Προς το περιεχόμενο

ΨΥΞΗ CPU Q9300 ME CoolerMaster Hyper 612 Ver. 2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΘΕΛΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΩ ΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΞΗ ΤΟ PC MOY.

ΞΕΚΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ -->

ΜΗΤΡΙΚΗ P5Q DELUXE https://www.asus.com/Motherboards/P5Q_Deluxe/

CPU Q9300 http://ark.intel.com/products/33922/Intel-Core2-Quad-Processor-Q9300-6M-Cache-2_50-GHz-1333-MHz-FSB

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=524951DE-D0A8-44F4-ABD9-ABCE79A16F73&lang=eng

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 550 VAT ΒΑΡΕΟΥ ΤΥΠΟΥ

RAM 4 Χ 2GB = 8GB. (DDR2) 

ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΑΕΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΙΜΑ! (ΕΙΧΑ Q8400 Κ ΔΕ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟΥΣ 50 ΒΑΘΜΟΥΣ)

ΛΟΙΠΩΝ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΨΥΚΤΡΑ  ΤΗΣ ZALMAN CNPS 7500-CU http://www.e-shop.gr/zalman-cnps7500-cu-led-p-PER.806307 ΧΩΡΙΣ OC ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΤΟ ΧΑΛΑΡΟ ΣΤΟΥΣ 60-66 ΒΑΘΜΟΥΣ. OTAN ΕΒΑΖΑ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΡΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΠΩΣ ΤΟ CALL OF DUTY BLACK OPS 3 META APO ΛΙΓΟ ΑΝΕΒΑΖΕ 70-72 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ Κ ΚΑΝΑ 2 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΑ ΚΟΛΙΜΑΤΑ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΛΑΞΩ ΨΥΚΡΑ. ΠΕΙΡΑ Κ ΕΒΑΛΑ ΤΗΝ 

CoolerMaster Hyper 612 Ver. 2 http://www.skroutz.gr/s/6652207/CoolerMaster-Hyper-612-Ver-2.html Κ ΕΔΩ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΙΜΑ. ΣΕ ΑΠΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΕΣΑ 4-5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΟΝΟ. ΔΛΔ 58-64. ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ GAME ΦΤΑΝΕΙ 68-70. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ Κ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΥΤΟ?? ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΑ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΡΟΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ...

ΓΙΑΝΝΗΣ!

e-mail: [email protected]

Επεξ/σία από giannhstsip
  • Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

αφαίρεσε την ψύκτρα και δες το αποτύπωμα του θερμοαγώγημου,αν δεν είναι ομοιόμορφο είτε δεν έβαλες επαρκή ποσότητα θερμοαγώγημου είτε δεν έχει αφορμώσει σωστά οπότε και υπάρχει διαφορά πίεσης στα σημεία.

Δημοσ.

αφαίρεσε την ψύκτρα και δες το αποτύπωμα του θερμοαγώγημου,αν δεν είναι ομοιόμορφο είτε δεν έβαλες επαρκή ποσότητα θερμοαγώγημου είτε δεν έχει αφορμώσει σωστά οπότε και υπάρχει διαφορά πίεσης στα σημεία.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ Η ΠΑΣΤΑ. ΤΟ ΕΧΩ ΑΛΑΞΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ Κ ΤΟ ΑΠΟΤΙΠΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΙΟ!!!

ΣΑ ΨΥΚΤΡΑ ΣΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ? ΤΙ ΘΕΩΡΩ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΑΛΕΣ ΜΕΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ... ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΔΛΔ ΚΑΛΗ ΜΟΙΑΖΕΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ TH ZALMAN ΠΟΥ ΕΙΧΑ.

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΣΕΡΦΑΡΩ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΡΙΞΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 60 ΒΑΘΜΟΥΣ. ΔΛΔ ΔΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ. 

Κ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΙΟΣ ΣΤΟ ΤΣΙΠΕΡ ΠΕΡΝΩ 28-32 ΒΑΘΜΟΥΣ. ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΕΧΩ ΨΗΛΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ.. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΥΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΝ ΔΕ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ακριβή είναι και αξιοπρεπής.Θα προτιμούσα τη ζαλμαν που είχες για συναισθηματικούς λόγους :-)

Βγάλε μερικές φωτό του πύργου με ανοιχτό το πλαινό καπάκι και ξαναμιλάμε.

Υπόψη το καλοκαίρι που μιλαμε για θερμοκρασια περιβάλλοντος 35-40 ,τη καλύτερη ψύκτρα να χεις κάτω απο 50-55 βαθμούς με το  Q2Q  που εχεις μη περιμένεις.Ο q8400 έχει λιγότερη μνήμη οπότε μη περιμένεις ίδια θερμική συμπεριφορά.

Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/topic/612817-θερμοκρασίες-cpu/?hl=%2Bq9300 ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΔΩ ΜΕ Q9300. ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙ ΠΑΙΖΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ?

Κ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΗΘΕΛΑ Κ ΕΝΑ OC ΣΤΑ 3 GHZ. 

Κ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ Η ΖΑΛΜΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΤΟ ΑΝΕΜΥΣΤΗΡΑ ΟΧΙ Η ΛΕΝΤ. ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ!

http://C:\Users\Angie\Downloads\IMG_20160727_231304.jpg

ΠΩΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΦΟΤΟ? ΚΑΛΗ ΕΡΩΤΙΣΗ Ε?ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εχω τον 9400 και παίζει με μια ψύκτρα των 30 ε 50-65 :-)

Είναι θέμα ροής στο κουτί σου.Η φωτογραφία που έβαλες δεν ανοίγει.

Αν κρίνω απο το άλλο περιστατικό με τον φίλο ,δες το κουτί πως είναι διαμορφωμένο και βγάλε τα συμπεράσματα σου :-)

Ο ι 7 920 που εχω στα 3 GHz και δε πάει πάνω απο 60 σε σταρκραφτ 2 :-)

υγ

οι C2Q δεν ρίχνουν συχνότητα στους 70 βαθμούς,κάπου αλλού ζεσταίνεται το μηχανάκι σου και βλέπεις μείωση ! Μπορεί και VGA !

Στείλε μερικές φωτό να δω και ευχαρίστως θα χεις μια τεχνική άποψη :-) ή στείλε μήνυμα αν δε βγαίνουν οι φωτό εδω.

Δημοσ.

Για να ανεβάσεις εικόνα κάτω δεξιά κάνεις κλικ στο "περισσότερεες επιλογές Απάντησης". Στη συνέχεια στην Επισυναψη αρχείων-->Επιλέξτε αρχεία. Επιλέγεις το αρχείο (φωτό) που θες και κάνεις κλικ στο Προσθήκη σε μήνυμα

ΥΓ: Μην γράφεις με κεφαλαία. Απαγορεύεται.

• Like 2
Δημοσ.

ευχαριστω πολυ φιλε μου. νεος εδω στο γραψιμο αλλα σας διαβαζω τακτικα. 

αυτο ειναι το εσωτερικο του κουτιου. σε ενα oc που δοκιμασα στα 3,00 ghz εφτασα 82 βαθμους οταν τον πιεσα.

το vga δε καταλαβα τι ειναι....

post-404956-0-57979100-1469655305_thumb.jpg

Δημοσ.

καπως ετσι ειναι κ η ροη του αερα...

με το ιδιο κουτι κ τον q8400 με το μαμα κουλερ δε περνουσα τους 50-55 ο κοσμος να χαλουσε αντε 58!!!

2 120αρια ανεμιστηρια. ενα μπροστα βαζει ενα πισω βγαζει. κ εχω κ πλαγια ενα 90αρι νομιζω που ριχνει μεσα. στο καπακι που εχω βγαλει.

πραγματικα θα αρχισω να πιστευω οτι το προβλιμα ειναι ο επεξεργαστης!!!

post-404956-0-31100700-1469655515_thumb.jpg

post-404956-0-48199400-1469655701_thumb.jpg

Δημοσ.

Είτε δεν έχεις βάλει την σωστή ποσότητα (λίγη θέλει) είτε δεν έχει κάτσει καλά η ψύκτρα είτε έχεις πέσει σε κακό κομμάτι cpu. 

Θερμοκρασία δωματίου?

Επισκέπτης
Δημοσ.

με τα βελάκια δείχνεις πως θα θελες να είναι ,αλλά δεν είναι !

Πρώτα απ'ολα ο μοναδικός ανεμιστήρας σου που βάζει αέρα έχει απο πάνω του δύο σκληρούς δίσκους στους 40΄-50 βαθμούς.

Δεύτερων η ροή του ανεμιστήτα δε φτάνει στη κάρτα γραφικών όπως θα ήθελες.

Τρίτων η κάρτα σου λαμπαδιάζει και ο ζεστός αέρας της πάει στον επεξεργαστή ήδη ζεστός!

Σε τέταρτη φάση ο ζεστός αέρας απο τη ψύκτρα που πλήρωσες ακριβά χτυπάει σε έναν ανεμιστήρα σε ποσοστό 70% ,το υπόλοιπο εύρος της ψύκτρας βρίσκει μέταλλο.

Στη συνέχεια πρέπει ο ανεμιστήρας του πύργου να έχει ίδιες ή μεγαλύτερες δυνατότητες μετακίνησης αέρα με τον ανεμιστηρα της ψύκτρας για να μη δημιουργεί 'αντίσταση' :-)

Τέλος ο ζεστός αέρας απο τους δίσκους-κάρτα γραφικών-επεξεργαστή ->καταλήγει σε ένα δύστυχο τροφοδοτικό που αν δεν έχει ήδη θέμα στους πυκνωτές ,θα έχει πολύ σύντομα και δεν είναι αναγκη να τους δεις φουσκωμένους !

υγ

ένας εύκολος τρόπος να διαπιστώσεις το πρόβλημα σου είναι μετά πχ απο μια ωρα λειτουργίας να πιάσεις με το χέρι το πάνω τμήμα του πύργου.

Υποψιάζομαι οτι θα είναι ζεστό.

Δημοσ.

με τα βελάκια δείχνεις πως θα θελες να είναι ,αλλά δεν είναι !

Πρώτα απ'ολα ο μοναδικός ανεμιστήρας σου που βάζει αέρα έχει απο πάνω του δύο σκληρούς δίσκους στους 40΄-50 βαθμούς.

Δεύτερων η ροή του ανεμιστήτα δε φτάνει στη κάρτα γραφικών όπως θα ήθελες.

Τρίτων η κάρτα σου λαμπαδιάζει και ο ζεστός αέρας της πάει στον επεξεργαστή ήδη ζεστός!

Σε τέταρτη φάση ο ζεστός αέρας απο τη ψύκτρα που πλήρωσες ακριβά χτυπάει σε έναν ανεμιστήρα σε ποσοστό 70% ,το υπόλοιπο εύρος της ψύκτρας βρίσκει μέταλλο.

Στη συνέχεια πρέπει ο ανεμιστήρας του πύργου πρέπει να έχει ίδιες ή μεγαλύτερες δυνατότητες μετακίνησης αέρα με τον ανεμιστηρα της ψύκτρας για να μη δημιουργεί συμπίεση  :-)

Τέλος ο ζεστός αέρας απο τους δίσκους-καάρτα γραφικών-επεξεργαστή ->καταλήγει σε ένα δύστυχο τροφοδοτικό που αν δεν έχει ήδη θέμα στους πυκνωτές ,θα έχει πολύ σύντομα και δεν είναι αναγκη να τους δεις φουσκωμένους !

καπως ετσι λυνετε ο γριφος. αλλα κ εγω τινω να πιστεψω ελατοματικος cpu. η καρτα πεζει 31-36 βαθμουσ χαλαρο. ο ενασ δισκος 33 ο αλλοσ 41. θερμοκρασια δωματιου 35 περιπου. 

οταν ανοιγω τελειοσ το πλαινο καπακι δεν εχω καμια διαφορα σε θερμοκρασιες. αντε 1-2 βαθμους. αλλα επιδι την ποιο λογικη απαντιση με στοιχια κ αποδιξεισ την πειρα απο τον φιλο που με καθε λογικη λεει οτι ο ''πυργος γερνει κ δεν ειναι της πιζας'' θα προβω σε αγορα κουτιου.. ετσι κ αλιοσ το κουτι ειναι αυτο που μενει παντα!  :-)

να αναφερω οτι χωρις την ψυκτρα η θερμοκρασια του cpu σε αδρανια περναει τους 80 για πλακα... οσο για την εγκατασταση ειναι ολα οκ 10000% κ απο παστα κ απο βιδομα!

απλα λεω οτι περνα για πλακα τους 80 χωρισ τη ψυκτρα μιπως αυτο ειναι ενα στοιχιο ελατοματικου cpu

Δημοσ.

Με 35 βαθμούς στο δωμάτιο είναι πάρα πολλοί ειδικά με αυτό κουτί έτσι όπως είναι εκεί μέσα όλα μην περιμένεις και πολλά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...