Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ειναι ιδανικη, αλλα αν βολευεται με την 370 τωρα θα τον ικανοποιησει και η rx 480. Αν θελει να παρει ακομη ακριβοτερη καρτα (σε nVidia μερια προς το παρον) ακομη καλυτερα. Τοτε καλο θα ηταν να εβλεπε την αναλογη οθονη με G-Sync.

Mην παρεις VA. Οι 23" με τις 23,8" ειναι ελαχιστη διαφορα. 25" με Freesync δεν υπαρχει. 

Aν πρεπει να ειναι 24" παρε την παρακατω Samsung. Προτιμω την LG γιατι μαλλον θα εχει λιγοτερο glow.

https://www.skroutz.gr/s/9204420/Samsung-S24F356FHU.html

Εγω λοιπον αγαπητε Xmors επειδη βλεπω που παει το πραγμα σου λεω οτι αν κρινω γενικα απο το υπολοιπο hardware μην περιμενεις μεγαλες αγορες. Και επειδη η χρηση ειναι περισσοτερο γενικη παρα για gaming ειτε η LG ειτε η Dell ειναι ιδανικες για την περιπτωση του.

Τα περι sync monitor ας τα αφησουμε για αλλες περιπτωσεις γιατι για εδω δεν ειναι.

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγω λοιπον αγαπητε Xmors επειδη βλεπω που παει το πραγμα σου λεω οτι αν κρινω γενικα απο το υπολοιπο hardware μην περιμενεις μεγαλες αγορες. Και επειδη η χρηση ειναι περισσοτερο γενικη παρα για gaming ειτε η LG ειτε η Dell ειναι ιδανικες για την περιπτωση του.

Τα περι sync monitor ας τα αφησουμε για αλλες περιπτωσεις γιατι για εδω δεν ειναι.

Δεν κατάλαβα τί εννοείς "προς τα που πάει το πράγμα" ...και "μή περιμένεις μεγάλες αγορές".

Μπορώ να πάρω ό,τι high-end υπάρχει, αν χρειαστεί. Απλά, εσείς διαθέτετε σημαντικά ποσά στο PC σας - εγώ είμαι Apple-άκιας και τα "χώνω" ΣΤΑ Mac μου. Αυτό το PC το 'φτιαξα μόνο για να υποστηρίζει το (ακριβότατο) NAS που πήρα πρόσφατα και για να το έχω για "Media center" και να παίζω και μερικά παιχνίδια - όχι "high-end" παιχνίδια, διότι αυτά με τα "τούμπανα" γραφικά έχουν ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑΠΑ σενάριο (πχ. το "Last of Us" το απεγκατέστησα στο μισάωρο! Ή το πολυδιαφημισμένο "Uncharted", πήρε "σουτ" απ' το σύστημα στο 2ωρο - αντιέτως το παλαιό "Mass-Effect" ή το "KotOR" είναι μόνιμα, δεν βγαίνουν ποτέ και τα ξαναπαίζω όταν τα τερματίζω)...

...Δεν σκοπεύω να κάνω άμεσα αναβαθμίσεις στο PC διότι είναι ΜΗΝΩΝ. Όταν το πήρα (Γενάρη/Φλεβάρη) μου είπε ο τύπος ότι "για τη δουλειά που το θες αρκεί" (έδωσα ένα 600άρι, μπορούσα και τα τετραπλά να δώσω - αλλά μου είπε ότι είναι "κρίμα να σπαταλήσεις χρήμα που δεν θα χρειαστεί να 'χεις τέτοιο μηχάνημα")...

...Εν πάσει περιπτώσει, διότι το κουράζουμε και είμαι 46+ και με παιδάκι και δεν έχω όρεξη για να τσατάρω μέχρι τον Σεπτέμβρη σε φόρουμ:

Θέλω ένα μόνιτορ ΤΙΜΙΟ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟ, ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, ούτε γιγάντιο (σε ίντσες) ούτε όμως και 22 (που ήδη τέτοιο έχω), να 'ναι καλό στα παιχνίδια που παίζω (Hearthstone, Witcher, Fifa, Mass Effect, KotOR, Arma κτλ) - και ΔΕΝ "ΚΑΙΓΟΜΑΙ" για "τούμπανο" τα γραφικά στο μάξιμουμ, έπαιζα... Elite μαυρόασπρο και ήταν τέλειο), ενώ θέλω να 'ναι και ΑΨΟΓΟ στην προβολή ταινιών 720p-1080p.

ΑΥΤΑ... Δεν νομίζω ότι ζητάω πολλά, ούτε νομίζω ότι χρειάζεται να γίνει "Ανατολικό ζήτημα" και να "φάμε τα μουστάκια μας" (οι μεν με τους δε) στο κατά πόσον ΕΜΒΑΘΥΝΟΥΜΕ στις λεπτομέρειες και τα σπεκς. Πχ. ο άλλος ο φίλος που μου 'χει προτείνει κάτι, από άλλα ποστ του έχω καταλάβει ότι είναι "γκουρού" με τα μόνιτορ, όπως και άλλοι εδώ πέρα.

Ε... ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ να γίνω στα 46+ μου! Θέλω απλά μερικές προτάσεις για να διαλέξω μια κωλο-οθόνη να κάνω την δουλειά μου, δεν με νοιάζει να "την μετράω" μετά με τους φίλους μου να δούμε "ποιός την έχει πιο μεγάλη" - το 'χω ξεπεράσει αυτό εδώ και δεκαετίες.

Και συγγνώμη αν ήμουν επιθετικός και προσβλητικός - αλλά θίχτηκα κι εγώ κάπως απ' την ροπή/τροπή που πήρε η κουβέντα στο θέμα μου.

Έχω καταλήξει σε 25+ ίντσες, με IPS panel, τουλάχιστον 6 δευτερόλεπτα απόκριση, μεταξύ 1920Χ1080 & 2560Χ1080...

Προτείνετε αν θέλεετε μερικά μοντέλα τέτοια, να κάτσω να διαλέξω.

Από μάρκες κοιτώ LG & DELL...

Kατέληξα στη:

Dell UltraSharp U2515H

Διάβασα ένα σορό reviews από καταναλωτές (κυρίως εξωτερικού, Αμερικανούς, Γερμανούς και Άγγλους) κι όλοι γράφουν διθυράμβους για το εν λόγο μόνιτορ. Στις 25 ίντσες, μεταξύ παλιότερης και νέας τεχνολογίας (δεν είναι Ultra HD κτλ, δεν είναι όμως και 3-4 ετών απόδοση), με καλή απόκριση (παίζει και "game mode" που πάει στα 6 δευτερόλεπτα), ξεκούραστη, ωραία χρώματα κτλ... Ό,τι ψάχνω δηλαδή.

Δημοσ.

H U2515H ειναι συνολικα πολυ καλη οθονη για καθε χρήση. Με την 370 βεβαια θα εχεις θεμα επιδόσεων στους νεους τρισδιάστατους τίτλους και δε θα εκμεταλλευτεις το Freesync της καρτας σου. Υποψιν οτι το game mode δεν επηρεάζει τo χρόνο απόκρισης αλλα την ποιότητα των χρωμάτων στην οθονη, για αυτο και καλυτερα να αφήσεις αυτο το preset στο Standard.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα τί εννοείς "προς τα που πάει το πράγμα" ...και "μή περιμένεις μεγάλες αγορές".

Μπορώ να πάρω ό,τι high-end υπάρχει, αν χρειαστεί. Απλά, εσείς διαθέτετε σημαντικά ποσά στο PC σας - εγώ είμαι Apple-άκιας και τα "χώνω" ΣΤΑ Mac μου. Αυτό το PC το 'φτιαξα μόνο για να υποστηρίζει το (ακριβότατο) NAS που πήρα πρόσφατα και για να το έχω για "Media center" και να παίζω και μερικά παιχνίδια - όχι "high-end" παιχνίδια, διότι αυτά με τα "τούμπανα" γραφικά έχουν ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑΠΑ σενάριο (πχ. το "Last of Us" το απεγκατέστησα στο μισάωρο! Ή το πολυδιαφημισμένο "Uncharted", πήρε "σουτ" απ' το σύστημα στο 2ωρο - αντιέτως το παλαιό "Mass-Effect" ή το "KotOR" είναι μόνιμα, δεν βγαίνουν ποτέ και τα ξαναπαίζω όταν τα τερματίζω)...

...Δεν σκοπεύω να κάνω άμεσα αναβαθμίσεις στο PC διότι είναι ΜΗΝΩΝ. Όταν το πήρα (Γενάρη/Φλεβάρη) μου είπε ο τύπος ότι "για τη δουλειά που το θες αρκεί" (έδωσα ένα 600άρι, μπορούσα και τα τετραπλά να δώσω - αλλά μου είπε ότι είναι "κρίμα να σπαταλήσεις χρήμα που δεν θα χρειαστεί να 'χεις τέτοιο μηχάνημα")...

...Εν πάσει περιπτώσει, διότι το κουράζουμε και είμαι 46+ και με παιδάκι και δεν έχω όρεξη για να τσατάρω μέχρι τον Σεπτέμβρη σε φόρουμ:

Θέλω ένα μόνιτορ ΤΙΜΙΟ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟ, ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, ούτε γιγάντιο (σε ίντσες) ούτε όμως και 22 (που ήδη τέτοιο έχω), να 'ναι καλό στα παιχνίδια που παίζω (Hearthstone, Witcher, Fifa, Mass Effect, KotOR, Arma κτλ) - και ΔΕΝ "ΚΑΙΓΟΜΑΙ" για "τούμπανο" τα γραφικά στο μάξιμουμ, έπαιζα... Elite μαυρόασπρο και ήταν τέλειο), ενώ θέλω να 'ναι και ΑΨΟΓΟ στην προβολή ταινιών 720p-1080p.

Έχω καταλήξει σε 25+ ίντσες, με IPS panel, τουλάχιστον 6 δευτερόλεπτα απόκριση, μεταξύ 1920Χ1080 & 2560Χ1080...

Αυτο ακριβως εννοουσα. Δεν ειναι θεμα να προσβαλω τον αλλο οσο το οτι ξερω τι απαιτησεις εχει(απο αυτα που γραφονται) και γιαυτο προτεινω αναλογα.Ο Xmors απλα υπεθεσε καποια πραγματα και εγω τον διορθωσα πανω σε αυτα.

Η οθονες οπως η παραπανω Asus ειναι για καρτες γραφικων κατηγοριας gtx 1070 δηλαδη των 500ευρω,γιαυτο και εγραψα το παραπανω,αρα κακως τα βαζεις μαζι μου.

Για να παρεις λοιπον αγαπητε τις παραπανω οθονες που προταθηκαν πρεπει να εχεις και αναλογα(ακριβη)καρτα για να αξιοποιηθουν,αλλα κα για την αναλογη αυτη καρτα θα χρειαστεις και αναλογο κουτι και παει λεγοντας.

Αρα μιλαμε για μια αλυσιδα αλλαγων(και αρα και παραπανω χρηματων)που δεν νομιζω οτι θες να δωσεις(ασχετως αν μπορεις ή οχι),και ποσο μαλλον για τα παιχνιδια που αναφερεις παραπανω(γιαυτο αλλωστε και εγραψα να πεις τι παιχνιδια παιζεις πιο πισω).

Οσο για την παραπανω Dell εκτως απο την χαμηλη τιμη δεν εχει κατι αλλο το ιδιαιτερο (και δεν ξερω τι ακριβως review βρηκες αλλα αυτο δεν ειναι του θεματος). Αν θες να την παρεις κανενα θεμα αλλα στην αναλυση αυτη το καλυτερο ειναι 27ιντσες.

Επισης 27ιντσες ειναι και σημαντικη αναβαθμιση απο πλευρας ιντσων απο αυτη που εχεις τωρα εκτως απο την παραπανω αναλυση.

H U2515H ειναι συνολικα πολυ καλη οθονη για καθε χρήση. Με την 370 βεβαια θα εχεις θεμα επιδόσεων στους νεους τρισδιάστατους τίτλους και δε θα εκμεταλλευτεις το Freesync της καρτας σου. Υποψιν οτι το game mode δεν επηρεάζει τo χρόνο απόκρισης αλλα την ποιότητα των χρωμάτων στην οθονη, για αυτο και καλυτερα να αφήσεις αυτο το preset στο Standard.

Ο ανθρωπος σου γραφει παραπανω mass effect,Hearthstone,Fifa,Arma και εσυ του λες για τους νεους τιτλους και Freesync?Παλι τα ιδια θα λεμε ρε συ Xmors?

Α και τελος Lupus ηρεμισε λιγο γιατι καταρχας εκτως οτι εχεις ξεφυγει σε αυτα που εγραψες στο τελευταιο post χωρις λογο, εχεις βγαλει και λαθος συμπερασματα απο αυτα που διαβασες. 

Δημοσ.

Τελος παντως μιας και  ψιλο ξεφυγε η κουβεντα μπορεις να κοιταξεις σε 25ιντσες και σε LG μερια οπως αναφερθηκε που ειναι κατι ενδιαμεσο μεταξυ 1080p και 1440p 

https://www.skroutz.gr/s/5631263/LG-25UB55-B.html

αλλιως πας στην Dell που κοιτας

Δημοσ.

Πέρα από hearthstone και τα συναφή ο lupus ανέφερε και witcher 3 και assasins creed.

Ή rx480 μπορεί να βγάλει 60 fps στην mg279q με γραφικά στα medium - high ανάλογα το παιχνιδι, μέσα στο freesync range της, οπότε έχει νόημα ο συνδυασμός.

Δημοσ.

Πέρα από hearthstone και τα συναφή ο lupus ανέφερε και witcher 3 και assasins creed.

Ή rx480 μπορεί να βγάλει 60 fps στην mg279q με γραφικά στα medium - high ανάλογα το παιχνιδι, μέσα στο freesync range της, οπότε έχει νόημα ο συνδυασμός.

Ο ανθρωπος ηταν συγκεκριμενος οτι το hardware που εχει δεν θα το αλλαξει συντομα(γιαυτο και εγω ειπα οτι ξερω που παει το πραγμα εννοοντας οτι δεν νομιζω να εχει ορεξη να δωσει τοσα χρηματα σε monitor/καρτα γραφικων κλπ)οταν την δουλεια του και τωρα την κανει μια χαρα.

Αλλωστε για να κοιταζει την Dell σημαινει οτι το καλοσκεφτεται στο να μην δωσει τελικα μια περιουσια για monitor αφου δεν εχει υψηλες απαιτησεις τυπου(να τα παιζω ολα στα very high/ultra με 80-12fps κλπ),πραγμα φυσικα αποδεκτο.

Ξερεις οτι δεν διαφωνω εν μερη σε αυτα που προσπαθεις να πεις απλα εγω αυτο που λεω ειναι οτι αυτα ειναι για αλλες περιπτωσεις ατομων που γενικα εχουν ορεξη να ασχοληθουν παραπανω με το ''αθλημα'' και φυσικα μπορουν και θελουν να δωσουν τοσα χρηματα.

Δημοσ.

Mε παρεξηγησες. Οι προτασεις μου ήταν οι δυο 23" και 27" 1080p IPS με Freesync και μαλιστα τόνισα οτι δε βλεπω το λογο να δωθουν περισσοτερα χρηματα. Η συζητηση για την mg279q ειναι περισσοτερο μεταξυ μας, στην υποθετικη περιπτωση που αγοραστεί δυνατοτερη gpu.

Δημοσ.

Mε παρεξηγησες. Οι προτασεις μου ήταν οι δυο 23" και 27" 1080p IPS με Freesync και μαλιστα τόνισα οτι δε βλεπω το λογο να δωθουν περισσοτερα χρηματα. Η συζητηση για την mg279q ειναι περισσοτερο μεταξυ μας, στην υποθετικη περιπτωση που αγοραστεί δυνατοτερη gpu.

Το θεμα ειναι ομως οτι 23ιντσες δεν θελει ο ts γιατι οπως ειπε εχει ηδη και 27ιντσες τελικα δεν τον βολευουν λογω αποστασης. Γιαυτο αλλωστε και στο τελευταιο σχολιο σταθηκα κυριως στις 25ιντσες γιατι αυτες τον βολευουν περισσοτερο. Τωρα αν στις επιλογες αυτες υπαρχει και μια που εχει δωρο το Freesync τοτε οκ κανενα θεμα.

Έχω καταλήξει σε 25με IPS panel, τουλάχιστον 6 δευτερόλεπτα απόκριση, μεταξύ 1920Χ1080 & 2560Χ1080...

Δημοσ.

Εγώ έχω αυτήν εδώ : https://www.amazon.com/Acer-G257HU-smidpx-25-Inch-Widescreen/dp/B00QS0AKVK/ref=sr_1_1

Τσέκαρέ την άμα σε ενδιαφέρει ,στην Ελλάδα δεν την έχω βρει,από εξωτερικό την αγόρασα.
Υπάρχει μετά και σε 27" η οποία έχει freesync και είναι και 144hz.Κοστίζει λίγο παραπάνω βέβαια:

https://www.amazon.com/Acer-XG270HU-omidpx-FREESYNC-Widescreen/dp/B00VRCLHYS/ref=sr_1_7

Δημοσ.

Εγώ έχω αυτήν εδώ : https://www.amazon.com/Acer-G257HU-smidpx-25-Inch-Widescreen/dp/B00QS0AKVK/ref=sr_1_1

Τσέκαρέ την άμα σε ενδιαφέρει ,στην Ελλάδα δεν την έχω βρει,από εξωτερικό την αγόρασα.

Υπάρχει μετά και σε 27" η οποία έχει freesync και είναι και 144hz.Κοστίζει λίγο παραπάνω βέβαια:

https://www.amazon.com/Acer-XG270HU-omidpx-FREESYNC-Widescreen/dp/B00VRCLHYS/ref=sr_1_7

Ο ανθρωπος ομως λεει οτι τον ενδιαφερει το Ips panel....

Δημοσ.

Ο ανθρωπος ομως λεει οτι τον ενδιαφερει το Ips panel....

Η πρώτη είναι IPS , απλά τα έκανα share να τα δει .. απο κει και επειτα αυτος αποφασίζει τι θα αγοράσει

Δημοσ.

Η πρώτη είναι IPS , απλά τα έκανα share να τα δει .. απο κει και επειτα αυτος αποφασίζει τι θα αγοράσει

Νομιζω ουτως ή αλλως οτι μαλλον εχει καταληξει εδω και καιρο σε ποια θα παρει(ασχετως που δεν μπηκε στον κοπο ο ts να το πει....)και δεν νομιζω να τον ενδιεφερε αγορα απο εξωτερικο.

Δημοσ.

Εφόσον αλλάξεις κάρτα γραφικών τα Χριστούγεννα πάρε την Asus (αν και ξεφεύγει απο τα 400 - 500 ευρώ) που σου προτείνει ο xmorsx και μαζί με την 480 που θα αγοράσεις τα Χριστούγεννα  θα είσαι κομπλέ. 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Και αγορά απ' το εξωτερικό μ' ενδιαφάρει - τα 80-85% τα παίρνω απ' έξω, πχ. την Yamaha Soundbar 2500 την πήρα από Αγγλία - και δεν μπορώ να πω ότι έχω καταλήξει πλήρως ακόμα, διότι θα επισπεύσω την αγορά ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ (κάρτα γραφικών και οθόνης)!

Για κάρτα γραφικών, θα πάω σε μια nVidia 6GB, μάλλον κάποια απ' τις παρακάτω:

https://www.skroutz.gr/s/9643036/Gigabyte-GeForce-GTX1060-6GB-GV-N1060WF2OC-6GD.html?from=account_favorites

https://www.skroutz.gr/s/9526905/Gigabyte-GeForce-GTX1060-6GB-GV-N1060G1-GAMING-6GD.html?from=account_favorites

Όσο αφορά για οθόνη, μάλλον σε μια απ' τις παρακάτω (έφυγα από Dell, έχω καταλήξει σε Asus και μόνο):

https://www.skroutz.gr/s/6957804/Asus-MG279Q.html?from=account_favorites

https://www.skroutz.gr/s/5242941/Asus-ROG-Swift-PG278Q.html?from=account_favorites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...