Fulgore Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Απλά θέλω να ξέρω ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ να "χώσω" πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη (200+) για το 3ο... ή αν θα 'μαι κομπλέ και με τα δύο πρώτα. Και αν ναι, ποιό απ' τα δύο Dell να διαλέξω... Αφου τα ξαναγραψα πιο πισω οτι δεν ειναι μονο τα χρηματα που ζηταει το εν λογω Asus monitor αλλα θελεις και βαρβατο συστημα για να το υποστηριξεις,για ποιο λογο επιμενεις δεν μπορω να καταλαβω. Τα reviews δεν θα κατσουν να ασχοληθουν με το οικονομικο του καθενος ή αν εχει καρτες που να σηκωνουν το εν λογω monitor,απλα λενε την γνωμη τους για το monitor αυτο καθαυτο. Κοιτα σε Dell τωρα για μοντελο φανταζομαι παιζει ρολο και απο ποιο καταστημα εμπιστευεσαι/θες να αγορασεις. 1
lupus_Hegemonia Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 E μα είπα, ότι θα πάρω και κάρτα... ...Αλλά μου "κάνουν" και τα Dell αυτά που έβαλα. Μάλλον από γνωστό μου (που έχει μαγαζί με hardware και πήρα κι από 'κει το NAS μου). Μη με παρεξηγείς... απλά είμαι άσχετος (ΤΕΛΕΙΩΣ) από μόνιτορς. Πάντα (στις δουλειές/εταιρείες μου) είχα είτε EIZO είτε Thunderbolt (ή άλλη Apple). Kαι στο σπίτι, είτε είχα ό,τι είχε ο εκάστοτε iMac μου είτε "ό,τι να 'ναι" Samsung ή LG...
lupus_Hegemonia Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Ρε παιδιά... δεν "την παλεύω" πλέον...! Πάνω που 'χα καταλήξει κάπου, "έπεσαν" πάνω μου 2-3 γνωστοί και μου 'παν "ΜΑΚΡΙΑ απ' τα IPS panels, έχουν άπειρα προβλήματα με το glowing & backlight bleeding και ΕΙΔΙΚΑ η Dell & LG δεν δέχονται επουδενί αντικατάσταση οθόνης γι' αυτόν τον λόγο"...!!!!!!!Τί στο κόρακα να κάνω, τελικά;;;;;; Να κοιτάξω για ΤΝ panel, με "όσο το δυνατόν" μεγαλύτερο view angle; Και τί κάνουμε με το color accuracy; Υποτίθεται οι ΤΝ δεν έχουν "θέμα" μ' αυτό;
Fulgore Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Ρε παιδιά... δεν "την παλεύω" πλέον...! Πάνω που 'χα καταλήξει κάπου, "έπεσαν" πάνω μου 2-3 γνωστοί και μου 'παν "ΜΑΚΡΙΑ απ' τα IPS panels, έχουν άπειρα προβλήματα με το glowing & backlight bleeding και ΕΙΔΙΚΑ η Dell & LG δεν δέχονται επουδενί αντικατάσταση οθόνης γι' αυτόν τον λόγο"...!!!!!!! Τί στο κόρακα να κάνω, τελικά;;;;;; Να κοιτάξω για ΤΝ panel, με "όσο το δυνατόν" μεγαλύτερο view angle; Και τί κάνουμε με το color accuracy; Υποτίθεται οι ΤΝ δεν έχουν "θέμα" μ' αυτό; Οι γνωστοι που αναφερεις καλυτερα να δινουν συμβουλες σε αλλα πραγματα. Ειναι δυνατον για all around χρηση και να λενε στον αλλο μακρυα απο Ips panels.ναι οκ εχουν τα θεματακια τους και αυτα αλλα οπως και να το κανουμε τα χρωματα τους και τις γωνιες θεασης δεν τα βρισκεις σε TN panel. Επισης ποιος ειπε οτι δεν δεχονται αντικατασταση οθονης αν ειναι εντονο το backlight bleeding? Κοινως κανε οτι θελεις αλλα οι γνωστοι σου το μονο που εχω να πω ειναι οτι γραφουν οτι να ναι. Ετσι εν ετη 2016-2017 να λενε στον κοσμο να αγορασει TN panel για προβολη ταινιων το διαβασαμε και αυτο. 3
