john_dr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Πάντως παίζοντας από youtube 1-2 trailers σε 480p ανάλυση στην TV που χρησιμοποιώ για monitor, το αποτέλεσμα ήταν μια χαρά, όπως και το περίμενα. Το θέμα είναι η αντίθεση και η φωτεινότητα. Αν πήγαινα στα tools της Samsung και επέλεγα χαμηλό επίπεδο εξοικονόμησης ενέργειας, αυτό δεν ήταν πρόβλημα. Στο μέτριο ένιωθες ότι κάτι έχανες, δεν θα ήταν και η καλύτερη επιλογή για θέαση ταινίας, ενώ στο υψηλό σίγουρα δεν θέλεις να δεις ταινία. Αν σε σκοτεινό δωμάτιο ο προβολέας αποδίδει φωτεινή οθόνη και καλή αντίθεση τουλάχιστον σε ένα επίπεδο κοντά σε αυτό που αποδίδει η TV σε μέτριο ή χαμηλό επίπεδο εξοικονόμησης ενέργειας, θα αποδειχτεί καλή αγορά. Ακόμα δεν έχω παραλάβει. Έχουν πάει όλοι διακοπές στα ΕΛΤΑ μου φαίνεται. Έτσι όπως το καθυστερούν μπορεί να πρέπει να περιμένω μέχρι Παρασκευή. Βέβαια Δευτέρα θα λείπω, οπότε ίσως για αυτό να καθυστερεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
samniotis Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 σε όλα τα σχόλια που βλέπω στο ίντερνετ αναφέρουν ότι το προβολάκι έχει πραγματικά 1200 lumens! σκέψου ότι ο benq w1070 που έχω έχει 2000 και κάνει την νύχτα μέρα!!! εννοείται ότι σε συνθήκες κανονικού φωτισμού δεν μπορεί να κάνει και πολλά αλλά σε ένα σχετικά σκοτεινό χώρο (δηλ αυτόν για τον οποίο προορίζεται κανονικά ένας προβολέας) λογικά θα τα πάει μια χαρά! Στην τελική μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μηχανάκι του 50άρικου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
el_mac Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 σε όλα τα σχόλια που βλέπω στο ίντερνετ αναφέρουν ότι το προβολάκι έχει πραγματικά 1200 lumens! σκέψου ότι ο benq w1070 που έχω έχει 2000 και κάνει την νύχτα μέρα!!! εννοείται ότι σε συνθήκες κανονικού φωτισμού δεν μπορεί να κάνει και πολλά αλλά σε ένα σχετικά σκοτεινό χώρο (δηλ αυτόν για τον οποίο προορίζεται κανονικά ένας προβολέας) λογικά θα τα πάει μια χαρά! Στην τελική μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μηχανάκι του 50άρικου! Φιλε δεν ειναι πραγματικα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ... Με 50w led λαμπα δε μπορεις να παρεις τοσα lumen. Σε μερικα site που πηραν λιγο σοβαρα το θεμα και εκαναν καλα review μετρημενα lumen εβγαζαν απο 80 εως 110 σε αυτην τη κατηγορια. Επισης σε αυτη τη κατηγορια (800x480 κλπ κλπ) ολα τα reviews αναφερουν πως ο καλυτερος ειναι ο gm60. Προσωπικα πηρα εκεινον και περιμενω να ερθει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zandim Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Φιλε δεν ειναι πραγματικα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ... Με 50w led λαμπα δε μπορεις να παρεις τοσα lumen. Σε μερικα site που πηραν λιγο σοβαρα το θεμα και εκαναν καλα review μετρημενα lumen εβγαζαν απο 80 εως 110 σε αυτην τη κατηγορια. Επισης σε αυτη τη κατηγορια (800x480 κλπ κλπ) ολα τα reviews αναφερουν πως ο καλυτερος ειναι ο gm60. Προσωπικα πηρα εκεινον και περιμενω να ερθει... εχεις κανει καποιο λαθος: οι λαμπες led εχουν συνηθη αποδοση 50-100 lumens ανα watt δηλαδη αν ειχε 50watt λαμπα θα εδινε απο 2500 εως 5000 lumens. Προφανως ο συγκεκριμενος δε φοραει 50watt λαμπα. Επισης προφανως αν ειχε 80-100 lumens τοτε μαλλον θα ηταν 1-2 watt η λαμπα του και τοτε δε θα χρειαζοταν ανεμιστηρα για ψυξη. Η παθητικη ψυξη ειναι επαρκης μεχρι 5 watt ισχυος. Αρα εχει λαμπα τουλαχιστον 5 watt, που με κακο eficiency 50lumens/watt μας δινει 250 lumens. Εγω απο οσο εχω δει στα reviews αντιλαμβανομαι οτι ειναι κοντα στα 1000lumens. Η λαμπα του πρεπει να ειναι 10-20 watt. Αν καποιος το εχει ανοιξει θα μπορει να βγαλει συμπερασαματα απο το κυκλωμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
el_mac Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 εχεις κανει καποιο λαθος: οι λαμπες led εχουν συνηθη αποδοση 50-100 lumens ανα watt δηλαδη αν ειχε 50watt λαμπα θα εδινε απο 2500 εως 5000 lumens. Προφανως ο συγκεκριμενος δε φοραει 50watt λαμπα. Επισης προφανως αν ειχε 80-100 lumens τοτε μαλλον θα ηταν 1-2 watt η λαμπα του και τοτε δε θα χρειαζοταν ανεμιστηρα για ψυξη. Η παθητικη ψυξη ειναι επαρκης μεχρι 5 watt ισχυος. Αρα εχει λαμπα τουλαχιστον 5 watt, που με κακο eficiency 50lumens/watt μας δινει 250 lumens. Εγω απο οσο εχω δει στα reviews αντιλαμβανομαι οτι ειναι κοντα στα 1000lumens. Η λαμπα του πρεπει να ειναι 10-20 watt. Αν καποιος το εχει ανοιξει θα μπορει να βγαλει συμπερασαματα απο το κυκλωμα. Η αληθεια ειναι οτι επειδη διατηρω και ενυδρεια και εχω καποιες βασεις πανω στον φωτισμο μου φανηκε λιγο παραξενο και εμενα, αλλα σε καποια tear down που ειδα ανεφεραν οτι χρησιμοποιουσαν led chip τετοια http://www.ebay.com/itm/10-100W-Cool-Warm-White-Lamp-Chips-High-Power-30Mil-SMD-LED-Bulb-For-Flood-Light-/262148009397?var=&hash=item3d093d2db5:m:m0L1a-Ts0uLc2WOxVTZs_VA των 50w. Απο την αλλη το πιο γνωστο ξενο forum απο προτζεκτορες (projector central) σε μια αναλυτικη ερευνα του αναφερει συγκεκριμενα οτι: 3. The cheap projector vendors publish false brightness specs.We only measured three of them, but none of the three were remotely in the ballpark of their specs. The Digital Galaxy DG-757 claims a whopping 2800 lumens in their Amazon ad; the unit we got from Amazon measured 137 lumens. The Fugetek FG-637 touts 1500 lumens; the turkey we received put out 87 lumens. The HTP-LED33claims 2000 lumens; we measured 190. Τελος σε παααααρα πολλες αναφορες κατοχων τετοιων συσκευων ανεφεραν οτι ειχαν επισης συσκευες μαρκας με ιδια ονομαστικα lumens, ομως αυτοι που ηταν μαρκας ηταν πολλες φορες πιο δυνατοι σε φωτισμο. Και νομιζω οτι αυτο ισχυει καθως ειδα αρκετα βιντεο σε συκριση τετοιων συσκευων με αντιστοιχες επωνυμες σε ιδια υποτιθεται lumens και ηταν η μερα με την νυχτα, κυριολεκτικα. Το μονο συμπερασμα που μπορω να βγαλω- και αυτο ειναι εικασια φυσικα- ειναι οτι τα lumens εξαγωγης απο τον φακο σε εναν projector ειναι λιγοτερα σε σχεση με αυτα της πηγης του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_dr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) Καλά τα lumens δεν περιμένεις να είναι 1200. Νομίζω οι Ασιάτες κατασκευαστές τα μετράνε αλλιώς ή τουλάχιστον κάτι τέτοιο διάβασα, αλλά χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες. Τώρα σύγκριση ανάμεσα σε ακριβό και φτηνιάρικους είχα βρει εδώ https://www.youtube.com/watch?v=sh4kbfxanLA Μέρα με την νύχτα. Δεν ξέρω γιατί έχει τον UC40 στο video με μικρή διάμετρο. Είπαμε. Για πειραματισμό τον παίρνουμε. EDIT. Με βάση τα comments από κάτω, αυτός δεν είναι ο Unic UC40, αλλά κάποιος no name UC40. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2016 από john_dr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
el_mac Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Καλά τα lumens δεν περιμένεις να είναι 1200. Νομίζω οι Ασιάτες κατασκευαστές τα μετράνε αλλιώς ή τουλάχιστον κάτι τέτοιο διάβασα, αλλά χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες. Τώρα σύγκριση ανάμεσα σε ακριβό και φτηνιάρικους είχα βρει εδώ Μέρα με την νύχτα. Δεν ξέρω γιατί έχει τον UC40 στο video με μικρή διάμετρο. Είπαμε. Για πειραματισμό τον παίρνουμε. EDIT. Με βάση τα comments από κάτω, αυτός δεν είναι ο Unic UC40, αλλά κάποιος no name UC40. Ακριβως. Για να καταλαβεις βασικα την συγκριση, αρκει μονο να δεις τα specs του lg στη συγκεκριμενη περιπτωση, τα οποια δινουν 500 lumens. Δηλαδη με 500 lumens ο lg αριστερα εχει τεραστια διαφορα με τον δικο μου δεξια (1000 lumens ?). Οποτε τα lumens τετοιου τυπου projector δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι πραγματικα. Για 50-60 € βεβαια ειναι μια χαρα και γι'αυτο αλλωστε τον πηρα κι εγω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZONIMOV Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Σημερα το δεμα εφτασε αθηνα,την αλλη εβδομαδα θα το παραλαμβανω γιατι μενω σαλονικη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
powerup Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Σημερα το δεμα εφτασε αθηνα,την αλλη εβδομαδα θα το παραλαμβανω γιατι μενω σαλονικη. Αν περασε το κεντρο διαλογης Αθηνας μπωρει αυριο να ειναι Θεσ/νικη παρακολουθησε το απο εδω http://www.17track.net/en και πηγαινεις ταχυδρομειο κι το περνεις οταν φτασει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_dr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Ο ταχυδρόμος μου είναι σε διακοπές, οπότε αυτός που ήρθε μου άφησε απλά μια ειδοποίηση να πάω αύριο να παραλάβω από το ταχυδρομείο τον δικό μου. Κρίμα. Θα είχε φάση σήμερα με τα ποδόσφαιρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dreaming123 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Παλικάρια όποιος παραλάβει ας ενημερώσει η ακόμη καλύτερα να ανεβάσει κάποιο videaki να δούμε τι (λέει) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
el_mac Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Επισης αν μπορειτε να μας πειτε εαν πληρωσατε εξτρα φορους κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_dr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Τον παρέλαβα και έκανα μια βιαστική δοκιμή στον πλησιέστερο... τοίχο. Σε σχέση με την LCD Samsung των 32''(όχι LED), εκεί που φαίνεται να χάνει κυρίως είναι στα χρώματα(αρκετό blur και κάπως υπερβολικός κορεσμός) και στην ανάλυση. Η φωτεινότητα με κλειστά μπατζούρια είναι μάλλον ΟΚ για να δεις κάποια ταινία. Δεν κατάφερα να βγάλω συμπέρασμα, λόγω και της αρκετής διαφοράς ανάμεσα στην ποιότητα της εικόνας, αλλά θα έλεγα ότι είναι κάπου μεταξύ του μέσου και του χαμηλού επιπέδου εξοικονόμησης ενέργειας που διαθέτει η TV. Αυτό διατηρώντας μάλλον χαμηλή διαγώνιο, ίσως κάπου στις 55-60 ίντσες(?). Σίγουρα πρώτη προβολή κάποιας ταινίας με εφέ θα την κάνεις στην TV, όχι στον προτζέκτορα, αλλά αν θελήσεις να δεις αργότερα ξανά κάποια ταινία, το εφέ της μεγάλης οθόνης θα δώσει μια διαφορετική αίσθηση. Να ξεκαθαρίσω κάτι. ΔΕΝ έχω εμπειρίες από προτζέκτορες, οπότε είναι πολύ εύκολο για μένα το κακό να το βαθμολογήσω ως μέτριο και το μέτριο ως καλό. Γενικά για όποιον θέλει να έχει μια πρώτη εμπειρία και να μην νιώθει ότι πέταξε τα λεφτά του, είναι μια χαρά στα 50€. Για οποιονδήποτε θέλει σοβαρές προβολές, θα πρέπει να κοιτάξει για κάτι με καλύτερη ανάλυση και μεγαλύτερη αντίθεση. Κάποια στιγμή θα δοκιμάσω να κωδικοποιήσω κάποια ταινία σε ανάλυση 800x480 για να δω τι εικόνα δίνει όταν δεν προσπαθεί να κάνει down sampling ο προτζέκτορας. Θα χρειαστεί να παίξω προφανώς και με τα χρώματα. Α! Θόρυβος. Έχω ένα αρχαίο Core2Duo laptop. Ο θόρυβος του προτζέκτορα θυμίζει το laptop όταν ανεβάζει στροφές. Δεν φτάνει στον μέγιστο θόρυβο που θα κάνει το laptop, αλλά είναι αρκετός. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gkarabid Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Μία χαρά είναι φίλε μου ..... Εγώ με ένα προτζεκτορα με 320χ240 32 Lum και τα παιδιά χαιρόταν να βλέπουν ταινία.... Φαντάζομαι με αυτόν που είναι στα διπλάσια ή και τριπλάσια καλύτερα χαρακτηριστικά θα το κάνουνε θερινό σινεμά. Με το wifi δοκιμασίες καθόλου ; Ανάγνωση κάποιου σκληρού - usb ? Μεγιες... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_dr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δοκίμασα USB card reader αλλά και την SD απευθείας στην σχετική υποδοχή. Έπαιξε μια χαρά. Θα δω κάποια στιγμή αν σηκώνει και δίσκο, 2,5''. 3,5'' λογικά δεν θα έχει πρόβλημα μιας και αυτοί συνήθως έχουν δικό τους τροφοδοτικό. Σύνδεση με το Android κινητό για αποστολή εικόνας μέσω wifi έγινε άμεσα και χωρίς πρόβλημα. Ένα μικρό lag το είχε, ήταν εμφανής η αλλαγή της εικόνας στην οθόνη του smartphone πριν την αλλαγή της εικόνας στην προβαλλόμενη από τον projector. Η διαφορά ήταν μικρή, αλλά δεν μπορείς να παίξεις για παράδειγμα car racing games. Δεν ξέρω αν ήταν θέμα κινητού, projector ή απλά του συγκεκριμένου συνδυασμού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις