Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

διαβάζουμε συνεχώς διάφορες έρευνες,απόψεις κτλ κτλ που αναφέρουν οτι στον κλάδο της Πληροφορικής γινεται ο κακος χαμος απο θέσεις εργασίας. Μαλιστά ορισμένοι Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού σπρώχνουν σχεδον με το ζόρι τα παιδιά μετά την 3η Λυκειού σε τετοια πανεπιστήμια. Σε τι ακριβώς αναφέρονται; Αν καποιος γκουγκλαρει "θεσεις εργασίας για προγραμματιστες" θα βρει οντως της Παναγιας τα ματια απο θεσεις εργασιες, οντως δηλαδη οι χιλιαδες εταιρειες εκει εξω ψανχουν προγραμαμτιστες μεσω αγγελιων στη χρυση ευκαιρια και στο αγγελιοπολις;

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν ξέρεις να φτιάχνεις ιστοσελίδες ή κάτι από Java, C#, .net κλπ. τότε ναι έχει ψωμί. Άντε και mobile programming. Μέχρι εκεί...

Και εγώ ψάχνομαι πάρα πολύ τους τελευταίους μήνες για βάσεις ας πούμε και sql αλλά δεν έχω βρει τίποτα, όλοι το ζητάνε μόνο σαν πρόσθετο προσόν.

Δημοσ.

Έχει ζητηση γιατί πολύ απλά τα ενδιαφέροντα δεν είναι πολλά απο μαθητές και βλέπω πολλους με τις πρώτες ασκήσεις να λένε τι είναι αυτα...φενεται σε πολλους μαραθώνας ο Προγραμματισμος και τα παρατάνε στην αρχή είναι δυσκολα μεχρι να παρουν τις βασεις ποσο μαλλον που αρκετοι απο αυτους δεν ξερουν απο τεχνολογια και πηγαν σε αυτο τον κλαδο.

+ ότι οι γυναικες οι ποιο πολλες τον αποφευγουν τον προγραμματισμο 

• Like 1
Δημοσ.

Αν ξέρεις να φτιάχνεις ιστοσελίδες ή κάτι από Java, C#, .net κλπ. τότε ναι έχει ψωμί. Άντε και mobile programming. Μέχρι εκεί...

Και εγώ ψάχνομαι πάρα πολύ τους τελευταίους μήνες για βάσεις ας πούμε και sql αλλά δεν έχω βρει τίποτα, όλοι το ζητάνε μόνο σαν πρόσθετο προσόν.

Τι ακριβώς εννοείς βάσεις και sql; Αν ήταν για θέση hardcore dba (στους εργοδότες που έχουν τέτοιο πράγμα) προφανώς θα ήταν κύριο και όχι πρόσθετο προσόν.

• Like 1
Δημοσ.

Τι ακριβώς εννοείς βάσεις και sql; Αν ήταν για θέση hardcore dba (στους εργοδότες που έχουν τέτοιο πράγμα) προφανώς θα ήταν κύριο και όχι πρόσθετο προσόν.

Ε καλά βρε, δεν είπα να ζητάει ο άλλος C++ dev και εγώ να πάω να κάνω apply και να του πω, εγώ sql ξέρω, σου κάνω; :P

Αυτό που εννοούσα είναι ότι οι αγγελίες σχετικά με προγραμματισμό στην Ελλάδα είναι για πολύ λίγα και συγκεκριμένα πράγματα, σαν αυτά που προανέφερα. Ίσως είμαι λάθος μιας και δεν έχω πολύ εμπειρία, απλά τέτοιες αγγελίες βρίσκω και εγώ πιο πολύ :)

Δημοσ.

Οι αγγελίες είναι για γέλια, εδώ ψάχνουν για junior θέση με εμπειρία 2 χρόνων σε 2 ή περισσότερες γλώσσες κι αραδιάζουν καμιά 10αρια και ένα κάρο άλλα προσόντα επιθυμητά.. Δηλαδή αν δεν είναι Junior η θέση τι θα ήταν.

• Like 1
Δημοσ.

