Skylined Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Κατανάλωση 35W σε σχέση με τα 65W των αντίστοιχων κανονικών μοντέλων και τα 95W των K μοντέλων. Συχνότητα ελαφρώς μειωμένη. Φαντάζομαι ότι θα έχουν άριστη θερμική συμπεριφορά και θα παράγουν μηδενικό θόρυβο με υποτυπώδη ψύξη. Αναρωτιόμουν λοιπόν αν με undervolt ίσως και με λίγο underclock κάποιος θα μπορούσε να επιτύχει χαμηλες θερμοκρασίες, κατανάλωση και θόρυβο στα αντίστοιχα κανονικά και K μοντέλα.
Fulgore Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Εγω παλι αναρωτιεμαι ποιος ανθρωπος δινει 340ευρω για τον παραπανω i7 και δεν θα μπορει να δωσει 30ευρω να παρει μια αξιολογη αεροψυξη.Ουτως ή αλλως επεξεργαστες για Overclock δεν ειναι αρα δεν χρειαζεται να δωθει μια περιουσια σε ψυξη. Αυτα που γραφεις για undervolt και underclock δεν καταλαβαινω καν γιατι τα αναφερεις.
Sheogorath Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Εγω παλι αναρωτιεμαι ποιος ανθρωπος δινει 340ευρω για τον παραπανω i7 και δεν θα μπορει να δωσει 30ευρω να παρει μια αξιολογη αεροψυξη.Ουτως ή αλλως επεξεργαστες για Overclock δεν ειναι αρα δεν χρειαζεται να δωθει μια περιουσια σε ψυξη. Αυτα που γραφεις για undervolt και underclock δεν καταλαβαινω καν γιατι τα αναφερεις. Λογικά αν θέλει κάποιος mini atx htpc δυνατό αλλά low profile και αθόρυβο. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
pita_kontosouvli Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Εχω δουλέψει αρκετούς i3-41x0T και οι θερμοκρασίες είναι πάτος. Πάντως για λόγο που δεν κατάλαβα ποτέ, είχα τσιμπημένες θερμοκρασίες σε έναν i5-4690s των 65w συγκριτικά με έναν i5-4570 των 84w. Και οι 2 ήταν με στοκ ψύκτρα, σε στοκ συχνότητες.
Shadows Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Κατανάλωση 35W σε σχέση με τα 65W των αντίστοιχων κανονικών μοντέλων και τα 95W των K μοντέλων. Συχνότητα ελαφρώς μειωμένη. Φαντάζομαι ότι θα έχουν άριστη θερμική συμπεριφορά και θα παράγουν μηδενικό θόρυβο με υποτυπώδη ψύξη. Αναρωτιόμουν λοιπόν αν με undervolt ίσως και με λίγο underclock κάποιος θα μπορούσε να επιτύχει χαμηλες θερμοκρασίες, κατανάλωση και θόρυβο στα αντίστοιχα κανονικά και K μοντέλα. Εννοειται οτι προτιμας καποιο k μοντελλο και κανεις undervolt-underclock.
jgeorgiou Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 εγω πιστεύω ότι στα προιόντα ΙΝΤΕΛ πάμε by the book αν θέλουμε "δροσιά" παίρνουμε τους Τ αν θέλουμε κλειδωμένους παίρνουμε τους κλασσικούς αν θέλουμε κλοκαρισμα τους Κ όλα τα άλλα είναι ρίσκο που μπορεί να μας στοιχίσει πολύ ακριβότερα από όσο υπολογιζουμε 1
Sheogorath Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Εννοειται οτι προτιμας καποιο k μοντελλο και κανεις undervolt-underclock. Που το δικαιολογείς και εννοείται κιόλας?
Skylined Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Αυτα που γραφεις για undervolt και underclock δεν καταλαβαινω καν γιατι τα αναφερεις. Ο 6600Κ είναι σημαντικά φθηνότερος από τον Τ και πάνω κάτω στην ίδια τιμή με τον 6600, στο ebay μπορεί και φθηνότερος από 6500. Οπότε αν τον έχω undervolt τον περισσότερο καιρό έχω και τη δυνατότητα για stock/overclocked αν χρειαστεί. Το undervolt που δεν επηρρεάζει τη σταθερότητα του συστήματος χαμηλώνει κατανάλωση, θερμοκρασία, θόρυβο και επιμηκύνει τη ζωή του επεξεργαστή. Οπότε γιατί όχι Αυτή τη στιγμή έχω ένα Pentium G4500 με κατανάλωση 53W τον οποίο σε κουτί με μέτρια εως κακή κυκλοφορία αέρα δεν έχω δει να ανεβαίνει πάνω από τους 38 βαθμούς με στοκ ανεμιστήρι και φυσικά είναι αθόρυβος.
Skylined Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Σύμφωνοι αλλά έχει ρίσκο το undervolt; Δίνεις λιγότερο ρεύμα οπότε να κάψεις κάτι αποκλείεται. Ο 6600Κ απ'ότι διαβάζω έχει καλή θερμική συμπεριφορά και χωρίς undervolt
Fulgore Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Ο 6600Κ είναι σημαντικά φθηνότερος από τον Τ και πάνω κάτω στην ίδια τιμή με τον 6600, στο ebay μπορεί και φθηνότερος από 6500. Οπότε αν τον έχω undervolt τον περισσότερο καιρό έχω και τη δυνατότητα για stock/overclocked αν χρειαστεί. Το undervolt που δεν επηρρεάζει τη σταθερότητα του συστήματος χαμηλώνει κατανάλωση, θερμοκρασία, θόρυβο και επιμηκύνει τη ζωή του επεξεργαστή. Οπότε γιατί όχι Αυτή τη στιγμή έχω ένα Pentium G4500 με κατανάλωση 53W τον οποίο σε κουτί με μέτρια εως κακή κυκλοφορία αέρα δεν έχω δει να ανεβαίνει πάνω από τους 38 βαθμούς με στοκ ανεμιστήρι και φυσικά είναι αθόρυβος. Ακομα δεν εχει καταλαβει για τι χρηση προοριζονται οι εν λογω επεξεργαστες και μιλαμε για undervolt και underclock αυτο εννοω. Οσο για τους 38 βαθμους που λες να υποθεσω χρηση απλη?Γιατι ψιλο αποκλειεται αν τον ζορισεις τον επεξεργαστη και την stock ψυκτρα να εχεις τοσους βαθμους.
Skylined Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Για 95℅ καθημερινή μη υπερβολική χρήση. Αυτόν που έχω τώρα δεν τον έχω κάνει stress/torture test ακομα, αλλά αν θυμάμαι καλά νομίζω ότι αμέσως μετά (εντός 3 δευτερολέπτων) από παιχνίδι τον είδα στα 41 και σε κανονική χρήση με ζεστό καιρό στα 38 max, ενώ σήμερα που έπεσε η θερμοκρασία εδώ που είμαι έπαιζε μεταξύ 31-33. Με το μικρό ανεμιστήρι από τη μαμά. Scale κάνει μεταξύ 900MHz και 3.5 GHz. Γι αυτό ρωτάω τις παραπάνω ερωτήσεις, γιατί μου αρέσει η θερμική συμπεριφορά του
Shadows Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Που το δικαιολογείς και εννοείται κιόλας? Ναι οκ δεν διαφωνω λαθος το διατυπωσα,ηθελα να πω εν ολιγης καλυτερα να επενδυση σε k σειρα και να δοκιμασει undervolt παρα να δωσει 40-50 ευρω για εναν t επεξεργαστη,που αν δεν θελει αποκλειστικα μικρο κουτι,δεν αξιζει να τα δωσει. Σύμφωνοι αλλά έχει ρίσκο το undervolt; Δίνεις λιγότερο ρεύμα οπότε να κάψεις κάτι αποκλείεται. Ο 6600Κ απ'ότι διαβάζω έχει καλή θερμική συμπεριφορά και χωρίς undervolt To ρισκο δεν ειναι απαραιτητα οτι θα καψεις κατι,αλλα δεν υπαρχει εγγυηση στο οτι θα μπορεσεις να ριξεις αρκετα την ταση του 6700k στα επιπεδα ενος 6700t για παραδειγμα .Αλλα και παλι οι skylake με μια καλη ψυκτρα των 30-40 ευρω δεν κανουν κιχ απο θερμοκρασιες.
Skylined Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 I see. Mάλλον θα πήγαινα σε 6600Κ παρά σε 6700Κ για λόγους τιμής και θερμοκρασιών συν το ότι η διαφορά στην απόδοση δε μου χρειάζεται. Τώρα που σκέφτομαι αν βάλεις και το κόστος της αγοράς heatsink η διαφορά της τιμής μεταξύ Τ και Κ μικραίνει. Η οποία διαφορά θα καλυφθεί με την οικονομία στο ρεύμα, γιατί τα 35W είναι απίστευτος αριθμός. Για καθημερινή χρήση, περιστασιακό gaming και οικονομία o T είναι μια χαρά πιστεύω 1
Shadows Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 I see. Mάλλον θα πήγαινα σε 6600Κ παρά σε 6700Κ για λόγους τιμής και θερμοκρασιών συν το ότι η διαφορά στην απόδοση δε μου χρειάζεται. Τώρα που σκέφτομαι αν βάλεις και το κόστος της αγοράς heatsink η διαφορά της τιμής μεταξύ Τ και Κ μικραίνει. Η οποία διαφορά θα καλυφθεί με την οικονομία στο ρεύμα, γιατί τα 35W είναι απίστευτος αριθμός. Για καθημερινή χρήση, περιστασιακό gaming και οικονομία o T είναι μια χαρά πιστεύω Δεν κανεις οικονομια στο ρευμα,σε καμια περιπτωση.Οι διαφορες στην καταναλωση ειναι ελαχιστες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα