Προς το περιεχόμενο

Παθητικά ηχεία, πόσα wat είναι;

Technoman33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά σε όλους σας.Εχω ένα πρόβλημα και θέλω βοήθεια.Εχω ένα στερεοφωνικό το οποίο το αγόρασα το 2002 και είναι 130w.Είναι PHILIPS και τίμιο μηχάνημα.( ήταν ολόκληρο σετ hi fi )και το πρόβλημα είναι ότι έχω χάσει το προσπέκτους και δεν μπορω να μάθω πόσα wat είναι τα ηχεία.(Μιλάμε για ηχεία.που σέβονται τον εαυτό τους, παίζουν πολύ καλά και δυνατά σε όλες τις συχνότητες -ψηλές και χαμηλές και είναι παθητικά.Το μόνο σαν στοιχείο που έχω είναι ότι στην έξοδο για τα καλώδια των ηχείων γράφει "SPEAKERS 6Ω". Τι είναι τα Ω, με πόσα wat εισοδυναμούν τα 6Ω και σε πόσα wat ενισχυτή μπορώ να τα συνδέσω χωρίς να τα κάψω;Σας παρακαλώ, χρειάζομαι βοήθεια.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψάξε με το μοντέλο του στερεοφωνικού να βρεις κάποιο προσπέκτους online. Με μοναδικό στοιχείο την αντίσταση (Ω) των ηχείων δε μπορείς να ξέρεις πόση ισχύ (WRMS) "σηκώνουν".

Η καλυτερη λυση οπως ειπε ο Haldor,ψαξε το μοντελο στο νετ και σιγουρα θα βρεις αυτο που θες,εναλλακτικα (και πιο ιστορια) ανοιγεις τα ηχεια και βλεπεις το τυπωμα(που δεν ειναι σιγουρο οτι θα γραφει

χωρις να θελω να φανω αγενης αλλα εισαι σε θεση να πεις αν ειναι "ηχεία που σέβονται τον εαυτό τους, παίζουν πολύ καλά και δυνατά σε όλες τις συχνότητες -ψηλές και χαμηλές" και δεν ξερεις οτι τα Ωμ ειναι η αντισταση του ηχειου και δεν εχει καμια σχεση με τα watt;

Απλα κανε αυτο που εγραψε ο απο πανω, βαλε το μοντελο του συστηματος στο google και βρες manual.

• Like 1

Επισκέπτης

κατα πόσο ευχάριστος είναι ο ήχος έιναι θέμα υποκειμενικό οπότε αν σου αρέσει ο ήχος δεν είναι προυπόθεση να ξέρεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηχείου.

Αν ο ενισχυτής που θα συνδεθούν έχει επιλογή για 6 Ω θα παίξουν χωρίς πρόβλημα μέχρι εκεί που ήχος των ηχείων σέβεται τον εαυτό τους(ένταση).Πολλοί ενισχυτές ανιχνευουν το ηχείο που συνδέεται και δε δίνουν περισσότερη ένταση.

Στη θέση σου θα απεύφευγα ηχεία που έχουν παίξει χρόνια αν πρώτα δε μετρούσα την αντίσταση τους με πολύμετρο πριν τα συνδέσω στον ενισχυτή μου.Είναι πιο εύκολο να κάψεις την έξοδο του ενισχυτή παρά το ηχείο και πιο ύπουλο,το ηχείο πχ μπορεί να ακούγεται κανονικά αλλά να υπερθερμαίνει το ολοκλήρωμένο στο αντίστοιχο κανάλι και σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να σταματήσει ο ήχος.

Θα ξεκινήσεις με το σκεπτικό να μη πάρεις καινούργια ηχεία και θα καταλήξεις να πληρώσεις και τον ενισχυτή.

Σε τι ενισχυτή θες να τα συνδέσεις? Πες το μοντέλο του. Σε Watt τέτοιου είδους ηχεια είναι συνήθως πολύ λίγα για να ανησυχείς.

Αλλο ενα στοιχείο που έχω είναι ότι στην έξοδο των ηχείων στο στερεοφωνικό μου γράφει ότι δίνει 160 watt σε κάθε κανάλι.Οπότε τα ηχεία είναι τουλάχιστον 160 watt.Και τι είναι η αντίσταση των ηχείων;

Παιδιά έψαξα για manual στο ίντερνετ και απίστευτο κι όμως αληθινό δεν λέει πόσα watt είναι.Μπορείτε όμως να μου απαντήσετε στην παραπάνω ερώτηση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

160 watt δεν είναι το στερεοφωνικό σου ούτε με θαύμα.

Αυτό που διάβασες είναι ένα μάρκετινγκ νούμερο.

Μας ενδιαφέρει η ισχύς σε watt rms. Αυτή δεν υπάρχει περίπτωση να την βρεις. Λογικό εφόσον πρόκειται για υλοποίηση με custom ηχεία δικά τους.

Εγώ άλλη ερώτηση σου έκανα. Σε τι ενισχυτή θες να τα βάλεις? Μοντέλο?

Επεξ/σία από graphist83

Παιδιά κατ αρχήν το ότι θα το συνδεσω σε ενισχυτή δεν είναι σίγουρο,εγώ αυτό που θέλω να μάθω είναι τι είναι η αντίσταση ενός ηχειου που λέτε και ξανά λέτε;Και αλήθεια σας λέω,έψαξα στο ίντερνετ για το εγχειρίδιο και έλεγε σταληθεια ότι έχει 160 watt σε κάθε κανάλι.Αν θέλετε ψάξτε το κι εσείς.Το μοντέλο είναι:AS765C /22S.Είναι Philips.αν επιμενετε οτι δεν είναι 160 watt googlάρετε το και κατεβάστε το εγχειρίδιο .

http://www.manualslib.com/manual/179699/Philips-As765c-22s.html?page=16#manual

2X160 Watt MPO or 2X80 Watt RMS

Αποδεκτά ηχεία =>6 Ohm

Αυτά αναφέρει το Manual.

Τα MPO ή PMPO που αναγράφουν ορισμένοι κατασκευαστές είναι αποδεδειγμένα ένδειξη που εξυπηρετεί αποκλειστικά το Marketng Dept. κάθε Εταιρείας.

Αν και δεν υπάρχει θεσπισμένος κανόνας μετατροπής, υφίσταται ως γενική παραδοχή ότι 8 Watt PMPO ισοδυναμούν με 4 Watt MPO και 1 Watt RMS.

Αν το παραπάνω εφαρμοστεί, τότε το Philips "βγάζει" περίπου 20 Watt RMS στο κανάλι, τιμή καθ' όλα αξιοπρεπής για τα δεδομένα και την τιμή του συνόλου.

Τέλος μην εκπλαγείς αν τα ηχεία αποδειχθεί ότι "έπαιζαν" καλά μόνο όταν τα οδηγούσε το Philips καθώς συνηθίζεται το fine tuning. Σε άλλο ενισχυτή, η έξοδος του οποίου πρέπει να είναι σε θέση να οδηγεί ηχεία 6 Ohm, μάλλον ο ήχος δεν θα είναι αυτός που είχες συνηθίσει.

Βλέπεις είναι δύσκολο να βρείς ενισχυτή με ΙΔΙΑ τα Power Band with - Frequency Response - Signal-to-noise Ratio & Stereo Separation βάσει τον οποίων έχουν υλοποιηθεί τα ηχεία σου.

Επεξηγήσεις:

Watt MPO: Music POwer (Μουσικά Watt), αντίστοιχα PMPO: Peak Music POwer ή το μέγιστο δυνατό ρεύμα που μπορεί να αντέξει το πηνίο του ηχείου πριν καεί.

Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε πάντα για "ρεύματα".

PMPO definition: Pure Marketing Propaganda Output

Φιλικά,

• Like 1

Eυχαριστώ για την απάντηση φίλε μου.Βλέπω ότι είσαι καταρτισμένος.Οπότε επειδή κι εγώ μπερδεύτηκα λίγο, όλο το σύστημα σαν hi-fi ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ  τι λες αξίζει, είναι καλό εργαλείο;

Παιδιά κατ αρχήν το ότι θα το συνδεσω σε ενισχυτή δεν είναι σίγουρο,εγώ αυτό που θέλω να μάθω είναι τι είναι η αντίσταση ενός ηχειου που λέτε και ξανά λέτε;Και αλήθεια σας λέω,έψαξα στο ίντερνετ για το εγχειρίδιο και έλεγε σταληθεια ότι έχει 160 watt σε κάθε κανάλι.Αν θέλετε ψάξτε το κι εσείς.Το μοντέλο είναι:AS765C /22S.Είναι Philips.αν επιμενετε οτι δεν είναι 160 watt googlάρετε το και κατεβάστε το εγχειρίδιο .

Το μεγάφωνο αποτελείται απο ενα πηνίο, μαγνήτη, μεμβράνη, ανάρτηση - αράχνη και το σασί. Πολυ απλοϊκά θα έλεγα οτι ειναι ουσιαστικά ένας ηλεκτρομαγνητης, που ανάλογα με τα ρεύματα που δέχεται κινεί την μεμβράνη που κινεί μάζες αέρα υπο μορφή ακουστικών κυμάτων.

Το πηνιο απο μόνο του ειναι αντίσταση φορτίου. Αν το αναλυσουμε και λιγο σε ενα ηχειο (σύνολο μεγάφωνων) υπάρχουν και συχνοδιαχωριστες, καλωδίωση κτλ. Αρα προκύπτει μια αντίσταση και απο ολα αυτα.

Σαν χαρακτηριστικο η αντίσταση παίζει μικρο ρολο καθώς ειναι σχετικά στανταρ, ειδικα στα ηχεια οικιακής χρήσης. Ενω παράλληλα οι σύγχρονοι ενισχυτές εχουν μεγάλο εύρος υποστήριξης για διαφορετικές αντιστάσεις. συνήθως απο 4-16Ohm

Το πρόβλημα με τις χαμηλές αντιστάσεις ηχείων ειναι οτι ο ενισχυτής καλείται να δώσει μεγαλύτερο φορτίο. Και εαν δεν εχει σχεδιαστεί για τέτοια ρεύματα ενδεχόμενος να καεί. Αυτο όμως οπως προείπα ειναι ακραίο φαινόμενο για συστήματα οικιακής χρήσης.

Αντίθετα σε ηχεια μεγάλης αντίστασης πχ 16ohm ο ενισχυτής θα δωσει μικρότερα ποσα ενεργειας αλλα θα λειτουργεί πιο ανετα. Κατα βάση ομως ο κανονας ειναι να δουμε στα spec του ενισχυτή τι υποστηρίζει στις εξοδους του και κατόπιν ελέγχουμε τα ηχεια να δουμε εαν ειναι εντός των προδιαγραφών.

Τζάμπα γίνεται τοσος ντόρος εδω για αυτο το spec. Αν στηναμε καποιο επαγγελματικο συστημα ηχου σε καποιο club η cafe τοτε ναι παίζει ρολο γιατι εκει παίζουμε με παράλληλες και σε σειρα συνδέσεις αναλογα την περιπτωση.

Τα ηχεια σου ειναι πολυ μικρα σε απαιτήσεις. Οποιοσδήποτε ολοκληρωμενος ενισχυτής η ραδιοενισχυτης ειτε AV ειτε Stereo τα εχει για κολατσιό. Συνδέονται γενικώς σχεδόν παντού.

Eυχαριστώ για την απάντηση φίλε μου.Βλέπω ότι είσαι καταρτισμένος.Οπότε επειδή κι εγώ μπερδεύτηκα λίγο, όλο το σύστημα σαν hi-fi ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ  τι λες αξίζει, είναι καλό εργαλείο;

Το σύστημα αυτο ειναι σχετικά αρχαίο της σειράς (του κιλου τα λεω εγω) με σχετικά ικανη ισχυ για ενα μικρο χωρο. Το πόσο κάλο θεωρείται ειναι σχετικό για τον καθένα. Πχ για εμενα για το εργαστήριο να ακούω κατι να γρατζουνάει ειναι μετριο. Για κάποιον κάνει και για βασικό σύστημα.

Κατα κανόνα δεν ειναι κατι σοβαρό, ουτε πλησιάζει καν εκει. Αν ομως εσενα σε ικανοποιεί δεν εχει νόημα να μας ρωτάς.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...