Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω και  εγω αρκετα στην μπροστα μεγαλη βεραντα, λογω οικοπεδων και αυλων τρυγυρω.Μπαινουν καποια μεσα απο τις μπαλκονοπορτες.Εγω δεν εχω θεμα, αλλα οταν βλεπει η συζυγος μου λεει βγαλτο εξω.

Φιλος γεωπονος μου ειπε οτι υπαρχει  αποθητικο, που το ψεκαζεις γυρω απο τις εισοδους του σπιτιου και δεν πλησιαζουν.

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

(μόλυντίρια , μυοντίρια , σαμιαμίδια και άλλες ονομασίες που δεν ξέρω) .

Νυκτόβια μικρά σαυράκια που έχουν κατηγορηθεί για όλα τα δεινά της γης. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Mediterranean_house_gecko

Είναι ακίνδυνα και κρατάνε σε χαμηλούς αριθμούς τον πληθυσμό των εντόμων που έχουμε στο σπίτι . Το μόνο κακό είναι ότι δεν έχουν ακόρεστη όρεξη.

Τώρα αν επιμένετε να τα κυνηγάτε και να τα διώχνετε , για τα εντομα του σπίτιου μπορείτε να χρησημοποιήσετε εντομοκτόνα

(εμπορικά χημικά σκευάσματα που και αυτά  ακίνδυνα ειναι :devil:  :devil:  :devil:  :devil:  :devil:  ) 

• Like 1
Δημοσ.

Τρώνε κουνούπια και κατσαρίδες ?

Που ναι οι οικολόγοι να αμολήσουν σαμιαμίδια στα πάρκα και άλση της Αθήνας ωρέ ?

Εδώ που είμαι εγώ, από όταν ο δήμος Αθηναίων έπαψε να ραντίζει λόγο οικονομικής κρίσης (ράντιζε κάθε χρόνο μια παλιά εποχή) μας κατασπαράσσουν τα κουνούπια. Δε τολμάς να περάσεις καν απ τα πάρκα κτλπ της γειτονιάς σμήνη ολόκληρα! Μέσα σε 2-3 λεπτά έχεις μαζέψει 10+ καντήλες.

Έχουμε νυχτερίδες να πω την αλήθεια, που κάτι κάνουν και αυτές, αλλά και πάλι, γίνεται χαμός κουνουπιών.

• Like 1
Δημοσ.

Ποτέ δεν σιχάθηκα αυτό το ζωάκι. Συνήθως υπάρχει σε βεράντες και κρύβεται όταν αναψεις το φως, καμια φορά μπαίνει καταλάθος μέσα στο σπίτι και αν δεν βρει τρόπο να βγει θα ψωφήσει. Τρώει κουνούπια και μικρά έντομα είναι χρήσιμο.

Οταν το βρίσκω, το βγάζω πάλι έξω χωρίς να το σκοτώσω. Μονο προσοχή, διαμελίζεται εύκολα, είναι fragile.

• Like 8
Δημοσ.

Έλεος πια με την συμπάθεια για τις μίνι σαύρες. Οκ δεν είναι και το πιο αηδιαστικό ζώο αλλά παραμένει ένας εισβολέας στο σπίτι. Δεν έχω καμία όρεξη να βλέπω ξαφνικά διάφορα ζώα μέσα στο σπίτι μου εκεί που δεν το περιμένω ακόμη κι αν δεν είναι αηδιαστικά. Ειδικά οι σαύρες έτσι γρήγορα που τρέχουν και με το μικρό μέγεθος που έχουν και κρύβονται, είναι κάτι που δεν ελέγχεις.

Τώρα σχετικά με το ότι τρώει έντομα, δεν έχω σκοπό να κάνω το σπίτι μου οικοσύστημα. Μήπως να φέρω και κάτι να τρώει τις σαύρες αν πολλαπλασιαστούν και κάτι να τρώει αυτό που τρώει τις σαύρες; :)

• Like 1
  • Sad 1
  • 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα καμιά εβδομάδα έξω από το διαμέρισμα έναν τέτοιο φιλαράκο να περιφέρεται στις σκάλες....Λέγαμε και καλημέρα από τότε που όποτε άνοιγε η πόρτα τον έβλεπα στον απέναντι τοίχο να με κοιτά.

Χθες βράδυ που μπήκα μάλλον μπήκε παρέα μου. Τον ξαναπέτυχα στο διάδρομο και δυστυχώς χώθηκε κάτω από το πλυντήριο ρούχων. Το μετακίνησα να τον βρω αλλά χωνόταν σε γωνίες και μου ξέφευγε. Δεν είναι και ελαφρύ το πλυντήριο για να το κάνω πέρα δώθε συνέχεια.

Είπα να το αφήσω ήσυχο κάνα 2ωρο και να ξαναπροσπαθήσω. Έχω στην άκρη τάπερ να τον μαζέψω και να τον αφήσω πάλι στο κήπο της πολυκατοικίας.

Δε μου πάει καρδιά να πιάσω κοντάρια σκούπες μη τον τραυματίσω.

Καμιά ιδέα να τον ξετρυπώσω "οικειοθελώς" κοντά στο ταπεράκι παίζει;

Επεξ/σία από greekfragma
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έκανα το μπάνιο άνω κάτω για να βρω το φιλαράκο.....ακόμα και τις χαραμάδες στα σιφώνια.

Είτε μου το έσκασε από τη χαραμάδα για τα νερά του παραθύρου του μπάνιου είτε θα τον βρω στο επόμενο πλύσιμο αν χώθηκε μέσα στο πλυντήριο :( :P 

Είχα σφραγίσει τη πόρτα του μπάνιου με χαρτί κουζίνας και να βγήκε δε παίζει.

Επεξ/σία από greekfragma
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, greekfragma είπε

Είχα καμιά εβδομάδα έξω από το διαμέρισμα έναν τέτοιο φιλαράκο να περιφέρεται στις σκάλες....Λέγαμε και καλημέρα από τότε που όποτε άνοιγε η πόρτα τον έβλεπα στον απέναντι τοίχο να με κοιτά.

Χθες βράδυ που μπήκα μάλλον μπήκε παρέα μου. Τον ξαναπέτυχα στο διάδρομο και δυστυχώς χώθηκε κάτω από το πλυντήριο ρούχων. Το μετακίνησα να τον βρω αλλά χωνόταν σε γωνίες και μου ξέφευγε. Δεν είναι και ελαφρύ το πλυντήριο για να το κάνω πέρα δώθε συνέχεια.

Είπα να το αφήσω ήσυχο κάνα 2ωρο και να ξαναπροσπαθήσω. Έχω στην άκρη τάπερ να τον μαζέψω και να τον αφήσω πάλι στο κήπο της πολυκατοικίας.

Λογικα θα μπει μεσα στον νιπτηρα ή στο σιφωνι της αποχευτευσης κοντα στην τουαλετα. Και μετα θα ψοφησει εκει, εκτος αν τα βουλωσεις. Sorry 

η μονη λογικη επιλογη διαφυγης που εχει ειναι το παραθυρο του μπανιου ελπιζω να εχεις :)

Επεξ/σία από Zerg13
  • Moderators
Δημοσ.
Στις 26/8/2020 στις 6:25 ΜΜ, greekfragma είπε

Σιγουρα θα εχει φυγει. Γενικα μην πολυασχολεισαι και θα δεις σημαδια του αν ειναι ακομα μεσα στο σπιτι. Εχε στο νου σου οτι τρεφονται με εντομα, οποτε ειναι φυσικος εχθρος των κουνουπιων και των μυγων οποτε... 
Παντως αν αφησεις ανοιχτο το παραθυρο και να μην εχει φυγει, θα το κανει, εκτος αν εχει πεσει μεσα στον νιπτηρα οπως ειπαν και τα εχει κακαρωσει. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...