Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Λοιπόν, να απαντήσω σε μερικά από αυτά που συζητάτε. Λοιπόν, Σαρωνίδα, Ανάβυσσο, Φώκαια κλπ, το κόστος αδειάσματος βόθρου είναι fixed τιμή 110-120 ευρώ σε όλους, εννοείται με απόδειξη/τιμολόγιο. Τα τρία μπάνια που θυμόταν ο φίλος ότι κάνω (!), πράγματι τα κάνω τις περισσότερες φορές, αλλά στο κανονικό μου σπίτι, που δεν έχει βόθρο.

Γιατί το ότι για να καταναλωθούν 12 κυβικά πρέπει να τρέχει το νερό σχεδόν συνέχεια, δεν είναι έτσι. Στις σχολές μου, η κατανάλωση είναι 12 κυβικά το τετράμηνο, μόνο για καζανάκια και πλύσιμο χεριών. Όταν μια οικογένεια με παιδιά και καθημερινή λάτρα κατοικεί κανονικά σε ένα σπίτι, με δεδομένο το αυτονόητο ότι κάνουμε όλοι τουλάχιστον μια φορά μπάνιο την ημέρα, βάζουμε πλυντήρια και μαγειρεύουμε, τα 18-25 κυβικα ανά λογαριασμό είναι νορμάλ πιστεύω. 

Το θέμα παραμένει σχετικά με το ότι εγώ εξακολουθώ να πληρώνω τα πιο πολλά και εκείνη υποστηρίζει ότι κάνουν μπάνιο για δροσιά, στην κοινόχρηστη ντουζιέρα όταν βλέπει ότι είμαστε κι εμείς εκεί. Πράγματι στα ρολόγια, η δική μου κατανάλωση είναι μεγαλύτερη από τη δική της, γιατί το έλεγξα σήμερα, ενώ αυτό πρακτικά δεν γίνεται. Κάποια πατέντα έχει γίνει, και αυτό προσπαθώ να ανακαλύψω.

Ο θόρυβος που ακούω είμαι σίγουρος ότι είναι μηχανάκι πιεστικό για άντληση νερού σε δεξαμενή, γιατί ακριβώς τον ίδιο ήχο κάνει το δικό μου μηχανάκι στο νησί. Ούτε οξυγόνο είναι, ούτε τίποτα. Υποψιάζομαι ότι μπορεί να έχει γίνει ένωση της δικής μου παροχής πριν το ρολόι για να με κλέβουν. Και το ίδιο πρέπει να έχει γίνει και με το κοινόχρηστο ρολόι, γιατί δεν δικαιολογούνται τόσα κυβικά, ούτε να γεμίζει ο βόθρος δυσανάλογα σε σχέση με το σύνολο των κυβικών όλης της πολυκατοικίας, όντας στεγανός. Εγώ πάντως σίγουρα δεν έχω διαρροή. Προφανώς και δεν τους νοιάζει, γιατί το δικό μου γράφει, εγώ πληρώνω, άρα χέστηκαν.

Θυμάμαι περιστατικά σε νησί, όπου αγόραζαν ερειπωμένα παλιά σπιτάκια με ρολόι ύδρευσης, το έθαβαν πιο κάτω, έβαζαν καινούργιο από πάνω, και όταν πέρναγε ο έλεγχος, σύνέδεαν τις παροχές με το παλιό χωρίς να φαίνεται τίποτα. Έτσι δεν πλήρωναν νερό.    

• Like 2
  • Απαντ. 227
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντως φίλε TS η λύση έχει δοθεί στην αρχή κιόλας ή βάζεις ένα δικηγόρο και λες για ποσα ότι να ναι και αρνηση να τα αναλάβει εταιρία ή απλά δεν πληρώνεις.Βρωμάει από πολύ μακριά ότι απλα σε έχει βρει συγνώμη κιόλας το χαζό της πολυκατοικίας και σου βάζει ότι να ναι αν δεν πατήσεις πόδι σήμερα κιόλας πολύ απλά θα σου ζητάει ότι να ναι ποσά ακου κει 550 για δυο μήνες και τα έδωσες κιόλας και για τι πράγμα για ένα βόθρο χρυσάφι βγάζετε από τον ποπό σας εκεί πέρα.Σήμερα κιόλας αν πας και σου πει για κοινόχρηστα τι λες καλό καλοκαίρι είπαμε δεν είπαμε και δεν περνει ουτε cent αντε για να το παίξεις καλός ένα 50€ και πολλά είναι.

Δημοσ.

Πάντως εγώ αν έμενα εκεί θα της έλεγα να τον χρεώνει ακόμη περισσότερα. 

Αυτό διότι παρότι του έχουν προταθεί τόσες λύσεις δε φαίνεται πως είναι διατεθειμένος να κάνει κάτι. Νομίζω πως απλά θέλει να μοιρστεί το πρόβλημα του. Ισως εγώ το αντιλαμβάνομαι έτσι αλλά βλέπω μια ηττοπάθεια.

Μόνο ηττοπαθής δεν είμαι, φίλε μου. Πίστεψέ με. Ακριβώς το αντίθετο. Απλά το ψάχνω πρώτα, πριν κάνω κάτι. Αυτό που θα κάνω το μήνα που θα πάει διακοπες, θα φέρω ένα μάγκα υδραυλικό να τα ψάξει όλα, θα τον πληρώσω εγώ και από κει και πέρα θα πράξω ανάλογα. Αν έχει κάνει πουστιά, θα της ξυλώσω το παράνομο κομμάτι και θα το αφήσω στον κήπο. Το να παω σε δικηγόρους, να περιμένω 5 χρόνια να δικαστεί, και να μην είμαι και σίγουρος ότι κάτι παίζει από πλευράς της, μόνο λεφτά και χρόνο θα μου στοιχίσει. 

Το πιο εύκολο θα ήταν να έκανα μια καταγγελία στην πολεοδομία για να ελεγθεί το αυθαίρετο και το κλεισμένο μπαλκόνι της. Βέβαια, όπως γνωρίζετε οι καταγγελίες είναι ονομαστικές και το όνομα του κατεγγέλοντος δηλώνεται στον καταγγελθέντα. Αυτό είναι προϋπόθεση. Άρα μετά μπαίνεις σε ένα πόλεμο μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα, και χαλάς τη ζαχαρένια σου.

Δημοσ.

Μόνο ηττοπαθής δεν είμαι, φίλε μου. Πίστεψέ με. Ακριβώς το αντίθετο. Απλά το ψάχνω πρώτα, πριν κάνω κάτι. Αυτό που θα κάνω το μήνα που θα πάει διακοπες, θα φέρω ένα μάγκα υδραυλικό να τα ψάξει όλα, θα τον πληρώσω εγώ και από κει και πέρα θα πράξω ανάλογα. Αν έχει κάνει πουστιά, θα της ξυλώσω το παράνομο κομμάτι και θα το αφήσω στον κήπο. Το να παω σε δικηγόρους, να περιμένω 5 χρόνια να δικαστεί, και να μην είμαι και σίγουρος ότι κάτι παίζει από πλευράς της, μόνο λεφτά και χρόνο θα μου στοιχίσει. 

Το πιο εύκολο θα ήταν να έκανα μια καταγγελία στην πολεοδομία για να ελεγθεί το αυθαίρετο και το κλεισμένο μπαλκόνι της. Βέβαια, όπως γνωρίζετε οι καταγγελίες είναι ονομαστικές και το όνομα του κατεγγέλοντος δηλώνεται στον καταγγελθέντα. Αυτό είναι προϋπόθεση. Άρα μετά μπαίνεις σε ένα πόλεμο μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα, και χαλάς τη ζαχαρένια σου.

Τον μάγκα υδραυλικό το φέρνεις άνετα και τώρα άμα θες δεν στο απαγορεύει κανένας μα κανένας άμα δεν πειράξεις τις γραμμές των άλλων δεν υπάρχει κανένα θέμα.Επίσης αυτό που αναφέρεις για πριν το ρολοόι θα ήταν σαν να κλέβει νερό από την ευδαπ και όχι από εσένα οποιαδήποτε παρέμβαση πριν το ρολόι είναι παράνομη και διώκαιτε ποινικά από το νόμο άμα βρεθεί κατά τη μέτρηση.Έχουν αναφέρει και πιο πάνω τη λύση να κλέισεις όλες της βρύσες του σπιτιού πχ όταν πας στη δουλέια να δεις τι νουμερα λεει και όταν γυρίσεις να δεις πάλι τα νούμερα το δοκίμασες αυτό?

Επίσης αφού αυτή χρησημοποιεί τη κοινόχρηστη βρύση για τα μπάνια της κάνε και εσύ ακριβώς το ίδιο αλλά μαζί με όλη την οικογένεια και πες δροσίζομαι λιγάκι γιατί άναψαμε μερες που είναι

Δημοσ.

Τον μάγκα υδραυλικό το φέρνεις άνετα και τώρα άμα θες δεν στο απαγορεύει κανένας μα κανένας άμα δεν πειράξεις τις γραμμές των άλλων δεν υπάρχει κανένα θέμα.Επίσης αυτό που αναφέρεις για πριν το ρολοόι θα ήταν σαν να κλέβει νερό από την ευδαπ και όχι από εσένα οποιαδήποτε παρέμβαση πριν το ρολόι είναι παράνομη και διώκαιτε ποινικά από το νόμο άμα βρεθεί κατά τη μέτρηση.Έχουν αναφέρει και πιο πάνω τη λύση να κλέισεις όλες της βρύσες του σπιτιού πχ όταν πας στη δουλέια να δεις τι νουμερα λεει και όταν γυρίσεις να δεις πάλι τα νούμερα το δοκίμασες αυτό?

Επίσης αφού αυτή χρησημοποιεί τη κοινόχρηστη βρύση για τα μπάνια της κάνε και εσύ ακριβώς το ίδιο αλλά μαζί με όλη την οικογένεια και πες δροσίζομαι λιγάκι γιατί άναψαμε μερες που είναι

Ναι το έκλεισα το πρωί, αλλά με είδε. Δεν είχε γράψει τίποτα. Δυστυχώς δεν μπορώ να το κάνω χωρίς να με δεί γιατί το καπάκι με τα ρολόγια είναι ακριβώς μπροστά στη βεράντα της.

Εγώ στο κοινόχρηστο κρυώνω φίλε. Είναι στη σκιά και δεν ζεσταίνονται καθόλου οι σωλήνες, με αποτέλεσμα το νερό να βγαίνει παγωμένο. Δεν πλένεσαι εύκολα. Τα παιδιά της όταν τα πλένει εκεί, κλαίνε μερικές φορές.

Τα ρολόγια όλων μας είναι στη σειρά, στο πεζοδρόμιο. Εκτός από αυτά, έχουμε βάνες στη βεράντα που κλείνουμε τελείως το νερό γιατί είχαν φτιαχτεί για εξοχικά.

post-83180-0-26067800-1469883657_thumb.png

Δημοσ.

Τι να σου πω δεν ξέρω έχω στερέξει μετά σαν άλλη λύση τσέκαρε τον αριθμό λογαριασμού νερού με το νούμερο που λέει το ρολόι εκτός και αν είσαι σίγουρος 100% ότι ξέρεις ποιό είναι το ρολόι σου.Αλλιώς μετά μόνο ο δικηγόρος θα βγάλει άκρη.Φωτογραφίες τίποτα να δούμε μπας και πάρει τίποτα το μάτι μας δεν υπάρχουνε

Δημοσ.

Το κοινόχρηστο νερό με το οποίο κάνουν ντουζ αλήθεια, που καταλήγει? Στον βόθρο, ή σε αγωγό ομβρίων?

Δημοσ.

Το κοινόχρηστο νερό με το οποίο κάνουν ντουζ αλήθεια, που καταλήγει? Στον βόθρο, ή σε αγωγό ομβρίων?

Στα γύρω δέντρα. Ο κήπος είναι γεμάτος μεγάλα δέντρα και χώμα. Και τα σαπούνια εκεί μένουν.

Δημοσ.

Εκέι που λες άνοιγμα βόθρου μήπως είναι με σίτα ή έχει εκεί γύρω τον εξεαρισμό του και πέφτουν μέσα.Επίσης πες ότι εγώ πάω και πλίνω λίγο τον κοινόχρηστο χώρο με το λάστιχο έχει τίποτα λούκια που πάνε στο βόθρο.Υπόψιν στο βόθρο απαγορεύεται να πέφτουν αν θυμάμαι καλά να νερά από μπαλκόνια και ότι άλλο καθώς τον γεμιζουν σε χρόνο ντετε

Δημοσ.

Εκέι που λες άνοιγμα βόθρου μήπως είναι με σίτα ή έχει εκεί γύρω τον εξεαρισμό του και πέφτουν μέσα.Επίσης πες ότι εγώ πάω και πλίνω λίγο τον κοινόχρηστο χώρο με το λάστιχο έχει τίποτα λούκια που πάνε στο βόθρο.Υπόψιν στο βόθρο απαγορεύεται να πέφτουν αν θυμάμαι καλά να νερά από μπαλκόνια και ότι άλλο καθώς τον γεμιζουν σε χρόνο ντετε

Όχι. Ο βόθρος είναι υπερυψωμένος με τσιμέντο κατά 10 εκατοστά σε σχέση με τον κήπο. Το καπάκι του είναι σιδερένιο και εξαερισμό δεν έχω δει πουθενά. Έχει ένα παραλληλόγραμμο καπάκι που τον σφραγίζει. Αν είχε εξαερισμό θα βρώμαγε το σύμπαν. Αυτό γίνεται μόνο όταν γεμίζει. Από τα μπαλκόνια, τα νερά βγαίνουν στον κήπο, με λούκια.

Δημοσ.

Το βυτιοφόρο που έρχεται 2 φορές για να αδειάσει το βόθρο, τι χωρητικότητα έχει? 5, 8, 16 ή 27-28 κυβικά?

Τα 12 κυβικά που ανέφερες, σε πόσο διάστημα τα κατανάλωσες? Από αυτά τα 12 κυβικά που κατανάλωσες, τι ποσοστό υπολογίζεις πως έφτασε στο βόθρο? Γιατί σίγουρα ένα μέρος από αυτό το ήπιες, μαγείρεψες, έπλυνες μπαλκόνι κτλ.

Κάθε φορά που έρχεται το βυτίο, σημειώνει την ένδειξη που έχει ο κάθε μετρητής? Τις ενδείξεις από όλα τα ρολόγια τις κάνει ανάρτηση σε πίνακα δημόσια?

Δημοσ.

Το βυτιοφόρο που έρχεται 2 φορές για να αδειάσει το βόθρο, τι χωρητικότητα έχει? 5, 8, 16 ή 27-28 κυβικά?

Τα 12 κυβικά που ανέφερες, σε πόσο διάστημα τα κατανάλωσες? Από αυτά τα 12 κυβικά που κατανάλωσες, τι ποσοστό υπολογίζεις πως έφτασε στο βόθρο? Γιατί σίγουρα ένα μέρος από αυτό το ήπιες, μαγείρεψες, έπλυνες μπαλκόνι κτλ.

Κάθε φορά που έρχεται το βυτίο, σημειώνει την ένδειξη που έχει ο κάθε μετρητής? Τις ενδείξεις από όλα τα ρολόγια τις κάνει ανάρτηση σε πίνακα δημόσια?

Μεγάλη νταλίκα είναι το βυτιοφόρο. 

Για τα κυβικά, στο καταστατικό μας έχει οριστεί ότι δεν θα υπολογίζεται έτσι, αλλά σύμφωνα με το πόσα κυβικά γράφει ο μετρητής του νερού του καθένα. Από τότε που πρωτοκατοικήθηκε η πολυκατοικία πριν από μερικά χρόνια. Λένε (η πλειοψηφία) ότι είναι ο πιο δίκαιος τρόπος κατανομής του κόστους του βοθρατζίδικου. Δηλαδή αν εχω γεμίζω λεκάνες από τη βρύση μου και τις πετάω στο δρόμο, πάλι θα πληρώσω το ποσοστό που αναλογεί βάσει των κυβικών που πέρασαν από το ρολόι μου.

Δημοσ.

Μετα απο ολα αυτα που σε εκανε και κανει απλως θα το ξηλωσεις?φιλε μου κυνηγεισε το οσο πιο πολυ μπορεις

Δημοσ.

Μεγάλη νταλίκα είναι το βυτιοφόρο. 

Για τα κυβικά, στο καταστατικό μας έχει οριστεί ότι δεν θα υπολογίζεται έτσι, αλλά σύμφωνα με το πόσα κυβικά γράφει ο μετρητής του νερού του καθένα. Από τότε που πρωτοκατοικήθηκε η πολυκατοικία πριν από μερικά χρόνια. Λένε (η πλειοψηφία) ότι είναι ο πιο δίκαιος τρόπος κατανομής του κόστους του βοθρατζίδικου. Δηλαδή αν εχω γεμίζω λεκάνες από τη βρύση μου και τις πετάω στο δρόμο, πάλι θα πληρώσω το ποσοστό που αναλογεί βάσει των κυβικών που πέρασαν από το ρολόι μου.

Σημασία έχει τι χωρητικότητα έχει το βυτίο σε κυβικά, ή ακόμα καλύτερα πόσα κυβικά πήρε συνολικά στα 2 δρομολόγια. Τα μεγαλύτερα του είδους έχουν χωρητικότητα 27-28 κυβικά, λογικά τέτοιο ήταν.

Και όντως, έτσι είναι ο πιο δίκαιος τρόπος κατανομής(100% δίκαιος όχι, αλλά σε σχέση με άλλους μακράν πιο δίκαιος).

Εγώ απλά προσπαθώ να σου δώσω τροφή για σκέψη. Είπες ότι εσύ κατανάλωσες 12 κυβικά και σου ζητήθηκε να πληρώσεις τα 170 από τα 220€ της αμοιβής του βοθρατζή σωστά? Οπότε βγαίνει το συμπέρασμα πως την ίδια χρονική περίοδο ΟΛΑ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα διαμερίσματα είχαν κατανάλωση 4 κυβικά... Δεν ξέρω αλλά κάτι δεν μου φαίνεται σωστό... Άσε το ότι για τα υποτιθέμενα - και γράφω υποτιθέμενα γιατί δεν καταλήγει στο βόθρο το 100% του νερού - 16 κυβικά(12 δικά σου + 4 των υπόλοιπων) έκανε δύο δρομολόγια το βυτίο...

Δημοσ.

Κλείσε το ρολόι όταν φύγεις, άδειασε το καζανάκι και όταν θα επιστρέψεις, πριν ανοίξεις το νερό δες αν έχει γεμίσει. Αν ναι, το ανοίγουν. Αλλιβς φέρε υδραυλικό και δες τη σωλήνα απο την αρχή.

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...