Προς το περιεχόμενο

Black screen σε ubuntu 16.04.1

Alex-V

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα. Το περασα εχθες απο την αρχη. Καθαρη εγκατασταση. Ολα οκ. Με το που κανει επανεκιννηση και ειναι να μπει, εχω μαυρη οθονη και το λεντακι της οθονης μου να αναβοσβηνει. Με rufus περασα την διανομη και ποτε δεν ειχα θεμα. Περιμενα κανενα 2λεπτο αλλα τιποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα δεν εχω θυρα hdmi. Ουτε πιστευω ειναι αυτο το προβλημα. Γενικως παντως, εχω παρατηρησει παρα πολλα προβλημα στις καινουργιες ubuntoδιανομες με 4 kernel. Το mint 18 πηγα να το σπασω απο τα νευρα μου και γυρισα στην 17.3 που λειτουργουσε θαυμασια σε ολα.

είναι θέμα της κάρτας γραφικών σου. Για μπες στις επιλογές που έχεις πριν την εκκίνηση του συστήματος και επέλεξε το safe mode και δες αν σε βγάλει σε κονσόλα.

Αν σε βγάλει δώσε από εκεί 

startx

και πες μου τι σου έβγαλε.

Μα δεν εχω θυρα hdmi. Ουτε πιστευω ειναι αυτο το προβλημα. Γενικως παντως, εχω παρατηρησει παρα πολλα προβλημα στις καινουργιες ubuntoδιανομες με 4 kernel. Το mint 18 πηγα να το σπασω απο τα νευρα μου και γυρισα στην 17.3 που λειτουργουσε θαυμασια σε ολα.

Αυτό το έχω παρατηρήσει και εγώ. Παρόλο που το laptop είχε έρθει με προεγκατεστημενο Ubuntu, με την 16.04 είχα θέματα.

Τελικά πέρασα το antergos.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Παιδες σορρυ που αργησα..δουλειες και δουλεια χαχα. Chek δεν εκανα αυτο που ειπες αλλα σιγουρευτηκα οτι κατι γινεται με την καρτα γραφικων. Γιατι το λεω. Εβαλα επανω μια της nvidia. Μπηκα με xubuntu 16.04, μπηκα με ubuntu 16.04.

Ολα ρολοι και γρηγορα. Με το xubuntu παθαινα το εξης.

Εμπαινα σε live cd και κολλουσε, δηλαδη πατουσες σε εναν φακελο η μια συντομευση και κολλουσε το συμπαν. Οταν εβαλα την αλλη γραφικων επανω ολα σφαιρα.

Να γυρισω σε 14.04.5? Επισης!!! Ουτε debian stable επαιρνε!! Κατα την εγκατασταση, την ωρα δηλαδη που εγκαταστουσε τα πακετα, κολλουσε σε διαφορα σημεια. Πχ...ειχε κολλησει εκει που ελεγε εγκατασταση linux kernel generic κτλ κτλ. Το αφησα ενα ολοκληρο βραδυ και ηταν ακομη εκει. Ξαναδοκιμαζω...την δευτερη φορα κολλησε στο εγκατασταση locales.

Σημειωνω ο σκληρος ειναι σε αριστη κατασταση και δοκιμασα και αλλα φλασακια και ολα τα iso τα περασα με το rufus.

Καλα, αντι να βελτιωνουν καποια πραγματα απο εκδοση σε εκδοση, τα χειροτερευουν? Εκτος αν ειμαι εγω περιπτωση. Γενικα ακουω παρα πολλους με παραπονα σε 16.04 και διανομες βασισμενες σε αυτη, πχ mint 18.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...