Προς το περιεχόμενο

Unic UC46 - Projector 800x480 @ 48€ euros (GearBest)[Τέλος 63€ πλέον]

john_dr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

χθες δοκιμασα να τραβηξω βιντεο και φωτο αλλα δυστιχος καμια σχεση με το ματι.

Οταν εβαλα φλας εγινε ημερα (2 φλας) και δεν βλεπεις και τπτ,με κλειστο το φλας λιγο καλυτερα αλλα οπως ειπα και ποιο πριν ζωντανα ειναι 10 φορες καλυτερα.

Παντως με την πρωτη ευκαρια θα ξανατραβηξω (της εσβησα αυτες) και θα της ανεβασω

Οτι και να κανεις η φωτογραφια και το βιντεο θα αδικει το τελικο οπτικο αποτελεσμα (εκτος αν εισαι φωτογραφος).

Ακομα και στο βιντεο που ανεβασα και δειχνω 2 διαφορετικες συνθηκες φωτισμου παλι δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

118 ίντσες?με φωτεινότητα κάτω από 200 lumen και με ανάλυση που είχαν οι οθόνες των κινητών Ericsson πριν από 15 χρόνια. Με contrast και χρώματα που είχαν τα LCD μόνιτορ στις αρχές του αιώνα που διανύουμε. Βάλατε fifa 15 και μπορούσατε τα διακρίνετε έστω ότι πρόκειται για παιχνίδι με μπάλα?Παιδιά, μην τα γράφετε αυτά, διαβάζει κόσμος και μπορεί να παρασυρθεί και να πετάξει τα χρήματα του όπως εσείς σε αυτό το σαπάκι που δεν κάνει ούτε για τον βυθό της θάλασσας...

Προς σωστή ενημέρωση, Η ανάλυση 800Χ480 κάνει μόνο για θέαση υλικού  στις 30-40 ίντσες max από τα 4 μέτρα και πάνω θέασης ώστε να μην παίρνεις χαμπάρι την "σούπα" που βλέπεις. Σε αυτή την ανάλυση βλέπουμε βίντεο στο youtube σε κάδρο μερικών εκατοστών και δυσανασχετούμε, και να το κάνεις full screen ακόμη και σε πολύ καλό monitor των 24 ιντσών σχεδόν δεν ξεχωρίζεις τον ελέφαντα από το αυτοκίνητο. Και αυτό, σε σύγχρονο monitor που διαθέτει την 20πλάσια φωτεινότητα και 20πλάσιο contrast από αυτό το κινέζικο σαπάκι σε μόλις 24 ίντσες.

Αυτός ο προβολέας κάνει μόνο για δώρο σε κάποιο παιδάκι (αν και με την κινέζικη δίοδο led 50-100watt που διαθέτει δεν θα εμπιστευόμουν να το ακουμπάει παιδί) να συνδέσει την παλιά του παιχνιδομηχανή atari που είχε ο μπαμπάς του στα παιδικά του χρόνια και να παίξει pong, αν σεβόμαστε λιγάκι τον εαυτό μας και τα μάτια μας δεν κάνει για τίποτα άλλο.

Καλά θα κάνεις να δώσεις την συμβουλή "μην τα γράφετε αυτά" στον εαυτό σου και να αφήσεις τις υπερβολές. Υπάρχουν τόσες υπερβολές στο κείμενό σου που απλά φαίνεται να μην έχεις ιδέα ή απλά να θέλεις να ξεκινήσεις flame.

480 γραμμές ανάλυσης είναι μεταξύ SVHS και DVD. Μια χαρά απολάμβανε ο κόσμος video πριν 15 χρόνια σε αυτού του επιπέδου την ανάλυση. Ναι, αν βάλεις 480p video σε μια σύγχρονη LCD και κολλήσεις το πρόσωπό σου πάνω στην οθόνη, μια χαρά θα βλέπεις τα pixels, αφού πρώτα πατήσεις την παύση. Αν μάλιστα φέρεις το μάτι στα 5 χιλιοστά από την οθόνη, σίγουρα θα έχεις δυσκολίες στο να απαντήσεις στο ερώτημα "ελέφαντας ή αυτοκίνητο".

Ο προβολέας έχει μια ντουζίνα μειονεκτήματα απέναντι σε κάποιον των 500€. Ακόμα και απέναντι σε μια CRT TV ή και μια TN 15 χρόνων. Αλλά οι υπερβολές που γράφεις είναι απλά μια προσπάθεια να ξεκινήσεις flame ή κάτι άλλο.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά θα κάνεις να δώσεις την συμβουλή "μην τα γράφετε αυτά" στον εαυτό σου και να αφήσεις τις υπερβολές. Υπάρχουν τόσες υπερβολές στο κείμενό σου που απλά φαίνεται να μην έχεις ιδέα ή απλά να θέλεις να ξεκινήσεις flame.

480 γραμμές ανάλυσης είναι μεταξύ SVHS και DVD. Μια χαρά απολάμβανε ο κόσμος video πριν 15 χρόνια σε αυτού του επιπέδου την ανάλυση. Ναι, αν βάλεις 480p video σε μια σύγχρονη LCD και κολλήσεις το πρόσωπό σου πάνω στην οθόνη, μια χαρά θα βλέπεις τα pixels, αφού πρώτα πατήσεις την παύση. Αν μάλιστα φέρεις το μάτι στα 5 χιλιοστά από την οθόνη, σίγουρα θα έχεις δυσκολίες στο να απαντήσεις στο ερώτημα "ελέφαντας ή αυτοκίνητο".

Ο προβολέας έχει μια ντουζίνα μειονεκτήματα απέναντι σε κάποιον των 500€. Ακόμα και απέναντι σε μια CRT TV ή και μια TN 15 χρόνων. Αλλά οι υπερβολές που γράφεις είναι απλά μια προσπάθεια να ξεκινήσεις flame ή κάτι άλλο.

To flame δεν γνωρίζω τι είναι ως έννοια σε ένα forum, αν θέλεις μου το εξηγείς, το άλλο το άσχετος το προσπερνάω. Από την άλλη το λες και μόνος σου ότι πριν από θα 15 χρόνια θα βλέπαμε μια χαρά με αυτό το κινέζικο σαπάκι, τώρα όμως πρέπει να διακατέχεσαι από κάποιο είδους βίτσιο για να βλέπεις σε τέτοιες αναλύσεις, φωτεινότητες και μηδενικό contrast ταινίες, στις 100τόσες ίντσες μάλιστα και να το απολαμβάνεις κιόλλας. Το τι σημαίνει ψηφιακός προβολέας τα τελευταία 15 χρόνια και ποια η εξέλιξη του μπορείς κάλλιστα να αποκομίσεις μια ιδέα ρίχνοντας μια περιληπτική ματιά στο blog μου που έχει ως κύριο αντικείμενο τους βιντεοπροβολείς ( xxxxxremovedxxxxx). Υπερβολές δεν έγραψα σε κανένα σημείο του ποστ μου, μόνο την πραγματικότητα και το τι ισχύει σε αυτά τα παιχνίδια/βιντεοπροβολείς από τα βάθη της Κίνας για όποιον πραγματικά θέλει να αποκομίσει μια άποψη διαβάζοντας ένα forum και να μην παραπλανάτε από τον ενθουσιασμό κάποιων πραγματικά άσχετων με το αντικείμενο που είδαν για πρώτη φορά στην ζωή τους εικόνα μεγαλύτερη από τις 25 ίντσες της CRT τους και εντυπωσιάστηκαν.

Επεξ/σία από matrixxx

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πες το ρε ανθρωπε απο την αρχη!

Με 50€ παιρνω μια λαμπα απο τους προβολεις που δειχνεις στο blogs σου ή φτανουν μονο για ενα Lens Cap;

Οποιον βλεπω να μιλαει μεχρι τωρα λεει τις εμπειριες του για εναν Projector των 50€ ουτε σε συγκρισεις με αλλους "επωνυμους" μπηκαμε ουτε τιποτα.

Εσυ αρχισες το παραλληρημα και τους χαρακτηρισμους τυπου "σαπακια¨" "ασχετοι" και αλλα ωραια.

Ελεος με τον καθε Guru εδω μεσα.

χχχχχremovedxxxxx

Σαφώς και μην ακούς τους γκουρού του είδους, δεν υπάρχει ανάγκη, γνωρίζεις ήδη περισσότερα από αυτούς...φυσικά ούτε λόγος για το κατατοπιστικότατο σου ποστ σε ένα νήμα που καποιοι θα διαβάσουν για να αποκομίσουν άποψη περι του συγκεκριμένου προιόντος, διαμάντι! Φυσικά δεν περιμένω άλλη αντιμετώπιση από ανθρώπους που τα γνωρίζουν όλα όπως εσύ, οπότε...

50 ευρώ είναι 50 ευρώ φίλτατε. Αν θεωρείς πολύ μικρό το ποσό και δεν σε νοιάζει να το πετάς στα σκουπίδια δικαίωμα σου, για κάποιους δεν είναι μικρό όμως, και θα ήθελαν πραγματικά να μάθουν από κάποιο έμπειρο στο αντικείμενο μέλος του φόρουμ (φυσικά με λιγότερες γνώσεις από εσένα, δεν το συζητάω) τι εστί προβολέας των 50 ευρώ πριν τον αγοράσουν.

Για τις ειρωνείες σχετικά με το όνομα του blog μου ουδέν σχόλιο...

Φυσικά δεν περιμένω συζήτηση υψηλού επιπέδου ίσως και με τεχνικό υπόβαθρο για τον τίτλο του νήματος μαζί σου, ειρωνικά και ανούσια ποστ έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα για εσένα όπως καταλαβαίνω...οπότε συνέχισε...

(παραλήρημα τύπου "άσχετοι" δεν το ξεκίνησα εγώ, μην ψεύδεσαι έτσι, το ξεκίνησε άλλο μέλος προς εμένα, μάλλον τα μπέρδεψες κάπου στην πορεία , φυσικά όχι κατα λάθος να υποθέσω...)

Επεξ/σία από matrixxx

εγω παντως μια χαρα εχω ψηθει να τον αγορασω για το δωματιο μου για προβολη στο ταβανι πανω απο το κρεβατι. Για ταινιες ή youtube πριν κοιμηθω φαινεται ιδανικος. Περιμενω ποτε θα ξαναμπει σε προσφορα, εκτος αν καποιος θελει να τον δωσει.

Μπλα μπλα μπλα ειμαι παντογνωστης δεν μιλαω με ασχετους

Να σου πω ενα μυστικο;

Μας αρεσουν τα σκουπιδια και μας βολεψαν οσο και να κοπανιεσαι εσυ για το αντιθετο,μπηκαμε και εμεις στο club των projectorακιδων και στο λερωσαμε.

Δεν εισαι επιστημονας φιλε οταν ανοιγεις το Google και διαβαζεις οδηγους και Reviews αλλων απο το εξωτερικο αλλα ουτε και εχεις γραψει κανενα βιβλιο πανω στους προτζεκτορες για να σε εχουμε ειδωλο.

Πρεπει να καταλαβετε οτι κανενας δεν θα δωσει σημασια ουτε θα ψαξει να βρει την τρυπα που ειναι χωμενο το blog σου για να διαβασει μεταφρασεις οδηγων και ειδησεων πλεον!

Απλα τα πραγματα,μπηκες επιθετικα και με στυλακι στο θεμα και το μονο που καταφερες ηταν να δεχτεις την χλευη των "ασχετων" μελων που δεν ξερουν τι βλεπουν και πεταξαν τα λεφτα τους στα σκουπιδια για ενα σαπακι που ειναι για υποβρυχια οπως λες και εσυ :)

Σε ευχαριστουμε Ω μεγα γκουγκλ τρανσλειτορ για το φιντμπακ.

• Like 5

Αν βολεύεσαι με σκουπίδια, δεν μου πέφτει κανένας λόγος, περι γούστων και προτιμήσεων κολοκυθόπιτα. Το ότι μεταφράζω από το google οδηγούς είναι κάτι που μπορείς να μου το υποδείξεις με αποδείξεις ή απλά ανήκει και αυτό στον γενικότερο λασπολογικό σου χαρακτήρα ως άνθρωπος?μάλλον το δεύτερο διότι φυσικά δεν γνωρίζεις το παραμικρό για τις γνώσεις μου πάνω στο αντικείμενο, φυσικά δεν σε νοιάζει κιόλας αφού η συμμετοχή σου σε αυτό το νήμα περιορίζεται σε ειρωνικά και λασπολογικά σχόλια (δεν φτάνεις και για κάτι παραπάνω από αυτά που συμπεραίνω από τα γραφόμενα σου)

Διάβασε καλύτερα το blog μου μήπως και ξεστραβωθείς λέω εγώ και δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσβάλεις και να επιτίθεσαι σε κάποιον επειδή απλά γνωρίζει καλύτερα το συγκεκριμένο αντικείμενο από εσένα, φανερώνεις απλά τα κακά στοιχεία του χαρακτήρος σου, και αυτό δεν σε βοηθάει ιδιαιτέρως.

Φυσικά αν θέλεις να κάνουμε κάποια στιγμή συζήτηση με νόημα που αφορά το νήμα και αποφασίσεις να παρατήσεις τις επιθέσεις και λασπολογίες επι προσωπικού τότε χαρά μου να συμμετέχω.

Βέβαια κάτι τέτοιο ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας μιας και ως γνωστό ο ο έξυπνος παραδέχεται, ο πονηρός δικαιολογείται ο βλάξ επιμένει...οπότε...

Οτι και να κανεις η φωτογραφια και το βιντεο θα αδικει το τελικο οπτικο αποτελεσμα (εκτος αν εισαι φωτογραφος).
Ακομα και στο βιντεο που ανεβασα και δειχνω 2 διαφορετικες συνθηκες φωτισμου παλι δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα.

θα προσπαθήσεις φίλε μου να φωτογραφήσεις χωρίς φλάς, αν η μηχανή σου διαθέτει manual mode βάλτο και παίξε με τις τιμές χρόνου έκθεσης και του διαφράγματος. Θα πρέπει επίσης να περιορίσεις το κάδρο της μηχανής να μην λαμβάνει τίποτα άλλο πλην της εικόνας του προβολέα (έστω και αν αναγκαστικά κόψεις μέρος της αππο την φωτογραφία) διότι αν συμπεριλάβεις και το σκοτάδι που θα υπάρχει γύρω από την οθόνη προβολής τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για τον αισθητήρα της φωτογραφικής σου μηχανής. Με τον σωστό χρόνο έκθεσης θα δεις ότι θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα.

To flame δεν γνωρίζω τι είναι ως έννοια σε ένα forum, αν θέλεις μου το εξηγείς

Google is your friend. Το ότι σου απαντάω κιόλας, χάσιμο χρόνου είναι με βάση το προηγούμενο, αυτό εδώ και τα επόμενα ποστ σου που βλέπω.

τώρα όμως πρέπει να διακατέχεσαι από κάποιο είδους βίτσιο για να βλέπεις σε τέτοιες αναλύσεις, φωτεινότητες και μηδενικό contrast ταινίες, στις 100τόσες ίντσες μάλιστα και να το απολαμβάνεις κιόλλας.

Δηλαδή εσύ πριν 15 χρόνια είχες κάποιο βίτσιο που πλέον έχεις αποβάλει; Δεν απολάμβανες ταινίες πριν 15 χρόνια ή ξεκίνησες να βλέπεις ταινίες φέτος; Ίσως να περίμενες το 4K για να απολαύσεις το Pretty Woman. Δεν ξέρω. Ο καθένας με την τρέλα του.

μια περιληπτική ματιά στο blog μου

Μπήκες να μας διαφημίζεις το blog σου. Κατανοητό. Αν ο κόσμος αρχίσει να την βγάζει με τα φτηνιάρικα, το blog σου θα πάει άπατο όσον αφορά την ημερήσια κίνηση. Και αυτό κατανοητό. Νιώθεις λοιπόν ότι απειλείσαι, οπότε μπαίνεις εδώ μέσα και αρχίσεις το flame(google it). Κατανοητό. Νιώθω την αγωνία σου. Αν μάλιστα έχεις και κατάστημα, κλάψτα.

Υπερβολές δεν έγραψα σε κανένα σημείο του ποστ μου

Υπερβολές γράφεις παντού και το ξέρεις. Εκτός και αν έχεις ανάγκη 2000 lumen και 4K ανάλυση για να ξεχωρίσεις έναν ελέφαντα από ένα αυτοκίνητο. Σε αυτή την περίπτωση το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σε συμβουλέψω να επισκεφτείς έναν οφθαλμίατρο.

που είδαν για πρώτη φορά στην ζωή τους εικόνα μεγαλύτερη από τις 25 ίντσες της CRT τους και εντυπωσιάστηκαν

Α σε παρακαλώ. Στο σπίτι είχαμε 29'' επίπεδη CRT Phillips 100Hz ναούμε.

Στα υπόλοιπα ποστ το μόνο που κάνεις είναι να βάζεις λόγια στο στόμα του καθενός, να αναφέρεσαι σε πράγματα που δεν ειπώθηκαν εδώ μέσα, να δημιουργείς μια εικόνα που ποτέ δεν προσπάθησαν οι υπόλοιποι να δημιουργήσουν εδώ μέσα, σε μια απλή προσπάθεια να καταστήσεις πιο εύκολη την, ας πούμε, επιχειρηματολογία σου.

• Like 1

Πες το ρε ανθρωπε απο την αρχη!

Με 50€ παιρνω μια λαμπα απο τους προβολεις που δειχνεις στο blogs σου ή φτανουν μονο για ενα Lens Cap;

Οποιον βλεπω να μιλαει μεχρι τωρα λεει τις εμπειριες του για εναν Projector των 50€ ουτε σε συγκρισεις με αλλους "επωνυμους" μπηκαμε ουτε τιποτα.

Εσυ αρχισες το παραλληρημα και τους χαρακτηρισμους τυπου "σαπακια¨" "ασχετοι" και αλλα ωραια.

Ελεος με τον καθε Guru εδω μεσα.

Αλλωστε το λεει και το ονομα του blog ;) απευθυνεται σε πρεζακια των προβολεων που στην θωλουρα και την μαστουρα κανουν οτι γουσταρουν.

Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω. Γνωριζω προσωπικα τον tegoniko και εκτος του blog ειναι τεχνικος βιντεοπροβολεων. Το blog που αναφερεις πως απευθυνεται σε πρεζακια και μαστουρηδες, εχει ως κυριο σκοπο, να ενημερωνει με εναν πολυ απλο τροπο ολους αυτους που δεν ειναι τοσο σχετικοι με βιντεοπροβολεις και παρουσιαζει τα θεματα του επιτηδευμενα αρκετα εκλαικευμενα, για να μην χανεται ο αναγνωστης σε ιδιαιτερα τεχνικες ορολογιες.  Αν εδινες λιγο παραπανω προσοχη, θα παρατηρουσες οτι υπαρχουν και οδηγοι εκμαθησης και κατανοησης περι προβολεων στα βασικα θεματα, ωστε να μπορει να γνωριζει ενας υποψηφιος αρχαριος αγοραστης τι να προσεξει, σε τι να δωσει βαση πριν την αγορα και να μαθει 2-3 πραγματα που θα τον βοηθησουν να κατανοησει με απλα λογια το πως δουλευουν οι προβολεις, ωστε οχι μονο να αγαπησει το μεσον προβολης, αλλα να μπορει να ξεχωριζει και να εκτιμα καποια πραγματα στους προβολεις.

Και μιλαμε για εναν ανθρωπο ο οποιος χαιρει εκτιμησης απο τα δυο μεγαλυτερα forum audio/video στην Ελλαδα, εχει δωσει με τις τεχνικες του γνωσεις πολλες φορες λυσεις ακομα και σε ψαγμενους της βιντεοπροβολεις.  Το οτι εγραψε τη λεξη "σαπακια" ειναι απλα γιατι ετσι χαρακτηριζει γενικα οτιδηποτε χαλαει ευκολα και απο χαρακτηριστικα ειναι παρα πολυ χαμηλα.

Οσοι ειναι στον κοσμο της βιντεοπροβολης, μπορουν ευκολα να αντιληφθουν περι τι ειδους μηχανηματος προκειται. Οσοι δεν ειναι θα θεωρησουν τον συγκεκριμενο προβολεα του νηματος ως μια "καλη" φθηνη εναλλακτικη οπου για λογω της τιμης του δεν θα πρεπει να επιδεχεται επικριτικοτητα. Ισως ειναι κι ετσι, ο καθενας κρινεται απο τα γραφομενα του.

Ομως μιας και ειμαι κατοχος καποιων προβολεων τα τελευταια χρονια, εχω μαθει να καλιμπραρω μονος μου τους βιντεοπροβολεις μου, ειμαι παρων σε συγκριτικα που κανουμε μεταξυ μας φιλοι απο forum σε προβολεις, τους μετραμε, βλεπουμε τα κουσουρια τους, παρακολουθουμε τις εξελιξεις και υστερα ολα αυτα τα αναρτουμε για να μοιραστουμε την οποια γνωση αποκομμισαμε, επιτρεψε μου να σου πω πως σε ΟΠΟΙΟΝ εστω και λιγο σχετικο πας και του πεις πως ο συγκεκριμενος προβολεας στεκεται "μια χαρα" για να δεις εικονα 118", ειναι σαν να λεμε πως πηρες σκουτερακι με μηχανη 50cc το εβαλες σε ευθεια και επιασες τελικη 769 χιλιομετρα/ωρα.

Περι αξιοπιστιας (σε βλαβες) στο συγκεκριμενο προβολεα, σε επιδοσεις και αποδοσεις εικονας κλπ, θα μπορουσα να γραψω και εγω τα ιδια με τον tegoniko, αλλα δεν το εκανα γιατι υπεθεσα οτι θα υπαρξουν τετοιου ειδους αντιδρασεις. Επειδη σκοπος μου δεν ειναι το flame αλλα οσα εχω μαθει να τα μοιραζομαι, οπως αλλοι τα μοιραστηκαν μαζι μου και μου εμαθαν 2-3 πραγματα παραπανω.

Ολα τα παραπανω χωρις καμια διαθεσης υπερασπισης προς τον tegoniko, (αλλωστε δεν την χρειαζεται) Αλλα οταν ο tegonikos ηταν ο πρωτος στην ελλαδα και Ευρωπη που ειχε ανακαλυψει ενα προβλημα πριν λιγα χρονια στα οπτικα ενος epson σε ολοκληρες παρτιδες, και κανενας (ουτε η epson) δεν ηξεραν τι συμβαινει,  Kαι μιλαμε παντα για ενα ατομο που μοιραζεται ανιδιοτελως τις γνωσεις του.

Οποτε ναι, μπορουμε να πουμε πως το να γραψει καποιος πως ο προβολεας παιζει "μια χαρα"  σε 118", ή οταν η αναλυση και το διακενο των pixels ειναι και αυτο "μια χαρα", με συγχωρειτε κι ολας αλλα προκαλει. 

Οι προβολεις εκ φυσεως πρεπει να τηρουν καποια στανταρς για να παιξουν σωστα.

Και δεν μιλω ουτε για τα Lens shift, zoom, keystone, f.i., cms ρυθμιστικα κλπ κλπ

Αυτα ειναι εννοιες μονο σε καποιον που ειτε διαβασε λιγο, ειτε απεκτησε εναν συγχρονο προβολεα, τα γνωρισε και καταλαβε τι κανει το καθενα και που να δωσει βαρος.

Μιλαμε για βασικες αρχες λειτουργιας ενος προβολεα. ΦΩΣ, ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ, ΧΡΩΜΑΤΑ. Ειλικρινα ειναι αστειο καποιος (ασχετος) να δινει 2000 για προβολεα και υστερα να γκρινιαζει για μη ευκρινη φακο, και ο UMI να παιζει οκ.  Ειναι αστειο που ο αλλος παιρνει ναυαρχιδα της epson με 2000 και υστερα οταν καλιμπραρει, παιξει 500 ωρες σε μια οθονη 120", να συνειδητοποιησει πως του λειπει φως και πρεπει να παει σε καποιον π.χ. dlp προβολεα και εσεις εδω να γραφετε πως ο umi παιζει "μια χαρα" στις 118".

Δηλαδη, ενω κατα τα THX προτυπα η εικονα πρεπει να εχει απο 12 εως 16 FL φωτεινοτητα για να δεις σωστα, ερχεται καποιος, βαζει τον umi με τα 2,3,fl   καντηλι δηλαδη, και αναρτα πως η εικονα ειναι μια χαρα.

Μιας και τετοιου ειδους μηχανακια πριν τα ανακαλυψετε εσεις καποιοι αλλοι τα βρηκαν, τα μετρησαν, τα δοκιμασαν και εμαθαν τι ακριβως ειναι και σε τι επιπεδο ειναι η εικονα τους, δηλωσεις του τυπου "μια χαρα παιζει στις 118", ειλικρινα μονο ως γραφικες απο εναν παντελως αρχαριο μπορουν να εκληφθουν στα αυτια οσων γνωριζουν καποια βασικα βιντεοπροβολης.

Και κλεινοντας θα επαναλαβω και ΠΑΛΙ κι ας το εχω πει 2-3 φορες.  Δειτε τον προβολεα ως "παιχνιδι".  Ως κατι που μεσα στο μηνα ή εξαμηνο μπορει να χαλασει. Ως μια TV το ΠΟΛΥ 60" ιντσων. Δεν λογιζεται καν ος "προβολεας" σε σχεση με τους σημερινους βιντεοπροβολεις.

Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα, αν καποιος παει τον δει σε καποιο φιλο του που τον αγορασε, και του αρεσει, ας τον αγορασει. Κι ας λεει ο καθε "ψαγμενος" οτι θελει.  Προσοχη ομως.

Αυτον τον προβολεα θα τον αγορασει καποιος μη μυημενος με μικρο budget, που ισως δεν ειχε καμια εμπειρια στο παρελθον με εναν συγχρονο βιντεοπροβολεα επιδοσεων και χαρακτηριστικων.  Ελλοχευει ο κινδυνος καποιος να τον δει ως δειγμα εμπειριας, να θεωρησει πως "ετσι παιζουν οι προβολεις" που τοσος ντορος γινεται για την μεγαλη εικονα, να απογοητευτει και υστερα να μην ξανα ασχοληθει με το αθλημα ως χομπυ.

Ας ειμαστε λιγο φειδωλοι λοιπον σε δηλωσεις του τυπου οτι η ευκρινεια/φως και χρωματα αυτου του προβολεα ειναι "μια χαρα".

Γιατι δεν ειναι. Πόσο μαλλον στις ιντσες που αναφερθηκαν.  Και αν καποιος ανταπαντησει: " ειναι μια χαρα ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ" θα ανταπαντησω επισης ΟΧΙ.

Ισως ηταν καποτε πριν 15-20 χρονια οταν οι τοτε προβολεις ειχαν μεν παραπανω φωτεινοτητα και καλυτερα cοmpοnents, αλλα εβγαζαν αναλυση 800Χ600 σε vga.

Ομως σημερα τα πραγματα ειναι διαφορετικα. Το ματι μας εχει συνηθισει μεγαλες αναλυσεις, HD υλικο, φωτεινοτητα στο Θεο, σχεδον καλιμπραρισμενα μηχανηματα out of the box.

Προβολεας με τοσο μικρη αναλυση, σε τοσο μεγαλες ιντσες, με ενα φακο παμθηνο, να δινει μια εικονα καντηλι και λασπη και να υποβαλλω τα ματια μου σε τετοιο eye strain μονο και μονο για να πω πως ειδα "κινηματογραφικη εικονα" με μολις 70 ευρω, προσωπικα δεν θα το εκανα.  Δειτε τον ως μια περιστασιακη φορητη Tv οπως θα κανετε το χαβαλε σας σε τιποτα διακοπες.

Οποιος δωσει 70 ευρω νομιζοντας πως θα εισπραξει μια "καλη" σχετικα εικονα χωρις πολλες απαιτησεις σε κινηματογραφικη διασταση, δυστυχως θα απογοητευτει.

Κλεινοντας να πω πως δεν καταλαβα ποτε αυτες τις τοσο μεγαλες αντιφασεις στα γουστα του καθενος.  Ζητανε 4Κ ή QHD οθονες σε 5,5 ιντσες κινητων και στις 108 ιντσες που εχει μεσολαβησει και η παραμορφωση φακου, η αναλυση 800Χ480 ειναι "μια χαρα".

Πρεπει να καταλαβετε πως οταν ξεχειλωνουμε (μεγαλωνουμε) τις ιντσες σε εναν προβολεα, ολλες οι εγγενεις ή εξωγενεις αδυναμιες μεγενθυνονται σε πολυ μεγαλο βαθμο.

Οπως ειπα και πιο πριν, οι προβολεις δεν πρεπει να αντιμετωπιζονται ως τηλεορασεις. Ουτε ως προς την ευκολια τοποθετησης, ουτε ως προς την ποιοτητα εικονας σε καποια σημεια αφου παρεμβαλλεται φακος με οτι αυτο συνεπαγεται.  Αν ομως καποιος αποφασισει να μπει στον κοσμο της βιντεοπροβολης, θα πρεπει πρωτα να διαβασει και να μαθει καποια βασικα πραγματα που θα τον αποτρεψουν να κανει λαθη αγορας, θα μαθει πως και γιατι, ωστε να μπορει να τιουναρει και να επιμεληθει καποιες παραμετρους ωστε να εισπραξει τα μεγιστα.  Τοτε η ανταμοιβη θα ειναι μια ωραια μεγαλη κινηματογραφικη εικονα που θα του χαρισει ωρες απολαυσης (που ειναι και το ζητουμενο)  Υπαρχουν και προσιτοι προβολεις για entry level χρηστες, αλλα ΟΛΑ στη ζωη εχουν και ενα οριο προς τα κατω.

ΟΧΙ, οτι εχει 4 ροδες δεν ειναι αυτοκινητο, μπορει να ειναι και καροτσακι super market. Και δεν γινεται να ζητας ΠΡΟΒΟΛΕΑ (δηλαδη κινηματογραφικες ιντσες πανω απο 100") και ταυτοχρονα να θες να τον παρεις με 100 ευρω.  Απλα δεν γινεται βρε παιδια.

Το κατω οριο τιμης για εναν προβολεα εστω και data, ειναι καπου στα 350 ευρω, τι να κανουμε.

Καθιστε και κανετε τον κοπο να διαβασετε μερικα πραγματα περι προβολεων (για εσας πανω απ'ολα) για να εχετε σωστη κριτικη και αποψη ωστε να αναγνωριζετε ολες αυτες τις ευκαιριες κατα καιρους αν προκειται για "σαπακια" ή διαμαντακια.

Αν δεν εχετε διαθεση, ακουστε τουλαχιστον καποιου τη γνωμη που εχει ασχοληθει με το αντικειμενο.  Και ενας τετοιος ειναι και ο tegonikos.

Πριν 5 χρονια δεν ηξερα ουτε απο που ανοιγει ενας προβολεας. Χρειαστηκε να αλλαξω 3 κομματια να ταλαιπωρηθω παρα πολυ γιατι ημουν παντελως ασχετος.  Επειδη ΗΘΕΛΑ ομως μεγαλη εικονα σπιτι μου για να διασκεδαζω, αρχισα να διαβαζω, να ρωτω, να μαθαινω. Η γνωση μου με ανταμειψε. Διαβαζα συγκριτικα, προσπαθουσα να καταννοησω εννοιες, μιλουσα σε forum, γνωρισα ατομα απο κοντα, κατεληξε να ειναι και ενα χομπυ οπως π.χ. τα κινητα τηλεφωνα για καποιους.  Ειμαι σε θεση να συμβουλευσω εναν αρχαριο για εναν vfm προβολεα και να του υποδειξω αν αξιζει ή οχι συμφωνα με τις αναγκες του.

Το καλυτερο ειναι να μαθεις καποιον να ψαρευει ,ομως αντι να τον ταιζεις ψαρια.

Αν δεν εχεις ορεξη να μαθεις να ψαρευεις, αλλα προτιμας να σε ταιζουν μονιμα, τοτε εκτιμησε (εστω και λιγο) οτι καποιος ανιδιοτελως προσπαθει να βοηθησει με τις γνωσεις του. (οπως προσπαθω κι εγω εστω και λιγο μεσα απο αυτο το τεραστο κειμενο)

Ο tegonikos λοιπον εχοντας πολλαπλασιες γνωσεις απο εμενα, μπηκε να κανει το ιδιο.

Λογικα δεν νομιζω να ξαναμπει. Οταν πας να βαλεις τα πραγματα στη θεση τους, και εισπρατεις προσωπικους χαρακτηρισμους του τυπου "παραλληρεις", "το παιζεις guru" κλπ...!

Την φραση "...απευθυνεται σε πρεζακια των προβολεων που στην θωλουρα και την μαστουρα κανουν οτι γουσταρουν."  θα την αφησω εντελως ασχολιαστη.  Μονο να πω πως ΑΥΤΗ σου η τελευταια φραση, ηταν η αφορμη να γραψω ολο αυτο το μακροσκελες.

Τη χαρακτηριζω (να το πω ευγενικα) τουλαχιστον αστοχη.  Και απαξιωτικη για τις εργατωρες που δαπανησαν ο tegonikos και το υπολοιπο team να μεταφερουν γνωση αρκετων ετων, χιλιαδες ωρες κυριολεκτικα, για να μαθουν καποια ατομα καποια περι βιντεοπροβολης.

Αν εσυ τους θεωρεις πρεζονια που στη θολουρα και μαστουρα κανουν οτι γουσταρουν (αναθεμα κι αν καταλαβα τι ακριβως εννοεις) προτιμησε να ενημερωνεσαι απο reviews σε sites οπου εχουν διαφημιστικα banners, σπρωχνουν και χαιδευουν τα μοντελα που επιθυμουν και φυσικα κανενας δεν θα κατσει να ασχοληθει να σε μαθει με καποιους οδηγους, πως να καλιμπραρεις μονος σου, πως να ξεχωριζεις το σωστο και το λαθος στην εικονα κλπ

Παρεπιπτοντως ξεχασα, ειμαι και εγω ενα απο αυτα τα "πρεζονια" οπου μιας και καποια παιδια ανιδιοτελως με βοηθησαν καποτε να μαθω 2 πραγματα, ετσι και εγω θελησα να συνεισφερω στο συγκεκριμενο Blog. Εχω θεσει στη διαθεση τους στο παρελθον καποιους απο τους προβολεις μου για συγκριτικο τεστ και ημουν παρων στις μετρησεις, 

Ειμαστε απλοι καθημερινοι πολιτες οπου κανουμε πραξη οσον αφορα το χομπυ μας, το να μοιραζομαστε οτι μαθαινουμε οχι μονο δυαδικτυακα, αλλα κανουμε συναντησεις, εκθεσεις, κλπ. (μεσω αλλου forum εικονας/ηχου)

Βλεπεις ειναι χαρα και μονο χαρα, να μοιραζεσαι οτι εμαθες.  Και σε αυτον που μετεδωσες 2 πραγματα, αυριο και αυτος να τα μεταδωσει σε καποιον αλλον. Νομιζω οτι αυτο ειναι και το νοημα των δυαδικτυακων forum.

Απο ολα τα παραπανω, κρατησε οτι θες, ή πεταξε τα ολα στα σκουπιδια.

Ετσι κι αλλιως η γνωμη δεν επιβαλλεται. 

• Like 3

Φίλε μου χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης (ούτως ή άλλως το ποστ μου ήταν μετριοπαθές) να σου πω μόνο κάποια πραγματα.

Έχω δουλέψει μόνο με led projectors. Με χαμηλά lumens και χαμηλή ανάλυση. Έχω δει όμως σε φίλους και επιδείξεις κάποια καλά Home cinema μοντέλα. Όπως επίσης όλοι έχουμε δει ψηφιακούς 4k προβολείς σε cinema.

Να σου το πω απλά. Εσύ και ο φίλος έχετε το μεράκι, γνωση, τρέλα, πες το όπως θες και κάτω από κάποιο στάνταρ σας χαλάει αυτό που βλέπετε. Καλά κάνετε. Δεν ισχύει το ίδιο για όλους όμως.

Όπως έγραψα πιο πάνω έχω τον k132 της Acer. Πες 350 lumens καθαρά από τα 600 που δίνει σε πραγματικές συνθήκες και ανάλυση lego σύμφωνα με εσένα.

Εεε δεν με χαλάει καθόλου! Αν και έχω αρκετές 1080 τηλεοράσεις, εκεί βλέπω ταινίες, παίζω παιχνίδια ή βλέπω Tv. Ή ευκολία τοποθέτησης, ή διάρκεια ζωής led και το instant on off ειναι πιο σημαντικά σε εμένα. Επίσης όταν βλέπω μία ταινία, ή παίζω ένα παιχνίδι δεν με ενδιαφέρει να μετραω Pixels. Το να μου αρέσει σαν ταινία ή σαν παιχνίδι με ενδιαφέρει και να περάσω καλά.

Δεν είπε κανείς εδω μέσα ότι το projector που πήρε με 60 ευρώ από κινα είναι το υπέρτατο Home cinema εργαλείο. Για χαβαλε το πήραν όλοι και να βλέπουν καμια ταινία με τα πιτσιρίκος τους στο μπαλκόνι. Και αυτή την δουλειά την κάνει μία χαρά.

Φυσικά και υπάρχουν κορυφαία μοντέλα. Κάποιος όμως που δεν είναι φανατικός δεν θα πάει να σκασει λεφτά και να αφιερώσει χρόνο για αυτά.

Απλά σε κάθε ποστ (ειδικά σε θέμα ήχου/εικονας) πετάγονται ΠΑΝΤΑ μερικοί που επειδή έχουν τρέλα με το συγκεκριμένο συμπεριφέρονται σαν Ναζί.

Κατά καιρούς μου έχουν βγάλει άχρηστα τα Z 5500 ηχεία που έχω, παρουσιάζοντας μου σαν αξιοπρεπή ηχεία του χιλιάρικο, Τον προβολέα που έχω, παρουσιάζοντας μου σαν αξιοπρεπή προβολέα λαμπατο που καθε 1500 πρέπει να δίνεις 200αρι για λάμπα. Με έχουν χλευάζει γιατί παίζω pc σε 720p (πως τολμαω;).

Είναι δύσκολο να καταλάβεις εσείς οι ειδήμονες ότι δεν ενδιαφέρονται όλοι για αυτά; Ότι δεν είναι σε όλους θρησκεία ο υπέρτατος ήχος, ή υπέρτατη εικόνα ή ή υπέρτατη ανάλυση;

Ότι υπάρχουμε και εμείς που γυριζουμε κουρασμένοι από την δουλειά και απλά θέλουμε κάνα παιχνιδι/ταινια να χαλαρωσουμε χωρίς να αγχωνομαστε αν το contrast εικόνας είναι το βέλτιστο;

• Like 4

@warewolf

Μπορεί να ξέρει από βιντεοπροβολείς, δεν ξέρει όμως πως να συμπεριφερθεί με τρόπο που να είναι ευεργετικός για τον ίδιο. Προσωπικά αν μετά από 5-10 χρόνια θελήσω να μάθω κάτι για ακριβούς βιντεοπροβολείς, θα είμαι περαστικός από το blog του. Αν ήξερε να συμπεριφέρεται, θα ήμουν τακτικός.

Αυτό που δεν κατανοεί, είναι ότι οι Κινέζικοι των 50€ δεν κόβουν κόσμο από τους ακριβούς, δεν κόβουν από την δουλειά του, δεν κόβουν από το blog του. Αντιθέτως δίνουν την ευκαιρία στον κόσμο να κάνει ένα πρώτο βήμα. Οπότε δεν θα έπρεπε να νιώθει ότι απειλείται, ούτε αυτός ως επαγγελματίας, ούτε ότι απειλείται το blog του.

Από το 1998-2000 κοίταγα του προβολείς στο HiTech, αλλά μετά έβλεπα και τις τιμές τους. Και δεν νομίζω να είμαι ο μόνος. Για αυτό και ο περισσότερος κόσμος αγοράζει όλο και μεγαλύτερη τηλεόραση. Ο κόσμος έχει φτάσει στις 50-60 ίντσες για το σαλόνι του και όλο και περισσότεροι ανεβαίνουν σε ίντσες. Αναρωτιέμαι αν υπήρξε ανάλογη εξέλιξη στις πωλήσεις προβολέων, όλα αυτά τα χρόνια. Προσωπικά αμφιβάλλω. Λογικά θα υπήρξε μικρή αύξηση πωλήσεων, αλλά με παράλληλη μείωση στο μέσο κόστος αγοράς.

Οι Κινέζικοι δίνουν την ευκαιρία στον κόσμο που δεν θέλει να ριψοκινδυνέψει ένα σεβαστό ποσό, πολύ περισσότερο εν μέσω κρίσης και ανεργίας, να κάνει ένα πρώτο, έστω και στραβό βήμα, στον χώρο αυτό οικονομικά. Μετά από χρόνια και αν τα πράγματα έχουν στρώσει, μπορεί κάποιοι να κάνουν ένα ακόμα βήμα, πολύ πιο ουσιαστικό αυτή τη φορά. Πολύς κόσμος δεν θα ασχολούνταν ποτέ με βιντεοπροβολείς αν δεν υπήρχαν οι Κινέζικοι. Θα έδινε τα λεφτά του αλλού.

• Like 4

Google is your friend. Το ότι σου απαντάω κιόλας, χάσιμο χρόνου είναι με βάση το προηγούμενο, αυτό εδώ και τα επόμενα ποστ σου που βλέπω.

Δηλαδή εσύ πριν 15 χρόνια είχες κάποιο βίτσιο που πλέον έχεις αποβάλει; Δεν απολάμβανες ταινίες πριν 15 χρόνια ή ξεκίνησες να βλέπεις ταινίες φέτος; Ίσως να περίμενες το 4K για να απολαύσεις το Pretty Woman. Δεν ξέρω. Ο καθένας με την τρέλα του.

Μπήκες να μας διαφημίζεις το blog σου. Κατανοητό. Αν ο κόσμος αρχίσει να την βγάζει με τα φτηνιάρικα, το blog σου θα πάει άπατο όσον αφορά την ημερήσια κίνηση. Και αυτό κατανοητό. Νιώθεις λοιπόν ότι απειλείσαι, οπότε μπαίνεις εδώ μέσα και αρχίσεις το flame(google it). Κατανοητό. Νιώθω την αγωνία σου. Αν μάλιστα έχεις και κατάστημα, κλάψτα.

Υπερβολές γράφεις παντού και το ξέρεις. Εκτός και αν έχεις ανάγκη 2000 lumen και 4K ανάλυση για να ξεχωρίσεις έναν ελέφαντα από ένα αυτοκίνητο. Σε αυτή την περίπτωση το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σε συμβουλέψω να επισκεφτείς έναν οφθαλμίατρο.

Α σε παρακαλώ. Στο σπίτι είχαμε 29'' επίπεδη CRT Phillips 100Hz ναούμε.

Στα υπόλοιπα ποστ το μόνο που κάνεις είναι να βάζεις λόγια στο στόμα του καθενός, να αναφέρεσαι σε πράγματα που δεν ειπώθηκαν εδώ μέσα, να δημιουργείς μια εικόνα που ποτέ δεν προσπάθησαν οι υπόλοιποι να δημιουργήσουν εδώ μέσα, σε μια απλή προσπάθεια να καταστήσεις πιο εύκολη την, ας πούμε, επιχειρηματολογία σου.

Φίλε μου δεν μπήκα να διαφημίσω κανένα μου blog. Ποσώς με νοιάζουν τα κλικς ή οι πωλήσεις ή ότι άλλο κακοπροαίρετα αναφέρεις για εμένα σε κάτι που αποτελεί χόμπυ μου, όπως η γραφή των γνώσεων μου πάνω σε αυτό το αντικείμενο σε μία προσωπική ιστοσελίδα ώστε να μπορεί κάποιος να μάθει 5 βασικά πράγματα χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψει χρόνο.

Φυσικά γνώριζα πολύ καλά εξ αρχης τι θα επακολουθήσει από ημιμαθείς του είδους όπως εσύ στην συνέχεια (είναι γνωστό ότι αν τολμήσεις και μιλήσεις για γη που δεν είναι επίπεδη τσούπ, πάντα θα ξεφυτρώνουν ημιμαθείς άνθρωποι σαν εσένα να ρίξουν τον πρώτο λίθο), άλλα θεώρησα σωστό να γράψω ακόμη και στην σκέψη ότι μπορεί να βοηθήσω έστω και έναν αναγνώστη του νήματος να κατανοήσει την αλήθεια, που φυσικά δεν είναι ότι αυτός ο προβολέας παίζει μια χαρά στις 118 ίντσες, κάτι που εσύ πιστεύεις.

Αυτό είναι και το τελευταίο μου μήνυμα στο νήμα διότι το να σπαταλάω πολύτιμο χρόνο για να διαβάζω προσωπικές επιθέσεις ανευ υπόστασης από ανθρώπους που δεν έχουν κάν τις στοιχειώδης γνώσεις πάνω στο αντικείμενο που λέγεται προβολείς, πόσο μάλλον και την στοιχειώδη λογική να να το συνειδητοποιήσουν αυτό, δεν είναι κάτι που με διασκεδάζει αν πιστεύεις κάτι τέτοιο.

Σε αφήνω λοιπόν στην ουτοπία σου, στην κακοπροαίρετη καχυποψία σου ότι όλοι όσοι σε ξεπερνούν σε γνώσεις πάνω σε κάποιο αντικείμενο είτε θέλουν να διαφημιστούν, είτε να κερδίσουν κάτι, είτε να πουλήσουν κάτι, είτε έχουν άδικο φυσικά, γιατί δεν μου αρέσει να χαλάω προσωπικές ουτοπίες κανενός.

Ειχα φυγει και σκασαν ενισχυσεις βλεπω.

Οταν μπαινεις σε ενα μερος με αερα "plebs ασχετοι ηρθε ο ειδικος" λες 1000 υπερβολες και μειωνεις τον καθε ενα που πηρε αυτο το προιον λεγωντας του οτι δεν βλεπει καλα μην περιμενεις διαφορετικη αντιμετωπιση.

Οταν ειμαστε στο Seicento Club και λεμε οτι μια χαρα κανει την δουλεια του το αμαξακι και καιει και λιγα και λιγα τελη κλπ (χωρις να μπει κανενας μας σε οποιαδηποτε συγκριση!) και ερχεσαι εσυ ο κατοχος Ferrari να μας πεις "πως οδηγατε αυτα τα σκουπιδια,εισαστε θυματα,πετατε τα λεφτα σας,καφτε τα,ειμαι ειδικος στις Ferrari και εχω και το Ferrari club" ΚΑΝΕΝΑΣ δεν προκειται να σε παρει σοβαρα.

Οσο σεβασμο και αν εχουν απεναντι σου τα υπολοιπα πρεζακια με Ferrari και οσα μελη του Ferrari club και να ερθουν για να κατουρησουν στο θεμα μας,δεν θα αλλαξει κατι.

Οι enthusiasts του χωρου των Projectors εχετε τις φωλιες σας να πουλησετε την τρελα σας εκει,εμεις οι υπολοιποι δεν εχουμε καμια ορεξη να σας βλεπουμε να αραδιαζετε τις μπουρδες που λετε στους κυκλους σας περι Projector Master Race και χαιρεστε.

Οποιος θελει να βοηθησει με τις γνωσεις του φαινεται και δυστυχως δεν ηταν ενα τετοιο post.

Εχω ενα εργαλειο που θα σας κανει ολους ειδικους σε ολα μαγκες!
https://www.google.gr

• Like 9

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...