίο. Θα ήθελα αν ξέρει κάποιος μια άποψη για το Xiaomi Redmi Note 3 έναντι του G4.

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απο το hidden menu μπορεις να δεις αν ειναι ξεκλειδωτος ο bootloader,  αλλα αυτο προϋποθετει να ειναι ανοιχτο το κινητο. Οταν πεφτει σε bootloop και ΔΕΝ ανοιγει, δε μπορεις να μπεις εκει. Ο ξεκλειδωτος bootloader επισης στο android 6.0 , ειναι βασικο για να κανεις root το κινητο. Σκεψου στα παιδια στα οποια ειπαν οτι ειναι εκτος εγγυησης λογω ρουτ, δεν απεδειξαν ποτέ οτι εχει ρουταριστει και λεγανε κατι κουφα του τυπου "μπορει να γινει ρουτ απο εφαρμογη στο playstore". Και τωρα με τεραστια εκπληξη μου διαβαζω οτι ειπαν και σε σενα το ιδιο πραγμα. ΗΣΟΥΝ ή ΔΕΝ ησουν ρουτ φιλε μου τελικα; Ειχες το superuser στο κινητο σου; Ειχες εφαρμογες που απαιτουσαν root και επαιρναν root δικαιωματα; Γιατι αν οχι , και στο ειπαν και σε σενα, μιλαμε για εγκληματιες. 

Οσον αφορα το xiaomi , θα κοιταξεις το xiaomi redmi note 3 pro, οχι το απλο. Ο snapdragon ειναι  ανωτερος και ειναι μαλλον το πιο VFM κινητο. Απο μπαταρια τερας και πολυ καλη υποστηριξη απο την ελληνικη miui κοινοτητα απ'οσο ξερω. 

http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_3_pro-8007.php .

Απο καμερα ειναι απλα μετριο. Δεν μπορει να συγκριθει με το G4 σε αυτο τον τομεα. Δεν εχω ιδεα τι ειδους προβληματα παρουσιαζει. Αν θες μπες στο αντιστοιχο thread του myphone.gr ή αν υπαρχει αντιστοιχο στο insomnia, ωστε να ενημερωθεις σχετικα :) 

Δημοσ.

Απο το hidden menu μπορεις να δεις αν ειναι ξεκλειδωτος ο bootloader,  αλλα αυτο προϋποθετει να ειναι ανοιχτο το κινητο. Οταν πεφτει σε bootloop και ΔΕΝ ανοιγει, δε μπορεις να μπεις εκει. Ο ξεκλειδωτος bootloader επισης στο android 6.0 , ειναι βασικο για να κανεις root το κινητο. Σκεψου στα παιδια στα οποια ειπαν οτι ειναι εκτος εγγυησης λογω ρουτ, δεν απεδειξαν ποτέ οτι εχει ρουταριστει και λεγανε κατι κουφα του τυπου "μπορει να γινει ρουτ απο εφαρμογη στο playstore". Και τωρα με τεραστια εκπληξη μου διαβαζω οτι ειπαν και σε σενα το ιδιο πραγμα. ΗΣΟΥΝ ή ΔΕΝ ησουν ρουτ φιλε μου τελικα; Ειχες το superuser στο κινητο σου; Ειχες εφαρμογες που απαιτουσαν root και επαιρναν root δικαιωματα; Γιατι αν οχι , και στο ειπαν και σε σενα, μιλαμε για εγκληματιες. 

Οσον αφορα το xiaomi , θα κοιταξεις το xiaomi redmi note 3 pro, οχι το απλο. Ο snapdragon ειναι  ανωτερος και ειναι μαλλον το πιο VFM κινητο. Απο μπαταρια τερας και πολυ καλη υποστηριξη απο την ελληνικη miui κοινοτητα απ'οσο ξερω. 

http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_3_pro-8007.php .

Απο καμερα ειναι απλα μετριο. Δεν μπορει να συγκριθει με το G4 σε αυτο τον τομεα. Δεν εχω ιδεα τι ειδους προβληματα παρουσιαζει. Αν θες μπες στο αντιστοιχο thread του myphone.gr ή αν υπαρχει αντιστοιχο στο insomnia, ωστε να ενημερωθεις σχετικα :)

Πως είναι δυνατόν στην περιπτώση που το κινητό δεν ανοίγει να κατηγορηθεί ο πελάτης για root εφόσον δεν μπορούν καν να δουν κάτι τέτοιο; Ότι και καλά έπεσε σε bootloop από τύχον απόπειρα για ξεκλείδωμα του bootloader;

Στη δικιά μου περίπτωση όχι δεν είχα καμία τέτοια εφαρμογή ούτε ασχολήθηκα να κανώ unlock ή root με οποιοδήποτε τρόπο. Μάλιστα μου είπαν το εξής τρελό. Ότι και καλά είχα κάνει reset κι ολας την συσκευή την προηγούμενη μέρα πρωτού το πάω στις 12 τα ξημερώματα. Πράγμα το οποίο φυσικά και δεν ίσχυε γιατί αν είχε γίνει κάτι τέτοιο δεν θα είχα ούτε ιστορικό κλήσεων ούτε καταγραφή δεδομένων από το 4G. Και αν είχα κάνει κάτι τέτοιο όντως φυσικά και θα είχα βρει τρόπο να αφαιρέσω οποιαδήποτε σημάδια για τυχόν root. Δυστυχώς δεν είχα την πολυτέλεια να το κυνηγήσω περισσότερο διότι είχα φύγει σκαστός από τη δουλειά μου για να το αφήσω. Και μιλάμε για τελείως διαφορετική περίπτωση από αυτή του G4.

Τώρα όσο αφορά για το Xiaomi που μου είπες το Pro απ΄ ότι βλέπω έχει λίγο μικρότερη οθόνη απο το κλασικό. Επίσης δεν κατάφερα να το βρω σε κάποιο μαγαζί απο το skroutz. Γνωρίζουμε αν θα πάρει την 6.0 γιατι βλέπω οτι βγαίνει με 5.1.1.

Δημοσ.

Έχω ένα πολύ μικρό ενδιασμό (αν και δεν πιστεύω οτι ισχύει κάτι τέτοιο) για το αν τα εισαγώμενα κινήτα (κάποια από αυτά έστω) μπορεί να έχουν πειραχτεί με κάποιο τρόπο και στη συνέχεια να φαίνονται ότι ειναι rooted στο σερβις. Γιατί όπως είπαν και κάποιοι παραπάνω δεν νοείται να δίνεις τόσα χρήματα και να είσαι ξεκρέμαστος.

Δυστυχώς έχουν βγάλει rooted και συσκευές με αλλαγμένες πλακέτες σε Ελληνικές (διαδικασία αλλαγής πλακέτας από τους ίδιους στην procordia από παραεισαγωγής σε gr) από bootloop

Δημοσ.

Πως είναι δυνατόν στην περιπτώση που το κινητό δεν ανοίγει να κατηγορηθεί ο πελάτης για root εφόσον δεν μπορούν καν να δουν κάτι τέτοιο; Ότι και καλά έπεσε σε bootloop από τύχον απόπειρα για ξεκλείδωμα του bootloader;

Στη δικιά μου περίπτωση όχι δεν είχα καμία τέτοια εφαρμογή ούτε ασχολήθηκα να κανώ unlock ή root με οποιοδήποτε τρόπο. Μάλιστα μου είπαν το εξής τρελό. Ότι και καλά είχα κάνει reset κι ολας την συσκευή την προηγούμενη μέρα πρωτού το πάω στις 12 τα ξημερώματα. Πράγμα το οποίο φυσικά και δεν ίσχυε γιατί αν είχε γίνει κάτι τέτοιο δεν θα είχα ούτε ιστορικό κλήσεων ούτε καταγραφή δεδομένων από το 4G. Και αν είχα κάνει κάτι τέτοιο όντως φυσικά και θα είχα βρει τρόπο να αφαιρέσω οποιαδήποτε σημάδια για τυχόν root. Δυστυχώς δεν είχα την πολυτέλεια να το κυνηγήσω περισσότερο διότι είχα φύγει σκαστός από τη δουλειά μου για να το αφήσω. Και μιλάμε για τελείως διαφορετική περίπτωση από αυτή του G4.

Τώρα όσο αφορά για το Xiaomi που μου είπες το Pro απ΄ ότι βλέπω έχει λίγο μικρότερη οθόνη απο το κλασικό. Επίσης δεν κατάφερα να το βρω σε κάποιο μαγαζί απο το skroutz. Γνωρίζουμε αν θα πάρει την 6.0 γιατι βλέπω οτι βγαίνει με 5.1.1.

Θεωρητικα εχουν καποιο τροπο να το δουνε. Πρακτικα , πιστευω οτι ψευδονται ή και ρουταρουν οι ιδιοι , ή κατεβαζουν το unlock.bin μεσω του ΙΜΕΙ του κινητου, ωστε η LG να αποδεχεται πως το κινητο ειναι unlocked (να ειναι εκτος εγγυησης δηλαδη - γιατι με το που καταχωρηθει το ΙΜΕΙ στους servers τους και παρεις το unlock.bin εισαι εκτος εγγυησης, ακομη και αν δεν ξεκλειδωσεις το κινητο τελικα - οι κατοχοι εχουν διαβεβαιωσει οτι δεν εχουν προβει σε τετοιες διαδικασιες, οι οποιες θελουν λογαριασμους στην LG και τα σχετικα, και ειναι και λογικο , καθως δε θα το εστελναν στο σερβις).

Ωπα, λαθος λινκ σου εστειλα. Δε το εχει καταχωρησει ως "pro" το gsmarena και μπερδευτηκα! Αυτο που εστειλα ειναι αλλο , sorry!! 

Δημοσ.

Μάλιστα άρα στην ουσία μένεις ξεκρέμαστος και δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα εφόσον δε μπορείς να αποδείξεις το αντίθετο με κάποιο τρόπο... Αν και εγώ πιστεύω ότι όλο και κάποιος τρόπος θα υπάρχει να αποδείξεις ότι δεν έγινε ενέργεια από σένα. Πχ αυτό που ανέφερες με το unlock.bin ούτε καν το γνώριζα προσωπικά. Πρώτη φορά το διαβάζω απο σένα. Αλλά κι αν κάτι τέτοιο ίσχυε πχ δεν θα μπόρουσε κάποιος να δει πότε κατέβηκε το αρχείο κι αν συμπίπτει η ημερομηνία με αυτή που το κινητό ήταν στο σέρβις τελείως τυχαία;

Οπότε το λινκ που αρχικά πόσταρα εγώ είναι το Pro που λες εσύ; Απλά δεν το αναφέρουν έτσι;

Δημοσ.

Αυτο ισχυει για το G4 και το ξεκλειδωμα του bootloader. Γιατι για να γινει ρουτ στο android 6.0 υποχρεουσαι να ξεκλειδωσεις, αρα να χασεις και εγγυηση.  Φανταζομαι ετσι ξεκλειδωνει και στο G3 (γιατι στα Optimus G και G2 νομιζω και G pro, ξεκλειδωνε με προγραμμα, με το FreeGee - και να κανεις μια σειρα ενεργειων πολυ απλων).

Δε ξερω πως ακριβως θα μπορουσες να το αποδειξεις. Βασικα πρεπει ΑΥΤΟΙ να σου αποδειξουν οτι ρουταριστηκε και οι κυριοι αρνουνται να ερθουν σε επαφη με τα παιδια που εχουν το προβλημα. Εγω εικασιες κανω για τις πρακτικες τους. Το μονο δεδομενο ειναι οτι πετανε ενα "εχετε κανει root " και σου λενε να πας να αγαπηθεις. 

Αυτο καταλαβαινω , ναι. snap 650 εχει το redmi note 3 pro. Αλλα μη ψαχνεις φιλε μου σκρουτζομαγαζα, αυτο το κινητο θα το παρεις απο εξω (πχ vickmall, gearbest Κλπ). Μπορεις μαλιστα να το βρεις εδω εναλλακτικα. Πολυ φτηνοτερα απο Ελλαδα και μαλιστα θα σου ερθει γρηγοροτερα απο οσο φανταζεσαι , αρκει να βγει σε στοκ (ειναι eu warehouse, οποτε γινεται shipped απο Ευρωπη).Προσφατα το πηρε φιλος μου απο ακριβως αυτο το καταστημα χωρις προβληματα. 

Δημοσ.

Ναι λογικά το ίδιο είναι γιατί και γω την 6.0 έχω περασμένη. Στην ουσία κάτι τέτοιο μου είπαν και μένα και δεν μου είπαν καν που και πως βρέθηκε το root απλά οτί ήταν έτσι και βγαίνει αυτόματα εκτός εγγυήσης από την LG κι οτι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γι αυτό. Πραγματικά αν είχα χρόνο στη διάθεση μου δεν θα το άφηνα έτσι σε καμία περίπτωση το ζήτημα. Απλά έκατσα και γω σε όλη αυτή την τρέλα με τα G4 και την πλήρωσα και γω. Όχι ότι φταίνε και οι άλλοι κάτοχοι των κινητών σε καμια περιπτωση φυσικά.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου. Θα κοιταξώ καλά μήπως και πάρω το κινέζικο και απαλαχθώ από την τρέλα και την κοροϊδία της LG. Αν μάθω οτι θα πάρει και την 6.0 κάτα 90% το Xiaomi θα προτειμήσω. Ούτως ή άλλως και το G4 εκτός εγγύησης θα είναι στην ουσία αν προκύψει κάτι έτσι όπως το πάνε.

Δημοσ.

Ετσι ακριβως, και γι'αυτο εγω ριχνω μαυρο στην LG φιλε μου πλεον. Ημουν πραγματικα φαν της εταιρειας , λογω vfm προτασεων , και επειδη το Optimus G που εχω ακομη , ειναι σκυλι του πολεμου, καθως και το G2 της κοπελας μου ειναι απροβληματιστο ενα χρονο τωρα.

Αλλα πλεον με χασανε.

Πραγματικα εαν μπορουσες να το κυνηγησεις θα ηταν το ιδανικο, αλλα καταλαβαινω οτι δεν υπαρχει διαθεση, χρημα και χρονος , που απαιτουνται για αυτα τα πραγματα. Καθως και θελει ψαξιμο , καταγγελιες στον ΣτΚ για αρχη και δικηγορους στη συνεχεια. Αστα να πανε, μπλεξανε τα παιδια, και που να ημουν και γω στη θεση τους (καλλιο γαιδουροδενε , παρα γαιδουρογυρευε, το ξαναλεω στον εαυτο μου αυτη τη φορα :P

Δημοσ.

Τα άτομα τα οποία τα κινητά τους τα βγάλανε ως rooted,το κυνήγησαν το θέμα παραπάνω και αν ναι,τι κατάφεραν ? Γιατί είναι ''γυφτιά'' να σου λένε είναι rooted (χωρίς έγκυρο αποδεικτικό στοιχείο) και να το δέχεσαι και εσύ σαν να μην πω τι...

Δημοσ.

εισαι γατακι πηρες κινεζια παλι :D

Ενω εσυ που δε πηρες κινεζια ευχαριστησου το κινητο και να ευχεσαι να μη πεθανει.

Βλεπεις στα επωνυμα κινεζικα τετοιο αγχος ουτε για πλακα,τι κριμα.

• Like 1
Δημοσ.

Τα άτομα τα οποία τα κινητά τους τα βγάλανε ως rooted,το κυνήγησαν το θέμα παραπάνω και αν ναι,τι κατάφεραν ? Γιατί είναι ''γυφτιά'' να σου λένε είναι rooted (χωρίς έγκυρο αποδεικτικό στοιχείο) και να το δέχεσαι και εσύ σαν να μην πω τι...

Τιποτα δε καταφεραν. Του ενος ομως δεχτηκε το κινητο να παρει με LG UP την 5.1 και εδω και 10 μερες περιπου οπως λεει , λειτουργει κανονικοτατα. Κατι μου λεει οτι ειναι η marshmallow σαπια και καποια στιγμη το προκαλει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...