Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχουν εταιρειες που επενδύουν στα νέα παιδιά ! H accenture για παράδειγμα ειδικά λόγω υψηλού attrition rate πάντα έχει posted junior θεσεις

Απλα μην ξεχνάτε ότι παίζει πολύ το referal . Υπάρχουν μάλιστα εταιρειες που πρώτα ενημερώνουν εσωτερικά και δεν ανοίγουν καν την αγγελία προς τα έξω .

Βρείτε κάνα φιλαρακι που είναι σε καμία εταιρεία που έχει αυτό το πρόγραμμα και πείτε του να σας κάνει refer . Έτσι και αλλιώς θα ταιμπησει και κανα φράγκο αν σας πάρουν

Το παραπάνω πάντα συμπληρωματικά στον αγώνα σας στην αγορά εργασιας

Άλλο κόλπο βρείτε τι ζητάνε και περίπου με τι θα αχοληθειτε . Για παράδειγμα ας πούμε ψάχνετε δουλειές σε Java με SQL. Ας πουμε το βιογραφικό σας ειναι λίγο όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρωνω. Πάρτε λίγο χρόνο και φτιαξτε το βιογραφικό σας να μιλάει αυτές τις τεχνολογίες . Πχ αν μπορείτε προσπαθήστε να πάρετε μία πιστοποίηση στο rdbms και στην core τεχνολογία που χρησιμοποιούν ! Φτιαξτε και καμια βλακεία για το github έχοντας κάποιος φίλο senior na σας βοηθήσει πως να φαίνεται επαγγελματικό και ποιοτικό .

Αυτά τα τιπς . Καλή συνέχεια

Δεν θα το λεγα ότι η Accenture ακριβώς επενδύει στους νέους. Απλά ψωνίζει άπειρους και Juniors και με το που μπορούν να χτυπήσουν κάτι καλύτερο τη κάνουν. Η αλήθεια είναι όμως ότι είναι εταιρεία που προσλαμβάνει νέους.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι εντελώς τραγικά.

Ζητάνε τον Bill Gates για 500€ τον μήνα.

Πωλήτριες παίρνουν περισσότερα από 500€ και γνωστή μου που είναι γραμματέας παίρνει ένα χιλιάρικο γεμάτο.

Πολύ απλά όποιος θέλει να ασχοληθεί με το επάγγελμα να κοιτάξει μόνο για εξωτερικό -εκτός αν είναι μαζόχας-.

• Like 5
Δημοσ.

Χμ διαβάζοντας αυτή τη συζήτηση αυτό που σκέφτηκα πως θα ήταν καλό για τους νέους, θα ήταν μια υπηρεσία όπου κάποιος πελάτης θα μπορούσε να βάλει μια αγγελία, και freelancers να μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του για να έρθουν σε επαφή.

Χωρίς εταιρίες ενδιάμεσα, να μπορούσαν διάφοροι που ήθελαν κάτι απλά να το έλεγαν, και όποιος ενδιαφερόμενος να έκανε προσφορά.

Ή ίσως και κάτι σαν το 99designs, όπου ο πελάτης αναφέρει τι θέλει να του φτιάξουν και το ποσό που διατίθεται να δώσει, και οι ενδιαφερόμενοι δείχνουν τα δημιουργήματα τους και διαλέγει ο πελάτης κάποιο απ' τα προϊόντα.

Κάτι τέτοιο πιστεύω θα ήταν αρκετά χρήσιμο όχι μόνο για τους νέους devs, να αποκτήσουν εμπειρία και χαρτζηλίκι, αλλά και για ανθρώπους που θα ήθελαν το Ψ ή το Χ αλλά επειδή δεν είναι ανάγκη 'φοβούνται' να παν σε εταιρία λογισμικού.

Δημοσ.

Χμ διαβάζοντας αυτή τη συζήτηση αυτό που σκέφτηκα πως θα ήταν καλό για τους νέους, θα ήταν μια υπηρεσία όπου κάποιος πελάτης θα μπορούσε να βάλει μια αγγελία, και freelancers να μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του για να έρθουν σε επαφή.

Χωρίς εταιρίες ενδιάμεσα, να μπορούσαν διάφοροι που ήθελαν κάτι απλά να το έλεγαν, και όποιος ενδιαφερόμενος να έκανε προσφορά.

Δλδ αυτό που κάνουν όλα τα sites τύπου elance. Πρωτότυπο.  :-D

Δημοσ.

Δλδ αυτό που κάνουν όλα τα sites τύπου elance. Πρωτότυπο.  :-D

:o

Πράγμα και αυτό. Να σκέφτεσαι κάτι και να νομίζεις ότι το σκέφτηκες πρώτος, και μετά να βλέπεις ότι το σκέφτηκαν και άλλοι πριν από εσένα, και το έχουν υλοποιήσει ήδη!

