jeandoumpier Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα. Έχω έναν εσωτερικό Seagate 1tb σε σύστημα υπογραφής HP, ο οποίος πρέπει να είναι ο Barracuda στα 7200rpm, και θα ήθελα να μου πείτε εάν γνωρίζετε κάποιο πρόγραμμα που μετράει ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης του δίσκου, και ποιές τιμές είναι περίπου φυσιολογικές για να ξέρω αν λειτουργεί σε ικανοποιητικές ταχύτητες ή οχι..Ευχαριστώ.
SPANK Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Καταρχάς δεν φαίνεται καπου το σύστημα στην υπογραφή σου , απο εκει και πέρα υπάρχει το crystal disk για να μετρήσεις την ταχύτητα http://crystalmark.info/software/CrystalDiskMark/index-e.html
dpolal Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δεν αναφέρεις το μοντέλλο του δίσκου (μπορεί να είναι sata II ή ΙΙΙ) όπως επίσης και το μοντέλλο του Η/Υ για να φανεί αν υποστηρίζει και τα 2 πρωτόκολλα. (αναφέρομαι σε παλιά μοντέλα βέβαια) Από εκεί και πέρα, μηχανικός δίσκος είναι, μην περιμένεις τρελές αποδόσεις.
jeandoumpier Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Καταρχάς δεν φαίνεται καπου το σύστημα στην υπογραφή σου , απο εκει και πέρα υπάρχει το crystal disk για να μετρήσεις την ταχύτητα http://crystalmark.info/software/CrystalDiskMark/index-e.html Το έχω δοκιμάσει, αλλά τί ακριβώς σημαίνουν οι τιμές seq,4k κτλ? Για να ξέρω ποιό να λάβω υπ'όψιν μου...Και επίσης μετράει εγγραφή ανάγνωση μεταξύ του δίσκου αυτού και ενος όμοιου ας πούμε, ή δεν έχει σημασία. Γιατί φαντάζομαι άλλο να αντιγράφω από τον δίσκο μου σε έναν σύγχρονο hdd ή ssd, και άλλο να αντιγράφω σε έναν 10ετίας...
Xristaras12 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Γενικότερα όλα σε νοιάζουν,αν δεν μας πεις το μοντέλο του δισκου και τι τιμές βλέπεις απ το πρόγραμμα απλά κάνουμε κουβέντα. όσο πιο γεμάτος είναι ο δίσκος τόσο πιο αργός γίνεται στις περισσότερες των περιπτώσεων.
jeandoumpier Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Ωραία. Παραθέτω λοιπόν. Πρόκειται για τον HDD Seagate ST1000DM003-1ER162 στο 1TB. Οι μετρήσεις του crystaldiskmark έδωσαν τα εξής παρακάτω: Αριθμός δοκιμών - 5, Μέγεθος δοκιμής 1GiB READ WRITE SeqQ32TI - 186.3 141.8 4KQ32TI - 1.211 1.124 SEQ - 177.4 153.9 4K - 0.493 1.110 Αυτά...Άν μπορεί κάποιος να μου πει πως τα κρίνει...καλώς..
Xristaras12 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 απολύτως φυσιολογικά νούμερα,με μια μικρή αναζήτηση στο internet σχετικά με τα specs του δίσκου(τι δίνει η seagate δηλαδή)και τι έχουν μετρήσει και άλλοι χρήστες. παρατηρείς κάποιο πρόβλημα κάπου;
jeandoumpier Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 απολύτως φυσιολογικά νούμερα,με μια μικρή αναζήτηση στο internet σχετικά με τα specs του δίσκου(τι δίνει η seagate δηλαδή)και τι έχουν μετρήσει και άλλοι χρήστες. παρατηρείς κάποιο πρόβλημα κάπου; Σε ευχαριστώ φίλε. Όχι, δεν παρατηρώ κάτι, απλά από περιέργεια ήθελα να δω πώς πάει ο δίσκος. Είναι πάντως αρκετά γρήγορος στο bootάρισμα για hdd...(προς το παρόν τουλάχιστον, γιατί τον έχω μόνο 1,5 χρόνο) .Άρα όλα ok.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα