Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μηπως να την ρωτησεις να σου εξηγησει αφου το εχει και με τα μαθηματικα γιατι εσυ πληρωνεις τοσα και οι υπολοιποι τοσα πανω σε ενα χαρτι ?Πχ βαση των κοινοχρηστων του προηγουμενου μηνα.Ακομα και να μην καταλαβεις παρτα και δειχτα σε καποιον που ξερει .Παρε και το καταστατικο της πολυκατοικιας (που το δικαιουσε) να το πας σε ενα δικηγορο  να το δει αν εχει καποια παρατυπια.

Τα με βριζει και την βριζω κτλ ασχολιαστα.Επισης στις μηνυσεις για υβρεις κτλ δεν σε συμφερει επειδη θα κανει αντιμηνυση και θα πει οτι εσυ την εβρισες πρωτος και θα φερει μαρτηρες ολους τους γερους που δεν σε χωνευουν.

Αν σκεφτεσαι να το πας δικαστικα καποια στιγμη πρεπει να εισαι πιο ευγενικος και πιο ησυχος απο παναγια να μην εχουν να σου προσαψουν οτι τραμπουκιζεσαι,φωναζεις,βριζεις κτλ.Απλα σκεψου οτι εσυ εισαι μονος και ειναι 10.

Οσο το οτι το κλειστο σπιτι δεν πληρωνει κοινοχρηστα η πληρωνει 10% και το ψηφισαν στην πολυκατοικια δεν ξερω αν γινεται.Καταστατικο και δικηγορο μαζι με τις εξηγησεις για το κοστος του βοθρου.

Ας αποδειξη αυτη γιατι γεμιζεις τον βοθρο εσυ και οχι εσυ γιατι δεν τον γεμιζεις....

• Like 1
  • Απαντ. 227
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σκατο***ασταση :)

δεν πρεπει να σε μεροκαματιαζουν μονο εκει.. :P ιδιαιτερα εκει με το "με χρεωσε 170ε απο τα 220..."

παλι καλα που εχεις καλη δουλεια...

η αντλια που ακους μηπως αδειαζει βοθρο σε καποιο φρεατιο του δημου ή κανα πηγαδι? Μπορει να ανεβαζει νερο στον οροφο αν εχει χαμηλη πιεση ή μπορει να ειναι καμια αντλια οξυγονου...

(Δεν φαινετε σε καποιο σημειο μπαλκονιου; )

o βοθρος υποθετω δεν γεμιζει μονο με αποχετευση αλλα και με τα νερα βροχης,καθαρισμους μπαλκονιων κτλ.

η σαρωνιδα δεν εχει σε καποιο σημειο κοντα αποχετευτικο?δεν μπορειτε απο μονοι σας να φτασετε στην πιο κοντινη ενωση ή να βαλετε κανα βιολογικο βοθρο?

ωραια θαλασσα θα εχετε και ακομη χειροτερα ωραια κηπευτικα καταληγουν στο πιατο μας...(βλεπω γενικα ανατολικη αττικη ειναι χυμα.και σκεφτομαι εκει στον μαραθωνα-σχοινια οτι ηταν γεματο χωραφια,θερμοκηπια!)

για την φασαρια σε εργασιμες μερες σε ησυχο μερος ειναι fail δικο σου..τουλ.καθηστε μεσα και οχι μπαλκονι.

μια φωτο απο μαντρα-κηπο 1ο οροφο δεν ανεβαζεις να δουμε τι σοι χαιλικια γινονται?

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
Δημοσ.

Τα φώτα σας παρακαλώ, γιατί πριν από λίγο μου έριξε χαρτάκι (χειρόγραφο κιόλας) για κοινόχρηστα 220 ευρώ στρογγυλά, χρεώνοντάς μου από τα 220 του βοθρατζή, τα 170.

Δηλαδή το δικό σου διαμέρισμα είχε το 75% της συνολικής κατανάλωσης νερού όλης της πολυκατοικίας? Πχ τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο όλα μαζί τα ρολόγια της πολυκατοικίας έγραψαν 100 κυβικά, 75 το δικό σου και 25 όλα τα υπόλοιπα?

Δημοσ.

Ο αριθμός που γράφει στην κατάσταση που συμπληρώνει, συμφωνεί με το ρολόι μου. Εκεί είναι τα προβλήματα. Ενώ η τελευταία ένδειξη είναι ιδια, ο δήμος μου βγάζει ότι πχ εγώ κατανάλωσα  8 κυβικά, αλλά κοινόχρηστα πληρώνω πχ για 12 κυβικά. Το ρολόι μου και η μέτρησή της συμφωνούν. Ο λογαριασμός δεν συμφωνεί, και σίγουρα δεν έχω γεμίσει εγώ το βόθρο, έστω και με 12 κυβικά που μου βάζει αυτή. Ο βόθρος καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της πρόσοψης του κτιρίου. Είναι τεράστιος, όταν λέμε ότι έρχεται δύο φορές το μεγάλο βυτίο για να τον αδειάσει. Και δεν γίνεται εκείνη να πληρώνει συμμετοχή 10 ευρώ και εγώ 80. Εκεί κάτι δεν κολλάει καθόλου. Εκτός αν παίζει με την προηγούμενη μέτρηση και πειράζει τα νούμερα για να βάζει περισσότερα κυβικά. Εγώ δεν είμαι εδώ όλο τον καιρό για να έχω τη δυνατότητα να γράφω.  

Εντάξει, αυτό δεν το ξέρω και ούτε με αφορά. Πάντως ο άντρας της φαίνεται μια χαρά ευχαριστημένος. Αυτός ψωνίζει, αυτός μαγειρεύει, αυτός απλώνει. Εκείνη έχει τον κήπο της πολυκατοικίας. Μεγάλο κόλλημα.

*Πάω για ύπνο. Άσε μη με πιάσει κανένα κατούρημα και γεμίσω το βόθρο :eek:  . Συνεχίζουμε αύριο!

Καλά με 12 κυβικά δεν γεμίζει ένα βόθρος ούτε δίνεις 80 ευρώ συμμετοχή εδώ για άδειασμα βόθρου που είχαμε παλία στο μαγαζί γιατί ο δήμος δεν είχε βάλει αποχετεύσης που κάναμε κάθε μέρα λάτζες και μιλάμε για νερά τρελά νερά γεμίζαμε το βόθρο 2 φορές το μήνα δίναμε ένα 70 (είχαμε και μικρό βόθρος αν θυμάμαι 50 άσχετο αυτό).Λοιπόν ότι και να λένε θα βάζεις θέμα σε κάθε συνέλευση να μπει εταιρία διαχείρισης που θα διαχειρίζονται αυτοί τα πάντα ακόμα και το πότισμα του κήπου δεν είναι κάτι σιγά ένα 5€ το κάθε διαμέρισμα επιβαρύνεται μόνο τότε θα γίνει σωστή δουλειά καθώς υπολογίζουν μέχρι και τελευταίο cent πιο διαμέρισμα χρωστάει για βόθρο/νερό τα πάντα και στο αναλύουν άνετα όσο τα έχει η κυρία αυτοί άστο μόνο θα σπάζεσαι.Στο θέμα τώρα αφού είναι όμως διαχειριστρια θα λες κάθες μήνα θέλω χαρτάκι με την προήγουμενη μέτρηση και τη νεα από όλα τα διαμερίσματα και με τη ποσό δίνει το κάθε διαμέρισμα και την υπογραφούλα της κάτω αριστερα όπως όφείλει σαν εσωτερική διαχειρίστρια.Άμα σου κάνει φασαρίες απλά της πετά ότι άμα δεν σου αρέσει το σύστημα αυτό τότε θα βάλουμε εταιρία που κάνουν ακόμα και τούμπες

Δημοσ.

Οτι κάπου έχει γίνει απατεωνιά είμαι κατά 80% σίγουρος!! Οι τιμές που υπάρχουν για αδειάσματα βόθρων από ιδιώτες είναι ψηλά(150-200). Σε όποια περιοχή έχει ο Δήμος δικό του βυτίο εκεί παίζουν χαμηλές τιμές 70-80 αλλά συνήθως τα ραντεβού τα έχουν καβατζώσει άλλοι και πηγαίνεις με το ντουφέκι. Από μεγέθη τα τυπικά βυτία(Home καταστάσεις) παίζουν στα 12-15m^3  και ένας καλός βόθρος είναι γύρω στα 25m^3 (4x4x2).

Στο θέμα μας τώρα. Για να καταφέρεις να καταναλώσεις 12κυβικά νερό πρέπει να πλένεσαι όλη την μέρα, να έχεις πλυντήριο όλη την μέρα να χαλάς νερό όλη την μέρα. Ένα άτομο μόνο του θεωρώ οτι δεν τα κάνει αυτά. Απλά σε έχουν βρει θύμα(που πληρώνεις κερατιάτικα) και εχουν μαζευτει ωστε να φαίνονται οι καλοί. Πάμε τώρα να δουμε μερικές λύσεις:

1)Δεν πληρώνεις μέχρι να διαλευκανθεί το θέμα. Μπορεί να σε ζαλίσουν οτι θα σου κάνουν μυνήσεις και τα λοιπά. Από την στιγμή που πληρώνεις και δεν χρωστάς γιατι έτσι σου την σβούριξε αλλά επειδή σου φαίνονται πολλά, μην νομίζεις οτι οταν το ραβήξουν σε δίκαστήριο και πας και πεις δεν πληρώνω επειδή μένω 10 μέρες τον μήνα και μου έρχεται ο βόθρος 170 ευρώ, ενώ 4 οικογένειες full time μήνας πληρώνουν από 20. Την απατεωνιά την βλέπουν και οι δικαστές δεν είναι χαζοί, έχουν δει πολλά τα μάτια τους και γνωρίζουν. Αυτή είναι η πιο τσαμπουκαλίδικη.

2) Μαζευει λεφτά η πολυκατοικία σαν ένα πάγιο πχ 1000 ευρώ, και όλα τα έξοδα καλύπτονται από εκεί(ειδικά για τον βόθρο που σε ενδιαφέρει). Στους 4 μήνες που έρχεται το νερό από την εταιρεία, χρεώνεται ο βόθρος με βάση την κατανάλωση της εταιρείας και όχι με τα random νουμερα της κυρίας που τα έχει αναλάβει. Και εκεί να δούμε πως θα πάει η χρέωση.

Υ.Γ Κάτι μου λέει οτι το δεύτερο δεν θα το δεχτουν άρα πάς στο πρώτο :P

Δημοσ.

Παντως αυτο με τους βοθρους να γεμιζουν γρηγορα μην σας φαινεται παραξενο παιζει μεγαλο ρολο αν εχουν στεγανοτητα κ.τ.λ γιατι αν δεν εχει γινει καλη κατασκευη τραβανε νερα απο γυρω ειδικα τον χειμωνα με τις βροχες γεμιζουν πολυ ευκολα(αυτο απο εμπειρια μου με φιλο που μενει Ροδοπολη σε πολυκατοικια ουτε 10 ετων.

Τωρα για τον φιλο απο την στιγμη που υπαρχει πολεοδομικη παρανομια κανε καταγγελια...!

Δημοσ.

Παντως αυτο με τους βοθρους να γεμιζουν γρηγορα μην σας φαινεται παραξενο παιζει μεγαλο ρολο αν εχουν στεγανοτητα κ.τ.λ γιατι αν δεν εχει γινει καλη κατασκευη τραβανε νερα απο γυρω ειδικα τον χειμωνα με τις βροχες γεμιζουν πολυ ευκολα(αυτο απο εμπειρια μου με φιλο που μενει Ροδοπολη σε πολυκατοικια ουτε 10 ετων.

Τωρα για τον φιλο απο την στιγμη που υπαρχει πολεοδομικη παρανομια κανε καταγγελια...!

Και μετά ρωτάμε αν τα πανεπιστήμια μας ειναι καλά ή αν η τάδε σχολή ειναι καλή ή καλύτερη απο την δείνα  :P

ούτε αρχιτεκτονικές σχολές της προκοπής δεν έχουμε (και όχι δεν βασίζω αυτό μόνο στο παραπάνω άλλα με αφορμή το παραπάνω)

το "ούτε" κολλάει στο ότι η αρχιτεκτονική ειναι η πιο εύκολη ανώτερη σχολή για να στηθεί γιατι έχεις μπόλικη εφαρμογή ήδη έτοιμη  (πόλεις χωριά και έργα γενικότερα όπως φράγματα γέφυρες κτλ) για να αποκτούν εμπειρία οι φοιτητές

η θεωρία ειναι η απλούστερη (συγκρινόμενη με τα άλλα ανώτερα πεδία όπως πχ φυσική,μαθηματικά,χημεία) μια και αποτελεί είτε για απλούστευση των προηγουμένων είτε για αποσπάσματα συγκεκριμένων κομματιών θεωρίας με focus πάνω στην αρχιτεκτονική.

και το κόστος για κάθε φοιτητή σχετικά χαμηλό: χαρακας, διαβήτης και PC τιποτα άλλο δεν θέλει ούτε μικροσκόπια ούτε επιταχυντές ούτε υπερυπολογιστές ούτε τιποτα. 

Δημοσ.

Και μετά ρωτάμε αν τα πανεπιστήμια μας ειναι καλά :P ούτε αρχιτεκτονικές σχολές της προκοπής δεν βγάζουμε (και όχι δεν βασίζω αυτό μόνο στο παραπάνω άλλα με αφορμή το παραπάνω) 

Πολλές φορές( μην πω όλες ), ζητάνε οι ιδιοκτήτες να έχει ένα άνοιγμα κάπου ο βόθρος για να φεύγουν από εκεί τα νερά( άρα δεν θα είναι στεγανός-απορροφητικός- άρα δεν θα χρειάζεται και άδειασμα, άρα δενθα φεύγει 150 σχεδόν κάθε δίμηνο) αλλά δεν σκέφτονται τα νερά που ανεβαίνουν και μπαίνουν με την σειρά τους. Στην περιοχή που μένω υπάρχουν 2 περιπτώσεις που λόγο της ανόδου των υπόγειων υδάτων πλημμύρισε το υπόγειο με βοθρολύμματα( γιατί ήταν πιο χαμηλά το σπίτι από το άνοιγμα) και ακόμα αρκετές περιπτώσεις όπου με λάστιχο τα ρίχνουν στον δρόμο....Ευτυχώς έχουν περιορίσει τα άμεσα αδειάσματα στην θάλασσα!

Δημοσ.

Πολλές φορές( μην πω όλες ), ζητάνε οι ιδιοκτήτες να έχει ένα άνοιγμα κάπου ο βόθρος για να φεύγουν από εκεί τα νερά( άρα δεν θα είναι στεγανός-απορροφητικός- άρα δεν θα χρειάζεται και άδειασμα, άρα δενθα φεύγει 150 σχεδόν κάθε δίμηνο) αλλά δεν σκέφτονται τα νερά που ανεβαίνουν και μπαίνουν με την σειρά τους. Στην περιοχή που μένω υπάρχουν 2 περιπτώσεις που λόγο της ανόδου των υπόγειων υδάτων πλημμύρισε το υπόγειο με βοθρολύμματα( γιατί ήταν πιο χαμηλά το σπίτι από το άνοιγμα) και ακόμα αρκετές περιπτώσεις όπου με λάστιχο τα ρίχνουν στον δρόμο....Ευτυχώς έχουν περιορίσει τα άμεσα αδειάσματα στην θάλασσα!

ναι γιατι δεν ειναι αυτή η δουλειά τους να σκεφτούν το πρακτικό μέρος της υπόθεσης... είναι δουλειά του ατόμου που θα σχεδιάσει την όλη κατασκευή... και εγώ μπορεί να ζητήσω απο έναν πλαστικό χειρουργό να μου βάλει κόψει όλη την μύτη αυτό δεν σημαίνει ότι θα το κάνει επειδή το θέλω και τον πληρώνω. 

• Like 1
Δημοσ.

Επιτέλους ανέφερες οτι είστε 10 διαμερίσματα. Και πληρώνεις το 80% του κόστος του βόθρού; Δηλαδή τα υπόλοιπα 9 σπίτια πλήρώνουν περίπου 2.2%;;;!!!!! Και μάλιστα δεν είσαι και μόνιμος κάτοικος, αλλά πας μια στο τόσο!!!

Τι να πω, απορώ πως δεν έχεις ήδη κινηθεί νομικά εναντίον της.

• Like 4
Δημοσ.

Μάλλον για αυτό (έχει αναφέρει τόσες φορές την ομορφιά της):

http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/story/330553/giati-eimaste-pio-epieikeis-me-tous-omorfous-anarmostous

Human Psychology 101

Επίσης αν θυμάμαι καλά ο OP έχει αναφέρει ότι κάνει 2-3 φορές μπάνιο την μέρα (όσο να' ναι ανεβάζει την κατανάλωση, αλλά και πάλι, 80% πολύ είναι) και ότι οι παραλίες της Σαρωνίδας είναι τίγκα στα κολοβακτηρίδια (τώρα ξέρουμε όλοι το γιατί)...

Δημοσ.

Επιτέλους ανέφερες οτι είστε 10 διαμερίσματα. Και πληρώνεις το 80% του κόστος του βόθρού; Δηλαδή τα υπόλοιπα 9 σπίτια πλήρώνουν περίπου 2.2%;;;!!!!! Και μάλιστα δεν είσαι και μόνιμος κάτοικος, αλλά πας μια στο τόσο!!!

Γιαυτό σου ειπα πριν ότι κάτι μου μυρίζει στην υπόθεση :P

Δημοσ.

Πάντως εγώ αν έμενα εκεί θα της έλεγα να τον χρεώνει ακόμη περισσότερα. 

Αυτό διότι παρότι του έχουν προταθεί τόσες λύσεις δε φαίνεται πως είναι διατεθειμένος να κάνει κάτι. Νομίζω πως απλά θέλει να μοιρστεί το πρόβλημα του. Ισως εγώ το αντιλαμβάνομαι έτσι αλλά βλέπω μια ηττοπάθεια.

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...