nakostyphoon Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Προς gspock και nakostyphoon: Κανείς δεν σας προσβάλει και δεν σας εκθέτει περισσότερο από όσο προσβάλλετε και εκθέτετε οι ίδιοι τον εαυτό σας. ............................................................................................... ΥΓ1: Κάποτε κάποιος μου χε δώσει μια συμβουλή την οποία όμως δεν μπόρεσα να ακολουθήσω ρε γαμώτο... "Ποτέ μην τα βάζεις με ένα γουρούνι. Κι οι δύο θα βρωμίσετε' date=' αλλά το γουρούνι θα το ευχαριστηθεί." (Κάποιος από δω νομίζω το χει για υπογραφή, μην θεωρηθεί κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων). [/quote'] Porky Pig !!!! Εντάξει παιδιά ξεφύγαμε αλλά τουλάχιστον αυτό που ήθελα και φοβόμουν το έμαθα. Ο κόσμος του site που έγραψε θέλει τον Άρχοντα. Ελπίζω μόνο να μην είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα αυτό για το υπόλοιπο site και πολύ περισσότερο για τον υπόλοιπο κόσμο γιατί τότε θα έχουν εκλείψει τα αληθινά νοήματα και οι ουσιαστικές αξίες, για χάρη ξαναλέω φαντασιώσεων που προκαλεί η αναίτια πόρωση με ένα αμφιβόλου ποιότητας βιβλίο που ευτυχώς ελάχιστοι γνωρίζουν.
konnak Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Όπως σου είπα και στο ... υβριστικό σου pm, αυτό που είπα δεν ήταν προσβλητικό. Ήταν συμβολικό. Φυσικά δεν περίμενα να καταλάβεις τον συμβολισμό... Εννούσα ότι όταν ρίξεις το επίπεδό σου για να κάνεις μια τόσο επιφανειακή συζήτηση με τόσο ρηχά, όσο και ανήκουστα επιχειρήματα με τα οποία στηρίζετετε την άποψή σας (δηλαδή όταν "τα βάλεις με ένα γουρούνι"), θα απογοητευτείς με τον εαυτό σου και την ματαιότητα της προσπάθειάς σου (και θα παραδοθείς). Ποτέ δεν περίμενα ότι θα έπρεπε να διευκρινίσω την συμβολικότητα της φράσης, σε κάποιον που νόμισε ότι τον απλά τον έβρισα ("Ίσα ρε γουρούνι!"). Επίσης εφόσον εγώ μιλάω ανοιχτά στο thread δεν νομίζω ότι χρειάζεται να με βρίζεις προσωπικά μέσω pm (εμένα, όχι τις απόψεις μου). Μη ρίχνεις το επίπεδό σου...κι άλλο. Το ότι έχω διαφορετική άποψη από σένα σε ένα θέμα, δε σημαίνει ότι σε αντιπαθώ σαν άνθρωπο...
konnak Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 ...γιατί τότε θα έχουν εκλείψει τα αληθινά νοήματα και οι ουσιαστικές αξίες... Όλα αυτά έγιναν στον Τιτανικό; Και που νόμιζα ότι μόνο στο Mulholland Drive είχα χάσει κάποια νοήματα, και ότι μόνο στο Dogville δεν κατάλαβα όλους τους συμβολισμούς...Κρίμα, έπρεπε να χε βγει DVD με scene-by-scene commenatary του Cameron να μας εξηγεί τα βαθιά και αληθινά νοήματα. Βασικά, να το πω ωμά αν ο Άρχοντας είχε 15 μέτρα βάθος, ο Τιτανικός το πολύ να είχε 5 εκατοστά (ο μέσος όρος βάθους μιας ταινίας βαθμολογημένης άνω του 7 στο IMDB είναι γύρω στα 100 μέτρα). ...για χάρη ξαναλέω φαντασιώσεων... Ερώτηση: θες να μου πεις ότι θεωρείς "φαντασιώσεις" όλο το σύνολο του μυθοπλαστικού κινηματογράφου; Μπορείς να βρεις άπειρα νοήματα και συμβολισμούς στον Άρχοντα, όχι τόσο στην ταινία η οποία είναι περισσότερο θέαμα και λιγότερο spirit-provoking παρά στο έργο του Τόλκιν, τα οποία είναι πολύ περισσότερα και σηματικότερα από τη ματαιοδοξία του ανθρώπου, της οποίας είναι σύμβολο ο Τιτανικός (το ναυάγιο, όχι η ταινία). ...με ένα αμφιβόλου ποιότητας βιβλίο που ευτυχώς ελάχιστοι γνωρίζουν. Τώρα τι να πρωτοπώ...Το ότι το μεγαλύτερο best seller παγκοσμίως (νομίζω έχω ακούσει ότι το μόνο βιβλίο με περισσότερα αντίτυπα παγκοσμίως είναι η...Βίβλος -αν κάποιος θυμάται να το επιβεβαιώσει) είναι "αμφιβόλου ποιότητας" και ότι "ελάχιστοι γνωρίζουν", τι να σου πω αγόρι μου, οι γνώσεις σου και το γενικότερο φάσμα ενδιαφερόντων σου είναι "αμφιβόλου ποιότητας"...Φυσικά και προτιμώ να διαβάσω π.χ. Κούντερα ή Ντοστογιέφσκι σε σχέση με Τόλκιν, αλλά έλεος, δεν μπορώ στην καμία να αμφισβητήσω ούτε αυτόν ούτε το έργο του... Καλά ε, έχω μείνει άναυδος, δεν πιστεύω αυτά που διαβάζω!
KaizerSoze Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Re gamw tin tyxi mou,ma pou na me parei o Diaolos,peite mou estw ena noima pou sou edwse o Cameron kai den to eixes skeftei monos sou mexri ta 15a genethlia sou. Estw ena provlimatismos pou den ton eixes apo tin prwti stigmi pou akouse pote tin istoria tou Titanikou(i paratirisi gia tin "avythisti poli pou vythistike sto partheniko taxidi" pigenei paketo me tin istoria). Noimata apo ton Cameron pou sto commentary tou Solaris elege ston Sodebergh oti to diko tou Solaris itan psilovathy(enw o idios o Sodebergh alla kai oloi asfalws to thewrisame pio synaisthimatiko kai safws elafrotero tou filosofikou Solaris tou Tarkovsky-proswpiki ektimis:tou Sodebergh einai...protimotero) kai oti o idios o Cameron tha to ekane me alien kai kinigita
nakostyphoon Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Λοιπόν για να τελειώνουμε, εγώ πέρασα καλύτερα στον Τιτανικό και αυτή είναι η άποψή μου όπως και κάποιων άλλων εδώ μέσα . Επειδή δεν προχωράει το πράγμα και από την μία εγώ δεν μπορώ να εκφράσω αλλιώς ότι ένιωσα όταν το είδα και από την άλλη μου φαίνεται ότι η άλλη μεριά λέει πράγματα ανούσια δεν ξαναγράφω αυτό που ήθελα το έμαθα και τελείωσε. Στο κάτω-κάτω ποτέ δεν είχα σκοπό να ανοίξω τέτοια συζήτηση για το θέμα αλλά να δώ αν ότι σκέφτομαι το σκέφτονται άλλοι για τον Τιτανικό και το LOTR ήταν από τους καλύτερους αντιπάλους για σύγκριση, όσον αφορά την απήχηση που είχε στο κοινό. ΘΕΜΑ ΛΗΞΑΝ
konnak Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 ΟΚ θέμα λήξαν και από μένα, και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα. Ο Κάιζερ δεν έπαθε εγκεφαλικό, και γω βρήκα και ιδέα για signature!
qspock Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Edw yparxei copyright infringement... @kaizersoze: Egw de paw kinhmatografo son kai kala gia na mathw kainourgia mynhmata, etsi metras esy poso kalh einai mia tainia? Mia tainia se aggizei otan ta mynhmata ths tautizontai me ta dika sou, kai apodidontai apotelesmatika, oxi aparaithta otan sou mathainei kati kainourgio... Epishs, erwthseis tou styl, "exeis dei tis tade tainies" h "exeis diabasei ta biblia" klp einai atopes, de prokeitai na apodixtei tipota an kapoios pei oti den exei dei tis sygkekrimenes tainies pou rwtas. Ase pou mporei na sou pei ki autos me th seira tou gia alles tainies (dikhs tou epiloghs) kai na ginei o dialogos ping pong... Egw exw dei to tade, esy to exeis dei? Oxi? E tote eimai kalyteros ki esy asxetos. Etsi paei? Kai nomizeis oti tha bgei akrh?
epote Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 για χάρη ξαναλέω φαντασιώσεων που προκαλεί η αναίτια πόρωση με ένα αμφιβόλου ποιότητας βιβλίο που ευτυχώς ελάχιστοι γνωρίζουν. λοιπον, γενικος ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ καθε μορφης εξουσια. αλλα φιλε μου εισαι περιπου τοσο |-| μακρια απο μπαν
Toufas Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 ego an kai polemios tou oramatos tis new line den mporo na po oti o titanikos itan kaliteri tainia.... ena klasiko drama gia na klapsoune oi ginaikes pou to eixa dei kai vradini kai akouga apo piso tis 40ares na klaine kai otan itan na pethanei o di caprio fonaza ante psofa den iparxei KAN sigkrisi....sigkrinete ton titaniko me to peripoliko 51 i to porkys kai isos nikisei....
Dreamstorm Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 mporeite na kanete ena poll na psifisete kai mias kai idi exei ginei 5 selides to thema...tote tha deite oti den ifistatai kan thema...
ilos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Ρε παιδιά ήμαρτον χθες έκανα ένα post σε ένα πιστεύω ανούσιο ερώτημα τύπου "πεπόνια vs φυστίκια" και σήμερα με βλέπω κουκουλωμένο κάτω από τρεις σελίδες flame war,ban,ισχυρογνωμοσύνης και απειλών.. Και εγώ που νόμιζα οτί μόνο στα ξένα forum γίνονται αυτά...
arakis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Δυστηχώς ο nakostyfoon δεν τα έχει βάλει μόνο με τον άρχοντα σαν ταινία αλλα έκανε το λάθος να πει για τα βιβλία .Τα οποια έχουν μεταφραστει σε 24 γλώσσες για πές μου μερικά αλλα nakostyfoon ??? βιβλία όντως διάβασε το μισο πρώτο και καμια 25 σελλίδες απο το τρίτο αλλα αμφιβάλλω αν κατάλαβε τίποτα με αυτά που γράφει(εγώ του τα έδωσα μήπως αλλάξει άποψη ματαια όμως.). .Η ιδεα του Post ήταν απλά η ψηφοφορία .Παντως συμφωνω με τον Dreamstorm για την διεξαγωγή poll ,Δηλαδη ο τιτανικος μιλάει για αξίες, σιγουρα και εγώ να γυρίσω έργο μπορώ να δώσω καλύτερες αξίες απο τον τιτανικο.Πάντως και το Harry Poter καλύτερο απο τον τιτανικο είναι για εμένα :twisted: .
arakis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Τουλάχιστον κρατίωμαστε μεχρι να έρθει η τετάρτη άντε πολύ αργεί.
epote Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2003 Ρε παιδιά ήμαρτον χθες έκανα ένα post σε ένα πιστεύω ανούσιο ερώτημα τύπου "πεπόνια vs φυστίκια" και σήμερα με βλέπω κουκουλωμένο κάτω από τρεις σελίδες flame war,ban,ισχυρογνωμοσύνης και απειλών.. Και εγώ που νόμιζα οτί μόνο στα ξένα forum γίνονται αυτά... καθε αλλο ελληνες ειμαστε, αν χασουμε και το ταπεραμεντο μας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.