Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας και απο μένα. Έχω ένα θεματακι που θέλω να λύσω στο excel. Θέλω να κάνω πολλαπλασιασμό δυο αριθμών και το αποτέλεσμα που βγαίνει σε ένα άλλο κελί αλλα να ειναι μονοψηφιο το αποτέλεσμα. Δηλαδή: 8*7=56 και απο το 56 να κρατάει μόνο το 6 στο κελί. Γίνεται αυτο;

Δημοσ.

Μπορεις να δοκιμασεις με RIGHT.

Στο δικο σου παραδειγμα στο κελι που θελεις θα εχει τη φορμουλα =RIGHT(8*7;1).

Μπορεις να αντικαταστησεις τα νουμερα με τα κελια που τα εχεις.

• Like 1
Δημοσ.

Απλα φτιαξε ενα IF και τσεκαρε αν εινια >< απο το 0 για να βαζεις +- στην μοναδα (εγω τουλαχιστον ετσι το χα χρησιμοποιησει σε ενα προτζεκτακι)

Δημοσ.

Το έκανα με τον πρώτο τρόπο και όντως δουλεύει. Αλλα μετά που κάνω sum τα κελια αυτά που περιέχουν την εντολή right δεν μου βγάζει σωστά το αποτέλεσμα του sum. Μου βγάζει αποτέλεσμα 0.

Δημοσ.

Το έκανα με τον πρώτο τρόπο και όντως δουλεύει. Αλλα μετά που κάνω sum τα κελια αυτά που περιέχουν την εντολή right δεν μου βγάζει σωστά το αποτέλεσμα του sum. Μου βγάζει αποτέλεσμα 0.

Αν δεν κάνω λάθος, επειδή είναι char αυτό που επιστρέφει.

Στην πραγματικότητα θες το υπόλοιπο της διαίρεσης 8*7 / 10.

Άρα mod.

Δημοσ.

Ναι, σωστα.

Αν θελεις να τα προσθεσεις το mod θα δουλεψει καλυτερα.

Με το right τα βλεπει σαν text οπως ειπε και ο φιλος.

Δημοσ.

Αν τα κανει copy by value και τα βαλει αλλου και κανει εκει το SUM θα δουλεψει λογικα ετσι?

Γιατι το κανα τωρα στα γρηγορα και μαλλον κατι λαθος κανω

Δημοσ.

Τώρα ειμαι απο κινητό και δεν μου ειναι εύκολο να τα δοκιμάσω. Έχω 6 κελιά που το αποτέλεσμα θέλω να ειναι μονοψηφιος αριθμός και μετά σε ένα άλλο κελί να εμφανίζεται το άθροισμα των παραπάνω κελιών. Θα δοκιμάσω αυτά που προτείνετε στο pc όταν μπορέσω και θα σας πω. Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας.

Δημοσ.

Το έκανα στο κινητό και όλα τέλεια. Μου λύσατε τα χέρια!!! Θα με εξυπηρετήσει αφάνταστα!!! Να στε καλα!!!

Το έκανα στο κινητό και όλα τέλεια. Μου λύσατε τα χέρια!!! Θα με εξυπηρετήσει αφάνταστα!!! Να στε καλα!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...