nikosdx Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Καλησπερα ενδιαφερομαι για την αφορα καινουριου μηχανηματος για βιντεο editing κυριως. Τα προγραμματα που χρησιμοποιω ειναι το final cut, adobe premiere , after effects κυριως .. Επισης χρησιμοποιω πολυ photoshop .. Ειμαι αναμεσα στα παρακατω αλλα οποιαδηποτε αλλη προταση ειναι ευπροσδεκτη Imac 5k retina 27" i5 3.2 ghz 16 ram ddr3 radeon r9 m390 Macbook pro retina 15" mid 2014-2015 i7 2.2 ghz 16 ram Η φτιαξω ενα πυργο με μπατζετ περιπου 1500 ( σε αυτα τα λεφτα συμπεριλαμβανεται και μια οθονη καλη ) Αν θεωρειτε πως το θεμα αυτο ειν ασχετο με την κατηγορια αυτη παρακαλω πολυ να διαγραφει. Σας ευχαριστω εκ των προταιρων.
taslikos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Για να σε βοηθήσουμε πρεπει να ξεκαθαρίσες τι θες. Πρώτα απο όλα MacOS η WINDOWS? Μάλλον για μακ σε κόβω γιατι κάνουν σωστά τις δουλειές που θες. Επισης θες κατι να το μεταφέρεις η κατι Σταθερο? Αν θες το πρώτο πας σε MacBook αν οχι πας σε iMac διάλεξε πρώτα κατηγορία και μετά θα σου προτείνουμε το καλυτερο..
nikosdx Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Καλησπερα και προς μακ κλεινω και εγω παρολο π δεν εχουν μεγαλα περιθωρια βελτιωσης .. Δεν με απασχολει τοσο η φορητοτητα θα ελεγα απλα απο αποψη χαρακτηριστικων σε μερικα υπερισχυει το macbook απο το imac πχ εχει i7 ενω ο imac εχει i5 κτλ
Nick Jonathan Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα φίλος. Λοιπόν, επειδή έχω χρόνια συσκευές Apple (ότι θές να φανταστείς) αλλά και φτιάξει τουλάχιστον 5 δικούς μου πύργους, θα σου προτείνω τα εξής και εσύ θα επιλέξεις ανάλογα. 1. Πάρε τον iMac εάν θέλεις να ξεμπερδεύεις με κουτιά και οθόνες και να έχεις ένα ολοκληρωμένο PC που να ικανοποιεί τις heavy video editing ανάγκες σου. 2. Με τα ίδια λεφτά βρίσκεις i7 5ης γενιάς, 16GB RAM με διπλάσιο χρονισμό και πολύ καλύτερη κάρτα γραφικών (την GTX 1080 της Nvidia ενώ η R9 M390 είναι προηγούμενη γενιά της AMD και ακόμα χειρότερα.. η συγκεκριμένη κάρτα είναι Mobile). Η πρότασή μου Εγώ σου προτείνω να πας με την δεύτερη επιλογή γιατί: i) 8 GB RAM δεν είναι αρκετά για video editing και θα πάσχεις από RAM preview του After Effects & Adobe Premiere Pro (ναι, και εγώ ασχολιόμουν με οπτικά εφέ παλιά). ii) Ο συγκεκριμένος i7 της 5ης γενιάς είναι πολύ γρηγορότερος από τον i5 της 6ης γενιάς που έχει το iMac. Να ξέρεις πως ο i7, με την τεχνολογία hyper-threading, θα σε βοηθήσει πάρα πολύ στο multi-tasking. iii) Δεν χρειάζεσε 5K οθόνη γιατί πολύ απλά θα τραβάει πάρα πολύ ρεύμα και την κάρτα γραφικών σου που ούτως ή άλλως, σε σχέση με τον GTX 1080, είναι χειρότερη. Πάρε 2 απλές 27" Full HD οθόνες με γρήγορη απόκριση και υψηλή αντίθεση ώστε να μπορείς να κάνεις ευκολότερο το multi-tasking σου σε σχέση με μια μόνο 27" των 5K. iv) Η κάρτα γραφικών που έχει το iMac είναι R9 M390 με 2GB GDDR5 μνήμη. Τα 2GB GDDR5 VRAM δεν θα σου φτάσουν για απαιτητικές εργασίες με αποτέλεσμα να καταναλώνεται η DDR3 RAM σου που είναι πολύ πιο αργή από μια GDDR5 RAM. Ο GTX 1080 έχει τετραπλάσια μνήμη, δηλαδή 8GB GDDR5 RAM και ο χρονισμός της κάρτας είναι στα 1.7 GHz ενώ της AMD R9 M390 είναι σχεδόν υποδιπλάσιος (μόνο 958 MHz). Επίσης, και οι δυο κάρτες έχουν γύρο στα 5 GHz memory clock και 256 Bit memory bus. Επιπλέον, το Adobe After Effects & Adobe Premiere Pro υποστηρίζουν τα γνωστά CUDA cores που επιταχύνουν το rendering. Ο GTX 1080 έχει 2560 CUDA cores. Αποφασίζεις εσύ τώρα φίλε μου. Εγώ σου πρότεινα. Ο,τι ερωτήσεις έχεις, μην διστάσεις να τις εκφράσεις.
georgeadams Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Αν χρειαζεσαι οπωσδήποτε Final Cut τότε πας υποχρεωτικά σε macOS αφού δεν τρέχει σε Windows. Στην επεξεργασία video η 27" του iMac είναι μονόδρομος σε σχέση με τη 15" του MacBook, εφόσον δε σε ενδιαφέρει η φορητότητα. Αν δεν μπορείς να δώσεις τα χρήματα για iMac θα μπορούσες να φτιάξεις μόνος σου ένα hackintosh με λιγότερα χρήματα, εφόσον όμως έχεις τη δυνατότητα να επενδύσεις τον απαραίτητο χρόνο για μελέτη και συμφιλιωθείς με την ιδέα πως δε θα έχεις τη σιγουριά του it just works του macOS αλλά θα πρέπει να έχεις πάντα το νου σου μήπως κάποιο update σου χαλάσει το σύστημα ή μήπως κάτι δεν πάει σωστά. Δεν χρειάζεσε 5K οθόνη γιατί πολύ απλά θα τραβάει πάρα πολύ ρεύμα και την κάρτα γραφικών σου Η οθόνη δεν τροφοδοτείται με ρεύμα από την κάρτα γραφικών. 1
taslikos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Αν χρειαζεσαι οπωσδήποτε Final Cut τότε πας υποχρεωτικά σε macOS αφού δεν τρέχει σε Windows. Στην επεξεργασία video η 27" του iMac είναι μονόδρομος σε σχέση με τη 15" του MacBook, εφόσον δε σε ενδιαφέρει η φορητότητα. Αν δεν μπορείς να δώσεις τα χρήματα για iMac θα μπορούσες να φτιάξεις μόνος σου ένα hackintosh με λιγότερα χρήματα, εφόσον όμως έχεις τη δυνατότητα να επενδύσεις τον απαραίτητο χρόνο για μελέτη και συμφιλιωθείς με την ιδέα πως δε θα έχεις τη σιγουριά του it just works του macOS αλλά θα πρέπει να έχεις πάντα το νου σου μήπως κάποιο update σου χαλάσει το σύστημα ή μήπως κάτι δεν πάει σωστά. Η οθόνη δεν τροφοδοτείται με ρεύμα από την κάρτα γραφικών. Ακριβώς οτι είπε ο προλαλησαντας. iMac για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Το hackintosh αποτελεί μια καλή ιδέα αλλα πράγματι εγκυμονεί προβλήματα.
jumaru99 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Από τη στιγμή που δουλεύεις Final Cut, πας σε Mac OS Μόνο.Τώρα, αν θέλεις το μέγιστο τον επιδόσεων με την καλύτερη τιμή, πας σε hackintosh. Τα περί "προβλημάτων" αφορούν συστήματα που δεν φτιάχτηκαν εξαρχής για να 'ναι hackintosh. Αν επιλεγεί το σωστό "συμβατό" hardware, τα updates δεν αποτελούν πρόβλημα(άντε να χάσεις τον "ήχο", που θα τον επαναφέρεις με ένα reboot). Η αναβάθμιση του λειτουργικού(Yosi -> El Capitan κτλ.) μόνο καθιστά μια προσοχή, άλλα από τη στιγμή που είναι το μηχάνημα για δουλειά, και original mac να 'ταν, δεν θα το έκανες day1 για μην "σπάσουν" apps και plug-ins.Τώρα αν τα θες original mac κι όλα μαζεμένα σε ένα πας σε iMac, ξέχνα τα MacBooks. Όπως βλέπεις το "θέμα" επικεντρώνεται κυρίως στο κόστος, από τη στιγμή που παραμένεις στην ίδια πλατφόρμα. Στην πρώτη επιλογή μπορείς να έχει τα "πάντα" στη "μισή" τιμή. Στην άλλη "θυσιάζεις" την τσέπη σου για να μην ασχολείσαι(σχετικό).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα