Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To λοιπόν , είμαι καινουργιος στο windows 2012 , οποτε μην με βαρέσετε.

Εχω τον DC (σε Hyper-V), ολα καλα , οι clientς παιζουν μια χαρα , κλπ κλπ.

Εφτιαξα τα OU Μου , μέσα έβαλα χρήστες και groups

Πάω να βάλω ένα GPO στο ΟU , το κάνω link , πάω να μπω σε έναν λογαριασμο ,

και δεν κάνει τίποτε , ότι setting και να βάλω.....

Τι κάνω λάθος?

image.png

image.png

Δημοσ.

DC, OU, GPO...

Μάλιστα!

.

..

...

md, rd, cd, dir, gta sa, cod mw :)

Βασικά, αν κατάλαβα καλά dc=domain controler, gpo =group policy object, ou=???

...

Α, το βρήκα και το ou (organizational unit)

Τον λογαριασμό που λες, τον έχεις φαντάζομαι σε άλλο pc/client. Έκανες join στο domain το client pc;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχει αλλάξει η διαδικασία εφαρμογής , αν έχεις βάλει τα τελευταία updates.

Θα πρέπει στο security filtering να βάλεις και το domain computers για να γίνει apply η πολιτική.

Επίσης τα default δεν έχουν καμιά δουλειά να είναι Linked πάνω στο OU , το Inheritance από μόνο του θα στείλει εκεί. Ούτε χρειάζεται να είναι Enforced μια πολιτική.

Για το όνομα 1,9 κτλ δε θα πω τίποτα, βάλε κάτι σωστό να ξέρεις τι είναι αυτό που κάνεις... jesus

Δημοσ.

Έχει αλλάξει η διαδικασία εφαρμογής , αν έχεις βάλει τα τελευταία updates.

Θα πρέπει στο security filtering να βάλεις και το domain computers για να γίνει apply η πολιτική.

Επίσης τα default δεν έχουν καμιά δουλειά να είναι Linked πάνω στο OU , το Inheritance από μόνο του θα στείλει εκεί. Ούτε χρειάζεται να είναι Enforced μια πολιτική.

Για το όνομα 1,9 κτλ δε θα πω τίποτα, βάλε κάτι σωστό να ξέρεις τι είναι αυτό που κάνεις... jesus

Ναι σίγουρα , το όνομα δεν είναι τόσο σωστό , αλλά απλά κάνω πειράματα , δεν ειναι αληθινό αυτό ,

έχω στήσει Hyper-v .

Ευχαριστώ πολύ , με βοήθησες πολύ

Δημοσ.

Ναι , το έβαλα στο domain , και έκανα exclude τους admin.

Μια άλλη ερώτηση.

Προσπαθώ μέσω gpos , να βάλω σε κάθε χρήστη να έχει έναν δικό του φάκελο στο \\dc\share

Όταν το κάνω με το χέρι για κάθε χρήστη δουλέυει κανονικά. ( //dc/share/%username%) , me mapping στο Ζ

Οταν πάω να το κάνω μέσω GPO δεν δουλεύει.

Το έχεις δουλέψει ποτε?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αυτό είναι Preference, θα πας στο User Configuration Preferences , drive maps και θα το κάνεις να κάνει Map με το Variable. Ναι δουλεύει κανονικά , θα χρειαστεί να υπάρχει ο φάκελος όμως από πριν. Αλλιώς θα πρέπει να φτιάξεις και το φάκελο.

Συνήθως όμως για κάτι τέτοιο θα έφτιαχνες ένα template για το χρήστη και θα το περνούσες από εκεί με Home Folder. Το GP θα σε βοηθούσε αν ήθελες να το κάνεις σε κάποιο Live περιβάλλον. Δηλαδή να εισάγεις αυτήν την αλλαγή.

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ μαν , έφτιαξα για κάθε χρήστη 2 drives , ενα που είναι ο δικός του προσωπικος φάκελος , και ένα του group που ανηκει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...