Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην κοινότητα.Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομος και περιεκτικός γίνεται.

Σύστημα: AMD FX-6300, 16GB RAM 1600MHz, GTX 660 OC GIGABYTE (2GB), M5A97 R2.0(MOBO)

Η μητρική έχει εγκατεστημένο το τελευταίο Bios.

Όλα ξεκίνησαν πέρυσι που αποφάσισα να κάνω αναβάθμιση απο τα 7 στα 10. Ενώ με τα 7 δεν είχα θέμα, στα 10 (έχοντας εγκαταστήσει όσους drivers έχει η asus για τη μητρική μου) όταν κατέβαζα κάτι(και άρα τράβαγα αρκετό bandwidth) ο υπολογιστής στιγμιαία αποσυνέδεε όλες τις συσκευές usb και τις ξανασυνέδεε.Αποτέλεσμα, αν γράφω κείμενο να σταματάει, το ποντίκι να μην κουνιέται, να μην έχω ίντερνετ.

Η μητρική στο μεταξύ, έχεις 2 usb 3.0 ports. Αν συνδέσω κάτι πάνω σε μία από αυτές(ή και στις 2)(όπως πχ τώρα την ασύρματη κάρτα δικτύου TL-WN722N) και ανοίξω τον υπολογιστή, δεν θα ανοίξει. Πρέπει να τον κλείσω από το κουμπί, και να τον ξαναανοίξω. Ανοίγει ΠΑΝΤΑ με την δεύτερη. Αυτός ήταν και ο λόγος που γύρισα στα 7. Ξανά πίσω στα 10, καθώς είναι λίγο πιο γρήγορα και θέλω να τα μάθω μου κάνει τα ίδια.

Έβαλα το driver genius, εγκατέστησα κάτι usb drivers, και τώρα μου κάνει το εξής:
Εάν βάλω την ασύρματη κάρτα σε θύρα usb 3.0, δεν αποσυνδέει καμία συσκευή ποτέ.

Αν τη βάλω σε κάποια από τις άλλες και ανοίξω κανένα torrent, αρχίζει το πάρτυ πάλι.

Επιπλέον, κάποια στιγμή απλά η κάρτα σταμάτησε να επικοινωνεί με το ρούτερ.

Απεγκατέστησα ότι driver είχα για την μητρική, και δούλευε μια χαρά μετά. (Δοκίμασα με την εντολή ping σε cmd και ελεγε failed 4/4, και αρνούταν να συνδεθεί σε οποιοδήποτε ασύρματο δίκτυο. Τσεκαρισμένοι οι κωδικοί πολλές φορές).

Δεν ξέρω τι να κάνω. Πολύ κουλά πράγματα. Καμία βοήθεια; 

Δημοσ.

Το driver genius όπως και οποιοδήποτε τέτοιου είδους πρόγραμμα κατεβάζει ότι να'ναι drivers αν δε βρει τους σωστούς. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απεγκαταστήσεις τους drivers που έχεις βάλει και να μπεις στα επίσημα site του HW για να κατεβάσεις από εκεί τους συμβατούς drivers. Το πρόβλημα λογικά είναι θέμα συμβατότητας drivers για αυτό και στο κάνει στα 10 και όχι στα 7.

Δημοσ.

Απλά τον τίτλο των drivers βρίσκω και μετά τους κατέβαζω από τον κατασκευαστή

Δεν αφήνω το dg να τα βάλει μόνο του.

Ξέχασα να το πω αυτό.

Θα δοκίμασω άλλο λοιπόν να δω τι παίζει. Ευχαριστώ

Δημοσ.

οι drivers για τη μητρική βρίσκονται εδώ

https://www.asus.com/Motherboards/M5A97_R20/HelpDesk_Download/

δεν χρειάζεται να ψάχνεις για κανέναν τίτλο και γενικότερα ξήλωωσε το driver genius.

εφόσον έκανες αναβάθμιση το κλειδί των 7 μπορεί να ενεργοποιήσει και τα 10αρια.

Απο εκει και πέρα,χρειάζεται και ο chipset driver στα amd συστήματα ώστε να παίξουν σωστά οι usb/sata ports. Μπαίνεις εδώ http://support.amd.com/en-us/download

και πας κάτω στα dropdown μενού και επιλέγεις chipset και 9 series κλπ κλπ.

θα σου βγάλει να κατεβάσεις κάτι το οποιο ειναι installer.Σε περίπτωση που δεν σου περάσει κάτι και πει οι συσκευές ειναι ενημερωμένες,θα πρεπει να πας στην διαχείριση συσκευών και να κάνεις manual την αναβάθμιση λέγοντάς του που βρίσκεται ο φάκελος με το αποσυμπιεσμένο πρόγραμμα(απο μόνος του πάει C:\AMD αν θυμάμαι καλά)

Να ξέρεις πάντως μετά την αναβάθμιση και αν θες να μείνεις στα 10αρια καλό θα ηταν να γίνει καθαρή εγκατάσταση απο την άρχη μιας και αρκετοί έχουν πολλά προβλήματα με το πέρασμα απο πάνω.

Τέλος,το 722N έχει και αυτό τα προβλήματά του,αν ψάξεις στο ιντερνετ πολύς κόσμος παραπονιέται για αποσυνδέσεις σε πίεση(κατέβασμα/ανέβασμα ταυτόχρονα κλπ)τυχαίες αποσυνδέσεις κλπ. Τα ίδια θέματα είχα και γω μιας και το χρησιμοποιούσα στο λάπτοπ της υπογραφής γιατι η εσωτερική του κεραία δεν αποδίδει σωστά πλεον,αναγκάστικα και πήρα άλλο τελικά για να κάνω την δουλειά μου.

Δημοσ.
Xristaras12

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Δεν έχω κάνει -τώρα- αναβάθμιση απο τα 7. Clean install έκανα. όταν είχα κάνει αναβάθμιση όμως, όντως ούτε μέρα δεν έμεινα έτσι, κόλλαγε το σύμπαν. Για τη δε κάρτα, δυστυχώς έχω δει τα προβλήματα, απλά ήθελα να δω και αν είναι θέμα μητρικής.Ο τίτλος που λέω ότι έψαχνα είναι επειδή στη μητρική αν βάλεις Windows 10, έχει λιγότερους drivers απ'ότι αν βάλεις Windows 7/8/8.1 γι'αυτό και κάτι λίγους τους έψαχνα με το χέρι(όπως με τους usb). Πάω να κάνω αυτό με τους drvs της amd.Ευχαριστώ πάλι για την αναλυτική απάντηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...