Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H PG278Q εχει πολλα προβληματα και πολυ μετρια εικονα. Δεν προτεινω 1440p TN γενικοτερα, αλλα αν πρεπει να παρεις μια τετοια παρε τουλαχιστον ενα νεο revision της Dell S2716DG (A03 και A04).

Eπισης εχει υποψιν οτι αν συνδυασεις την MG279Q με nVidia gpu χανεις το Freesync.

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αποφάσισα, δηλαδή, ότι δεν αξίζει να "τσιγκουνευτώ" σε ένα απ' τα δύο που είναι αλληλένδετα πράγματα (κάρτα γραφικών/μόνιτορ).

Απλά έχω μπερδευτεί.

πχ. φίλος λέει ότι δίνει την 980 Gaming γιατί θέλει να πάρει 1440 μόνιτορ. ΔΕΝ υποστηρίζει και η κάρτα του τέτοιο μόνιτορ;;;

Με λίγα λόγια, δεν καταλαβαίνω την αλληλεπίδραση του ενός hardware με το άλλο.

Αν πάω σ' ένα βαρβάτο μόνιτορ (των 600+ ευρώ), σε τί κάρτα μετά πρέπει να πάω; Γιατί φαντάζομαι ΠΡΩΤΑ το μόνιτορ πρέπει να πάρω, καθώς όπως ξαναλέω κάρτες γραφικών αλλάζεις σχετικά συχνά, μόνιτορ δεν πολυ-αλλάζεις εύκολα.

Μα φίλε  ΧΜορσΧ, εννοείται δεν θα πάω σε ΤΝ (αν και σε fast παιχνίδια ενδείκνεται), διότι το μόνιτορ το θέλω ΚΑΙ για ταινίες, άρα είναι μονόδρομος το IPS panel (σωστά; )...

Χμ... παρόλα τα καλά λόγια και reviews... η PQ278Q δεν έχει καλή εικόνα; Και αφού είναι ΙPS! Γιατί ανέφερες ΤΝ;

(Ή κάνω λάθος ότι είναι IPS...)

Γενικά, όπως γράφω, θέλω μια φοβερή οθόνη IPS, μάλλον στις 27 ίντσες (δεν είμαι σίγουρος αν θα... στραβωθώ στο σπίτι με τις 27'', αλλά στο γραφείο έχω τέτοιου μεγέθους μόνιτορ, Apple Thunderbolt), να 'ναι (μάλλον, πρέπει; ) άνω των 1080p...

...και μετά... με τί συνδιασμό (nVidia, όχι Radeon!) κάρτα γραφικών να πάω (πιθανότατα 144άρα);

Επίσης, αυτή η Dell που λες... είναι ΤΝ!!!

Δημοσ.

Η 980 μπορει να δουλεψει 1440p με καλα γραφικα αλλα με υποχωρησεις, και συντομα θα ειναι ανεπαρκης και για αυτο. Για καποιον που θελει να εχει το high end της τωρινης γενιας hardware, η 980 δεν ειναι αρκετη.

Η PG278Q ειναι TN σαν την Dell S2716DG και εχει μετρια εικονα. Η G-Sync ΙPS ειναι η PG279Q. Αν θελεις IPS με G-Sync, προτεινω την Αcer XB271HU ή την XB270HU αν την βρεις σημαντικα φθηνοτερα.

Ιδανικα τις παραπανω θα τις συνδυαζες με μια 1070, αλλα αν δε σου περισσευει το budget δουλευονται πετυχημενα και με 1060 6GB.

Aν παρεις οθονη με Freesync καλο ειναι να παρεις μια RX 480 8GB.

Δημοσ.

Μα φίλε  ΧΜορσΧ, εννοείται δεν θα πάω σε ΤΝ (αν και σε fast παιχνίδια ενδείκνεται), διότι το μόνιτορ το θέλω ΚΑΙ για ταινίες, άρα είναι μονόδρομος το IPS panel (σωστά; )...

Ρε συ Lupus συγνωμη κιολας αλλα μας κοροιδευεις?Το πιο πισω ακριβοτερο monitor που αναφερεις ειναι με Tn panel, τι εννοειται οτι δεν θα πας σε TN?

Επισης οπως αναφερθηκε σε τοσο ακριβες οθονες θες βαρβατες καρτες τυπου Gtx 1070 και πανω για να τις αξιοποιησεις πληρως(κυριως λογω αναλυσης και 144hz)

Χμ... παρόλα τα καλά λόγια και reviews... η PQ278Q δεν έχει καλή εικόνα; Και αφού είναι ΙPS! Γιατί ανέφερες ΤΝ;

(Ή κάνω λάθος ότι είναι IPS...)

Γενικά, όπως γράφω, θέλω μια φοβερή οθόνη IPS, μάλλον στις 27 ίντσες (δεν είμαι σίγουρος αν θα... στραβωθώ στο σπίτι με τις 27'', αλλά στο γραφείο έχω τέτοιου μεγέθους μόνιτορ, Apple Thunderbolt), να 'ναι (μάλλον, πρέπει; ) άνω των 1080p...

...και μετά... με τί συνδιασμό (nVidia, όχι Radeon!) κάρτα γραφικών να πάω (πιθανότατα 144άρα);

Επίσης, αυτή η Dell που λες... είναι ΤΝ!!!

Μπερδεψες τις οθονες κιολας

https://www.skroutz.gr/s/5242941/Asus-ROG-Swift-PG278Q.html

αυτη ειναι με Ips

https://www.skroutz.gr/s/7770825/Asus-PG279Q.html

Δημοσ.

Μπορεί να 'κανα λάθος και να 'βαλα ΤΝ. Δεν είμαι ειδικός, δεν έχω ιδέα από μόνιτορ, απλά reviews κοιτάω και διαβάζω.

Απλά ξέρω ότι τα IPS είναι πιο "all around" (και για ταινίες) μόνιτορ, ενώ τα ΤΝ είναι για φανατικούς gamers (που δεν είμαι, το θέλω και για άλλη χρήση).

Άρα... πάω για 1070 κάρτα και μια απ' αυτές τις IPS οθόνες! Οκ. Μπήκα στο νόημα!

Με αυτήν την κάρτα, θα αξιοποιήσω την οθόνη (είναι 1060, όχι 1070);

https://www.skroutz.gr/s/9526905/Gigabyte-GeForce-GTX1060-6GB-GV-N1060G1-GAMING-6GD.html?from=account_favorites

Δημοσ.

Μια χαρά είναι η κάρτα. Θεωρώ όμως καλύτερη αγορά μια 480 με freesync μονιτορ. Θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα, εμπειρία χρήσης, από μια 1060  με μονιτορ χωρίς g-sync. 

Δημοσ.

Λοιπόν... παιδιά... μάλλον κατέληξα.

Καταρχάς, απ' όσο έψαξα, μια καλή 27άρα 144Hz IPS panel 2460x1440 (και ενδεχομένως και με GSync) είναι πρακτικά αδύνατον να βρεθεί (και να συνδιαστεί με μια 1060-1070 κάρτα) - δίχως να δώσω κάνα χιλιάρικο.

Οπότε... λέω... μήπως τελικά να πάω σε αυτή την οθόνη:

https://www.skroutz.gr/s/6957804/Asus-MG279Q.html

...και να πάρω μια πολύ καλύτερη Radeon κάρτα γραφικών - αλλά ποιά;;;;

Δημοσ.

Δεν υπαρχει αυτη την στιγμη ισαξια radeon καρτα για την παραπανω οθονη.Η rx 480 σκεψου οτι στα περισσοτερα παιχνιδια ειναι πισω και απο την 1060,αρα καταλαβαινεις.

Δημοσ.

Δεν υπαρχει αυτη την στιγμη ισαξια radeon καρτα για την παραπανω οθονη.Η rx 480 σκεψου οτι στα περισσοτερα παιχνιδια ειναι πισω και απο την 1060,αρα καταλαβαινεις.

Άρα...;;; Τί κάνω, περιμένω;

...Ή τελικά αυτά τα FreeSync & G-Sync είναι "ΟΛΙΓΟΝ" ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ, οπότε δεν χρειάζεται να ασχοληθώ και αν θέλω να "παντρέψω" μια FreeSync οθόνη με μια GForce, δεν πειράζει;;;;

Δημοσ.

...Ή τελικά αυτά τα FreeSync & G-Sync είναι "ΟΛΙΓΟΝ" ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ, οπότε δεν χρειάζεται να ασχοληθώ και αν θέλω να "παντρέψω" μια FreeSync οθόνη με μια GForce, δεν πειράζει;;;;

Το θεμα ειναι οτι αν δεν σε ενδιαφερουν ολα αυτα και γενικα προτιμας nvidia καρτες παρε ενα 1440p 60hz monitor οπως πχ https://www.skroutz.gr/s/7283234/LG-27MB85R-B.html 

Δημοσ.

H PG278Q εχει πολλα προβληματα και πολυ μετρια εικονα. Δεν προτεινω 1440p TN γενικοτερα, αλλα αν πρεπει να παρεις μια τετοια παρε τουλαχιστον ενα νεο revision της Dell S2716DG (A03 και A04).

Μέτρια εικόνα επειδή έχει TN ; Το μοναδικό μόνιτορ με 8bit TN είναι και σε πληροφορώ ότι είναι σαν καλό IPS η εικόνα(Εφόσον την ρυθμίσεις λίγο πρώτα γιατί το Gamma της out of the box είναι 1.6-1.8). Τώρα οι γωνίες θέασης είναι θέμα για όποιον τον ενδιαφέρουν, αλλά για καθαρό gamer που κάθεται πάντα ευθεία στο monitor είναι top. Το κακό είναι ότι σε αυτά τα ακριβά gaming monitors μπορεί να πέσεις σε χοντρά προβλήματα(dead pixels, βρωμιά μέσα στο panel, flickering, IPS glow, BLB, yellow tint κλπ κλπ) και θέλει να δουλέψει λίγο η τύχη σου αλλιώς θα μπλέξεις με RMA κλπ. Δυστυχώς όσα λεφτά και να δώσεις, δεν αγοράζεις monitor που να είναι όπως πρέπει στα πάντα, κάτι θα κερδίσεις, κάτι θα χάσεις και κάνεις τον σταυρό σου να μην μπλέξεις με RMA όπως είπα.

Όχι, δεν είναι καθόλου marketing. Δεν υπάρχει γυρισμός άπαξ και πήρες τέτοιο monitor.

Δημοσ.

Μέτρια εικόνα επειδή έχει TN ; Το μοναδικό μόνιτορ με 8bit TN είναι και σε πληροφορώ ότι είναι σαν καλό IPS η εικόνα(Εφόσον την ρυθμίσεις λίγο πρώτα γιατί το Gamma της out of the box είναι 1.6-1.8). Τώρα οι γωνίες θέασης είναι θέμα για όποιον τον ενδιαφέρουν, αλλά για καθαρό gamer που κάθεται πάντα ευθεία στο monitor είναι top. Το κακό είναι ότι σε αυτά τα ακριβά gaming monitors μπορεί να πέσεις σε χοντρά προβλήματα(dead pixels, βρωμιά μέσα στο panel, flickering, IPS glow, BLB, yellow tint κλπ κλπ) και θέλει να δουλέψει λίγο η τύχη σου αλλιώς θα μπλέξεις με RMA κλπ. Δυστυχώς όσα λεφτά και να δώσεις, δεν αγοράζεις monitor που να είναι όπως πρέπει στα πάντα, κάτι θα κερδίσεις, κάτι θα χάσεις και κάνεις τον σταυρό σου να μην μπλέξεις με RMA όπως είπα.

Όχι, δεν είναι καθόλου marketing. Δεν υπάρχει γυρισμός άπαξ και πήρες τέτοιο monitor.

Kαταρχάς, αν διάβασες απ' την αρχή το thread, το μόνιτορ το θέλω ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ, άρα το ΤΝ πάνελ ΔΕΝ ενδείκνεται, δεν κάθομαι ακριβώς στο κέντρο και δεν κουνιέμαι. (Ακόμα κι όταν παίζω - στρατηγικής ή adventure, συνήθως είμαι σχετικά πλάγια και με τα πόδια χαλαρά πάνω στο γραφείο)...

...Φίλε μου... είμαι designer (επαγγελματίας), άρα τα μάτια μου είναι πολύ "ευαίσθητα" και πιάνουν λεπτομέρειες. ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΗ η (σαφώς καλύτερη) διαφορά που είδα στο βίντεο που έβαλες, άρα δεν με ενδιαφέρει. Ειδικά δε, όταν ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ μια φοβερή IPS 27άρα 144Hz GSync οθόνη 2550x1440 αναλύσεως. Η μόνη που "υπάρχει" είναι η Rog, η οποία ναι μεν βγαίνει "τοπ" στα reviews (και κοστίζει έναν μισθό μόνη της)... αλλά οι users που την έχουν την έχουν κατα-"θάψει".

Άρα... τί να το κάνω το GSync της κάρτας γραφικών (πχ. 1070) όταν δεν θα έχω φοβερό IPS αντίστοιχο μόνιτορ;

Δημοσ.

Έχε κατά νου ότι στο βίντεο δεν βλέπεις το G-Sync, καθώς δεν έχεις G-Sync monitor. Το μόνο που βλέπεις είναι ότι δεν υπάρχει το stutter που έχει το V-Sync. Όταν θα παίξεις με G-Sync θα μου πεις αν είναι απειροελάχιστη η διαφορά ή όχι. Κατά τα άλλα, από την στιγμή που δεν κάθεσαι ακριβώς στο κέντρο, πας αναγκαστικά σε IPS. Όσο για το θάψιμο που λες, είπαμε, έχουν πολλά προβλήματα αυτές οι οθόνες δυστυχώς και θέλει να 'σαι τυχερός όσων αφορά το κομμάτι που θα σου κάτσει. Εφόσον δεν θες να μπεις σε τέτοια διαδικασία, χτύπα ένα IPS Dell 60Hz να τελειώνεις.

• Like 2
Δημοσ.

Kαταρχάς, αν διάβασες απ' την αρχή το thread, το μόνιτορ το θέλω ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ, άρα το ΤΝ πάνελ ΔΕΝ ενδείκνεται, δεν κάθομαι ακριβώς στο κέντρο και δεν κουνιέμαι. (Ακόμα κι όταν παίζω - στρατηγικής ή adventure, συνήθως είμαι σχετικά πλάγια και με τα πόδια χαλαρά πάνω στο γραφείο)...

...Φίλε μου... είμαι designer (επαγγελματίας), άρα τα μάτια μου είναι πολύ "ευαίσθητα" και πιάνουν λεπτομέρειες. ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΗ η (σαφώς καλύτερη) διαφορά που είδα στο βίντεο που έβαλες, άρα δεν με ενδιαφέρει. Ειδικά δε, όταν ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ μια φοβερή IPS 27άρα 144Hz GSync οθόνη 2550x1440 αναλύσεως. Η μόνη που "υπάρχει" είναι η Rog, η οποία ναι μεν βγαίνει "τοπ" στα reviews (και κοστίζει έναν μισθό μόνη της)... αλλά οι users που την έχουν την έχουν κατα-"θάψει".

Άρα... τί να το κάνω το GSync της κάρτας γραφικών (πχ. 1070) όταν δεν θα έχω φοβερό IPS αντίστοιχο μόνιτορ;

Γιαυτο το λογο και σου ειπα παραπανω να πας σε 27αρα 1440p 60hz.

Δημοσ.

Γιαυτο το λογο και σου ειπα παραπανω να πας σε 27αρα 1440p 60hz.

Λαμπρά... Αλλά δεν έδωσε 1-2 προτάσεις. Ψάχνω συνεχώς επί μέρες, αλλά επειδή δεν είμαι ειδικός, έχω "πελαγώσει".

Έχε κατά νου ότι στο βίντεο δεν βλέπεις το G-Sync, καθώς δεν έχεις G-Sync monitor. Το μόνο που βλέπεις είναι ότι δεν υπάρχει το stutter που έχει το V-Sync. Όταν θα παίξεις με G-Sync θα μου πεις αν είναι απειροελάχιστη η διαφορά ή όχι. Κατά τα άλλα, από την στιγμή που δεν κάθεσαι ακριβώς στο κέντρο, πας αναγκαστικά σε IPS. Όσο για το θάψιμο που λες, είπαμε, έχουν πολλά προβλήματα αυτές οι οθόνες δυστυχώς και θέλει να 'σαι τυχερός όσων αφορά το κομμάτι που θα σου κάτσει. Εφόσον δεν θες να μπεις σε τέτοια διαδικασία, χτύπα ένα IPS Dell 60Hz να τελειώνεις.

Μα δεν πρέπει να 'χει 140Hz για το gaming; Γιατί προτείνετε 60;

Ρωτώ, για να μάθω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...