Προς το περιεχόμενο

Αγριόγατα στον Υμηττό ;

Faeton

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης

Τον προηγούμενο Δεκέμβριο που υπηρετούσα την θητεία μου έτυχε να με στείλουν με απόσπαση στο ΕΚΕΜΣ στο Βύρωνα (Στρατόπεδο Σακέτα).Ένα βράδυ που ήμουν σκοπός πύλη 2-4 άρχισαν όλα τα σκυλιά της περιοχής να γαβγίζουν σαν τρελά.Είχαν λυσάξει  στο γάβγισμα για αρκετή ώρα.Σχολιάζοντας το με τον άλλο σκοπό,που ήταν αρκετό καιρό πριν από μένα στο στρατόπεδο, μου είπε πως θα είδαν/μύρισαν την αλεπού.Κατεβαίνει λέει απο τον Υμηττό και ψάχνει στα σκουπίδια να φάει.Φυσικά νόμιζα πως μου κάνει πλάκα και δεν τον πίστεψα.

Τελειώνοντας το νούμερο,όπως γυρίζαμε στο λόχο το είδαμε μπροστά μας σε απόσταση 5-7 μέτρων.Κοκκινωπό, με αυτάκια σηκωμένα προς τα πάνω, φουντωτή ουρά και τα μάτια του φωσφόριζαν.Δε φαινόταν απειλητικό,(για άνθρωπο τουλάχιστον).Κοντοστάθηκε και μας κοίταξε λίγο και έπειτα έφυγε.

Δε ξέρω αν τελικά ήταν αλεπού ή αγριόγατα που αναφέρει ο θεματοδέτης, ότι υπάρχει πάντως είναι 100%.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αλεπου, σχεδον πανευκολα να δεις-βρεθει, ακομη & κοντα στον αστικο οικιστικο ιστο
Αν σε συνηθισουν(!) μαλιστα, ως ανθρωπο, κανονικα μεχρι και...ταιζονται* απο εσενα
B)

* αν δω οτι εχουν μικρα να φροντισουν, τους αφηνω μεχρι φαγητο ετοιμο-πακετωμενο
να παρουν πισω μαζι τους! (χμ, αυτες ενδεχομενως θα 'πρεπε να ειχα φωτογραφησει)
:P

• Like 1

Στην Αθήνα δεν έχω δει ποτέ αγριόγατα. Στην επαρχία, έχω δει μια-δυο φορές σε ορεινές περιοχές. Θα το έλεγα κάπως σπάνιο να δεις αγριόγατες επειδή αποφεύγουν τους ανθρώπους. Είναι όπως αυτή στην φώτο felis-silvestris.jpg

Το μέγεθος της αγριόγατας είναι λίγο μεγαλύτερο μιας οικόσιτης γάτας, ίσως να φέρνει σε στρουμπουλή σπιτόγατα, και έχουν μακρύτερη ουρά. 

Αλεπου, σχεδον πανευκολα να δεις-βρεθει, ακομη & κοντα στον αστικο οικιστικο ιστο

Αν σε συνηθισουν(!) μαλιστα, ως ανθρωπο, κανονικα μεχρι και...ταιζονται* απο εσενα

B)

* αν δω οτι εχουν μικρα να φροντισουν, τους αφηνω μεχρι φαγητο ετοιμο-πακετωμενο

να παρουν πισω μαζι τους! (χμ, αυτες ενδεχομενως θα 'πρεπε να ειχα φωτογραφησει)

Είχα πετύχει μια αρκουδοοικογένεια να περνάει το δρόμο! :)

...στον Υμηττό;

Για αρκουδοιστοριες, πρεπει να φθασουμε μεχρι Πινδο :-)

Αν και θα ηταν πιασιαρικος τιτλος: H Υμηττοαρκουδα! :-D

Ώπα σόρυ, δεν έχω πάει ποτέ στον Υμηττό, δεν το διευκρίνησα! Προς Φλώρινα, απλά τώρα το θυμήθηκα. :)

Αλεπού έχω δει πολλές φορές να κυκλοφορεί στην πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, εκεί που είναι τα γήπεδα τένις. Είναι μάλιστα πολύ αδύνατη, δεν πρέπει να τρέφεται και πολύ καλά.

Αλεπού έχω δει πολλές φορές να κυκλοφορεί στην πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, εκεί που είναι τα γήπεδα τένις. Είναι μάλιστα πολύ αδύνατη, δεν πρέπει να τρέφεται και πολύ καλά.

Άσχετο, αλλά επειδή έγινε αναφορά σε αλεπούδες: Αν συναντήσετε κάποια σε κατοικημένη περιοχή (ή, έστω, κοντά) και πολύ περισσότερο αν ισχύει το υπογραμμισμένο, σε καμία περίπτωση μην επιχειρήσετε να την πλησιάσετε και ειδοποιήστε το ταχύτερο δυνατόν κάποια αρμόδια αρχή. Είναι ένας από τους πιθανότερους/συχνότερους φορείς λύσσας και, ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν πλησιάζει άνθρωπο (φοβάται) , η ασθένεια την καθιστά επιθετική (όπως και κάθε ζώο που προσβάλλει) και το τελευταίο που θέλετε, είναι να σας δαγκώσει λυσσασμένο ζώο. 

• Like 3

Στην Αθήνα δεν έχω δει ποτέ αγριόγατα. Στην επαρχία, έχω δει μια-δυο φορές σε ορεινές περιοχές. Θα το έλεγα κάπως σπάνιο να δεις αγριόγατες επειδή αποφεύγουν τους ανθρώπους. Είναι όπως αυτή στην φώτο felis-silvestris.jpg

Το μέγεθος της αγριόγατας είναι λίγο μεγαλύτερο μιας οικόσιτης γάτας, ίσως να φέρνει σε στρουμπουλή σπιτόγατα, και έχουν μακρύτερη ουρά. 

Μπορεί να ήταν μια λίγο μεγαλύτερη τέτοια αγριόγατα γιατι αυτή έχει ουρά και μάλιστα χοντρή.

όπως είπα αυτό ειναι το μόνο που με χάλαγε στο να πω ότι παίζει να ήταν αγριόγατα ότι οι φωτό που έβρισκα ήταν όλες με κοντή ουρά.

Αυτή που είδα εγώ ήταν σίγουρα πιο μεγαλόσωμη πάντως ίσως ειναι θηλυκό στην φωτογραφία ή μικρό σε ηλικία. 

• Super Moderators

Τι θυμήθηκα τώρα! Την αλεπού που τάιζα κρουασάν (μη με φάτε οι extreme φιλόζωοι, φρόντιζα και δεν της έδινα τα τμήματα που είχαν σοκολάτα :P ) τα βράδια που είχα σκοπιά στο πιο απόμερο σημείο του στρατοπέδου. Από ένα σημείο και μετά το είχε μάθει και ερχόταν συχνά. Μετά τα κρουασάν, βολευόταν και με κροκέτες για σκύλους (ναι κουβαλούσα και τέτοια στη σκοπιά)...

Ontopic: Κάποια καλοθρεμένη γάτα θα πρέπει να είδε ο topic starter! 

• Like 3

Τι θυμήθηκα τώρα! Την αλεπού που τάιζα κρουασάν (μη με φάτε οι extreme φιλόζωοι, φρόντιζα και δεν της έδινα τα τμήματα που είχαν σοκολάτα :P ) τα βράδια που είχα σκοπιά στο πιο απόμερο σημείο του στρατοπέδου. Από ένα σημείο και μετά το είχε μάθει και ερχόταν συχνά. Μετά τα κρουασάν, βολευόταν και με κροκέτες για σκύλους (ναι κουβαλούσα και τέτοια στη σκοπιά)...

Ontopic: Κάποια καλοθρεμένη γάτα θα πρέπει να είδε ο topic starter! 

• Like 1

σε καθε περιπτωση ο,τι μας δαγκωσει το ψαχνουμε μετα για να μην μας ψαχνουνε στα επειγοντα :P

Ούτε συζήτηση, απλώς, φροντίζουμε να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα μόλυνσης από λύσσα και, αν τελικά μας κάτσει δάγκωμα από ενδεχομένως μολυσμένο ζώο, το ψάχνουμε ...χθες(!) , διότι άπαξ και εκδηλωθούν συμπτώματα, βρίσκεται σε στάδιο που δεν είναι αντιμετωπίσιμη. 

...στον Υμηττό;

Στο παλιό ΚΕΣΝ, λίγο πιο πάνω από τα 401 και 251 στρατιωτικά νοσοκομεία, η αλεπού έμπαινε από ένα ρέμα και έκοβε βόλτες στην πύλη Παπάγου, ανάμεσα στις πολυκατοικίες.
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...