KWSN_Men Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Δηλαδή τι διαφορά έχει ο ιπποτισμός όπως τον βλάπουμε στην ταινία με την αφοσίωση που έδειχναν ο στον διπλανό τους οι Σπαρτιάτες οπλίτες στην αρχαιότητα (για να χτυπήσω και εκεί που πονάει)...
KWSN_Men Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Κάτι ακόμα το να σκέφτεσαι και σαν κοριτσάκι 11-12 χρονών όπως λέει o konnak δεν είναι άσχημο. Το να βλέπεις τον άρχοντα ο πατέρας μου θα έλεγε ότι δεν είσαι καλά στο μυαλό και το ίδιο θα έλεγε κάθε μεγαλύτερος που είναι ακόμα πιο προσγειωμένος. Το να βλέπεις κάτι καλόστον Τιτανικό σημαίνει ότι δεν σε έχει πάρει η μπάλα της απαξίωσης και έχεις λίγο ρομαντισμό μέσα σου. Ας μου πείτε ποιός θα ήθελε να είναι στην θέση του Φρότνο και ποιός στην θέση του Τζάκ . *δεν είμαι ομοφυλόφυλος Ο πατέρας σου θα έλεγε το ίδιο και για μια ταινία που βασίζεται σε αρχαιοελληνικούς μύθους ή αυτοί είναι ΟΚ επειδή είναι ντόπιοι;
nakostyphoon Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Κάτι ακόμα το να σκέφτεσαι και σαν κοριτσάκι 11-12 χρονών όπως λέει o konnak δεν είναι άσχημο. Το να βλέπεις τον άρχοντα ο πατέρας μου θα έλεγε ότι δεν είσαι καλά στο μυαλό και το ίδιο θα έλεγε κάθε μεγαλύτερος που είναι ακόμα πιο προσγειωμένος. Το να βλέπεις κάτι καλόστον Τιτανικό σημαίνει ότι δεν σε έχει πάρει η μπάλα της απαξίωσης και έχεις λίγο ρομαντισμό μέσα σου. Ας μου πείτε ποιός θα ήθελε να είναι στην θέση του Φρότνο και ποιός στην θέση του Τζάκ . *δεν είμαι ομοφυλόφυλος Ο πατέρας σου θα έλεγε το ίδιο και για μια ταινία που βασίζεται σε αρχαιοελληνικούς μύθους ή αυτοί είναι ΟΚ επειδή είναι ντόπιοι; Αυτό λέει και όταν βλέπει Ηρακλή και Ζήνα στην τηλεόραση φίλε μου και τα ίδια θα λέει όταν θα δεί την Τρία και μάλλον και τον Μ. Αλέξανδρο γιατί όπως τα παρουσιάζουν τα κάνουν να μοιάζουν με τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών, δηλαδή ουτοπικά χωρίς καμιά σχέση με την πραγματικότητα που ήταν τελείως διαφορετική. Κατά την γνώμη μουδεν πρέπει να συγκρίνουμε αρχαίους μύθους που γράφτηκαν με σκοπό να διδάξουν και να παιδέψουν τον αναγνώστη, με τον Άχροντα των Δακτυλιδιών που γράφτηκε με σκοπό την ευχαρίστηση του αναγνώστη . Και τα δύο είναι φανταστικά αλλά το ένα έχει βάθος ενώ το άλλο είναι ρηχό χωρίς βαθύτερο νόημα.
KWSN_Men Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Βρε παλικάρι, έχεις διαβάσει τα βιβλία τα Τόλκιεν και αναφέρεσε σε αυτά κάνοντας κρίσεις; Εκτίθεσαι... Edit: Και τέλοσπάντων, αρχαιοελληνική ιστορία ή μυθολογία έχεις διαβάσει;
nakostyphoon Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Έχω διαβάσει το πρώτο και με αηδίασε πραγματικά να φαντασείς για μένα η ταινία είναι απείρως καλύτερη και καλά κάνανε και πετσόκοψαν την ύλη του βιβλίου(για μένα ο Τόλκιεν ήταν άρρωστος αφού έφτασε να γράψει στον τάφο του και της γυναίκας του σε ξωτικίσια ) , και το τρίτο το παράτησα νωρίς. Έχω διαβάσει μυθολογία και μην έχετε κάποιοι στιλ γκουρού της αρχαίας ιστορίας, γιατί και σε άλλα θέματα όπως ο Μ. Αλέξανδρος κάποιοι κάθονται και αναλύουν μ****** απλά για να δείξουν ότι να ξέρουν και έχουν διαβάσει. Δηλαδή τι εννοείς όταν λές ότι δεν έχω διαβάσει ιστορία ; Αναφέρσου σε κάτι συγκεκριμένο που να είναι ρηχό και δίχως διδαχτικό χαρακτήρα αν θές να αντικρούσεις αυτά που έγραψα παραπάνω, αλλά και πάλι να ξέρεις ότι εντάξει μιλάμε για την πλειοψηφία, μην αραδιάσεις τώρα τίποτα κουφό.
Toufas Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 ego gia na valo ta 2 mou cents sto thread...... giati sigkrinete anomia pragmata? na kano ego ena topic pio einai kalitero i megali ton mpatson sxoli i to howard i papia?
nakostyphoon Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Ξαναλέω ότι δεν τα συγκρίνουμε με τον τρόπο που νομίζεις αλλά για το ποιά ταινία είναι καλύτερη στην παρακολούθηση, σε αυτά που σε βάζει να σκεφτείς. Ποιά σου άρεσε περισσότερο η ερώτηση είναι απλή και απαντιέται με ένα Α ή Β , 1 ή 2, η τάδε ή η δείνα. Titanic rulez!
KWSN_Men Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Όταν λες ότι η συμπόνια και η πίστη στον σύντροφο και συνοδοιπόρο είναι αδερφίστικη, φίλε μου δεν γνωρίζεις και πολλά από αρχαιολληνική ιστορία. Και τελοσπάντων, χωρίς να θέλω να γενικεύσω, πιο διδακτικά είναι τα δέντρα που σηκώνονται και εξεγείρονται στον βιασμό της φύσης από τον Δία που έγινε χρυσή βροχή για να πηδήξει. Δεν μπορούμε έναν μύθο να τον λέμε παραμυθάκι και τον άλλο επειδή είναι ντόπιος να είναι η πηγή των πάντων. Ναι, η ελληνική μυθολογία είναι απίστευτου βάθους και αξίας, αλλά δεν μπορούμε να πετάμε στα Τάρταρα ότι ξένο χωρίς να το γνωρίζουμε. Επέτρεψέ μου να αμφιβάλω ότι έχεις πιάσει καν στα χέρια σου τα βιβλία. Όσον αφορά στις απόψεις σου για την αρτιότητα του Τιτανικού του Κάμερον, δεν μπορώ παρά να αναφωνήσω: Στον Καιάδα!
qspock Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 πιο διδακτικά είναι τα δέντρα που σηκώνονται και εξεγείρονται στον βιασμό της φύσης από τον Δία που έγινε χρυσή βροχή για να πηδήξει... E oxi kai na sygkrinoume kotzam myhtologia ths arxaias Elladas me mia ideath myhologia plasmenh apo ENA kai mono atomo sta biblia tou... Asxeto pou einai ksenos, asxeto pou einai ephreasmenos apo thn genikoterh eurwpaikh mythologia pou me th seira ths phgazei apo thn Ellhnikh. O ploutos ths ellhnikhs mythologias einai anamfisbhthtos kai anyperblhtos, mh leme twra oti nanai. Δεν μπορούμε έναν μύθο να τον λέμε παραμυθάκι και τον άλλο επειδή είναι ντόπιος να είναι η πηγή των πάντων. Kai fysika o eurwpaikos politismos phgazei se megalo pososto apo ton Ellhniko, auto einai gnwsto gia osous kseroun istoria. Dhladh einai apoprosanatolismos to oti o arxaios ellhnikos einai o akrwgwniaios li8os tou Eurwpaikou? H mhpws oi Rwmaioi pou ton afomiwsan kai ton eksaplwsan den pistepsan akoma kai stous Ellhnes Theous? Gia na mh ftasw sthn epoxh ths annagenhshs kai to pou sthrixthke politisika auth... ...Επέτρεψέ μου να αμφιβάλω ότι έχεις πιάσει καν στα χέρια σου τα βιβλία. Ki an de ta exei piasei ti? Einai anaksios na krinei thn tainia? Exei ksefygei to thema, to topic den anaferetai sta biblia alla sth metafora sthn othonh. Giati otan kapoios leei oti h tainia einai rhxh, tou apantate oti ta biblia den einai rhxa? Dhladh h tainia apo monh ths den prosferei ephxeirhmata?
KaizerSoze Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Τώρα όταν μου λέτε για χαζο-ρομάντζο του Τιτανικού' date=' σαν παραπέμπω στο ζεύγος Άραγκορν όπου το μεγάλο πρόβλημα είναι αν θα χάσει την αθανασία η ξωτικήνα για να πάρει τον Άραγκορν (αλήθεια ούτε που εξηγήγει στον θεατή τον λόγο που είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο, ή γιατί δεν μπορεί να γίενι το αντίθετο).[/quote'] OK,twra exigitai,apla den katalaves ton pato sou...Loipon i Arwen exei to provlima oti einai athanati enw auti thnitos.To provlima einai oti enw twra einai ok,se 30 xronia auti tha einai opws prwta enw autos 60aris kai kapoia stigmi autos tha pethanei kai ayti tha exei dialexei na perasei mia "anthrwpini zwi" mazi tou kai tha exei san klironomia ton pono na ton xasei kai na zei me ton pono tis aiwnia. Twra apo pou sou irthe i entypwsi oti mporei na ginei to antitheto,oti gia kapoio logo o Aragorn mporei na ginei xafnika athanatos,den xerw p.s. Den mou arese TOSOOOOO poly o Arxontas,apla stin sygekrimeni sygrisi pisteyw oti yperterei
Storm Shadow Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 re sy kaizer ... se lypamai pragmatika... kathese kai dineis simasia se kati amorfotous pou gia to theo theoroun ton titaniko kali tainia kai katantas na paradinesai... opos kai ego alloste meta apo ayta poy diabasa.... eidika meta tin exomiosi tis adelfikis pistis kai filias me tin omofylofilia..... mou aresei pou afierosame kai 4 selides stoys panasxetous..... ante pigainte na klapsete gia ton xamo toy kosmimatos kai afiste mas emas ston lordo mas.....
qspock Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Panta stormy o storm File storm, mono mh prosballeis me auta pou les tous allous oi opoioi apla ekfrazoun apopsh gia mia tainia... Oi apopseis diistantai, otan kapoios allos exei diaforetikh apopsh apo sena wfeileis na th sebesai asxeta me to an symfwneis h oxi. Alliws mhn symetexeis kai xaliesai.
tktommytk Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 kanena alla afou thelis sigrisi lord me hilia :!: :!: :!:
konnak Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Προς gspock και nakostyphoon: Κανείς δεν σας προσβάλει και δεν σας εκθέτει περισσότερο από όσο προσβάλλετε και εκθέτετε οι ίδιοι τον εαυτό σας. Οι 9 στους 10 που διαβάζουν το thread καταλαβαίνουν αν τα επιχειρήματά σας είναι σοβαρά ή όχι. Ότι έχει πολύ γέλιο η όλη συζήτηση, συμφωνώ. Όταν ο Κάιζερ λέει συγκεκριμένα πράγματα και παίρνει τις απαντήσεις που του δίνετε, μου θυμίζει τις συζητήσεις περί αθλητικών που έκανα στο σχολείο με κάτι παιδιά που μου δίναν επιχειρήματα του στυλ "ο ΠΑΟ νίκησε Άγιαξ, εμείς νικήσαμε ΠΑΟ, οπότε είμαστε καλύτεροι του Άξιαξ". Αλήθεια, έχετε καν ακουστά τις κλασσικές ταινίες αναφοράς που έχει αναφέρει ο Κάιζερ (ούτε καν λόγος να τις έχετε δει), ή ουδεμία ελπίδα; Όσο για τον Άρχοντα, μου άρεσε πολύ αλλά μπορώ να σου βρω καμμιά 150αριά ταινίες που θεωρώ καλύτερες. Για τον Τιτανικό.....το νούμερο είναι αστρονομικό. @Κάιζερ: Πωπώ φαντάζομαι τι έχει να γίνει αν θίξουν και τους συνήθεις ε; :-) Επειδή εγώ αποφάσισα να μην καταναλώσω άλλη φαιά ουσία, προσπαθώντας να κάνω διάλογο με επιχειρήματα, ο οποίος εκ των πραγμάτων θα αποδειχθεί αποτυχημένος (βλέπε σελίδες 1,2,3), παραθέτω μία άποψη που πόσταρε ένα φιλαράκι στο Cine.gr, όταν βρέθηκε σε παρόμοια κατάσταση, απειλούμενος από κάτι κοπέλες που είχαν φάει χοντρό κόλλημα και θεοποιούσαν τον Τιτανικό. Re paidia eipame na leme malakies alla ayto paraegine. akou ekei kalyterh tainai olon ton epoxon h megalyterh fournopatata ton teleytaion 10 xilietion. Profanos ta paidia pou isxyrizontai kati tetoio katatasontai se dyo kathgories.1)ka8ysterhmena kai 2)Ka8ysterhmena. robaletai bebaia apo ayta ta atoma kai to ypertato epixeirhma "koita polhseis kai krine". enta3ei re paidia kai to ET poulhse perissotero apo to Blade runner h to space odysey alla to gegonos oti einai 100 klaseis katotero apo tis proanafer8eises tainies to amfisbhtoun mono oi lobotomhmenoi apo th folia tou koukou. Etsi loipon ti exoume edo? ena geloiotato eidylio anamesa sth miss "foro mono makria foustania sthn tainia mou gia na mh me dei kanas aktivisths ths greenpeace kai me peta3ei apo to ploio epeidh me perase gia falaina" kai ton mister "bgazo ton kolo mou stis opoies tainies paizo gia na gino sex symbol alla telika to mono pou kataferno einai na perno protaseis gia diafhmiseis apo thn pampers gia na diafhmiso panes brakakia" kai telospanton to parablepoume to emfanisiako 8ema(an kai sto mati ayto to zeygari xtypa pio asxhma kai apo to klotsompounidi pou efage o ey8ymiadhs perysi ston agona olympiakos-pana8hnaikos), to senario einai apo aneparkes eos anyparkto(mallon to deytero) me klassikes "xioumoristikes" atakes tou styl "poios einai aytos o froyd einai epibaths tou karabiou" kai "picasso, monue ti skata pinakes einai aytoi pou pairneis, den xrhsimopoieis ton mousama kalytera gia trapezomanthlo" kai apo thn allh exoume kai tis gnostes keisediarikes, klapsomounikes atakes pou 8a mporouse kalista na tis leei kai o typos pou mpainei mesa sthn ekklhsia kai boutaei th nyfh apo to gampro sth diafhmish tou cutty sark(follow your heart). h skhno8esia mporei na ypoboh8atai apo ta panakriba efe alla einai afantasta koinotyph kai rhxh kai sthn telikh exoume enan poly oraio axtarma gia na trome pop korn gia 3 ores. bebaia ypoti8etai oti emeis eimaste an8ropoi kai oxi kotes alla ayto einai allh istoria. teleytaio kai xeirotero fysika mesa se ola ayta einai kai to pio klapsomouniko soundtrack olon ton epoxon apo thn maitr tou eidous celine dion(mpliax). synopsizontas exoume mia panakribh paragogh, ena anyparkto senario gia na kalypsei to diasthma meta3y apoxorhshs tou titanikou apo to limani kai ena poly oraio by8isma tou karabiou(leipame tous kakomoiroys tous komparsous pou trabmatisthkan gia thn paragogh ayths ths mpourdas) kai telos enan frikto protagonisth pou poly leipamai pou den ton efage kanas karxarias ekei pou kana n ta gyrismata oste na gleitosoun ta kakomoira ta matakia mas apo thn 8ea tou. telospanton den xreiazetai na po tipota parapano gia ayth thn tainia mias kai kourasthkan ta daxtyla mou apo to grapsimo. Oson afora aytous pou yposthrizoun ola osa eipa sthn arxh exo na po perastika kai kalh epanakthsh ths epafhs me to periballon. Ba8mologia 3(O ba8mos einai symbolikos den peirazei bebaia mias kai osoi latreyoun ayth thn tainia exoun deikth noymosynhs pou amisbeithtai to an einai ano tou mhdenos kai etsi den prokeitai na to katalaboun)/10 Iron Man Ο λόγος που δεν πήρα κάποια άλλη, πιο εμπεριστατωμένη κριτική, σαν ένα μέρος της επόμενης...: Και ποια είναι η μαγική συνταγή που πρότειναν επιτυχώς οι συντελεστές και ικανοποίησε ταυτόχρονα και εξίσου, τον λίγο πιο έξυπνο και τον λίγο πιο βλάκα θεατή;; (ρητορική είναι -μην απαντήσετε, το γράφουμε παρακάτω) Μια μεγαλειώδης απλούστευση! Γιατί έτσι είναι. Το απλό το καταλαβαίνουν όλοι και επειδή είναι απλό το ευχαριστιούνται και το αγαπούν όλοι. Μιλάμε για την -τότε καινοφανή- επικυριαρχία του αγκυλωμένου στυλιζαρίσματος. Το «τόσο…όσο..» μόνο του, σε περιτύλιγμα υπερπαραγωγής. Μιλάμε για τη ναυαρχίδα με τις αμοιβάδες. Για το χοντροκομμένο απλοϊκό, που κρύβεται πίσω από το επικό και το χονδροειδώς, πλουσιοπάροχα πομπώδες. ...είναι για να την καταλάβουν καλύτερα οι δύο υποστηρικτές του Τιτανικού. Προφανώς θα καταλάβουν καλύτερα την επιφανειακή άποψη του Iron Man (αν κρίνω από τα προηγούμενα posts) παρά τις απόψεις του Γιάννη Κωσταντινίδη περί "αγκυλωμένου στυλιζαρίσματος". ΥΓ1: Κάποτε κάποιος μου χε δώσει μια συμβουλή την οποία όμως δεν μπόρεσα να ακολουθήσω ρε γαμώτο... "Ποτέ μην τα βάζεις με ένα γουρούνι. Κι οι δύο θα βρωμίσετε, αλλά το γουρούνι θα το ευχαριστηθεί." (Κάποιος από δω νομίζω το χει για υπογραφή, μην θεωρηθεί κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων). ΥΓ2: Ανεξαρτήτως κριτικών που έχω διαβάσει, να διευκρινίσω ότι απλά όταν είδα τον Τιτανικό δεν μου άρεσε καθόλου σαν ταινία, και ούτε το ευχαριστήθηκα σαν θέαμα (πράγμα που έγινε π.χ. με τους Πειρατές της Καραϊβικής - που επίσης είναι μετριότατη ταινία, αλλά διασκεδαστική). Αλήθεια, πως "ευχαριστιέσαι" να βλέπεις τον πνιγμό ή το θάνατο από το κρύο τόσων ανθρώπων; Ατυχής επιλογή ρήματος από τον nakostyphoon...
Storm Shadow Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2003 ontos o qspock exei dikio kakos ta pira toso... eidika me ton filtato spock pou se allo thread symfonoyme se polla...... alla ton allo ton papara nastykoomoon pos ton lene den ton xero opote sta diala!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: gia na telionoume nomizo oti den yparxei sygrisi ton dyo tainion se kanena epipedo ektos apo 1..... to opoio kai me endiaferei kai gia ayto mpika edo mesa... sto poia tainia tha thymomaste.... den tha po kati tora.... alla se 10 xronia apo tora opoios to thymithei as rotisei kana neo pallikari an thymatai to foskoliko titaniko poio poly i tin epikotati trilogia lotr...... kata ta alla ..... peri orexeos... kolokythopita..... 8)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.