Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα!

Εχω ενα εξωτερικό δισκο 3Tb seagate, ξαφνικα πριν καιρο αρχισε να μου κανει κολπα και να κολλαει οταν τον ανοιγα συνεπως κόλλαγε και το υπολοιπο συστημα του pc. Να διαβάσω και να αντιγράψω αρχεια μπορουσα κανονικα.

Πριν μια βδομαδα το συστημα τον αναγνώριζε σαν raw και δεν μπορουσα να μπω στα αρχεια. Δοκιμασα με το getdataback και ειδα μετα το σκαν οτι αναγνωριζε τα αρχεια με το ονομα τους.

χθες που ξανα δοκιμασα κολλαει με το getdataback στο σκαν.

Υπαρχει καποιος αλλος τροπος να βρω τα αρχεια και να τα σώσω;

Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

Καταρχήν βάλε το hard disk sentinel να δεις τι γράφει για τον δίσκο,μπορεί να έχει χτυπήσει.

αν ειναι εκτός εγγύησης,ανοίγεις την θήκη και τον βάζεις εσωτερικό στον σταθερό σου υπολογιστή αλλιως σε καποιον που διαθέτει.

κατεβάζεις ειτε το active file recovery η το πρόγραμμα που λες(προσωπικά χρησιμοποιώ το πρώτο)και κάνεις ενα scan στον δισκο.

Τα αρχεία που θα βρει πρέπει να τα αποθηκεύσεις σε ΑΛΛΟΝ δισκο.

Για το πρόβλημα που παρατηρείς μπορεί να ευθύνεται η θήκη του δίσκου.

Αν είσαι εντός εγγύησης,με το άνοιγμά του αυτομάτως θα χάσεις και τα αρχεία.Αν έχει χτυπήσει θα στον αντικαταστήσουν.

Δημοσ.

ο δίσκος δυστυχώς έχει πεθάνει,δεν υπάρχει επιστροφή.

τα αρχεία ίσως να μπορέσεις να τα πάρεις με το πρόγραμμα που έχω αναφέρει παραπάνω, και με πολύ υπομονή.

δυστυχώς άργησες να πάρεις χαμπάρι οτι πεθαίνει ο δίσκος,απ την στιγμή που παρατήρησες το πρόβλημα(κολλήματα,καθυστερήσεις κλπ)ίσως να προλάβαινες να σώσεις τα πάντα.

εφόσον σταθερός δεν υπάρχει,θα πρέπει να βρεις κάποιον δίσκο για να βάλεις τα αρχεία σου εκει πέρα,αν και εφόσον το active file recovery δεν κρασάρει και εκείνο.

Καλή τύχη και υπομονή.

Μπορεί το σκανάρισμά του να πάρει ημέρες,αν ο δίσκος ειναι σε τρομερά κακή κατάσταση.

Δημοσ.

Back up ..... Back up .....Back up ..... Back up .....!!!! Πόσες χιλιάδες φορές πρέπει να το λέμε !!! Ειδικά με δίσκους των 3 ..... 4 .....8 και τελευταία των 10 TB ...... ΠΑΝΤΑ τους αγοράζουμε διπλούς και τους έχουμε καθρεπτιζόμενους (RAID1). Ακου εκεί 3ΤΒ αρχεία ή 10ΤΒ να τα ''ψάχνουμε'' ! Αν ήταν τίποτε σοβαρά αρχεία, θα χρειαζόμασταν 5 τρις δολάρια για ανάκτηση !! 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά δεν μπόρεσα να τα σώσω ολα κατέρρευσε λιγες μερες μετα, ευτυχως λιγο το κακο γιατι ηταν ταινιες

Υπαρχει περιπτωση να επαναφέρω "ζωντανο" τον δισκο;

Ξέχασα να αναφέρω οτι την δουλεια μου την κατάφερα με το getdataback

Επεξ/σία από Ydrochoaki

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...