Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, με υγεία!

Σας γράφω για ένα λαπτοπάκι Acer aspire 7736G της γυναίκας μου. Τόσα χρόνια που το είχε, το έκανε service ο πατέρας της, ο οποιός είναι της παλιάς σχολής. Είχε κρατήσει ένα backup αρχείο που θεωρούσε πως δεν έχει προβλήματα και κάθε φορά που εμφάνιζε κάτι το laptop έκανε επαναφορά.. Το οποιό σύνβαινε κάθε 2-3 μήνες...

Για να μη τα πολυλογώ, τώρα που επιτέλους μείναμε μαζί με την αγαπημένη μου, πήρα επιτέλους την πολυπόθητη άδεια να βάλω τα χέρια μου στο laptop..

Δε πρόλαβα όμως... Χρειάστηκε να μπω στο νοσοκομείο για κάτι πολύ ελαφρύ ευτυχώς, και λέω τουλάχιστον θα παίζω Pokemon Gο.... ΑΜ ΔΕ..! με 1 frame στα 5 δεύτερα δε γίνεται τίποτα.. :P

Κάνει 5 λεπτά να φορτώσει ο Nox player, άλλα 5 να ανοίξει το πόκεμον και μετά σέρνεται.. Μόνο ο δίσκος φταίει γι αυτό ?

Δίσκος

Κάνει γύρω στο 5λεπτο να ανοίξει. Ο δίσκος είναι 5400rpm, με 0% υγεία. Απορώ πως καταφέρνει και ανοίγει..

Το πρώτο που θα αλλάξει λοιπόν θα είναι ο δίσκος. Θα πάρω έναν ssd, 240gb..

Υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό στα ίδια περίπου λεφτά? (72,9€)

http://www.e-shop.gr/ssd-sandisk-sdssda-240g-g26-plus-240gb-25-sata3-p-PER.323093

Μνήμη RAM

Επίσης φοράει 2χ2gb μνήμης, samsung 677mhz DDR2.

Από όσο έψαξα το maximum είναι 4GB οπότε δε μπορώ να βάλω επιπλέον. Βρήκα στο ebay κάτι μνήμες 2χ2gb αλλά στα 800mhz. Θα έχει αισθητή διαφορά ώστε να αξίζει να δώσω 15€ που κάνουν ? Επίσης, θα σηκώσει χωρίς πρόβλημα τα 800mhz η μητρική?

Μπορώ να αλλάξω κάτι άλλο ώστε να πάρει λίγο τα πάνω του.. ?

Τώρα που είμαι αραχτός στο κρεβάτι του πόνου είπα να ξεδιπλώσω την ιστορία μου, μήπως και περάσουν οι μέρες λίγο πιο ευχάριστα..

Ευχαριστώ για τις απόψεις σας εκ των προτέρων! :)

Επεξ/σία από KenJiNx
Δημοσ.

Καλή ανάρρωση αρχικά!

Βάλε τον ssd σου για αρχή και κάνε σωστή παραμετροποίηση του συστήματός σου μετά το φορματ. Δηλαδή απενεργοποίησε υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιείς και τα εφέ που τρώνε ραμ.

Βασικά ότι και να κάνεις θα δεις τεράστια διαφορά...τι πάνε να συγκρίνουμε τώρα hdd 5400rpm 0% health με καινούργιο ssd;;;Θα είναι σαν να άλλαξες υπολογιστή!

• Like 1
Δημοσ.

Καλημερα και ευχαριστω! Σιγουρα θα αλλαχτει ο δισκος. Ελεγα να τον αλλαξω εδω και καιρο και ολο τον αμελουσα λογο του οικονομικου, αλλα να που χρειαστηκε. Φαντασου οτι καθε φορα που ανοιγει, μετα το BIOS πεταει μηνυμα για αλλαγη δισκου και μονο με το f1 προχωραει.. σχετικα με τις ram πιστευεις οτι αξιζει να τις κανω 800mhz απο 677mhz που ειναι τωρα, με 15 € ?

Σιγουρα θα κανω παραμετροποιηση. Εφε εννοεις πχ το aero των windows? Ποια αλλα εφε τρωνε πολυ ram?

Ευχαριστω και παλι! :)

Δημοσ.

Από τις καλύτερες επιλογές με 5 χρόνια εγγύηση

http://www.skroutz.gr/s/6681971/Intel-535-Series-240GB.html

ή αυτός

http://www.skroutz.gr/s/5895583/Samsung-850-Evo-250GB.html

οι δυο καλύετες επιλογές αυτή τη στιγμή στην αγορά ( 5 χρόνια εγγύηση επίσης ) , αλλιώς πήγαινε εδώ

https://www.skroutz.gr/s/3909528/Western-Digital-Scorpio-Black-750GB-WD7500BPKX.html

που είναι επίσης πολύ δυνατός , έβαλα σε ένα παλιό φορητό , το μηχάνημα ήταν γαιδούρι , ξαφνικά έγινε άλογο , τεράστια διαφορά ( επίσης με 5 χρόνια εγγύηση ) , πήγαινε στον σκληρό δίσκο πάτα δεξί κλικ

Properties 

Hardware

πες μας το μοντέλο του σκληρού δίσκου :eek:

Δημοσ.

Για εμένα μείνε όπως είσαι με τις ραμ. Εστίασε στον ssd!

-Από ρυθμίσεις πάνε δεξι κλικ στον υπολογιστή σου ->ιδιότητες->advanced system settings->advanced->perfrmance setting και κάνε όπως τα έχω στην εικόνα εδώ και εδω .

-Απενεργοποίησε τους ήχους των winodws.

-Απενεργοποίησε το aero.

-Μην απενεργοποιήσεις το page file αλλά κάνε το 1,5 φορά επί τις ραμ.Δηλαδή το page file σου να είναι 6-7gb.

-Απενεργοποίησε το UAC.

-Πάνε στο msconfig: Στην καρτελα boot βάζεις το timeout στο 3sec. Έπειτα πατάς advanced options στην ίδια καρτέλα και βάζεις το number of processors στο max. Έπειτα πάλι στο msconfig->services πατάς hide all microsoft services και απενεργοποιείς υπηρεσίες όπως (google update,adobe update ,teamviewer κτλπ που δεν σου χρειάζονται) μην απενεργοποιήσεις όμως υπηρεσίες από drivers.Έπειτα πας στην καρτέλα startup και απενεργοποιείς τις χαζομάρες που τρέχουν κατά την εκκίνηση.

-Απενεργοποίησε την IPv6 .

-Αν δεν σου χρειάζεται απενεργοποίησε και το indexing.

-Τέλος τρέξε ένα ccleaner και κάνε fix issues στα registry...υπόψιν αυτό ίσως χρειαστεί να το κάνεις περισσότερο από μια φορές...

Αυτά είναι μερικά από τα πολλά που μπορείς να κάνεις για να πάνε καλύτερα τα windows σου.

Για τον ssd σου τώρα:

-Απενεργοποιείς το defragmentation(και μέσα από τις υπηρεσίες).

-Όπως είπα απο πάνω απενεργοποιείς το indexing (και αυτο μέσα και από τις υπηρεσίες)

-Απανεργοποίησε το hibernate.Άνοιξε το cmd σου και δώσε powercfg -h off .

-Απενεργοποίησε την επαναφορά συστήματος και διέγραψε τα σημεία επαναφοράς.

Δεν μπορώ να στα γράψω όλα βήμα προς βήμα...Googlare ότι δεν ξέρεις πως να το κάνεις ή ρώτα μας.

• Like 1
Δημοσ.

Από τις καλύτερες επιλογές με 5 χρόνια εγγύηση

http://www.skroutz.gr/s/6681971/Intel-535-Series-240GB.html

ή αυτός

http://www.skroutz.gr/s/5895583/Samsung-850-Evo-250GB.html

οι δυο καλύετες επιλογές αυτή τη στιγμή στην αγορά ( 5 χρόνια εγγύηση επίσης ) , αλλιώς πήγαινε εδώ

https://www.skroutz.gr/s/3909528/Western-Digital-Scorpio-Black-750GB-WD7500BPKX.html

που είναι επίσης πολύ δυνατός , έβαλα σε ένα παλιό φορητό , το μηχάνημα ήταν γαιδούρι , ξαφνικά έγινε άλογο , τεράστια διαφορά ( επίσης με 5 χρόνια εγγύηση ) , πήγαινε στον σκληρό δίσκο πάτα δεξί κλικ

Properties

Hardware

πες μας το μοντέλο του σκληρού δίσκου :eek:

Ευχαριστώ! Ανεβαίνει πολύ μωρέ το budget, ήθελα να μείνω γύρω στα 70. Εξάλλου σε sata2 θα συνδεθεί οπότε δε θα δω τόσο μεγάλες διαφορές. Σίγουρα πάντως δε θέλω να πάω σε hdd.. και λόγω θορύβου και λόγω αξιοπιστίας, και στα ίδια λεφτά, θα είναι πιο γρήγορος ο sdd οποιασδήποτε μάρκας.

Αυτό είναι το μοντέλο του υπάρχων δίσκου: WDC WD5000BEVT - 22ZAT0

Για εμένα μείνε όπως είσαι με τις ραμ. Εστίασε στον ssd!

-Από ρυθμίσεις πάνε δεξι κλικ στον υπολογιστή σου ->ιδιότητες->advanced system settings->advanced->perfrmance setting και κάνε όπως τα έχω στην εικόνα εδώ και εδω .

-Απενεργοποίησε τους ήχους των winodws.

-Απενεργοποίησε το aero.

-Μην απενεργοποιήσεις το page file αλλά κάνε το 1,5 φορά επί τις ραμ.Δηλαδή το page file σου να είναι 6-7gb.

-Απενεργοποίησε το UAC.

-Πάνε στο msconfig: Στην καρτελα boot βάζεις το timeout στο 3sec. Έπειτα πατάς advanced options στην ίδια καρτέλα και βάζεις το number of processors στο max. Έπειτα πάλι στο msconfig->services πατάς hide all microsoft services και απενεργοποιείς υπηρεσίες όπως (google update,adobe update ,teamviewer κτλπ που δεν σου χρειάζονται) μην απενεργοποιήσεις όμως υπηρεσίες από drivers.Έπειτα πας στην καρτέλα startup και απενεργοποιείς τις χαζομάρες που τρέχουν κατά την εκκίνηση.

-Απενεργοποίησε την IPv6 .

-Αν δεν σου χρειάζεται απενεργοποίησε και το indexing.

-Τέλος τρέξε ένα ccleaner και κάνε fix issues στα registry...υπόψιν αυτό ίσως χρειαστεί να το κάνεις περισσότερο από μια φορές...

Αυτά είναι μερικά από τα πολλά που μπορείς να κάνεις για να πάνε καλύτερα τα windows σου.

Για τον ssd σου τώρα:

-Απενεργοποιείς το defragmentation(και μέσα από τις υπηρεσίες).

-Όπως είπα απο πάνω απενεργοποιείς το indexing (και αυτο μέσα και από τις υπηρεσίες)

-Απανεργοποίησε το hibernate.Άνοιξε το cmd σου και δώσε powercfg -h off .

-Απενεργοποίησε την επαναφορά συστήματος και διέγραψε τα σημεία επαναφοράς.

Δεν μπορώ να στα γράψω όλα βήμα προς βήμα...Googlare ότι δεν ξέρεις πως να το κάνεις ή ρώτα μας.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Μόλις έρθει ο ssd, θα τα κάνω ένα ένα. Μετά από ένα μεγαλείωδες format και καθαρή εγκατάσταση που χρειάζεται το laptop. Έχει μέσα όλη την σειρά προγραμμάτων που έχει φτιάξει η acer για όλα της τα laptop εδώ και πολλά χρόνια.. Κάτι acer arcade deluxe, έχει comondo, AVG, norton security suite, acer backup manager, acer gamezone, acer grindvista, acerSystem..

Χίλια δυό σκουπίδια.. Νομίζω πως και μόνο αυτά που θα καθαρίσω θα πετάει :P

Δημοσ.

Εξάλλου σε sata2 θα συνδεθεί οπότε δε θα δω τόσο μεγάλες διαφορές. Σίγουρα πάντως δε θέλω να πάω σε hdd.. και λόγω θορύβου και λόγω αξιοπιστίας, και στα ίδια λεφτά, θα είναι πιο γρήγορος ο sdd οποιασδήποτε μάρκας.

Και σε sata 1 να έβαζες τον ssd πάλι τεράστιες διαφορές θα έβλεπες...Δεν φαντάζεσαι τι διαφορά θα δεις,μη κολλάς στο sata 2.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Μόλις έρθει ο ssd, θα τα κάνω ένα ένα. Μετά από ένα μεγαλείωδες format και καθαρή εγκατάσταση που χρειάζεται το laptop. Έχει μέσα όλη την σειρά προγραμμάτων που έχει φτιάξει η acer για όλα της τα laptop εδώ και πολλά χρόνια.. Κάτι acer arcade deluxe, έχει comondo, AVG, norton security suite, acer backup manager, acer gamezone, acer grindvista, acerSystem..

Ολα αυτά απλά δεν τα περνάς μετα το φορματ...δεν σου χρειάζονται απολύτως πουθενά!!!!Μη σου πω για antivirus τρέχε μόνος σου μια φορά την εβδομάδα το malwerbytes και μη περνάς καν antivirus (θα με φάνε μερικοί τώρα  :-D)

Χίλια δυό σκουπίδια.. Νομίζω πως και μόνο αυτά που θα καθαρίσω θα πετάει :P

Μην αρκεστείς μόνο στο να καθαρίσεις τα "σκουπίδια" κάνε και αυτά που σου έγραψα η διαφορά θα είναι θεαματική και δεν θα σου χρησιμοποιεί τόση ραμ!!!

Καλό θα ήταν να γίνει και ένας εσωτερικός καθαρισμός στο μηχάνημα,αλλαγή πάστας και pads.Όλα παίζουν τον ρόλο τους!

Θα δεις που θα με όλα αυτά θα είναι σαν να αγόρασες καινούργιο μηχανάκι...

Δημοσ.

Απλά στο δισκο 7200 rpm θα έχεις περισσότερο χώρο , πολύ ταχύτητα , αυτοί που σου είπα είναι μακράν οι καλύτεροι στην αγορά , δεν είναι το ίδιο η Porsche με το Autobianchi , καλύτερα να κάνεις τις οικονομίες σου και να πάρεις κάτι αξιόλογο B)

Δημοσ.

Καλό θα ήταν να γίνει και ένας εσωτερικός καθαρισμός στο μηχάνημα,αλλαγή πάστας και pads.Όλα παίζουν τον ρόλο τους!

Θα δεις που θα με όλα αυτά θα είναι σαν να αγόρασες καινούργιο μηχανάκι...

Όταν λέω ότι δε θα δω τεράστιες διαφορές, εννοώ από έναν ssd των 85€ και από έναν των 70€ αφού και οι δυο θα συνδεθούν σε sata2..

Εννοείται πως δεν χρειάζονται όλα αυτά.. Στο desktop της υπογραφής μου, δεν υπάρχει antivirus μέσα. Όπως είπες ένα antimalwarebytes κάθε 1-2 βδομάδες και ένα ccleaner που και που να καθαρίζει τα temp και τα σκουπίδια..

Θα αλλάξω και πάστα σίγουρα. Τα pads που λες, που πιάνουν και τι κρυώνουν? Επίσης που τα βρίσκω?

Απλά στο δισκο 7200 rpm θα έχεις περισσότερο χώρο , πολύ ταχύτητα , αυτοί που σου είπα είναι μακράν οι καλύτεροι στην αγορά , δεν είναι το ίδιο η Porsche με το Autobianchi , καλύτερα να κάνεις τις οικονομίες σου και να πάρεις κάτι αξιόλογο B)

Ναι αυτό με τον χώρο είναι ένα θέμα, αλλά οκ, θα φτιάξω τοπικό δίκτυο ώστε να περνάει στο desktop ότι "μεγάλου όγκου" αρχεία θέλει να αποθηκεύσει η γυναίκα.

• Like 1
Δημοσ.

Θα αλλάξω και πάστα σίγουρα. Τα pads που λες, που πιάνουν και τι κρυώνουν? Επίσης που τα βρίσκω?

Τα thermal pads μπαίνουν συνήθως μεταξύ gpu και ψύκτρας.Ο λόγος που συχνά συναντάμε pads και οχι πάστα είναι επειδή πρώτον μεταξύ gpu και ψύκτρας υπάρχει ένα μικρό κενό και με το pad αυτό το κενό καλύπτεται.Δεύτερον το pad αντέχει περισσότερο στον χρόνο από την πάστα!Ανάλογα τώρα με το κενό που υπάρχει χρησιμοποιούμε και διαφορετικού μεγέθους pads.Εγώ την τελευταία φορά αγόρασα αυτά 1 2 3 είναι κάπως ακριβά αλλά είναι πολύ ποιοτικά. Εναλλακτικά μπορείς εκεί που είναι το pad να βάλεις ένα υλικό που ονομάζεται k5 pro,αυτό είναι ουσιαστικά μια ελληνική πατέντα κάτι μεταξύ πάστας και pad googlare το αξίζει!

Δημοσ.

βασικα/...... οποιον SSD και να βαλεις στο λαπτοπ, θα ειναι η μερα με τη νυχτα...!!!  

εγω θα σου ελεγα να πας σε καποιον απο τους φθηνοτερους ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ομως SSD.

ΠΧ   http://www.e-gate.gr/crucial-bx200-240gb-ct240bx200ssd1.html   (φθηνος, καλος με 3 ετη εγγυηση)  ή 

http://www.msystems.gr/index.php?category=2021&product=21029  (με 5 χρονια)

οσον αφορα το SATA2 απλα δεν θα τρεχει με 500, θα τρεχει με 250....σιγα τα ωα..!   το Response Time του SSD ειναι που κανει την τεραστια διαφορα...!!!  

EDIT: επισης αυτες τις μερες κυκλοφορει και ο νεος Crucial MX300 με πολυ καλα χαρακτηριστικα και τρομερες τιμες..!  για ψαξ'το...!! 

"Οι τιμές των νέων μοντέλων αναμένονται στα 69,99$, 129.99$ και 259.99$ για το 275GB, 525GB και 1ΤΒ αντίστοιχα."

Δημοσ.

Τα thermal pads μπαίνουν συνήθως μεταξύ gpu και ψύκτρας.Ο λόγος που συχνά συναντάμε pads και οχι πάστα είναι επειδή πρώτον μεταξύ gpu και ψύκτρας υπάρχει ένα μικρό κενό και με το pad αυτό το κενό καλύπτεται.Δεύτερον το pad αντέχει περισσότερο στον χρόνο από την πάστα!Ανάλογα τώρα με το κενό που υπάρχει χρησιμοποιούμε και διαφορετικού μεγέθους pads.Εγώ την τελευταία φορά αγόρασα αυτά 1 2 3 είναι κάπως ακριβά αλλά είναι πολύ ποιοτικά. Εναλλακτικά μπορείς εκεί που είναι το pad να βάλεις ένα υλικό που ονομάζεται k5 pro,αυτό είναι ουσιαστικά μια ελληνική πατέντα κάτι μεταξύ πάστας και pad googlare το αξίζει!

Μπορώ χωρίς να ανοίξω το laptop, να βρω κάπου τι μέγεθος pads χρειάζεται ώστε να τα παραγγείλω από τώρα?

βασικα/...... οποιον SSD και να βαλεις στο λαπτοπ, θα ειναι η μερα με τη νυχτα...!!!  

εγω θα σου ελεγα να πας σε καποιον απο τους φθηνοτερους ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ομως SSD.

ΠΧ   http://www.e-gate.gr/crucial-bx200-240gb-ct240bx200ssd1.html   (φθηνος, καλος με 3 ετη εγγυηση)  ή 

http://www.msystems.gr/index.php?category=2021&product=21029  (με 5 χρονια)

οσον αφορα το SATA2 απλα δεν θα τρεχει με 500, θα τρεχει με 250....σιγα τα ωα..!   το Response Time του SSD ειναι που κανει την τεραστια διαφορα...!!!  

EDIT: επισης αυτες τις μερες κυκλοφορει και ο νεος Crucial MX300 με πολυ καλα χαρακτηριστικα και τρομερες τιμες..!  για ψαξ'το...!! 

"Οι τιμές των νέων μοντέλων αναμένονται στα 69,99$, 129.99$ και 259.99$ για το 275GB, 525GB και 1ΤΒ αντίστοιχα."

Εντάξει και η sandisk έχει μεγάλη εμπειρία σε δίσκους και αποθηκευτικά μέσα.

Μάλλον θα καταλήξω σ'αυτόν που έγραψα στο πρώτο μήνυμα, sandisk Plus

Κάποια γνώμη ακόμα σχετικά με τις ram ? όλοι πιστεύετε πως δεν αξίζει να δώσω 15 € απλά για 123 mhz ?

Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας και τις εμπειρίες σας!

Δημοσ.

Νομίζω το δικό σου δεν θέλει theraml pads.Παντού μπαίνει thermal paste.Άνοιξε το μεγάλο καπάκι απο κάτω αφαίρεσε την ψύκτρα και θα δεις.Όχι δεν αξίζει να δώσεις λεφτά για 123mhz.

Σε κάθε περίπτωση αν κάτι δεν μπορείς να το καταφέρεις καλύτερα να το πας σε εναν τεχνικό θα σου πάρει ενα 30άρι για τον καθαρισμό και καθάρισες...Μόνος σου θα πρέπει να πάρεις πάστες και pads και θα σου βγει 10-15 ευρώ...εεε δώσε τα διπλά και να στο κάνει κάποιος επαγγελματία αν και εφόσον δεν έχεις ξανά ασχοληθεί!

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσω την χαρά να ασχοληθώ με υπολογιστή :P

Στα πισια μου κάνω εγώ τον τεχνικό :P

πάστες έχω διάφορες, την artict mx 4 χρησιμοποιώ κατά βάση..

Θα δω τι χρειάζεται και αν χρειάζονται pads, θα ψάξω στην Καβάλα κανένα μαγαζί μήπως έχει..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...