lupus_Hegemonia Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Θενκς ρε συ φίλε, γιατί και εγώ (αν και δεν είμαι γνώστης) άρχισα να... αμφιβάλλω για τα λίγα που ήξερα! Φίλε μου - σε έχω... ξεσκίσει, σ' έχω κατα-κουράσει, το ξέρω και συγγνώμη - για να καταλήξω κάπου: 1) Έχω το πληκτρολόγιο-θέση μου 50-55 πόντους απόσταση απ' την οθόνη. "Πρέπει" (καλά κάνω; ) να κοιτάζω για 27άρι μόνιτορ ή και τα 23.6 (που 'χω τώρα) με 24 είναι υπέρ αρκετά; (Στη δουλειά και στο δωμάτιό μου στο σπίτι έχω παρόμοιο 27άρη iMac, non-Retina, ήτοι 27 ίντσες με 2560 Χ 1440 και σχετικά νομίζω ότι είναι οριακά να με κουράζει. Όμως ΚΑΙ το 23,6άρι "wonna-be" monitor-TV Samsung που έχω τώρα, με κουράζει πολύ μετά από ώρες gaming - προφανώς γιατί είναι κάκιστο ως μόνιτορ)... 2) Εφόσον καταλήξω στο μέγεθος/ίντσες... προφανώς εάν παραμείνω σε 23,6-24 μένω σε 1080 ανάλυση (FHD) και αν πάω σε 27άρι ΤΟΤΕ θα ανέβω και ανάλυση (δηλαδή 2560 Χ 1440);;;; Τα λέω καλά, τα 'μαθα σωστά (επιτέλους); 3) Ό,τι προβλήματα bleeding/glowing... προφανώς και δεν τίθεται καν θέμα ΤΝ πάνελ, σωστά; Κοιτώ ΜΟΝΟ IPS, έτσι; 4) Από θέμα ΜΑΡΚΑΣ (και μιας και είμαι "φαν" της LG, η 42άρα τηλεόρασή μου είναι "state of the art" στο σαλόνι)... ποιές μάρκες ΚΥΡΙΩΣ κοιτώ; LG & ASUS; Samsung & Dell ούτε καν; Ρωτώ για να ξέρω, να κάνω "σκερκαρτάρισμα απ' την... ογκώδης λίστα-favorite που 'χω τώρα στο Skroutz.
Fulgore Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Θενκς ρε συ φίλε, γιατί και εγώ (αν και δεν είμαι γνώστης) άρχισα να... αμφιβάλλω για τα λίγα που ήξερα! 2) Εφόσον καταλήξω στο μέγεθος/ίντσες... προφανώς εάν παραμείνω σε 23,6-24 μένω σε 1080 ανάλυση (FHD) και αν πάω σε 27άρι ΤΟΤΕ θα ανέβω και ανάλυση (δηλαδή 2560 Χ 1440);;;; Τα λέω καλά, τα 'μαθα σωστά (επιτέλους); 3) Ό,τι προβλήματα bleeding/glowing... προφανώς και δεν τίθεται καν θέμα ΤΝ πάνελ, σωστά; Κοιτώ ΜΟΝΟ IPS, έτσι; 4) Από θέμα ΜΑΡΚΑΣ (και μιας και είμαι "φαν" της LG, η 42άρα τηλεόρασή μου είναι "state of the art" στο σαλόνι)... ποιές μάρκες ΚΥΡΙΩΣ κοιτώ; LG & ASUS; Samsung & Dell ούτε καν; Ρωτώ για να ξέρω, να κάνω "σκερκαρτάρισμα απ' την... ογκώδης λίστα-favorite που 'χω τώρα στο Skroutz. 2)Το ιδανικο ειναι αυτο ναι 3)Επισης ναι. 4)Σε monitor το καλυτερο service το εχουν στην Ελλαδα LG και Dell.Μετα θα εβαζα την Samsung και τελευταια την Asus Βασικα αγαπητε για να μην το κουραζουμε.Πηγαινε μια βολτα απο καποιο κοντινο Plaisio αν εχεις και δες εκει τα monitor να αποφασισεις και εσυ ο ιδιος τι ειναι καλυτερο για σενα,να τα δεις απο κοντα. 1
