Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και εγω ακομα ψαχνομαι παντως γιαυτο που θελεις κατεβαζεις στο synology  το Cloud Station Backup και μετα αντιστοιχα στο pc,ταμπλετ,κινητο σου (app Synology Cloud Station Backup ) μολις κανεις login θα ορισεις ποια αρχεια φακελους θελεις να κανεις backup και δεν ξανασχολισε καθε φορα θα το κανει αυτοματα

συμβουλη πανε στις ρυθμισεις ενεργειας και τσεκαρε επανεκκινηση μετα απο διακοπη ρευματος αλλιως θα σου μεινει σβηστο

ποιο πηρες?

Αυτο εδω πηρα που εγραψε ο φιλος πιο πανω https://www.skroutz.gr/s/8509407/Synology-Diskstation-DS216j.html

Οκ το τσέκαρα και αυτο που λες.

Εκει που εχω μπερδευτει και δεν ξερω ειναι ποιους φακελους χρησιμοποιω απο το file station. μου εχει αυτους εδω http://imgur.com/XKvpgmH

Τώρα πέτυχα το θέμα. Είδες κάνα review πόσο πιάνει σε μεταφορά αυτό το nas?

Μην έχει τίποτα 10-20mb/sec λόγω επεξεργαστή.

Στο dlink 320 φίλου πιάνει 5-10mb.

Εγώ σπίτι έχω φτιάξει file server με wrt1200ac και πιάνει 100mb με USB 3 σκληρό

ακομα το εχω συνδεμένο στο ρουτερ γιατι δεν εχω παραλαβει ενα switch που παράγγειλα. Θα το δω οταν ερθει το switch

Επεξ/σία από Ydrochoaki
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτο εδω πηρα που εγραψε ο φιλος πιο πανω https://www.skroutz.gr/s/8509407/Synology-Diskstation-DS216j.html

Εκει που εχω μπερδευτει και δεν ξερω ειναι ποιους φακελους χρησιμοποιω απο το file station. μου εχει αυτους εδω http://imgur.com/XKvpgmH

ωραια το ιδιο εχουμε,τωρα για τους φακελλους που ειναι το θεμα σου?και εγω αυτους εχω

Δημοσ.

ωραια το ιδιο εχουμε,τωρα για τους φακελλους που ειναι το θεμα σου?και εγω αυτους εχω

Ποια η διαφορα μεταξυ του home και homes; Μπορω να τους σβησω ολους αυτους και να φτιαξω δικους; ή καποιοι ειναι του συστηματος;

Δημοσ.

Στο homes, βλεπεις αν εισαι admin, ολους τους φακελους ολων των χρηστων. Το home εχει τους φακελους του χρηστη που εχει κανει login. Δηλαδη αν χρησιμοποιεις το account admin για να κανεις login, θα τα βλεπεις ολα. Μπορεις ομως να δημιουργησεις εναν λογαριασμο για εναν φιλο σου, π.χ. kostas και οταν κανει login ο kostas θα βλεπει το home του. Εσυ, ως admin θα βλεπεις το homes, μεσα στο οποιο θα υπαρχει υποφακελος admin (το home του admin), αλλα και kostas (το home του kostas). Γενικα, εσυ σαν admin μπορεις να ρυθμιζεις μεσω permissions ποιος χρηστης θα βλεπει ποιον φακελο, αλλα και αν θα εχει προσβαση σε ποιες εφαρμογες. Π.χ. μπορεις να δωσεις προσβαση στον kostas και να τον αφηνεις να χρησιμοποιει τον φακελο του αλλα και να εχει προσβαση μονο στο file station (ωστε να μπορει μεσω web να διακινει αρχεια), αλλα οχι στο Photo station και στο download station.

Αν το nas το χρησιμοποιεις μονο εσυ τοτε ολα αυτα δεν εχουν πολυ σημασια.

Καποιοι φακελοι, δημιουργουνται μονοι τους, π.χ. videos, photos, music. Αυτοι ανηκουν στην κατηγορια "shared folders" και ειναι κεντρικοι φακελοι, στους οποιους μπορεις να δωσεις προσβαση σε οποιον χρηστη θελεις.

Τα home και homes νομιζω οτι δεν μπορεις να τα σβησεις

• Like 1
Δημοσ.