Kατα την γνωμη σας τι απαιτειται για μια junior θεση; Βασικά γίνεται junior θεση χωρις προυπηρεσια; Δηλαδη τελειωνω εγω το πανεπιστημιο και το μεταπτυχιακο μου και παω για junior θεση κατευθειαν εχω ελπιδες ή θα γινομαι ρεζιλι;

Δημοσ.

Για την junior θέση απαιτείται μόνο να έχεις βγάλει μία σχολή σχετική με την θέση και τίποτα άλλο. Υποτίθεται ονομάζεται junior γιατί μαθαίνεις να εφαρμόζεις την γνώση σου πάνω στην δουλειά σου.

• Like 2
Δημοσ.

Μια πρακτικη ασκηση στο προπτυχιακο ειναι must.

Και μετα στο μεταπτυχιακο εργασια στα πλαισια συνεργασιας του εκαστοτε πανεπιστημιου με καποιο ιδρυμα ή εταιρια νομιζω πως μετρανε παρα πολυ..

Δημοσ.

Το ενδεχόμενο να μην κάνεις αμέσως μεταπτυχιακό αλλά να περιμένεις να δεις προς τα που θέλεις να εξειδικευτεις δεν παίζει; το λέω επειδή όλοι λένε να βγάλω την σχολή μετά μεταπτυχιακό και βλέπουμε..

• Like 2
Δημοσ.

Για την junior θέση απαιτείται μόνο να έχεις βγάλει μία σχολή σχετική με την θέση και τίποτα άλλο. Υποτίθεται ονομάζεται junior γιατί μαθαίνεις να εφαρμόζεις την γνώση σου πάνω στην δουλειά σου.

Και 1-2 χρονια να εχεις δουλεψει junior θεωρησε, ανεξαρτητα απο το αν εισαι μιλια μπροστα απο καποιον που μολις τελειωσε την σχολη.

• Like 1
Δημοσ.

Kατα την γνωμη σας τι απαιτειται για μια junior θεση; Βασικά γίνεται junior θεση χωρις προυπηρεσια; Δηλαδη τελειωνω εγω το πανεπιστημιο και το μεταπτυχιακο μου και παω για junior θεση κατευθειαν εχω ελπιδες ή θα γινομαι ρεζιλι;

Όσο λέγεσαι junior δε μπορείς να γίνεις ρεζίλι. Ρεζίλι μπορεί να γίνει μόνο αυτός που ενώ σε εποπτεύει δε σε βοηθάει αποτελεσματικά να μάθεις αυτά που πρέπει.

Ε καλά βρε, δεν είπα να ζητάει ο άλλος C++ dev και εγώ να πάω να κάνω apply και να του πω, εγώ sql ξέρω, σου κάνω; :P

Αυτό που εννοούσα είναι ότι οι αγγελίες σχετικά με προγραμματισμό στην Ελλάδα είναι για πολύ λίγα και συγκεκριμένα πράγματα, σαν αυτά που προανέφερα. Ίσως είμαι λάθος μιας και δεν έχω πολύ εμπειρία, απλά τέτοιες αγγελίες βρίσκω και εγώ πιο πολύ :)

Ε ναι, θέση που δεν απαιτεί συγκεκριμένες άλλες γνώσεις είναι θέση DBA. Που είναι λίγες, γιατί καλύπτουν μόνο hardcore περιπτώσεις αφού στις soft τα πράγματα που χρειάζονται τα ξέρει έτσι κι αλλιώς και ο random developer. Αυτό που λέω όμως είναι ότι και στις λίγες δεν πας με βάσεις και sql γενικά και αόριστα, πας με βαριές πιστοποιήσεις και προϋπηρεσία.

Γενικά όπως το ακούω μου φαίνεται σα να ψάχνεις να βρεις μια αγγελία που δεν υπάρχει πουθενά, γι' αυτό ρώτησα.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή παρακαλουθω το θέμα εντατικά πάνω απο 1 χρόνο χωρίς επιτυχία (δυστυχώς η προσωπικη μου καταξίωση αντί να συνοδευτεί απο αναβάθμιση είχε σαν αποτέλεσμα την απαξιωτικη υποβάθμιση) έχω να πω μονο 1 πράγμα και 1 πράγμα μόνο :

Τ Ρ Ι Χ Ε Σ.

Δεν υπάρχει δουλειά ούτε για αστείο εκτός αν συζητάμε για περιπτώσεις Senior ΧΧΧΧ με 500€ το μήνα.....

Δημοσ.

Πως φαίνεται ότι δεν έχεις δουλέψει... δηλαδή αν θέλω να βάλω αγγελία για κάποιον με 2 χρόνια προυπηρεσία σε διάφορες τεχνολογίες τι θα τον πω..? Senior? θα γελάει ο κόσμος... Σε 2 χρόνια πρέπει να είσαι πολύ τυχερός και να δουλεύεις με πολύ συγκεκριμένα πράγματα και πολύ ενταντικά για να θεωρείσαι Junior με λίγη εμπειρία.. οι περισσότεροι σε  τόσο καιρό είναι κοντά στην ίδια κατάσταση που ήταν και μόλις τελείωσαν την σχολή.

Πριν καιρό είχα ανεβάσει μια αγγελία γιατι ψάχναμε έναν καλό Junior dev... πήρα μέρος στις συνεντέυξεις αν και ήμουν Junior ο ίδιος, και δεν μπορεις να φανταστείς τι πέρασε απο μπροστά μου... άτομα με 5+ χρόνια εμπειρία και να μην ξέρουν ούτε πως λένε τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούσαν.. και η παπάτζα πάει σύνεφο...

Για μένα το πιο σημαντικό δεν είναι αν υπάρχουν θέσεις εργασίας, αλλά το πόσες ώρες αναγκάζεσαι να δουλέψεις και το πόσο αμοίβεσαι για αυτό.. η συγκεκριμένη δουλειά θέλει πολύ γερά νεύρα αν θέλεις να την κάνεις καλά.. πολύς κόσμος περιμένει ότι θα βγάλει πανεπιστήμιο + μεταπτυχιακό και μετά θα κάθεται... δεν είναι έτσι τα πράγματα. Υπάρχουν τόσες πιο απλές δουλειές και ίσως και με καλύτερες απολαβές..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προγραμματιστής σε εταιρεία δεν έχω δουλέψει (και ούτε πρόκειται γιατί δουλεύω σχεδόν 10 χρόνια σε άλλο κλάδο αν μπορείς να τον πεις κλάδο και δεν προβλέπεται να ρισκάρω να αλλάξω δουλειά). Παρόλα αυτά εννοείται πως προγραμματίζω για πάρτη μου και για όποιον άλλο θέλει χωρίς να έχω τα αυστηρά όρια που φαντάζομαι ότι έχουν οι επαγγελματίες προγραμματιστές.

Όμως το όλο μου point που δεν έπιασες είναι ότι όλοι ζητάνε έναν junior προγραμματιστή ο οποίος όμως έχει αποκτήσει ήδη ένα πακέτο (junior με μία σχετικά μεγάλη εμπειρία και πολλές γνώσεις). Αυτό που εννοούσα είναι ότι υπάρχει ένα άλλο στάδιο junior προγραμματιστή πριν αποκτήσεις το πακέτο, και αυτό το στάδιο του junior δεν το ζητάει κανείς.

Αναφέρομαι για το στάδιο που έχεις 0 προϋπηρεσία και οι γνώσεις σου περιορίζονται στα μαθήματα μίας σχολής.

Και αυτό το στάδιο λοιπόν, το οποίο φυσικά όλοι όσοι τελειώνουν μία σχολή πληροφορικής πρέπει να το περάσουν δεν το ζητάει κανείς και έτσι όποιος έχει εμπειρία ανακυκλώνεται από εταιρεία σε εταιρεία. Και στην τελική όταν είσαι junior είσαι σε μία θέση που ο κύριος σκοπός σου είναι να παράγεις αλλά πιο πολύ να μαθαίνεις. Πως ζητάς junior που να τα ξέρει ήδη;

Τέλος εννοείται πως και η δουλειά του προγραμματιστή όπως και όλες οι δουλειές θέλει νεύρα, επιμονή, προσπάθεια και ότι άλλο απαιτεί μία εργασία για να μπορέσει να την κάνει κάποιος. Αλλά αφού είσαι κι εσύ ο ίδιος junior όπως λες αναλογίσου το εξής μιας και δεν είσαι μακριά χρονικά από τότε που σπούδαζες σε μια σχολή (ίσως να έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε που σπούδαζα εγώ αλλά είναι απλά ένα παράδειγμα):

Σε ένα τεί πληροφορικής έστω στο web dev τι κάνουν; HTML, CSS, JAVASCRIPT και απειροελάχιστη PHP. Όταν λοιπόν κάποιος ξέρει ότι η javascript υπάρχει μόνο είναι λογικό, εάν δεν έχει ψαχτεί μόνος του (γιατί την ευκαιρία του ψαξίματος την φέρνει η δουλειά κυρίως) να αγνοεί την ύπαρξει της jquery π.χ. Καλά δεν μιλάμε τώρα για άλλες βιβλιοθήκες ή τεχνικές ή οτιδήποτε ajax, json κλπ. Τώρα αυτά που εσύ θεωρείς αυτονόητα δεν σημαίνει ότι είναι και για τον άλλο. Εκτος κι αν εννοείς ότι ένας web dev αγνοεί την ύπαρξη της html οπότε πάω πάσο.

Συγνώμη luciddream ίσως δεν το εξήγησα σωστα

Και για να σε προλάβω

1. Την έννοια της πρακτικής ο εργοδότης την αντιλαμβάνεται σαν ευκαιρία να πάρει κάποιον τζάμπα και ότι δουλειά κάνει καλά είναι αφού είναι τζάμπα μωρέ ενώ ο φοιτητής είτε το ξέρει και σιγά μην σκιστεί να αποδείξει οτι δεν είναι ελέφαντας ή είναι τίμιος και σκίζεται χωρίς αντίκρισμα αφού όχι μόνο δεν προσλαμβάνεται ποτέ αλλά ούτε ενδιαφέρεται κανείς να τον μάθει και να εξελιχθεί.

2. Εννοείται πως κάθε εταιρεία ζητάει ότι την βολεύει. Απλά πολλά από τα περισσότερα παιδιά που μένουν στο περιθώριο ενώ θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε πολύ καλούς εργαζομένους τελικά δεν προτιμώνται, έναντι σε αυτούς που έχουν ήδη μία μεγάλη εμπειρία, και τελικά καταλήγουν στο τίποτα. Και όλα αυτά γιατί δεν παίρνουν μία ευκαιρία ή αν την πάρουν θα είναι πολύ αργά.

3. Εγώ προσωπικά σπούδασα στο τει πληροφορικής στη Λαμία εξού και γνωρίζω τον Δελαπόρτα χαχα, έκανα το μεταπτυχιακό μου στο ΠΑΠΕΙ 'ΠΜΣ πληροφορική', ισως κάνω κι ένα διδακτορικό άμα το δεχτεί ο επιβλέπων καθηγητής της διατριβής μου αλλά δουλεύω πολλά χρόνια σε μία πανσιόν για σκύλους τελείως συνειδητά μιας και έχω διαχωρίσει το πάθος μου από την εργασία μου. Το πάθος μου δεν θέλω να το περιορίζω.

4. Φυσικά δεν ισχύουν στο απόλυτο οι παρατηρήσεις μου, εννοείται πως υπάρχουν εταιρείες που δίνουν ευκαιρίες και σε τελείως άπειρα παιδιά να εξελιχθούν όπως και που παίρνουν στα σοβαρά την πρακτική ενός φοιτητή και πιστεύω αυτές είναι που τελικά βγαίνουν περισσότερο κερδισμένες. Απλά δυστυχώς αυτές είναι ελάχιστες και η μειοψηφία..

Επεξ/σία από sockod
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...