lupus_Hegemonia Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Επίσης... καλές χρυσές κι άγιες οι οθόνες που προτείνετε... αλλά μήπως υπάρχει και καμιά με ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ/ΛΕΠΤΟ bezel, γιατί όσα έχω δει απ' αυτά που 'χετε προτείνει είναι κάπως "χοντροκομμένα"; 2)Το ιδανικο ειναι αυτο ναι 3)Επισης ναι. 4)Σε monitor το καλυτερο service το εχουν στην Ελλαδα LG και Dell.Μετα θα εβαζα την Samsung και τελευταια την Asus Βασικα αγαπητε για να μην το κουραζουμε.Πηγαινε μια βολτα απο καποιο κοντινο Plaisio αν εχεις και δες εκει τα monitor να αποφασισεις και εσυ ο ιδιος τι ειναι καλυτερο για σενα,να τα δεις απο κοντα. Ε δεν είναι κι ό,τι καλύτερο! ΠΗΓΑ, λες να μη πήγα;! Και στο Public! Και τα δύο "δουλεύουν" με 2-3 μάρκες το πολύ! Και στο ΠΛΑΙΣΙΟ, ήθελαν Τούρμπο-Χ να μου δώσουν, ούτε καν να μιλήσουμε γι' άλλες μάρκες. Άρα... απ' ό,τι διαβάζω... πάω σε LG. Και κάμποσες απ' όσες προτείνατε, τις "ανακάλυψα" (μετά) κι εγώ και τις έβαλα στα υπόψιν. Οπότε... LG και άγιος ο Θεός! Σ΄αυτές έχω καταλήξει, με την 3η να την γουστάρω (εμφανισιακά) περισσότερο απ' τις άλλες: LG 27MU67-B LG 27MB85R-B LG 27UD68-W (Εννοείται ότι οι γνωστοί μου - και μάλιστα και ιδιοκτήτες μαγαζιών PC - "χτυπιούνται" να πάρω Asus ή Dell!...)
raxanas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ πάντως που έχω την U2515H ειμαι πάρα πολυ ικανοποιημένος.Λεπτό bezel και καλη τιμή για την ανάλυση.Αν παίζεις πιο πολλα παιχνιδια απο ταινιές θα σου έλεγα να πας σε TN 144Hz .Ειδικα αν παιζεις racing/fps
Fulgore Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 αν πάω σε 27άρι ΤΟΤΕ θα ανέβω και ανάλυση (δηλαδή 2560 Χ 1440);;;; Τα λέω καλά, τα 'μαθα σωστά (επιτέλους); Σ΄αυτές έχω καταλήξει, με την 3η να την γουστάρω (εμφανισιακά) περισσότερο απ' τις άλλες: LG 27MU67-B LG 27MB85R-B LG 27UD68-W (Εννοείται ότι οι γνωστοί μου - και μάλιστα και ιδιοκτήτες μαγαζιών PC - "χτυπιούνται" να πάρω Asus ή Dell!...) Τσαμπα τα γραφαμε τα παραπανω. Δεν βλεπεις τι αναλυση εχουν τα 2 απο τα 3 παραπανω monitor? Εγώ πάντως που έχω την U2515H ειμαι πάρα πολυ ικανοποιημένος.Λεπτό bezel και καλη τιμή για την ανάλυση.Αν παίζεις πιο πολλα παιχνιδια απο ταινιές θα σου έλεγα να πας σε TN 144Hz .Ειδικα αν παιζεις racing/fps Εχει ηδη αναλυθει γιατι δεν αξιζει να κοιταξει σε TN panel στις προηγουμενες σελιδες.