Στο homes, βλεπεις αν εισαι admin, ολους τους φακελους ολων των χρηστων. Το home εχει τους φακελους του χρηστη που εχει κανει login. Δηλαδη αν χρησιμοποιεις το account admin για να κανεις login, θα τα βλεπεις ολα. Μπορεις ομως να δημιουργησεις εναν λογαριασμο για εναν φιλο σου, π.χ. kostas και οταν κανει login ο kostas θα βλεπει το home του. Εσυ, ως admin θα βλεπεις το homes, μεσα στο οποιο θα υπαρχει υποφακελος admin (το home του admin), αλλα και kostas (το home του kostas). Γενικα, εσυ σαν admin μπορεις να ρυθμιζεις μεσω permissions ποιος χρηστης θα βλεπει ποιον φακελο, αλλα και αν θα εχει προσβαση σε ποιες εφαρμογες. Π.χ. μπορεις να δωσεις προσβαση στον kostas και να τον αφηνεις να χρησιμοποιει τον φακελο του αλλα και να εχει προσβαση μονο στο file station (ωστε να μπορει μεσω web να διακινει αρχεια), αλλα οχι στο Photo station και στο download station.

Αν το nas το χρησιμοποιεις μονο εσυ τοτε ολα αυτα δεν εχουν πολυ σημασια.

Καποιοι φακελοι, δημιουργουνται μονοι τους, π.χ. videos, photos, music. Αυτοι ανηκουν στην κατηγορια "shared folders" και ειναι κεντρικοι φακελοι, στους οποιους μπορεις να δωσεις προσβαση σε οποιον χρηστη θελεις.

Τα home και homes νομιζω οτι δεν μπορεις να τα σβησεις

ωραιος

Δημοσ.

αυτο που δεν μπορω να καταλαβω με το synology  ειναι ενω κανω backup apo diafora pc me to synology cloud station backup οπου ορισζω ποιους φακελουσ θελω να αποθηκευσω κατι αντιστοιχο δεν υπαρχει για το ταμπλετ ios και το κινητο androit .πρεπει πρωτα να τα μεταφερω στο Pc για γινουν backub?

Δημοσ.

Για κινητα υπαρχει το DScloud και το dsphoto. Το 2ο επιτρεπει αυτοματο backup φωτογραφιων και βιντεο. Το DScloud ειναι το cloudstation drive για κινητες συσκευες.

Τι θελεις να κανεις backup?

Δημοσ.

Βασικά ηθελα να κάνω συγχρονισμό σε όλες τις συςκευες ενώ δείχνει οτι δουλεύει δεν συγχρονίζει τιποτα ,εχω μπερδευτεί ενώ όταν κάνω backup βλέπω οτι καθε μέρα κανει backup τα αρχεία παλι

Δημοσ.

To cloud station drive το εχω σε desktop και δουλευει τελεια. Ξερω οτι υπαρχει σε android/ios αλλα δεν το εχω δουλεψει ποτε.

Το backup (που σε εμενα το προγραμμα λεγεται synology data replicator) κανει backup ανα συγκεκριμενα χρονικα διαστηματα και κραταει διαφορετικες εκδοσες των αρχειων, οποτε ακομα και τιποτα να μην εχει αλλαξει, αυτο θα δειξει οτι δουλευει. Δεν κραταει απαραιτητα παραπανω χωρο στον σκληρο. Δηλαδη αν δεν εχει γινει καμμια αλλαγη σε αρχεια και δουλεψει μια μερα και μετα την επομενη μερα, δεν θα πιασει διπλασιο χωρο. Θα φαινονται ομως δυο διαφορετικα versions του backup set και μπορεις να διαλεξεις πιο θα κανεις restore.

Δεν ξερω αν απαντησα την ερωτηση σου.

Δημοσ.

To cloud station drive το εχω σε desktop και δουλευει τελεια. Ξερω οτι υπαρχει σε android/ios αλλα δεν το εχω δουλεψει ποτε.

Το backup (που σε εμενα το προγραμμα λεγεται synology data replicator) κανει backup ανα συγκεκριμενα χρονικα διαστηματα και κραταει διαφορετικες εκδοσες των αρχειων, οποτε ακομα και τιποτα να μην εχει αλλαξει, αυτο θα δειξει οτι δουλευει. Δεν κραταει απαραιτητα παραπανω χωρο στον σκληρο. Δηλαδη αν δεν εχει γινει καμμια αλλαγη σε αρχεια και δουλεψει μια μερα και μετα την επομενη μερα, δεν θα πιασει διπλασιο χωρο. Θα φαινονται ομως δυο διαφορετικα versions του backup set και μπορεις να διαλεξεις πιο θα κανεις restore.

Δεν ξερω αν απαντησα την ερωτηση σου.

στο pc (και στα 3 που εχω) πραγματι δουλευει τελεια και ειναι οπως ακριβως τα λες το προβλημα μου ειναι στις φορητες συσκευεσ androit -ios ,εκει περιμενα να ορισω (οπως το Pc) oti  αυτους τους  φακελλους να μου τον συχρονισεις και να τους τοποθετηε σε ενα συκεκριμενο φακελο στο synology (πχ photo).Kai να πω αναλυτικα τι θελω .Εχω στο κινητο 2000 φωτο τις οποιες επιτελους αξιοθηκα να τις αρχειοθετησω σε φακελους ,θελω να ορισω τωρα να αποθηκευει και να συγχρονισει αυτους τους φακελους πραγμα που δεν το κανει ,δεχετε να παρει απο εναν φακελο (ουτε υποφακελους) μονο, οποτε ολες οι φωτο μπαινουν χυμα παλι  και συχρονιζονται με τις αλλες συσκευες χυμα ,αυτο ειναι το θεμα μου,εχω φαει απειρες ωρες στο youtube και ακρη δεν εχω βγαλει,

Δημοσ.

Καλημερα!

Το ξαναλεω οτι, για τις φωτο ειδικα, προτεινω ανεπιφυλακτα το DSphoto, το οποιο ειναι φτιαγμενο ειδικα για αυτο το πραγμα, backup και προβολη φωτο-βιντεο. Να δημιουργειται δηλαδη μια gallery, σε συνεργασια με το κινητο και να μπορεις να βλεπεις ειτε μεσω web ειτε μεσω κινητου τις φωτο σου. Τις 2000 φωτο που εχεις ηδη στο κινητο, τις εχεις χωρισει (στο κινητο) στους υποφακελους που θελεις; Αν ναι, νομιζω οτι ο πιο ευκολος τροπος ειναι να μεταφερεις ενα-ενα φακελο απο το κινητο προς το nas σου (αφου θα εχεις βαλε στο nas την εφαρμογη photo station, ωστε να δημιουργηθει ο φακελος /photos) μεσα στον φακελο /photos.

Αφου τελειωσει αυτη η διαδικασια, μετα μπορεις να ενεργοποιησεις στο κινητo στην εφαρμογη dsphoto, την επιλογη Photo backup, του λες σε ποιον φακελο του nas θα πηγαινουν οι νεες φωτο/βιντεο και αυτοματα αφου τραβας μια φωτο θα πηγαινει εκει (μπορεις να επιλεξεις wifi only, ωστε να μην σου τρωει data). Ο συγχρονισμος μπορει να γινει κα εκτος σπιτιου, φτανει να εχεις στησει dynamic dns για το nas. Απο εκει και περα, μπορεις καλλιστα να σβησεις την φωτο απο το κινητο (εχει και επιλογη να στο κανει αυτοματα) και οποτε θελεις ναβλεπεις φωτο, να μπαινεις στην εφαρμογη (ή απο web) και να χαζευεις τις φωτο σου απο το nas.

Τη λατρευω αυτην την εφαρμογη και ειναι ο μονος λογος που το synology (xpenology για την ακριβεια) παραμενει ανοιχτο. Αλλιως θα το ειχα παροπλισει και θα ειχα μεινει μονο με το unraid μου, αλλα δυστυχως δεν εχω βρει τροπο να κανω στο unraid ο,τι κανει το photo station - ds photo.

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ ,εχω φάει πολυ παιδεμα,προσπαθούσα να το κάνω απο το ds photo ολα αυτα θα το δοκιμάσω τώρα απο το photo station

Δημοσ.

Εγω εχω ενα αλλο προβλημα οτι καποια αρχεια δεν τα περναει καθολου και κολανε στο upload. εχεις κανεις το ιδιο προβλημα;

Δημοσ.

Εγω εχω ενα αλλο προβλημα οτι καποια αρχεια δεν τα περναει καθολου και κολανε στο upload. εχεις κανεις το ιδιο προβλημα;

σε ποια εφαρμογη; κινητο/desktop;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...