john_dr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Φίλε μου δεν μπήκα να διαφημίσω κανένα μου blog. Ποσώς με νοιάζουν τα κλικς ή οι πωλήσεις ή ότι άλλο κακοπροαίρετα αναφέρεις για εμένα σε κάτι που αποτελεί χόμπυ μου, όπως η γραφή των γνώσεων μου πάνω σε αυτό το αντικείμενο σε μία προσωπική ιστοσελίδα ώστε να μπορεί κάποιος να μάθει 5 βασικά πράγματα χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψει χρόνο. Φυσικά γνώριζα πολύ καλά εξ αρχης τι θα επακολουθήσει από ημιμαθείς του είδους όπως εσύ στην συνέχεια (είναι γνωστό ότι αν τολμήσεις και μιλήσεις για γη που δεν είναι επίπεδη τσούπ, πάντα θα ξεφυτρώνουν ημιμαθείς άνθρωποι σαν εσένα να ρίξουν τον πρώτο λίθο), άλλα θεώρησα σωστό να γράψω ακόμη και στην σκέψη ότι μπορεί να βοηθήσω έστω και έναν αναγνώστη του νήματος να κατανοήσει την αλήθεια, που φυσικά δεν είναι ότι αυτός ο προβολέας παίζει μια χαρά στις 118 ίντσες, κάτι που εσύ πιστεύεις. Αυτό είναι και το τελευταίο μου μήνυμα στο νήμα διότι το να σπαταλάω πολύτιμο χρόνο για να διαβάζω προσωπικές επιθέσεις ανευ υπόστασης από ανθρώπους που δεν έχουν κάν τις στοιχειώδης γνώσεις πάνω στο αντικείμενο που λέγεται προβολείς, πόσο μάλλον και την στοιχειώδη λογική να να το συνειδητοποιήσουν αυτό, δεν είναι κάτι που με διασκεδάζει αν πιστεύεις κάτι τέτοιο. Σε αφήνω λοιπόν στην ουτοπία σου, στην κακοπροαίρετη καχυποψία σου ότι όλοι όσοι σε ξεπερνούν σε γνώσεις πάνω σε κάποιο αντικείμενο είτε θέλουν να διαφημιστούν, είτε να κερδίσουν κάτι, είτε να πουλήσουν κάτι, είτε έχουν άδικο φυσικά, γιατί δεν μου αρέσει να χαλάω προσωπικές ουτοπίες κανενός. Κακοπροαίρετα; Έχεις δει τι έχεις γράψει ή απλά το παίζεις.... Κινέζος; Κοίτα αν θέλεις να μπαίνεις μέσα σε ένα forum με υφάκι, να προσβάλλεις του πάντες, να λες ανακρίβειες ως προς το τι έχει ειπωθεί και μετά να θέλεις και να βγαίνεις και ως το θύμα, δοκίμασε κανένα forum δημοτικού σχολείου. Εκεί μπορεί να σε πάρουν στα σοβαρά. Δεν καταφέρνεις κάτι θετικό με την συμπεριφορά σου. Επίσης κατανόησε σε ποια χώρα ζεις. Μια χώρα που 6 χρόνια περνάει κρίση και η ανεργία είναι 25% η επίσημη. Πολύς κόσμος που δουλεύει την βγάζει με 400-700 ευρώ και για πολλούς αυτά απλά δεν είναι αρκετά ούτε για τους λογαριασμούς τους. Δεν ξέρω πως το βλέπεις στο μυαλό σου ειλικρινά. Ίσως να πιστεύεις ότι οι βιντεοπροβολείς των 500-1000 ή και παραπάνω ευρώ θα έπρεπε να γνωρίζουν και άνθηση σε αυτήν εδώ την χώρα. Με αυτούς τους μισθούς, με αυτή την ανεργία, με αυτά τα προβλήματα. Τώρα τι να πω για το παρόν σου ποστ; Ειρωνεία, ύβρεις και αλαζονεία σε συνδυασμό με ανακρίβειες ως προς το τι έχω γράψει. Διότι αναφέρεις πράγματα που δεν έχω γράψει. Αλλά είναι βολικό να βάζεις λόγια στο στόμα του άλλου και να λες ψέματα, όταν ψάχνεις για εύκολα επιχειρήματα. Λυπάμαι. Μπορεί να ξέρεις πως να καλιμπράρεις όλους τους αξιόλογους προβολείς που κυκλοφορούν στο εμπόριο, ίσως και αυτούς που θα κυκλοφορήσουν, αλλά δεν έχεις ιδέα πως να καλιμπράρεις την συμπεριφορά σου. Και καλά κάνεις και σταματάς να ποστάρεις, διότι μόνο ζημιά κάνεις και σε σένα και στο blog σου και στο χώρο σου. Υ.Γ. Προσωπικά τα λεφτά μου τα ρίχνω σε υπολογιστές και το χόμπι μου είναι οι κάρτες γραφικών. Αν κάποιος θέλει κάτι ΠΟΛΥ φτηνό για να παίζει games περιστασιακά, θα του προτείνω μία απλή APU της AMD(π.χ. A8-7650). Δεν θα τον στείλω να αγοράσει τρία καμπύλα monitors με 1440p ανάλυση, 144Hz refresh rate, 1ms απόκριση, GSync, έναν 8πύρηνο Broadwell-E, 32GB μνήμη DDR4, 1TB NVMe SSD και δύο νέες Nvidia Titan X(Pascal). Kαι αν κάποιος μπει μέσα με ύφος αλαζόνα guru, για να πείσει αυτόν τον άνθρωπο ότι αν δεν σπαταλήσει 2-3 χιλιάδες ευρώ δεν θα χαρεί τα games, θα τον αντιμετωπίσω με ανάλογο τρόπο. Διότι κάτι μάγκες guru κοιτάνε πως να χαρούνε βάζοντας τους άλλους να σπαταλήσουν τα λεφτά τους. Και αν είναι και τεχνικοί, ίσως να τσιμπήσουν και πελατεία να βελτιώσουν και τα δικά τους οικονομικά. 7
warewolf Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 vste, με ειδες πουθενα να προσπαθω να αποτρεψω καποιον για την αγορα του. ? Και εγω κατα καιρους ετσι για το χαβαλε εχω αγορασει διαφορα γκατζετς και μπιχλιμπιδια πολυ φθηνα κινεζικα, ετσι για το χαβαλε, χωρις ιδιαιτερες απαιτησεις. Δεν διαφωνω με αυτο, ουτε ειμαι κανενας που σνομπαρει τα φθηνα και προσιτα. Ισα ισα που οπως και παντου, οταν βρισκουμε ενα vfm διαμαντακι (π.χ. ακουστικα ψειρες, κλπ) Το διατυμπανιζουμε ολοι μας για να επωφεληθουν ολοι. Ο λογος εδω, ΔΕΝ γινεται πως στεκεται συγκριτικα ο UMI σε σχεση με εναν κανονικο προβολεα με λαμπα UHP. Ο λογος εδω γινεται ωστε να γινει μια ενημερωση στο βαθμο οπου αυτο ειναι εφικτο σε δυο πραγματα. α) αξιοπιστια μηχανηματος και ποιοτητα υλικων. Δεν θα ηθελες αν καποιος εχει εμπειρια απο αυτους τους φθηνους κινεζικους led οτι χαλανε αυτα κι αυτα τα components μεσα τους σε Χ χρονο, να στο πει. ? Εστιαζετε στην λαμπα led που κραταει κατι δεκαδες χιλιαδες ωρες. Το ηλεκτρονικα της led ξερεις σε ποσες ωρες χαλανε. ? Η hdmi board. ? Ποτε ακριβως θα νιωσεις οτι τα εβγαλε τα χρηματα του. ? Αν ζησει μια εβδομαδα. ? Ενα μηνα . ? ενα χρονο. ? β) Και πιο σημαντικο. Δεν προσπαθουμε να κανουμε συγκριση εικονας του umi με εναν προβολεα του χιλιαρικου. Ομως καλως ή κακως υπαρχουν και καποια στανταρντς οπου ενας απλος θεατης θα καταλαβει οτι ειναι καλο ή χαλια απλα βλεποντας με τα ματια του. Δεν χρειαζεσαι τεχνικες γνωσεις σε αυτο. Επανω σε αυτο λοιπον, το να γραφονται υπερβολες του τυπου η εικονα ειναι μια χαρα ακομα και πανω απο 100", παραπληροφορει εναν υποψηφιο αγοραστη αν θες. οκ, να μην το παω με τεχνικα στανταρς και τα γουστα του καθενος ειναι διαφορετικα. Αυτο που για εμενα ειναι καντηλι, για εσενα μπορει να ειναι υπερφωτεινο κανονι. Αυτο που για εμενα ειναι λασπη ευκρινειας για εσενα μπορει να ειναι αξιοπρεπης εικονα. Αυτο που για εμενα μπορει να ειναι παντελως λαθος χρωματα, για εσενα να ειναι "τιμια" για τα λεφτα τους. Ομως δυστυχως με τα γουστα του καθενος δεν βγαινει ακρη στον τριτο που διαβαζει. Για αυτο αναποφευκτα πρεπει να εχουμε ενα σημειο αναφορας, ενα ειδος συγκρισης. Για να καταλαβει καποιος που διαβαζει τι περιπου να περιμενει. Το αν θα του αρεσει ή οχι θα εχει να κανει με την εμπειρια του οπως συμβαινει με ολα τα πραγματα. Αλλα δεν χρειαζεται να ειναι και καποιος γκουρου για να πει...ειδα εικονα θολη και χωρις φως. Καποιος θα απαντησει..."τι περιμενες για τα λεφτα του" ...καποιος αλλος θα ξανα απαντησει, ναι αλλα εσεις λεγατε μια χαρα ειναι και τελικα θα καταληξουμε στο περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. Προσωπικα ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΠΩ, κατα την δικη μου κριση, αυτος ο προβολεας σε φωτεινοτητα δεν μπορει να σταθει πανω απο 60 ιντσες. Αν τον βαλεις και σε 200 ιντσες σε απολυτο σκοταδι, παλι κατι θα αχνοφαινεται στον τοιχο, θα βλεπεται ομως. ? Πρεπει να εχουμε και ενα σημειο αναφορας ομως κατα τα προτυπα και οχι κατα οπως αρεσει του καθενος, ωστε να μπορει να εξαχθει ενα συμπερασμα προς καποιον τριτο που ενδιαφερεται. Τωρα και παλι με τις εμπειριες του καθενος, οι 60 ιντσες μπορει να του δινουν "κινηματογραφικη αισθηση" σε σχεση με μια 32" tv που εχει. Ομως και παλι θα καταληξουμε να παιζουμε με τις λεξεις στο τελος. Οι οθονες (πανια) για κινηματογραφικους προβολεις σε οικιες ξεκινουν συνηθως απο 92" και μπορει να φτασουν και 130" εαν υπαρχει χωρος. Αρα ως σημειο αναφορας, θα μπορουσαμε να πουμε οτι αυτο το μηχανακι για να σταθει ως "ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ" και οχι απλα ως ενα μεσο προβολης, θα πρεπει να μπορει να δωσει 92" ιντσες σε μια επαρκη φωτεινοτητα. Οπου επαρκη φωτεινοτητα δεν θα εβαζα τιποτα κατω απο 9 fl προσωπικη μου αποψη. Οποτε ξανα λεω.... αγοραστε τον. Εχει πλακα. Τον στηνεις οπου βρεις και μπορεις να εχεις μια εικονα αμεσα π.χ. 40-60 ιντσες. Και 40" να υποθεσουμε...ποιος μπορει να κουβαλα μια Tv 40" απο εδω κι εκει ως φορητο μεσο προβολης. Οποτε την δουλεια του ως φορητο μεσο προβολης το πετυχαινει. Η αντιθεση μου ως προς τα γραφομενα των αλλων συνομιλητων εχει να κανει με την κριτικη οτι ο προβολεας μπορει και στεκεται στο υψος του ακομα και σε 118" ιντσες. Οπου με τοσο μεγαλο ξεχειλωμα εικονας, το διακενο των πιξελς, τα ιδια τα πιξελς ως αναλυση, ή παραμορφωση φακου που θα θολωσει ακομα παραπανω την εικονα, η φωτεινοτητα που θα πεσει στα ταρταρα, θα κανουν τον προβολεα ακαταλληλο προς οποιοδηποτε ειδος προβολης. Ναι ...κατι θα βλεπεις. ΤΙ θα βλεπεις ομως ειναι το ζητουμενο αυτων που ενδιαφερονται προς αγορα ως vfm. Eαν τωρα ο tegonikos (ακομη και εγω) ειμαστε αυτοι που ειμαστε υπερβολικοι στα γραφομενα μας και οχι οσοι αναφερουν οτι η εικονα εχει ωραια χρωματα, μεγαλη φωτεινοτητα ακομα και πανω απο 100" κλπ, ο καθενας ας κριθει απο τα γραφομενα του. Δεν ειχα την απαιτηση ποτε στη ζωη μου να μην γινεται οποιουδηποτε ειδους κριτικη σε δημοσια γραπτα μου. Την επιζητω μαλιστα για να υπαρχει και διαλογος. Οι προσωπικοι χαρακτηρισμοι δεν μου αρεσουν, κατα τα αλλα απο την σωστη αντιπαραθεση, παντα κατι βγαινει. Εστι λοιπον προσπαθωντας να τεκμηριωνω οσο μπορω σε οτι λεω και γραφω, ειτε βασιζομαι στην προσωπικη εμεπιρια που αποκτιεται σιγα σιγα, ειτε βασιζομενος επανω σε καποια στανταρς (εικονας ή ηχου) για να υπαρχει ενα σωστο κοινο πεδιο αντιπαραβολης και συγκρισης. Το οτι το συγκεκριμενο μηχανακι λογω αναλυσης/φακου/ χρωματων θα εχει μια εικονα κατω του μετριου ειναι δεδομενο, το αντιλαμβανονται ολοι πιστευω. Ο βασικος λογος που εγω παρενεβηκα στο νημα ηταν απλα για να λυθουν καποιες αποριες σε επιδοκους αγοραστες. Τι σημαινει φωτιζει μια χαρα. ? Ας τον μετρησει καποιος με ενα φωτομετρο και μετα τα ξανα λεμε περι..1200 