lupus_Hegemonia Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Τσαμπα τα γραφαμε τα παραπανω. Δεν βλεπεις τι αναλυση εχουν τα 2 απο τα 3 παραπανω monitor? Εχει ηδη αναλυθει γιατι δεν αξιζει να κοιταξει σε TN panel στις προηγουμενες σελιδες. Άρα, εφόσον οι 2 που είναι ΠΑΡΑΠΑΝΩ απ' τα 2560X1440 δεν κάνουν! Η 3840x2160 ανάλυση θέλει περισσότερες ίντσες, έτσι;! ΟΚ! Το κατάλαβα - ουφ! - επιτέλους! Οπότε... πάω στη τρίτη ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΙΧΕΣ ΕΣΥ ΕΠΙΣΗΣ αρχικά προτείνει! Κομπλέ!
Fulgore Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 3840χ2160 ειναι το γνωστο 4κ αγαπητε. Εγω σου προτεινω να περασεις απο αλυσιδες να δεις απο κοντα πριν αγορασεις,οπως αλλωστε καναμε/κανουμε για τις τηλεορασεις.
lupus_Hegemonia Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 3840χ2160 ειναι το γνωστο 4κ αγαπητε. Εγω σου προτεινω να περασεις απο αλυσιδες να δεις απο κοντα πριν αγορασεις,οπως αλλωστε καναμε/κανουμε για τις τηλεορασεις. Mα πέρασα, όπως σου 'πα. Ελάχιστα πράγματα είχαν - εννοείται ΟΧΙ LG.
markoliaz Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) παιδια ο mac mini που εχω εχει Intel HD Graphics 4000 1536 MB. την θελω για οθονη υπολογιστη και για ps4 pro. ειναι συμβατη με την καρτα μου η οχι? http://www.e-shop.gr/othoni-dell-p2416d-238-led-quad-hd-black-p-PER.157904 Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2016 από markoliaz
lupus_Hegemonia Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Καταρχάς, από ΕΝΑ ΣΟΡΟ φίλους και γνωστούς... μη πάρεις απ' αυτό το μαγαζί.Κατά δεύτερον... επέλεξε είτε Dell είτε LG, εκεί κατέληξα κι εγώ. ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ σε μαγαζιά περί των 20-30 μόνιτορς να παίζουν. Αυτά τα δύο (μάρκες) είναι τα καλύτερα, για all-around-χρήση ΚΑΙ gaming όμως.
lupus_Hegemonia Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Τελικά, μετά από πολύ κόπο και χρόνο και πολλές δοκιμές (πήγα σε άπειρα μαγαζιά και έφαγα ώρες να βλέπω και να τεστάρω), κατέληξα ότι σε ένα μεν gaming/movie αλλά και all-around μόνιτορ δε, πρέπει να πας σε μια πιο έξυπνη αγορά και να μην "πιαστείς" από τα διάφορα "ειδικά" μόνιτορ που βγαίνουν και τα διαφημίζουν. Επίσης, στους 30-40 πόντους απόσταση, ακόμα και οι 27 ίντσες είναι ΠΟΛΛΕΣ, θα "μαμήσεις" τα μάτια σου... ...Άρα...τελικά... κατέληξα σε μια DELL, την 25άρα 2515Η, με βαρβάτη ανάλυση και μικρό time-response, ενώ έχει φυσικά και IPS panel. Και τελικά... σκίζει! Και στις ταινίες και στα παιχνίδια (χάρμα οφθαλμών το SKYRIM στην Dell)! Ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ σας, που με βοηθήσατε κι ασχοληθήκατε με το θέμα μου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα