Προς το περιεχόμενο

Σφάλμα με εγκατάσταση προγράμματος μέσω terminal


maou28

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, προσπαθώ να εγκαταστήσω ένα πρόγραμμα από το terminal, μόλις δίνω την εντολή ./configure μου εμφανίζει το εξής μήνυμα 'Alternatively, you may set the environment variables GTK_CFLAGS
and GTK_LIBS to avoid the need to call pkg-config.'

Μετά το ./configure θα έπρεπε να πληκτρολογήσω make για να γίνει το Install (αυτό διάβασα σε tutorial στο internet),,Τι πρέπει να κάνω;
 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν από αυτό το μήνυμα πιθανότατα είχε package not found error. Κάποια library δε θα είναι εγκατεστημένη, κάνε μια αναζήτηση στο google με τον όνομα του πακέτου που δε βρέθηκε για να το εγκαταστήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η περιγραφη σου δεν γινεται πιο ασαφης.

 

Ποιο λινουξ εχεις?ubuntu?τι εκδοση?

 

τι στο πεος ειναι το lives?πρεπει να γνωριζουμε ολα τα προγραμματα εδω περα?και ο οδηγος που λινκαρες που ακριβως λεει "lives"?

Πουθενα..οδηγος πως να εγκαθιστας source πακετα ειναι..γενικος...

 

Αν μιλαμε για καποιο ubuntu...και για το lives to video editing προγραμμα ή κατι τετοιο τσεκαρε το ακολουθο λινκ

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου δεν χρειαζεται να βριζεις,,,Ubuntu ειναι τα Linux 16.04 το lives όπως φαίνεται ΗΞΕΡΕΣ πιο ήταν χωρίς να χρειάζεται θα το ξαναπώ να ΒΡΙΣΕΙΣ,,το Lives Λοιπον ειναι για VIDEOOOOOO EDITING,,,αν ο καθένας που ρωτάει κάτι τον βρίζουμε να μην ρωτάει τότε,,ευχαριστώ για την βοήθεια σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει μπορεί ο @mphths να ήταν λίγο απότομος αλλά έχει απόλυτο δίκιο. Όταν ρωτάμε κάτι προσπαθούμε να δώσουμε όσο περισσότερες και σαφείς πληροφορίες μπορούμε(για να πάρουμε και καλύτερες απαντήσεις). Φυσικά και κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει όλα τα προγράμματα και το ότι υπέθεσε(σωστά τελικά) ότι ήταν video editor δε σημαίνει ότι το ήξερε, αλλά απλώς θα έψαξε να βρει τι είναι. Πράγμα που αν το έκανες κι εσύ πιθανότατα θα είχες βρει ήδη λύση στο πρόβλημά σου. 

Δυστυχώς το κακό έχει παραγίνει τα τελευταία χρόνια. Όταν κάποιος έχει ένα πρόβλημα το πρώτο που σκέφτεται είναι ν' ανοίξει ένα νέο θέμα συχνά ασαφές και δυσανάγνωστο και χωρίς να κάνει έστω μια αναζήτηση στο φόρουμ όχι γενική. Έτσι υπάρχουν ατελείωτα θέματα με τα ίδια προβλήματα. Ένα παράδειγμα είναι "Ο υπολογιστής δεν ξεκινάει, οι ανεμιστήρες λειτουργούν αλλά δεν...) και η προφανής απάντηση(που τις πιο πολλές φορές είναι και η λύση) -> Τροφοδοτικό.

Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβετε ότι ο πιο γρήγορος τρόπος να λυθεί το πρόβλημά μας(στις περισσότερες περιπτώσεις) είναι η αναζήτηση στο google. Έχω αντιμετωπίσει πάρα πολλές φορές πρόβλημα εγκατάστασης αντίστοιχο με αυτό που αναφέρεις και ίσως ποτέ δεν έχω δημιουργήσει θέμα εδώ ή αλλού για κάτι τέτοιο. Και η λύση βρίσκεται σχεδόν πάντα μέσα 1 μισάωρο το πολύ. Και όχι ένα τέτοιο σφάλμα αλλά καμιά 10ρια συνεχόμενα. 

Η εντολή "configure" ελέγχει αν είναι εγκατεστημένες οι απαραίτητες εφαρμογές/βιβλιοθήκες για να γίνει σωστά η μεταγλώττιση της εκάστοτε εφαρμογής. Για την κάθε μία που δεν είναι εγκατεστημένη θα σου βγάλει σφάλμα. Είναι λοιπόν αρκετά πιθανό και σε σένα να βγουν 5-6 ακόμη αφού λύσεις αυτό. Έχει περάσει ήδη μια μέρα και δεν έχεις καταφέρει να το διορθώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείς μια εβδομάδα για να εγκαταστήσεις μία εφαρμογή :-D

Το φόρουμ, όπως και όλα τα φόρουμ, είναι για να ρωτάμε. Πρέπει όμως να κάνουμε και μια προσωπική έρευνα πριν, διαφορετικά δημιουργείται μια πληθώρα ίδιων πληροφοριών που κάνει και αναζήτηση τελικά δυσκολότερη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το έψαξα και επειδή με δυσκόλεψε γι αυτό έγραψα εδώ,,ποτέ δεν γράφω σ'ένα forum αν δεν το ψάξω πρώτα,,απλά ήθελα και μία βοήθεια και από εσάς,,δεν είμαι έμπειρος στο linux και έτσι ψάχνω και ρωτάω μέχρι να μάθω, έχετε δίκιο έπρεπε να δώσω λίγες λεπτομέρειες παραπάνω για να έχετε μία πλήρης εικόνα την επόμενη φορά θα ξέρω,,όσο ζήσεις μαθαίνεις λένε :) ,,ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια σας έστω και με λίγο κράξιμο  :-D ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...