haris_216 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Γιατί θα πέσει ο πωπός του να το κάνει;;; Εμείς προσπαθούμε κάποιες δουλειές που μπορούμε να τις κάνουμε μόνοι μας να μην χρεώνουμε χαζά λεφτά τους ιδιοκτήτες. Παράδειγμα...Όταν ήταν ο συγκεκριμένος διαχειριστής μας ζητούσε για απεντόμωση 10 ευρώ το διαμέρισμα,σύνολο 150 ευρώ 2 φορές το χρόνο! Όταν μπήκαμε εμείς πήγα σε γεωπόνο, πήρα σκέυασμα για απεντόμωση και ένα ψεκαστήρα 4 λίτρων...Έκατσα και τα έκανα μόνος μου και μάλιστα 2 φορές (άνοιξη,φθινόπωρο). Συνολικά έξοδα;;;;;;; Μόνο 27 ευρώ!!!! Το θέμα είναι να υπάρχει συννενόηση και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε μεταξύ μας.. Και δυστυχώς φίλε μου,δεν έχει άλλους σαν και εμάς πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων... Ξέρεις βέβαια ότι η απεντόμωση τουλάχιστον των κοινόχρηστων χώρων θέλει "χαρτί" ε; Να γίνεται δηλαδή από πιστοποιημένη εταιρία με συγκεκριμένα φάρμακα και η σχετική χαρτούρα να πιστοποιεί πότε έγινε και τι χρησιμοποιήθηκε. Δεν αμφιβάλω ότι μπορεί η δουλειά που έκανες εσύ να ήταν πιο προσεγμένη και ίσως με απείρως καλύτερο σκεύασμα αλλά αυτό δεν σε καλύπτει αν πχ κάποιος θέσει θέμα ότι δεν έγινε σωστή απολύμανση (ή και καθόλου). Γενικότερα σε μια πολυκατοικία το "πιάνουν τα χέρια μου και θα το κάνω μόνος μου" αφήνει λίγο εκτεθειμένο τον διαχειριστή σε περίπτωση αμφισβήτησης ή ακόμα και καταγγελίας (πχ αν εγώ έχω στραβώσει μαζί σου ή είμαστε τσακωμένοι και σου κάνω καταγγελία ότι δεν έγινε απεντόμωση όπως υποχρεώνει ο νόμος, άντε εσύ να αποδείξεις το αντίθετο. Και βέβαια η μαρτυρία των λοιπών ενοίκων δεν βοηθάει αφού είπαμε ότι απαιτείται πιστοποιημένη γι' αυτό το σκοπό εταιρία) 1
Sartiv Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Τελικα τι εγινε; Καμια εξελιξη με την διαχειριστρια;
Razor_7 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 λες να του κόψανε και το ίντερνετ εκτός απ το νερό?
saxos55 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δεν βλέπω ενημέρωση στο θέμα, μας ξέχασε ο ts Βιάζεσαι. Εδώ απ'το '13 περιμένουμε φωτογραφία. 1
chrisxkar Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 αν βαλεις τον μετρητη νερου αναποδα μεωνεται η ενδηξη.Η μονη περιπτωση ειναι ή με δικο σου κοστος να αλλαξεις τους μετρητες με καποιον που δεν μειωνεται ή να βαζεις αναποδα και τον δικο σου για να μειωνεται
JohnG Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Ο αριθμός που γράφει στην κατάσταση που συμπληρώνει, συμφωνεί με το ρολόι μου. Εκεί είναι τα προβλήματα. Ενώ η τελευταία ένδειξη είναι ιδια, ο δήμος μου βγάζει ότι πχ εγώ κατανάλωσα 8 κυβικά, αλλά κοινόχρηστα πληρώνω πχ για 12 κυβικά. Το ρολόι μου και η μέτρησή της συμφωνούν. Ο λογαριασμός δεν συμφωνεί, και σίγουρα δεν έχω γεμίσει εγώ το βόθρο, έστω και με 12 κυβικά που μου βάζει αυτή. Βρες κάποιον υδραυλικό που να εμπιστευτείς. Βάλε τον να κάνει τις μετρήσεις, να δει το ρολόι, κλπ. Γιατί με αυτό που λες "ο αριθμός που γράφει στην κατάσταση συμφωνεί με το ρολόι αλλά δεν συμφωνεί με την κατανάλωση που βγάζει ο δήμος. Μου φαίνεται παράξενο. Ξέρεις εσύ να διαβάζεις το ρολόι?
Dannie Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος κατι σχετικα με αδειασμα βοθρων σε πολυκατοικια. Το κοστος παει με τα χιλιοστα η με τα ποσα ατομα μενουν μεσα στο καθε διαμερισμα? Μια φιλη μου που μενει Ροδοπολη ενω εχει δυαρι και συζει με το αγορι της χρεωθηκε για 2 ατομα ενω το διπλανο διαμερισμα που ειναι τεσσαρι(και μενει η διαχειριστρια) επειδη μενει μια γεροντοκορι χρεωθηκε για 1 ατομο.Ξερει καποιος?
dollyyy19 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 και ποιος ελεγχει το ποσα ατομα μπαινουν σε καθε διαμερισμα?συμφωνα με την καταναλωση νερου,πανε τα ποσοστα,ανεξαρτητα του ποσα ατομα ειναι............ 1
BritGreek Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Τελικα τι εγινε; Καμια εξελιξη με την διαχειριστρια; Δεν βλέπω ενημέρωση στο θέμα, μας ξέχασε ο ts λες να του κόψανε και το ίντερνετ εκτός απ το νερό? Βιάζεσαι. Εδώ απ'το '13 περιμένουμε φωτογραφία. Έχει γίνει αίτημα στην υπηρεσία ύδρευσης και περιμένω έλεγχο. Μόνος μου ή με υδραυλικό δεν μπορώ να ακουμπήσω τίποτα εκτός από τις σωληνώσεις του διαμερίσματός μου και το τόνισαν αυτό. @saxos55 Φωτογραφία δεν ανέβασα ποτέ, γιατί μου απαγόρεψαν να βάλω καπέλο στην καμινάδα μου, σε συνέλευση, γιατί λέει "θίγεται" η καμινάδα του διπλανού και η γερουσία συμφώνησε να μη βάλει κανείς γιατί χαλάει η αισθητική της ταράτσας... Έπρεπε να το γράψω εδώ, να ζητήσω συγνώμη ή θα με μαστιγώσετε που το ξέχασα; Τώρα τελευταία διακρίνω μια επιθετική έκφραση από μερικούς εδώ μέσα, και ειλικρινά απορώ πώς έχουν μερικοί τόσο πολύ ελεύθερο χρόνο ώστε να θυμούνται θέματα του 13, ενώ κάποιοι άλλοι ειρωνεύονται λες και είμαστε κολλητοί φάση... Χαλαρώστε μάγκες. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα χωράφια. Γιατί, ξέρετε κάτι; Υπάρχουμε κι εμείς που ανοίγουμε ένα κάρο άλλα θέματα και δεν απαντά ποτέ κανείς. Τι έπρεπε να κάνουμε; Να κλαψουρίζουμε ή να τα βάλουμε με όσους δεν απάντησαν; Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος κατι σχετικα με αδειασμα βοθρων σε πολυκατοικια. Το κοστος παει με τα χιλιοστα η με τα ποσα ατομα μενουν μεσα στο καθε διαμερισμα? Μια φιλη μου που μενει Ροδοπολη ενω εχει δυαρι και συζει με το αγορι της χρεωθηκε για 2 ατομα ενω το διπλανο διαμερισμα που ειναι τεσσαρι(και μενει η διαχειριστρια) επειδη μενει μια γεροντοκορι χρεωθηκε για 1 ατομο.Ξερει καποιος? Στη δική μας πολυκατοικία, το ποσοστό βγαίνει θεωρητικά από την κατανάλωση που γράφει το ρολόι του νερού επί των ποσοστών (χιλιοστά) του κάθε διαμερίσματος. Δηλαδή αν ένα σπίτι είναι 5άρι και μένει ένας, και ένα άλλο είναι 2άρι και μένουν τρεις, το 5άρι έχει περισσότερα χιλιοστά επί του ποσού του βόθρου. Και σε φίλους που ρώτησα, έτσι είναι. 1
saxos55 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Έχει γίνει γραπτό αίτημα στην υπηρεσία ύδρευσης και περιμένω έλεγχο. Μόνος μου ή με υδραυλικό δεν μπορώ να ακουμπήσω τίποτα εκτός από τις σωληνώσεις του διαμερίσματός μου και το τόνισαν αυτό. @saxos55 Φωτογραφία δεν ανέβασα ποτέ, γιατί μου απαγόρεψαν να βάλω καπέλο στην καμινάδα μου, σε συνέλευση, γιατί λέει "θίγεται" η καμινάδα του διπλανού και η γερουσία συμφώνησε να μη βάλει κανείς γιατί χαλάει η αισθητική της ταράτσας... Έπρεπε να το γράψω εδώ, να ζητήσω συγνώμη ή θα με μαστιγώσετε που το ξέχασα; Τώρα τελευταία διακρίνω μια επιθετική έκφραση από μερικούς εδώ μέσα, και ειλικρινά απορώ πώς έχουν μερικοί τόσο πολύ ελεύθερο χρόνο ώστε να θυμούνται θέματα του 13, ενώ κάποιοι άλλοι ειρωνεύονται λες και είμαστε κολλητοί φάση... Χαλαρώστε μάγκες. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα χωράφια. Γιατί, ξέρετε κάτι; Υπάρχουμε κι εμείς που ανοίγουμε ένα κάρο άλλα θέματα και δεν απαντά ποτέ κανείς. Τι έπρεπε να κάνουμε; Να κλαψουρίζουμε ή να τα βάλουμε με όσους δεν απάντησαν;. Νομίζω άλλος πρέπει να χαλαρώσει. Αν δεν ήταν εμφανές ότι το «πείραγμά» μου από τα δύο , δεν ξέρω τι άλλο να βάλω την επόμενη φορά ως δηλωτικό. Ίσως τρία κάνουν καλύτερη δουλειά. Έτυχε να θυμάμαι εκείνο το θέμα και το linkαρα, δεν είναι θέμα ελεύθερου χρόνου. Τι σχέση έχει ο ελεύθερος χρόνος με τη μνήμη; Το να κάνω search καπέλο καμινάδας μου πήρε και ...1,3 δευτερόλεπτα. Φυσικά και υπάρχουν πολλά θέματα που ο TS ενώ πήρε συμβουλές/απαντήσεις/προτάσεις δε μπήκε ποτέ να δώσει feedback, έχει τύχει και σε μένα αρκετές φορές (να μία που θυμάμαι, επίσης μου πήρε 1 δευτερόλεπτο να τη βρω). Δεν έδωσα συνέχεια φυσικά ούτε το κάνω ποτέ. Και εδώ δε θα απαντούσα αν δεν αναφερόσουν σε μένα ονομαστικά. Αυτά για το δικό μου quote. Στα παραπάνω τρία που quotάρεις, δε διακρίνω καμία επιθετικότητα επίσης. Απορία/ενδιαφέρον εξέφρασαν για την εξέλιξη. Δεν πειράζει πάντως, καλή καρδιά. Κάνε vent εδώ τα νεύρα σου, μια παρέα ανώνυμων είμαστε. 3
BritGreek Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Νομίζω άλλος πρέπει να χαλαρώσει. Αν δεν ήταν εμφανές ότι το «πείραγμά» μου από τα δύο , δεν ξέρω τι άλλο να βάλω την επόμενη φορά ως δηλωτικό. Ίσως τρία κάνουν καλύτερη δουλειά. Έτυχε να θυμάμαι εκείνο το θέμα και το linkαρα, δεν είναι θέμα ελεύθερου χρόνου. Τι σχέση έχει ο ελεύθερος χρόνος με τη μνήμη; Το να κάνω search καπέλο καμινάδας μου πήρε και ...1,3 δευτερόλεπτα. Φυσικά και υπάρχουν πολλά θέματα που ο TS ενώ πήρε συμβουλές/απαντήσεις/προτάσεις δε μπήκε ποτέ να δώσει feedback, έχει τύχει και σε μένα αρκετές φορές (να μία που θυμάμαι, επίσης μου πήρε 1 δευτερόλεπτο να τη βρω). Δεν έδωσα συνέχεια φυσικά ούτε το κάνω ποτέ. Και εδώ δε θα απαντούσα αν δεν αναφερόσουν σε μένα ονομαστικά. Αυτά για το δικό μου quote. Στα παραπάνω τρία που quotάρεις, δε διακρίνω καμία επιθετικότητα επίσης. Απορία/ενδιαφέρον εξέφρασαν για την εξέλιξη. Δεν πειράζει πάντως, καλή καρδιά. Κάνε vent εδώ τα νεύρα σου, μια παρέα ανώνυμων είμαστε. Ίσως έχεις δίκιο. Μάλλον τα νεύρα μου είναι λίγο τσιτωμένα. Ζητώ συγνώμη που ανέφερα το nick σου. Bad day και τίποτα προσωπικό. Ίσως έχω χαλαστεί τώρα τελευταία γενικότερα επειδή -πλην κάποιων εξαιρέσεων- όταν ανοίγω θέμα και δεν είναι στο μπλα-μπλα, ρωτώντας κάτι τεχνολογικό δεν μου απαντά κανείς, σαν να με τιμωρούν για κάτι. Όχι ότι είναι υποχρεωμένοι δηλαδή, αλλά φαντάζομαι αυτός είναι ο σκοπός του forum. Να βοηθάμε ο ένας τον άλλο, όπως και όταν μπορούμε. Αλυσίδα είναι αυτά, και εννοείται ότι δεν τα γράφω με σκοπό να κρίνω το insomnia. 1
manos315 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Γεια χαρα! Διαβασα με ενδιαφερον και τις 15 σελίδες και όντως και έμενα μου φαίνεται ότι κατι τρεχει και οτι ο OP δεν ήταν υπερβολικος στις υποψίες του. Τα δικα μου 2 cents ειναι οτι καποιοι απ τους υπολοιπους ενοικους (ισως και ολη η.. γερουσια) να ειχαν-εχουν τρόπο να κλεβουν απ το δικτυο υδρευσης του Δημου (αφου οπως ειπωθηκε , δεν ειναι υποθεση της ΕΥΔΑΠ) ως προς την καταναλωση του νερου ΠΡΙΝ απ τα ρολογια (ή καπως να πειραζουν τις ενδειξεις και να τις εμφανιζουν μικροτερες, με τον OP να ειναι ο μονος που εμφανιζει την κανονικη του καταναλωση). Δηλαδη μπορει να μην γινεται άμεσα η κλοπη απ την καταναλωση του Britgreek, αλλα ακομα κι αν αυτος ειναι ο μονος τιμιος, τα 16 κυβικά του τελικα βγαινουν πολλαπλασια των (οπως εμφανιζονται) 4-5 της οικογένειας της διαχειριστριας πχ αρα και πληρώνει εξωφρενικα μεγαλυτερο ποσοστο στο βυτίο. Ακομη και με το 'καμουφλαζ' των ντουζ με το κοινόχρηστο νερο που κανει η συγκεκριμενη οικογενεια τετοια καταναλωση οπως και των υπολοιπων απλα δεν στεκει. Επισης, δεν ειναι σωστο το κοινοχρηστο νερο να χρησιμοποιειται περα απ τους συγκεκριμενους σκοπους ποτισματος και καθαριοτητας. Ειναι απαραδεκτο να κανουν οικογενειακώς ντουζ με το κοινοχρηστο νερο. Επιστρεφοντας στην πρωτη σειρα του thread ως προς το πώς μπορει να εντοπιστει και αποδειχτει η συγκεκριμενη παρανομια απο τη διαχειριστρια τωρα:Η γνωμη μου ειναι να σκεφτεις σοβαρα το 'fight or flight'.Ή θα μεινεις να διεκδικήσεις το δικιο σου αποφασισμένα ή πουλα και φυγε. Το ενδιαμεσο που κανεις τωρα, απλα σε τρωει μερα με τη μερα και ειναι πολυ ασχημο για την ψυχολογία και την υγεία σου.Εφοσον δεν μπορεις ν αγγιξεις τα ρολογια και τις σωληνωσεις των αλλων τι αλλο μένει?? Ή απλα να μενεις στις υποψιες, ή να κοινοποιήσεις τις υποψιες σου όπου μπορεις να βρεις βοηθεια. Οκ, και το forum ειναι μια καλη αρχη, αλλα μοιράσου το πρόβλημα και με φίλους, καντο ολο και πιο γνωστο και φυσικα γιατι να μην πας και στον ίδιο το Δημο? Προφανως και δεν υπαρχει απαιτηση να πας με αποδειξεις εκει αφου δεν μπορεις οπως ειπαμέ να αγγιξεις τα ρολογια τους, αλλα και τα μισα να πεις απο οσα διαβασαμε εδω, αρκουν και με το παραπανω για ενα αρχικο παραπονο, αιτηση για ελεγχο, καταγγελια. Ναι, θα φανει ποιος την κανει και ας φανει. Μήπως η διαχειρίστρια και οι υπολοιποι σε δουν με άλλο μάτι? Αφού ήδη είναι απέναντι σου. Αρα δεν εχεις να χασεις τιποτε. Αν νοιαζεσαι για τους κοινους γνωστους και κατα πόσο θα επηρρεαστει η επιχείρηση σου, ζύγισε τα υπερ και τα κατα. Οπως σου ειπα αν δεν θες καμια αντιπαράθεση πούλα και φύγε. Αλλιως αφου εισαι (και εγω επισης) παραπανω απο απλα 'ύποψιασμένος' οτι κατι παρανομο συμβαινει, παρ το αποφαση και κυνηγησε το και οι κοινοι γνωστοι θα δουν κ αυτοι τη βρωμιά της διαχειριστριας. (δεν απεφυγα τελικα το..pun )Η διαχειριστρια απ ό,τι φαινεται ξερει (ή ετσι νομιζε ως τωρα) τι κάνει, εχει τους υπολοπους με το μερος της (ισως τους εχει στο κολπο επισης), και ισως εχει τροπο να κρυβει την παρανομια, αλλα μην τα παρατησεις. Επιστρατευσε κ εσυ φιλους ειδικους και μη και ξεκινα με την γραπτη καταγγελια, την κοινοποιηση του προβληματος. Καθε δυναμη ευχομαι και δικαίωση! Δεν ξερω τι μπορει να σημαινει οτι εχουν περασει καποιοι μηνες απ το τελευταιο μήνυμα, ελπίζω να μας ενημερωσεις για οποιαδήποτε εξέλιξη!
wizzy Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Με τον βόθρο λύθηκε και λύθηκε πολύ καλά. Για πες, τι έγινε τελικά;
Mkmkmk Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Καλημέρα.... Υπάρχει περίπτωση κάποιος να μπορεί να μου κλέψει νερό που εγώ ζεσταίνω από το θερμοσίφωνα μου?
Προτεινόμενες αναρτήσεις