axaraktiristos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα φίλοι μου . Στο νέο μου φορητό pc dell inspiron 5559 i5 6200u εγκατέστησα τα win7 professional 64 bit Στον σκληρό δίσκο έχουν ήδη δημιουργηθεί δυο ακόμα partition στα οποία θα εγκατασταθούν τα win10 και θα γίνονται προσπάθειες να μπουν και τα winxp Έστω λοιπόν ότι σήμερα που είναι εγκατεστημένα μόνο τα win7 professional. δοκιμάσω να εγκαταστήσω τα winxp … Ποιες κινήσεις πρέπει να κάνω πριν την εγκατάσταση των winxp ώστε να τα κάνω με ασφαλεια dual boot ? Θα ήθελα να αποφύγω να βγάλω έξω τον σκληρό δίσκο για να τον κάνω image για δυο λόγους .. αρχικά γιατί έχω προγράμματα 3 -4 χρόνων που ίσως δεν δουλεύουν καλά με τα win7 και δεύτερος λόγος γιατί ο δίσκος ενώνεται με το λαπτοπ με μια ευαίσθητη καλωδιοταινια που δεν είναι για πολλά πολλά ζόρια .. Διάβασα παλαιότερα ποσταρίσματα φίλων στα οποία προτείνετε η χρήση του easybcd σαν μέσου «αποκατάστασης ζημίας » επειδή οι φίλοι που είχαν το πρόβλημα είχαν εγκαταστήσει τα winxp και μετά δεν έβλεπαν τα win7…. Η ερώτηση λοιπόν είναι .. Ποιες κινήσεις πρέπει να κάνω ΠΡΙΝ την εγκατάσταση των winxp ώστε να τα κάνω dual boot και να μην διακινδυνεύσω την καλή εγκατάσταση που έχω στα win7 ? https://neosmart.net/wiki/easybcd/dual-boot/windows-xp/installing-second/ η διαδικασια ειναι τοσο απλη οσο περιγραφει εδω ??? η θα εχω εκπληξεις ? Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2016 από axaraktiristos
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 (επεξεργασμένο) α Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2016 από Επισκέπτης
dangar Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Ακολούθησε την διαδικασία , είναι όντως απλή και την έκανα και εγώ πριν χρόνια. Λειτουργεί άψογα. 1
Xristaras12 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 drivers για xp που θα βρεις; 99% στο συγκεκριμένο λάπτοπ χωρις δεν θα παίξει τίποτα.
Vasilis69 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 drivers για xp που θα βρεις; 99% στο συγκεκριμένο λάπτοπ χωρις δεν θα παίξει τίποτα. Ισχύει...αν έχει και αρκετή ram το λαπτοπ σου δοκίμασε να βάλεις τα windows xp (μέσα στα win 7) με κάνα VMWare ('η άλλο πρόγραμμα για virtual machines) 1
micos000 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Κι εγώ θα συμφωνήσω ότι xp δεν θα μπουν. Ακόμα όμως και να καταφέρεις να ολοκληρώσεις τη διαδικασία οι μισές συσκευές δε θα δουλέψουν λόγω μη υποστήριξης από τα xp. Επίσης, dual boot 7 και 10;;; Get serious! Σε τέτοια στησίματα καταλήγεις να ανοίγεις πάντα το λειτουργικό που μπουτάρει αυτόματα ή αυτό όπου θα εγκαταστήσεις κάποιο παιχνίδι που σου αρέσει. Προτείνω ή να μείνεις με τα 7άρια ή βάλε 10άρια. Έχω del 17αρι με i5 που το πήρα με 8άρια και τώρα έχω αναβαθμίσει σε 10άρια (με ενδιάμεση στάση στα 8.1). Πραγματικά φυσάει και είναι από δύο αναβαθμίσεις, που να κάνω και καθαρή εγκατάσταση. 1
Xristaras12 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Έχω del 17αρι με i5 που το πήρα με 8άρια και τώρα έχω αναβαθμίσει σε 10άρια (με ενδιάμεση στάση στα 8.1). Πραγματικά φυσάει και είναι από δύο αναβαθμίσεις, που να κάνω και καθαρή εγκατάσταση. έχουν βγει drivers για το δικό σου το έχεις κοιτάξει; επίσης είσαι με Intel gpu η intel/nvidia; εμάς με amd και i5 2xxx μας ρήμαξε η dell ούτα στα 8.1 δεν έβγαλε κάτι,συνεπως ουτε 10αρια μπορούσα να πάρω.Δοκιμασμένο!
micos000 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Με Intel/nvidia gpu είναι. Το μόνο που δεν δούλεψε άμεσα μετά την αναβάθμιση ήταν η κάρτα ήχου αν θυμάμαι καλά και το touchpad αλλά με τις πρώτες ενημερώσεις που πήραν τα 10άρια μόνα τους ήταν ο ήχος, το touchpad, μια ενημέρωση για το wifi και συνεχίζει να παίρνει κάθε τρεις και λίγο για την nvidia. Τα 10άρια όπως είπα τα έκανα upgrade από 8.1. Όσον αφορά την amd, εγώ θα κοιτούσα στο site της για drivers και όχι στην dell. Αν είσαι σε 8.1 και δουλεύει, κάνε ένα upgrade σε 10 και δες πως θα πάει, που εγώ πιστεύω ότι θα είσαι εντάξει.
Xristaras12 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Με Intel/nvidia gpu είναι. Το μόνο που δεν δούλεψε άμεσα μετά την αναβάθμιση ήταν η κάρτα ήχου αν θυμάμαι καλά και το touchpad αλλά με τις πρώτες ενημερώσεις που πήραν τα 10άρια μόνα τους ήταν ο ήχος, το touchpad, μια ενημέρωση για το wifi και συνεχίζει να παίρνει κάθε τρεις και λίγο για την nvidia. Τα 10άρια όπως είπα τα έκανα upgrade από 8.1. Όσον αφορά την amd, εγώ θα κοιτούσα στο site της για drivers και όχι στην dell. Αν είσαι σε 8.1 και δουλεύει, κάνε ένα upgrade σε 10 και δες πως θα πάει, που εγώ πιστεύω ότι θα είσαι εντάξει. κρατήσου. δεν δουλεύουν οι amd drivers με το λαπτοπ μου,δεν αναγνωρίζουν το hardware ουτε αυτόματα ούτε χειροκίνητα. μόνο ο driver της dell μπαίνει,και αυτό γιατί ΜΕΣΑ στον catalyst είναι και ο intel driver.Δεν ξέρως πως το έχουν κάνει το συγκεκριμένο,καμία απο τις 2 κάρτες δεν μπορεί να αναβαθμιστεί ξεχωριστά όσο κ αν έχω δοκιμάσει. Απο εκει και πέρα,ειχα δοκιμάσει 8.1 οι drivers για τα 8 δεν έμπαιναν.Κάνω αναβάθμιση απο 7 σε 10 είχα 40" μαύρη οθόνη και έπειτα ο catalyst κράσαρε. δεν άνοιγε ο πινακας ελέγχου του ήχου,συνεπώς ουτε μικρόφωνο μπορούσα να βάλω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα