Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό από τη στιγμή που στο bios έχω ενεργοποιημένη την επιλογή για Hardware virtualization καθώς και όλες τις ανάλογες επιλογές στο vmware; Τρέχω την τελευταία έκδοση του virtualbox, linux cinnamon 18 64bit Και το Pc είναι το pc1της υπογραφής

post-231564-0-98343100-1469884017_thumb.png

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Επεξ/σία από Demon Lord
Δημοσ.

Τα γραφικά δεν έχουν καμία σχέση με της επιλογές virtualization,κατέβασε τα vmware tools για τον Kernel που έχουν τα Mint αυτά περιέχουν driver για τα γραφικά και θα φτιάξει λιγάκι η κατάσταση.

Δημοσ.

ευχαριστώ για την απάντηση. η αλήθεια είναι πως δε θα κάνω κάτι extreme, για προγραμματισμό έβαλα λινουξ και για να μάθω γενικότερα. απλά μου κίνησε την περιέργεια.

Δημοσ.

Η cinnamon έκδοση του mint είναι αρκετά gpu hungry. Αν θέλεις να παίξεις λίγο, όπως είπες, βάλε την xfce έκδοση ή δοκίμασε το Linux lite.

ωραία, θα του δώσω μια ευκαιρία, ευχαριστώ :)

Δημοσ.

Τρέχω την τελευταία έκδοση του vmware, linux cinnamon 18 64bit Και το Pc είναι το pc1της υπογραφής

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

H εικόνα που δείχνεις πάντως είναι VirtualBox Οχι VMware.

:-D

Δημοσ.

H εικόνα που δείχνεις πάντως είναι VirtualBox Οχι VMware.

:-D

:ph34r:  ναι τώρα το πρόσεξα και εγώ...

4 το μεσημέρι ανέβασα το θέμα, μάλλον με χτύπησε η ζέστη στο κεφάλι :

το έκανα edit πάντως και συγγνώμη στα παιδιά από πάνω αν τους μπέρδεψα με αυτό

Δημοσ.

Αντιμετωπίζω και ένα ακόμα πρόβλημα, και όπως βλέπω το νατιμετωπίζουν πάρα πολλοί. Δε μπορώ να κάνω attach στον guest κάποια usb συσκευή όπως στικάκι ή εξωτερικό σκληρό δίσκο. Από τις επιλογές έχω δοκιμάσει και για usb3 και usb 2, συνδέω τη συσκευή αφού ανοίξει πλήρως ο guest αλλά τίποτα. Μάλιστα λαμβάνω και σχετικό error E_INVALIDARG (0x80070057)

Βλέπω πως το αντιμετωπίζουν πολλά άτομα αυτό το πρόβλημα.

Δημοσ.

Τελικά vmware ή virtual box έχεις;

Και στα δύο πρέπει να εγκαταστήσεις κάποιο extension για να μπορέσει το guest λειτουργικό να δει συνδεμένες συσκευές.

Μετά, αν θυμάμαι καλά, από το μενού devices τσεκάρεις ποια συσκευή θέλεις να έχει αποκλειστική χρήση στο guest (σε περίπτωση που δεν την δει αμέσως).

Δημοσ.

Τελικά vmware ή virtual box έχεις;

Και στα δύο πρέπει να εγκαταστήσεις κάποιο extension για να μπορέσει το guest λειτουργικό να δει συνδεμένες συσκευές.

Μετά, αν θυμάμαι καλά, από το μενού devices τσεκάρεις ποια συσκευή θέλεις να έχει αποκλειστική χρήση στο guest (σε περίπτωση που δεν την δει αμέσως).

virtualbox, συγγνώμη για το μπέρδεμα  :unsure:

έχω βάλει τα extensions (μάλιστα είχαν γίνει έτσι και αλλιώς Install αλλά παρόλα αυτά τα ξακατέβασα από τη σελίδα της oracle Και έκανα εκ νέου install). έχω δοκιμάει να τα τσεκάρω, να εκκινήσω το guest Και μετά να συνδέσω τη συσκευή αλλά είτε δεν τη βλέπει καθόλου είτε βγτάζει το error που προανέφερα.

Δημοσ.

Για τους παραπάνω λόγους απο παλαιότερα και οχι μόνο αυτους είναι που παράτησα το Virtualbox και ασχολήθηκα με το VMware.

Σου είναι δύσκολο να κάνεις τη μετάβαση; φαντάζομαι το iso του linux το έχεις.

Προσωπικά θα το έκανα χωρίς δευτερη σκέψη.

με το VB είχα πρόβλημα ακόμα με την ανταλλαγή αρχείων μεταξύ guest και OS,το VM υποστηρίζει και drag n drop!

Δημοσ.

Για τους παραπάνω λόγους απο παλαιότερα και οχι μόνο αυτους είναι που παράτησα το Virtualbox και ασχολήθηκα με το VMware.

Σου είναι δύσκολο να κάνεις τη μετάβαση; φαντάζομαι το iso του linux το έχεις.

Προσωπικά θα το έκανα χωρίς δευτερη σκέψη.

με το VB είχα πρόβλημα ακόμα με την ανταλλαγή αρχείων μεταξύ guest και OS,το VM υποστηρίζει και drag n drop!

Λες; Δε μου είναι καθόλου δύσκολο να κάνω τη μετάβαση απλά δε φαντάστηκα ότι θα είχε τόσα άλυτα προβλήματα το virtualbox.

Γιατί πριν ρωτήσω εδώ ψάχτηκα αρκετά δίχως αποτέλεσμα και μάλιστα είδα πως και άλλοι χρήστες έχουν τα παραπάνω προβλήματα που είχα και εγώ και μάλιστα χωρίς λύση.

Δημοσ.

Λες; Δε μου είναι καθόλου δύσκολο να κάνω τη μετάβαση απλά δε φαντάστηκα ότι θα είχε τόσα άλυτα προβλήματα το virtualbox.

Γιατί πριν ρωτήσω εδώ ψάχτηκα αρκετά δίχως αποτέλεσμα και μάλιστα είδα πως και άλλοι χρήστες έχουν τα παραπάνω προβλήματα που είχα και εγώ και μάλιστα χωρίς λύση.

Για μένα ξεκίνα να το κατεβάζεις.

Υπάρχει δωρεαν η εκδοση VMware player η οποια έχει γίνει WMware workstation player και απλά ζητάει ενα email για να σε πρήζει με προσφορές.

όταν περάσεις το λινουξ στις επιλογές πάνω σου λεει να περασει το vm tools και είναι όσα χρειάζονται για να τρέξει με gpu accel,να διαχειρίζεται τις usb κλπ.

Πιθανώς να μην μπορεί να παίξει με τις usb3.0 σωστά.

Δημοσ.

Για μένα ξεκίνα να το κατεβάζεις.

Υπάρχει δωρεαν η εκδοση VMware player η οποια έχει γίνει WMware workstation player και απλά ζητάει ενα email για να σε πρήζει με προσφορές.

όταν περάσεις το λινουξ στις επιλογές πάνω σου λεει να περασει το vm tools και είναι όσα χρειάζονται για να τρέξει με gpu accel,να διαχειρίζεται τις usb κλπ.

Πιθανώς να μην μπορεί να παίξει με τις usb3.0 σωστά.

δε με απασχολεί αυτό, ας παίξει και με usb 2.0. το κατέβασα ήδη και πάω να ψαχτώ :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...