Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μισώ έντομα και ερπετά. Ενδεχομένως κάποιοι να θεωρούν όμορφα τα σαμιαμίδια αλλά δεν με αφορά ούτε θέλω να το διαπραγματευτώ.

Χθες λοιπόν είδα ένα μικρό στον τοίχο. Προσπάθησα ανεπιτυχώς να το πάρω με την σκούπα αλλά ξέφυγε και πήγε πίσω από έπιπλα.

Φιλοξενώ πλέον δηλαδη μια μίνι σαύρα.

Τα ερωτήματα που θέλω να θέσω είναι:

Είναι σίγουρα μη επικίνδυνο?

Μπορώ κάπως να απαλλαγώ?

Αν το ξαναδώ πως το απομακρύνω χωρίς αίματα?

Παίζει να γεννήσει εδώ μέσα και να αποκτήσω μεγαλύτερη παρέα?

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εχω κι εγω ενα εδω και πολυ καιρο. απο ο,τι ξερω τρωει τις κατσαριδες και αλλα εντομα που οπως λες τα σιχαινεσαι. οποτε μπορει να σε γλιτωσει απο εξοδα απεντομωσης.  δεν νομιζω να γεννησει, εμενα τουλαχιστον ειναι εργενης ^_^

• Like 3
Δημοσ.

Έχουνε μπει και σε εμάς τέτοια, όντως τρώνε κατσαρίδες και άλλα έντομα αλλά δεν ξέρω αν είναι λύση να το αφήσεις μέσα στο σπίτι παίζει να γεννήσει και να έχεις πρόβλημα μετά, γνωστός μας που έκανε αυτή την πρακτική σε 3 χρόνια είχε το σπίτι του 10 σαμιομίδια το καλοκαίρι, μετά έφερε συνεργείο που ψέκασε με φάρμακα, baygon κτλ δεν τα σκοτώνουν αυτά θέλουν άλλα φάρμακα. Αν προλάβεις και το σκοτώσεις έχει καλώς, αλλιώς περίμενε μέχρι την επόμενη φορά, να ξέρεις οτι πρέπει να τα χτυπήσεις με πολύ δύναμη για να τα σκοτώσεις, δεν σκοτώνεται με ένα απλό χτύπημα όπως οι κατσαρίδες.

• Sad 1
Δημοσ.

Εδώ που βρίσκομαι τώρα - Κύθηρα - βλέπω καμία 100αρια στα 20 σκαλιά του ξενοδοχείου που μένω. Εξαφανιζουν ότι πετάει συνοπτικά. Στο δωμάτιο μας είχε κουνούπια....επιασα δύο τα ριξα στο δωμάτιο, ούτε μια τσιμπια από τη δεύτερη μέρα κ μετά.

Η μόνη θετική εμπειρία μου σε ένα κατά τα άλλα τραγικό νησί.

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ σιγά σιγά βρέθηκα να φιλοξενώ ολόκληρη οικογένεια όταν μέναμε σε μονοκατοικία με χωράφια δίπλα. 'Οχι από καλοσύνη, τα σιχαίνομαι κι εγώ, απλά δεν μπορούσα να τα δίωξω με τίποτα. 'Ενα μάλιστα είχε και κομμένη ουρά, ίσως απο προσπάθεια διωγμού με την σκούπα. Προσπάθησε να το διώξεις σε κάθε ευκαιρία.

Δημοσ.

Εδώ που βρίσκομαι τώρα - Κύθηρα - βλέπω καμία 100αρια στα 20 σκαλιά του ξενοδοχείου που μένω. Εξαφανιζουν ότι πετάει συνοπτικά. Στο δωμάτιο μας είχε κουνούπια....επιασα δύο τα ριξα στο δωμάτιο, ούτε μια τσιμπια από τη δεύτερη μέρα κ μετά.

Η μόνη θετική εμπειρία μου σε ένα κατά τα άλλα τραγικό νησί.

ναι καλα, για να ζητησεις αποζημιωση απο τον ξενοδοχο το κανες.. και τωρα που εξαφανισαν τις μυγες αντε να βρεις να βαλεις μεσα στη μαργαριτα... :-D

Δημοσ.

Υπάρχουν τίποτα παγίδες κτλ? Γιατί και να το ξαναπετύχω δεν ξέρω πως να το απομακρύνω και δεν γουστάρω χτυπήματα με παντόφλες και αηδίες.

Δημοσ.

Σπρώχτο απαλά με τη σκούπα, φεύγει. Έτσι κάνω εγώ άμα μπει κανένα μεσ' το σπίτι. Δε χρειάζεται βία.

Κατά τ' άλλα μην τα φοβάσαι, μόνο κουνούπια τρώνε. :D

• Like 2
Δημοσ.

Παίζει να είμαι ο μόνος περίεργος που το βράδυ αν σηκωθώ να πιω νερό ή να πάω για κατούρημα, πάω προσεκτικά μην το πατήσω κατά λάθος ένα που έχουμε σπίτι. Τις προάλλες θα σκοτωνόμουν, είχε στρογγυλοκαθήσει στην μέση του διαδρόμου και χαμπάρι δεν με πήρε, τελικά τσακίστηκα εγώ μέσα στην νύστα μου για να μην το πατήσω .

Τα τελευταία χρόνια, κάθε καλοκαίρι έχουμε ένα μέσα στην κουζίνα. Βγαίνει κάθε βράδυ και κόβει βόλτες. Ούτε γέννησε ποτέ κανένα να μαζευτούν 100, ούτε αρρωστήσαμε. Άμα μας τρώει και τα κουνούπια, μια χαρά.

• Like 8
Δημοσ.

Παραδοσιακά θεωρείται γούρι να έχεις ένα στο σπίτι,είναι ακίνδυνο και μη το πιάσεις από την ουρά γιατί η ουρά κόβεται και ξεφεύγει.

Φόρεσε γάντια λάτεξ και πιάστο από το κορμό ή το κεφάλι και βγάλτο έξω.

Τα συμπαθώ ιδιαίτερα τα "Lacostakia".

• Like 7
Δημοσ.

εμεις παντως που καθε καλοκαιρι μπαινει απλά αν το δούμε βάζουμε ταπεράκι της φετας ( αυτα τα πλαστικά) και απο κάτω χαρτι και μετα το ακουμπάμε στο μπαλκόνι και φεύγει,βεβαια μια φορα είδα στον τοιχο στο σπιτι και οταν πηγα να φερω το ταπερακι να το μαζεψω ειχε ηδη εξαφανιστει,οποτε δεν ξερω που μπορει να ειναι τωρα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...