Δημοσ.

Δεν θα το λεγα ότι η Accenture ακριβώς επενδύει στους νέους. Απλά ψωνίζει άπειρους και Juniors και με το που μπορούν να χτυπήσουν κάτι καλύτερο τη κάνουν. Η αλήθεια είναι όμως ότι είναι εταιρεία που προσλαμβάνει νέους.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι εταιρεία που έχει σοβαρό πρόβλημα να διατηρήσει το εργατικό δυναμικό της φταίει το ότι δεν επενδυει σε αυτό . Να σκεφτείς ότι εχει ειδικο πρόγραμμα/πιστοποιηση σε συνεργασία με το ΜΙΤ για τους υπαλλήλους της (για το technology delivery κομμάτι). Δεν γίνεται εταιρεία που ουσιαστικά στηρίζεται στους consultant που διαθέτει να μην επενδυει σε αυτους. Παρόλα αυτα έχεις δίκιο ότι ενώ κάποιοι βλέπουν το μέλλον τους μέσα στην εταιρεία οι περισσότεροι φεύγουν σε μικρό χρονικό διαστημα. Για άλλους λόγους φυσικα που νομίζω δεν χρειαζεται να αναλυθούν στον παρόν θέμα. Έχω περάσει από αυτό το σχολείο και γνωρίζω πολύ καλά τα υπέρ και τα κατά και ενω θα πρότεινα την εταιρεια σε junior παιδιά δεν θα το έκανα για hardcore technology professionals και experienced hires

Δημοσ.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι εταιρεία που έχει σοβαρό πρόβλημα να διατηρήσει το εργατικό δυναμικό της φταίει το ότι δεν επενδυει σε αυτό . Να σκεφτείς ότι εχει ειδικο πρόγραμμα/πιστοποιηση σε συνεργασία με το ΜΙΤ για τους υπαλλήλους της (για το technology delivery κομμάτι). Δεν γίνεται εταιρεία που ουσιαστικά στηρίζεται στους consultant που διαθέτει να μην επενδυει σε αυτους. Παρόλα αυτα έχεις δίκιο ότι ενώ κάποιοι βλέπουν το μέλλον τους μέσα στην εταιρεία οι περισσότεροι φεύγουν σε μικρό χρονικό διαστημα. Για άλλους λόγους φυσικα που νομίζω δεν χρειαζεται να αναλυθούν στον παρόν θέμα. Έχω περάσει από αυτό το σχολείο και γνωρίζω πολύ καλά τα υπέρ και τα κατά και ενω θα πρότεινα την εταιρεια σε junior παιδιά δεν θα το έκανα για hardcore technology professionals και experienced hires

Προσωπικά και εγώ θα το πρότεινα ως σχολείο. Παρ'όλα αυτά γνώμη μου είναι ότ, επενδύω στο εργατικό μου δυναμικό δεν σημαίνει μόνο ότι το εκπαιδεύω αλλά και το ότι όταν τον έχω εκπαιδεύσει του δίνω τα κίνητρα να παραμείνει.

Δημοσ.

Πως πέθανε ο τελευταίος προγραμματιστής?

Αυτοκτόνησε όταν έμαθε ότι οι άλλοι πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους

Δημοσ.

Τι φαση σε παραλληλα συμπαντα ζουμε; Γιατι και οσους φιλους εχω στην Ελλαδα, δεν ξερω κανεναν να μην πληρωνεται για τις υπηρεσιες σου. Και ενας που ειχε τετοιο θεμα, απλα αλλαξε εταιρια. Για εξωτερικο προφανως δεν θα αναφερθω καν. 

Ισως καποιοι να περιμενουνε μετα απο δυο τρια online courses να θεωρουνται επαγγελματιες προγραμματιστες, και να πρεπει να τους πληρωνουνε αδρα κιολας.

• Like 4
Δημοσ.

Ειναι υπερβολική αυτή η φράση.

Αν εννοείς οτι σου χρωστάει ο εργοδότης σου, αυτο ειναι άσχετο με το αν είσαι προγραμματιστής.

Αν εννοείς οτι δεν πληρώνεσαι όσο θα ήθελες, και αυτο ειναι άλλο θέμα.

Αν εννοείς οτι παρέχεις υπηρεσίες δωρεάν, η δεν σου τις πληρώνουν, πες μας ποιες ειναι αυτές, αν ειναι εντός scope έργου, αν θεωρούνται δεδομένες, αν αν αν...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...