Lumens. Οπως θα ειδατε δεν αναφεθηκα καθολου και σε αλλους τομεις της εικονας, μιας και για την τιμη του δεν εχει και πολυ νοημα να το συζηταμε. Αλλα δεν ειδα και κανεναν απο τους χρηστες που τον αγορασαν να πουν κατι επ αυτου. Κλειδωνει σωστα σε 24p. ? Εχει κανενα υποτυπωδες ρυθμιστικο εικονας. ? Δεν καταλαβαινω γιατι η υποθεση προβολεας, παιρνεται τοσο ελαφρα, ενω για ενα κινητο ακολουθουν μυριαδες σελιδων αναλυσης. Ειναι και αυτος ενα ειδος που πρεπει να ψαχτεις κι ολας και να διαβασεις να μαθεις 2-3 πραγματα γιατι υπαρχουν παγιδες οπως εχω αναφερει. (προβληματα τοποθετησης κλπ) Οποιος ασχολειται ως χομπυ με προβολεις, συνηθως εχει ως στοχο να παρουσιασει σε τριτους καποια προβληματα που μπορει να προκυψουν πριν βρεθει προ τετελεσμενων γεγονοτων, ακομα κι αν ειναι απλος χρηστης. Το πρωτο ΠΑΝΤΑ που εφιστω την προσοχη με εναν προβολεα, ειναι καποιος να δει και να μαθει τα χαρακτηριστικα του. Ποσα μετρα χρειαζεται να ανοιξει τις επιθυμητες ιντσες, αν εχει καποιο lens shift για μετατοπιση καδρου, τι φακο και τι ζουμ εχει, ποιο ειναι το offset του φακου ωστε να ξερω σε τι υψος θα με αναγκασει ο προβολεας να τον τοποθετησω. Αν αυτα σας ακουγονται...γκουρου και μονο για πρεζονηδες πειραγμενους, τοτε λυπαμαι που το λεω, ισως καποια στιγμη πατε κι αγορασετε καποιον προβολεα με 500 ευρω, και ανακαλυψετε εκ των υστερων πως ο προβολεας δεν μπορει να παιξει στο χωρο σας, συμφωνα με τις δικες σας απαιτησεις. Αν απλα βλεπετε τους προβολης (λογω Budget) απλα σαν φθηνα κατω των 100 ευρω γκατζετακια, που τα βαζουμε να παιξουν οπου ναναι, οπως ναναι κι οτι ναναι, τοτε θεωρω πως δεν εχει και κανενα νοημα να συνεχισω να γραφω στο συγκεκριμενο νημα. Προτιμω να κρατησω τις αποψεις μου για καποιος που οντως θα χρειαστει καποια στιγμη συμβουλη για να αγορασει προβολεα. Οχι ομως δυο μετρα και δυο σταθμα. Απο τη μια δεν θελετε να συγκριθει με μεγαλους προβολεις, οποτε του δικαιολογειτε τις αδυναμιες του λογω vfm τιμης, απο την αλλη αντιδρατε οταν λεγεται πως το μηχανακι δεν μπορει να σταθει στις 100" ιντσες. Αφου ειναι η αληθεια τι να κανουμε. ? Και δεν τον συνεκρινα με αλλους προβολεις. Ειπα πως το μηχανακι ασχετως με τι θα το συγκρινουμε, δυστυχως απλα βγαζει μια εικονα. Και εναν φακο αν παρετε και βαρεσετε ενα τοιχο απο 10 μετρα μακρια στο απολυτο σκοταδι, θα δειτε φως, θα σας καλυπτει ομως. ? Ξανα λεω λοιπον πως η ενσταση μου ειναι για τις υπερβολες που χρησιμοποιηθηκαν για τον προβολεα, δινοντας την εντυπωση σε καποιους πως π.χ. εγω ή ο tegonikοs ειμαστε οι υπερβολικοι και οι αλλοι οι απλοι καθημερινοι χρηστες βγαζουν το συμπερασμα πως ο προβολεας θα ικανοποιησει την πλειοψηφια οσον αφορα τις ιντσες τουλαχιστον. Αν "επαιξε μια χαρα" σρις 118", αρα για τον αλλον που θελει 2" θα ειναι superb. Αυτο καταλαβαινει καποιος. Ειτε θα παμε με καποια στανταρντς λοιπον για να εχουμε ολοι κοινο σημειο αναφορας, ωστε να καταλαβαινουμε τι λεει ο καθενας και τι εννοει, ειτε ο καθενας θα γραφει το δικο του και θα καταληξουμε σαν την Βαβυλωνα.
stelios18120 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Καταρχήν ειρινη ημιν. Κατά δεύτερον Ρε παιδιά όντως σε τέτοια ανάλυση με τόσες ίντσες ή εικόνα (αν λέγεται εικόνα) είναι χάλια.
warewolf Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 @warewolf - @tegonikos. Όπως λένε εδώ στο χωριό μου (Λαρισα) μαλάκοφερνεται σε μεγάλο βαθμο ,δεν εξηγείται αλλιώς η σταση σας. Τι μαλακιες γράφεται ότι προκαλώ με το γραφόμενα μου για ωραία ανάλυση στις 118' κλπ.Γουστο μου ρε,και άλλωστε όπως είπα ή πρώτη επαφή μου ήταν με ενα άλλο ακόμα χειρότερο (δεν το αναφέρω γιατί θα κοψετε φλέβες) Μπήκατε σε ένα νήμα που γράφουμε για ένα προτζεκτορα τον 50€ και μπήκατε σαν γνωστές (και είστε ,εγώ μαζί σας) να προσβαλετε την αγορά του άλλου. Νταβατση στην τσέπη μου δεν έβαλα ακόμα,και δεν έχω σκοπό να βάλω. Αι στο λύκο από εδώ... Αυτά για να ρίξω λίγο το επίπεδο της κουβεντα σας.. Φευγω τώρα πάω για καφέδακι Κουμαντο στην τσεπη σου θα κανεις εσυ και μονο εσυ και κανενας αλλος. Αν εσενα σου αρεσει, εμενα η γνωμη μου περισσευει. Το επαναλαμβανω, περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. Δεν θεωρω οτι προσεβαλλα λοιπον την αγορα σου, εσυ το ερμηνευσες ετσι. Και ξερεις τι. ? Καποιος που ψαχνεται συνεχως για τις εξελιξεις, για το καινουργιο, δεν εχει μονο στοχο οπως ισως πιστευεις να εξυμνει ναυαρχιδες μοντελων. Το αντιθετο θα ελεγα. Προσωπικα κανω οτι μπορω για να βρισκω τροπους ο χρηστης να γλυτωνει χρημα. Ειτε με κατασκευες DIY οθονων και οχι πανακριβων tensioned, ειτε να καλιμπραρουν μονοι τους με ενα φθηνο οργανο χωρις να πληρωνουν calibrators, ειτε να κανουμε χρηστες συγκριτικα μεταξυ τους σε διαφορους entry level προβολεις, προσπαθωντας να βρουμε τον φθηνοτερο και καλυτεροι σε επιδοσεις και παρα πολλα αλλα. Ανταλλασουμε μεταξυ μας τις εμπειριες μας ωστε να εμπλουτιζονται. Πιστεψα οτι το ιδιο θα εκανα και σε αυτο εδω το forum. Λυπαμαι που αποφασισες να ριξεις το επιπεδο της κουβεντας οπως ανεφερες, προβαινοντας και παλι σε προσωπικους χαρακτηρισμους. Προσωπικα δεν προσβαλλομαι, δεν σε παρεξηγω απο μια πλευρα, εχεις παρερμηνευσει και παρεξηγησει τα γραπτα μου. Ομως οσον αφορα το χομπυ μου και τις γνωσεις μου σε αυτο, οταν καποιος αναφερει "μια χαρα εικονα" στις 118" στο συγκεκριμενο μηχανημα, λυπαμαι θα καταθεσω και εγω τις δικες μου εμπειριες που εχω. Λυπαμαι αν το πηρες προσωπικα. Οσο θα πινεις το καφεδακι σου αναλογισου τουτο. Ουδεποτε ειπα πως ο προβολεας δεν ειναι καλος για ΕΣΕΝΑ. Το αντιθετο λεω τοση ωρα. Μιας και τα γουστα και οι αναγκες του καθενος ειναι διαφορετικα ομως, θα πρεπει να μιλαμε και με καποια στανταρς για να βγαινει και καποιο νοημα απο το διαλογο. Προσπαθω να εξηγησω πως αυτο που μπορει να καλυπτει εσενα, μπορει καποιον αλλο οχι. Αναφερω λοιπον καποιο μινιμουμ στανταρ φωτεινοτητας οθονης ωστε να μπορει ο καθε χρηστης να εξαγει και καποιο συμπερασμα απο ολη την κουβεντα. Θα σου δωσω ενα παραδειγμα. Αγοραζει καποιος ενα κινητο, γραφει εντυπωσεις, και λεει οτι το κινητο "ενταξει του φανηκε κατω απο τον ηλιο" Το διαβαζει καποιος, αγοραζει το κινητο και υστερα διαπιστωνει πως αυτος δεν βλεπει τιποτε. Εν μερη, φταιει και ο δευτερος αγοραστης, που βασιστηκε μονο στη γνωμη του πρωτου χρηστη. Θα επρεπε να δει τις προδιαγραφες οθονης κινητου και ποσο εχουν μετρησει την φωτεινοτητα και κοντραστ της οθονης. Ελα ομως που σε αυτη την περιπτωση του UMI τα στοιχεια της φωτεινοτητας ειναι πλασματικα. Διαβαζει ο αλλος 1200 lumens και σου λεει οκ θα ειναι, δεν εχω και μεγαλες απαιτησεις. Μπαινω εγω σφηνα για να πω πως αυτο το μηχανακιι δεν βγαζει οσα αναγραφει, η εικονα (απο τις δικες μου εμπειριες σε αυτα τα κινεζικα) βλεπεται ανεκτα μεχρι και 60 στην χειροτερη. Μπαινεις υστερα εσυ και με χαρακτηριζεις μαλακομπουκωμενο γιατι επιμενω. Επιμενω γιατι μπορω να το αποδειξω. Ας μου φερει καποιος το UMI του να του το μετρησω να το διαπιστωσει και μονος του. εν παση περιπτωσει ομως, ηδη νιωθω τον εαυτο μου off topic και νιωθω πως χαλαω το νημα. Θα σταματησω ουτως ή αλλως, διοτι δεν συνηθιζω να ανταποκρινομαι σε διαλογο που περιεχει εξυβριστικους προσωπικους χαρακτηρισμους. Καλη συνεχεια στην παρεα και καλοθεατοι να ειναι σε οσους τον αγορασουν. Γιατι σκοπος μου δεν ηταν να αποτρεψω την αγορα του, απλα να επιστησω την προσοχη σε 2-3 πραγματα ωστε να μην υπαρχουν μεγαλες προσδοκιες και αντιστοιχη απογοητευση. Δεν εχω να προσθεσω και κατι αλλο για το μηχανημα, οτι ειχα να πω το ειπα. 1
john_dr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Το επίπεδο το έριξε ο guru. Ο gkarabid απλά έφτασε στο αμήν και αντέδρασε όπως κάθε άνθρωπος. Από εκεί και πέρα το πόσο θα αντέξει το ΚΑΘΕ μηχάνημα δεν μπορεί κανείς να ξέρει. Η πρώτη μου εμπειρία από λάμπες οικονομίας ήταν μία Osram και μια Κινέζικη από το ίδιο μαγαζί την ίδια μέρα για χρήση στο ίδιο δωμάτιο. Η Osram πέθανε σε έξι μήνες. Η Κινέζικη κράτησε χρόνια. Ποτέ δεν ξέρεις και αν και κατά 99% περιμένεις ο Κινέζικος να χαλάσει (πολύ?) πριν κάποιον επώνυμο, μπορεί να συμβεί και το αντίθετο. Άλλωστε δεν είμαστε στην δεκαετία του 1970. Ακόμα και τα κορυφαία προϊόντα κορυφαίων εταιριών, πρέπει να χαλάνε για χάρη των μετόχων. Τώρα όσον αφορά τον προβολέα όλοι εκφράζουμε μια προσωπική εμπειρία. Προσωπικά εξ αρχής έγραψα ότι τον παίρνουμε για πειραματισμό. Αργότερα δεν είχα κανένα πρόβλημα να σημειώσω όλα τα στραβά που βλέπω στο προτζέκτορα, ενώ και βίντεο αναρτήθηκε κάποια στιγμή που δείχνει την καταφανέστατη διαφορά ανάμεσα σε έναν Κινέζικο των 60€ και έναν επώνυμο LG των 400€(που ίσως και ο LG σαπάκι να είναι για κάποιους). Όλα αυτά λοιπόν διαστρεβλώθηκαν όσο δεν πάει, από έναν άνθρωπο που μπήκε μέσα να αυτοδιαφημιστεί και να προσβάλει, ίσως, προσωπική γνώμη, επειδή θεωρεί απειλή για την οικονομική του επιβίωση, τους φτηνιάρικους αυτούς προβολείς. Όπως ακριβώς ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου που σερβίρει μεγάλα πιάτα με μια κουταλιά ρύζι στην μέση προς 20€, νιώθει ότι απειλείται από τα σουβλατζίδικα που ανοίξανε δίπλα του και πουλάνε, διπλάσια ποσότητα φαγητού προς 2€. Αυτό όμως που αρνείται πεισματικά να καταλάβει, είναι ότι σε μια χώρα με τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, ο κόσμος που γεμίζει τα σουβλατζίδικα δεν θα έμπαινε έτσι και αλλιώς ποτέ στο πανάκριβο μαγαζί του. 3
warewolf Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Aν παρακολουθειτε τη αγορα προβολεων και τις τιμες τους στην πορεια των χρονων (σε enty level-mid level-hi level) θα παρατηρησετε 2 πραγματα. Πρωτον πως οσο πιο παλια παμε στον χρονο δυστυχως οι προβολεις ηταν ενα σπορ για οικονομικα ευκαταστατους. Δωξα το Θεο τα τελευταια χρονια υπαρχει οχι μονο μειωση τιμως, αλλα και οι entry level προβολεις μπορουν να δωσουν εικονα ομοια με αυτη που καποτε εδιναν προβολεις ναυαρχιδες με αρκετα χιλιαρικα. Βεβαια υπαρχει μια εκπτωση υλικων και χαρακτηριστικων, αλλα αυτο ειναι κοινη διαπιστωση σε ολα τα ηλεκτρονικα τη σημερον ημερα. Ετσι λοιπον, αν βγαλουμε απο την εξισωση τη χωρο ταξικη τοποθετηση οπου με καποια εξτρα πραγματα ο προβολεας μπορει να τοποθετηθει πιο ευκολα σε ενα χωρο, η εικονα αυτη καθε αυτη, απο ενα προβολεα π.χ. dlp των 700 ευρω, δεν εχει να ζηλεψει και πολλα πραγματα σε εικονα απο καποιον με 2000 ευρω. Ειναι σχετικα μικρη η διαφορα εικονας που δεν δικαιολογει τα χρηματα για αρκετους. Σημερα υπαρχουν προσιτα διαμαντακια προβολεις οπου με 700-800 ευρω παιρνεις εικονα που πριν 4-5 χρονια θα ηθελες κυριολεκτικα χιλιαρικα. Ακομη λοιπον και ενας χρηστης με σφιχτο budget θα ικανοποιηθει σε μεγαλο βαθμο απο εναν entry level προβολεα. Υστερα εχουμε τους data dlp προβολεις οπου με μια ακομη μικρη εκπτωση στην εικονα (πολλη φωτεινοτητα με κακο μαυρο που πρεπει να τισαθευτει) και ισως μια μικροτερη ταχυτητα και τιουναρισμα στον χρωματικο τροχο (αρα ισως ορατο rainbow σε καποιους ευαισθητους) στεκονται με αξιωσεις και παλι λογω της λαμπας και του dmd chip αλλα και του σχετικα καλου φακου, διπλα και απο τους etry level προβολεις. Και με κοστος 350 ευρω μαλιστα. Τωρα ισως σε καποιους ακουγεται σνομπ, φερραρι κλπ προβολεας με 350 ευρω στην Ελλαδα της κρισης. Ομως βρε παιδια τι να κανουμε, δυστυχως καποιοι αλλοι τιμολογουν οσο νομιζουν. Ειλικρινα η εικονα στην βιντεοπροβολη με τα αναλογα χαρακτηριστικα και ποιοτητα εικονας, ποτε δεν ηταν τοσο προσιτη οσο σημερα. Μακαρι να γινοταν να πηγαιναμε μονο ενα σκαλοπατακι ακομα προς τα κατω σε ποιοτητα σε αυτο που κοστιζει 50-100 ευρω. Δυστυχως ομως δεν ισχυει. Καταλαβαινω πως για καποιον ακομα και για εναν data προβολεα με 350 ευρω η διαφορα τιμης ειναι μεγαλη απο τα 50. Πρεπει να καταλαβετε ομως πως στον κοσμο των βιντεοπροβολεων ετσι ηταν παντα. Δεν γινεται ενας συγχρονος προβολεας σε αναλυση φωτεινοτητα κλπ να κοστολογηθει με 100 ευρω. Υπαρχει ενα μινιμουμ ταβανι. Το να ζηταμε εναν προβολεα με 100 ευρω, ειναι σαν να ζηταμε 120.τ.μ. διαμερισμα με 1000 ευρω. Υπαρχουν δυστυχως καποια βαθμονομημενα στανταρς στις τιμες ολων των προιοντων. Τωρα πανω σε αυτο, καποιες κινεζικες εταιριες εκμεταλλευτηκαν τις ληγμενες πατεντες απο παλια τσιπ, εβαλαν εναν υποτυπωδη φακο πεταξαν και led λαμπα και εβγαλαν στο εμποριο αυτα τα μηχανακια παμφθηνα. Δεν θα σταθω εαν χαλασουν και ποτε. Ουτε στην ποιοτητα εικονας που αυτος θεωρει ως ανεκτη. (οτι πληρωσεις παιρνεις ετσι κι αλλιως) Ομως βρε παιδια, οσον αφορα την ευκρινεια σε μεγαλες ιντσες λογω αναλυσης και τσιπ αλλα και λογω φακου, οσο και στη φωτεινοτητα σε μεγαλες ιντσες, το μηχανημα αυτο δεν μπορει να σταθει επαξια. Ειπαμε, ειναι αυτο που ειναι, αν χρησιμοποιηθει σε μικρες ιντσες θα αμβλυνθουν τα κακα του χαρακτηριστικα. Τιποτε λιγοτερο τιποτε περισσοτερο. Τον συγκεκριμενο απο βλαβες δεν μπορω να τον κρινω, εγω δεν ειμαι τεχνικος. Δεν μπορω να καταλαβω πως παρερμηνευθηκαν ολα αυτα και φτασαμε στους χαρακτηρισμους και τα συναφη. Και επειδη τα πολλα λογια ειναι φτωχια, ας παραθεσουν τις αποψεις τους και οι κατοχοι, τι καλυτερο. Ανοιξτε λοιπον 118 ιντσες, (πλατος εικονας 2,6 μετρα) και υστερα καταθεστε την σεβαστη αποψη σας για το αν η εικονα ειναι οκ ή οχι. Θα φανει αν μη τι αλλο, αν το συγκεκριμενο μηχανακι ειναι μια εξελιξη που προσωπικα πιθανως να αγνοω σε φωτεινοτητα. Δεν το εχω το μηχανακι στα χερια μου, αρα δεν μπορω να μετρησω τα 1200 Lumens του. Δοκιμαστε λοιπον και καταθεστε την οποια αποψη. Υβρεις και προσωπικοι χαρακτηρισμοι ομως θα παρακαλουσα να απουσιαζουν. Δεν εδωσα νομιζω το δικαιωμα σε κανεναν να κρινει πως μου αξιζουν προσωπικες υβρεις. Αν ομως εστω και απο οποιοδηποτε ενα ατομο που διαβαζει αυτο το νημα, νομιζει οτι τα γραπτα μου προσβαλλουν κατ οποιοδηποτε τροπο, ειλικρινα σταματω να γραφω παντελως. Δεν εχω την παραμικρη διαθεση και προθεση να κοντραριστω με τον οποιοδηποτε. Αν τα γραπτα μου ενοχλουν σταματω δια παντως, δεν εχω προβλήμα. 1
stelios18120 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Πωπω και γαμω τα σεντόνια Ρε παιδιά μην φεύγετε offtopic. Υπάρχουν και τα pm
Moderators matrixxx Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Ενταξει, το θεμα κλειδωνει επειδη εχετε ξεφυγει και εχετε ορεξη για τσακωμους και για χολη. Η υπερβολη οτι δεν ξεχωριζεις την μπαλα απο τον παιχτη σε ενα τετοιο προβολακι ηταν το μονο ασχημο και λαθος που διαβασα στο πρωτο ποστ που σας ξεσηκωσε. Ουτε ασχετους βλεπω να λεει οσους αρεσει ο προβολεας οπως λετε μερικοι, ουτε σας χαρακτηρισε. Πραγματι ειναι "σαπακι", πραγματι ειναι σαφως χειροτερος απο προβολεα consumer φτηνο των 600 ευρω του 2006. ΑΛΛΑ, για καποιον που δεν ειχε επαφη με προβολεα ποτε στο παρελθον θα του κανει εντυπωση η "μεγαλη" οθονη που μπορει να δωσει, σχεδον με τον ιδιο τροπο που εκανε εντυπωση το 2006 σε καποιον ενας αναλυσης 480p που ηταν ο πρωτος του προβολεας. Δεν εχει δικαιωμα να του κανει εντυπωση; Ενταξει δεν εχει τα λουμενς, γι αυτο λεω σχεδον. Θα μου πεις μα τοτε ολες οι οθονες στα σπιτια μας και το διαθεσιμο υλικο ηταν εκει λιγο πολυ ως αναλυσεις, δεν ειχαμε δει 4K , τοτε ξεκινουσαν τα HD υλικα κλπ. Τωρα να ασχολειται καποιος με quarterHD; Οκ, ακομα μικροτερη εντυπωση λοιπον απο τοτε. Αν ομως δεν εχει τα λεφτα και δεν εχει εμπειρια, δεν ειναι κακο να το κανει με 50 ευρω και να μπει στο "αθλημα". Για το αν θα παρασυρθει κανεις με οσα ποστς και εκδηλωσεις "θαυμασμου" -που ειναι φυσικες οταν πρωτοβλεπεις στον χωρο σου μεγαλη οθονη εστω και χαμηλης ποιοτητας- μεγενθυνουν αυτο που μπορει να δειξει ενα τετοιο μηχανακι και διαβασαμε πριν τον τσακωμο... Σωστο, ειναι ενα θεμα, αρκει ομως να πουμε οτι η εικονα δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με εναν προβολεα "μεγαλο" εστω των 300-400€ η ακομα χειροτερα με εναν fullHD απο 500-600 ευρω. Το λεμε και αυτο και προστατευουμε οσους δεν ξερουν τι ακριβως μπορει να περιμενουν. Να πουμε και οτι καποιος που εχει δει σε κανονικο προβολεα δεν μπορει να δει σε τετοιον και να πει οτι "βλεπει" κατι και του αρεσει ισως ουτε να το ανεχτει και να παρακολουθησει μια ταινια δεν μπορει αν ειναι "μερακλης". Μεχρι εκει. Οχι οτι δεν θα ξεχωριζει η μπαλα απο τον παιχτη. Αυτο ειναι σιγουρα υπερβολη. Θα εχει απλα μια πολυ "θαμπη" εικονα λογω αναλυσης και αθλιων οπτικων ( αν δειτε πως ειναι μεσα φτιαγμενοι αυτοι, ειναι πατινι με αυτοκινητο η συγκριση της δομης/σχεδιασμου ενος τετοιου με εναν κανονικο προβολεα) και αχνή απο θεμα λουμενς αν κανει οτι την παει πανω απο 40-50 ιντσες. Καλο βραδυ σε ολους. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις