Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εδώ και κάποιες μέρες είχα ένα πρόβλημα με το σκληρό δίσκο και δε μου φόρτωνε τα windows 7 που είχε, οπότε και αποφάσισα να του κάνω φορμάτ. κατά τη διαδικασία του φορμάτ και ενώ βρίσκομαι στο μενού οπού επιλέγεις το δίσκο που θες να εγκαταστήσεις το λειτουργικό δεν εμφανίζει το δίσκο ως επιλογή, συγκεκριμένα δεν εμφανίζει τίποτα. πάει για πέταμα ο σκληρός? 

Δημοσ.

πετάει κάποιο μήνυμα η απλά δεν βλέπει δίσκο;

δες αν στις επιλογές του bios υπάρχει η επιλογή για legacy sata mode η ide mode και δοκίμασε πάλι,υπάρχει πιθανότητα η κόπια των 7 που έχεις να ειναι παλιά και να μην περιέχει τους sata drivers για τη μητρική.

Δημοσ.

πετάει κάποιο μήνυμα η απλά δεν βλέπει δίσκο;

δες αν στις επιλογές του bios υπάρχει η επιλογή για legacy sata mode η ide mode και δοκίμασε πάλι,υπάρχει πιθανότητα η κόπια των 7 που έχεις να ειναι παλιά και να μην περιέχει τους sata drivers για τη μητρική.

τώρα μου εμφάνισε τα partition αλλά μου λέει: "τα windows δεν είναι δυνατό να εγκατασταθούν σε αυτόν το δίσκο. το υλικό αυτού του υπολογιστή ενδέχεται να μην υποστηρίζει τη εκκίνησηση σε αυτόν τον δίσκο. βεβαιωθείτε ότι ο ελεγκτής δίσκου είναι ενεργοποιημένος στο μενού του bios του υπολογιστή"

άρα τι πρόβλημα υπάρχει και τι πρέπει να κάνω;

Δημοσ.

δυο λύσεις

1)κάνεις αυτο που έγραψα παραπάνω με το ide.

2) και εν μέρει σωστότερη για να μην μπλέκεις μετά. Πας στο site του κατασκευαστή του λάπτοπ και βρίσκεις τον chipset driver.Τον αποσυμπιέζεις κάπου(μαλλον θα ειναι .exe)και το αποσυμπιεσμένο αυτό το βάζεις σε ένα στικάκι. Όταν φτάσεις στην επιλογή για να βρει δίσκο του λες φόρτωση οδηγού και του δείχνεις την διαδρομή απ το στικάκι που έχεις το αποσυμπιεσμένο αρχείο.

Αν ολα πάνε καλά με τον δευτερο τρόπο θα δει κανονικά τον δισκο και θα μπορεί να γράψει σε αυτόν.

Αν το παραπάνω σου φαίνεται δύσκολο,κάνεις το πρώτο και έπειτα καλό θα ηταν να γυρίσεις τον sata controller σε achi ΑΛΛΑ χρειάζεται πείραγμα η registry(υπάρχει στο φορουμ οδηγός για το συγκεκριμένο)

Δημοσ.

δυο λύσεις

1)κάνεις αυτο που έγραψα παραπάνω με το ide.

2) και εν μέρει σωστότερη για να μην μπλέκεις μετά. Πας στο site του κατασκευαστή του λάπτοπ και βρίσκεις τον chipset driver.Τον αποσυμπιέζεις κάπου(μαλλον θα ειναι .exe)και το αποσυμπιεσμένο αυτό το βάζεις σε ένα στικάκι. Όταν φτάσεις στην επιλογή για να βρει δίσκο του λες φόρτωση οδηγού και του δείχνεις την διαδρομή απ το στικάκι που έχεις το αποσυμπιεσμένο αρχείο.

Αν ολα πάνε καλά με τον δευτερο τρόπο θα δει κανονικά τον δισκο και θα μπορεί να γράψει σε αυτόν.

Αν το παραπάνω σου φαίνεται δύσκολο,κάνεις το πρώτο και έπειτα καλό θα ηταν να γυρίσεις τον sata controller σε achi ΑΛΛΑ χρειάζεται πείραγμα η registry(υπάρχει στο φορουμ οδηγός για το συγκεκριμένο)

1. όσο και αν ψάξω στο bios δε μπορώ να βρω που λέει legacy sata mode (είναι gigabyte ga946gmx-s2)

2. όπως κατάλαβες είναι desktop :P

έχει: on-chip primary pci ide [enabled]

on-chip secondary pci ide [enabled]

on-chip sata mode [auto]

Δημοσ.

1. όσο και αν ψάξω στο bios δε μπορώ να βρω που λέει legacy sata mode (είναι gigabyte ga946gmx-s2)

2. όπως κατάλαβες είναι desktop :P

συνήθως σε λάπτοπ τα βλέπουμε αυτά :-D

για το 2) που έχω γράψει πας εδώ http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-946gmx-s2/download/

κατεβάζεις το chipset driver,το αποσυμπιέζεις κλπ κλπ

κατεβάζω το manual να δω που ειναι η επιλογή στο bios για το 1)

Αν κάνεις το 2)δεν χρειάζεται το 1) πάντως

πας Intergrated peripherals,on chip sata mode

και βγάζει το auto η το enhanced που έχει και επιλέγεις ide.

αφου το κάνεις θα πρέπει να πας στο stantard cmos features και να πατησεις ώστε να κανει detect τους δίσκους(αν θυμάμαι καλά δεν ξέρω αν ειναι με ide καλώδιο οι  δικοί σου δίσκοι,νομίζω τότε χρειάζονταν)αν ειναι με sata νομίζω δεν χρειάζεται,αλλα εκει θα πρεπει να βλέπεις τους δισκους κανονικά έτσι κ αλλιώς.

το manual

http://download1.gigabyte.eu/Files/Manual/motherboard_manual_ga-946gmx-s2_e.pdf

• Like 1
Δημοσ.

btw, και ενώ μόλις κατέβασα το αρχείο για το chipset, πήγα στην εγκατάσταση και για κάποιο λόγο μπόρεσα να επιλέξω το δίσκο για να κάνει την εγκατάσταση... χωρίς να πειράξω κάτι...

Σε ευχαριστώ πολύ πάντως, τι να πω με τα μαραφέτια :P

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...