Ydrochoaki Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Καλησπερα!Θελω να φτιαξω εναν file server και σκέφτομαι να αγοράσω κατι τετοιο https://www.skroutz.gr/s/4219638/Zyxel-NSA325v2.htmlΤο προβλημα μου ειναι οτι το ρουτερ μου δεν υποστηριζει 1Gbps στην μεταφορά δεδομένων και σκέφτομαι να αγοράσω ενα switch με 1Gbps όπου θα το παρεμβάλλω μεταξύ ρουτερ και τοπικού δικτύου(pc με file server). Σκεφτομαι σωστα οτι μεταξυ pc και file server θα εχω την μεγιστη ταχυτητα που παρεχει το switch ή κανω καποιο λαθος;Ευχαριστω
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Σκέφτεσαι ορθά! Θα τραβήξεις ένα καλώδιο δικτύου απο το ρούτερ στο switch και όλες τις υπόλοιπες συσκευές απευθείας στο switch. Θα λειτουργεί το DHCP του ρούτερ που θα δίνει διευθύνσεις και σε δεύτερη φάση θα έχεις επικοινωνία συσκευών στο 1Gbps και παροχή ιντερνετ 100Mbps max που θεωρητικά σου φτάνει για τα επόμενα 10 χρόνια στην Ελλάδα
Ydrochoaki Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Σε ευχαριστω πολυ! Έχεις να μου προτείνεις καποιο switch; Και μια αλλη ερωτηση που εχω. Στο κουτι για file server που παρέθεσα μπορώ να το συνδέσω και απευθειας με το pc μεσω usb 3;
localy Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 ενα απο τα καλυτερα switch και με μεγαλη διαρκεια στο χρονο ειναι 1: και 2: τα εχω χρονια και δουλευουν αψογα. ναι μπορεις να το συνδεσεις αλλα καλα ειναι να το ριξεις στο switch το nas για να το βλεπεις και να αποθηκευεις απο παντου 1: http://www.e-shop.gr/netgear-gs105ge-5-port-gigabit-switch-p-PER.613260 2: http://www.e-shop.gr/netgear-gs108ge-prosafe-8-port-gigabit-desktop-switch-p-PER.613235 1
parsifal Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 +1 για το switch που προτείνει ο localy. Έχω τo 8πορτο εδώ και μερικούς μήνες ως αντικαταστάτη ενός καμμένου 3COM. Παίζει άψογα και με ταχύτητες πολύ κοντά στη μέγιστη θεωρητική του Gigabit link: 100-110 MB/sec σε μεταφορές μεγάλων αρχείων από/προς τον file server μου.
Ydrochoaki Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Και κατι αλλο που θελω να ρωτησω Τι καλωδια θα χρειαστω για την σύνδεση αυτων; εθερνετ εννοω
parsifal Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Cat5e αρκεί για Gigabit Ethernet σε home office/small office καταστάσεις. 2
hunter.back Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Έχει κανείς κάποιο σχόλιο για το συγκεκριμένο NAS?
slk200gr Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Εγω θα προτιμούσα ,όπως και πήρα ενα Synology,φοβερό μενού ,ήδη πήρα 2 αναβαθμίσεις
localy Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 με λιγα λογια το utp καλωδιο ειναι απλο καλωδιο lan για ethernet συνδεσεις χωρις καποια μαγνητικη θωρακιση . ενω το ftp ειναι ενα utp με θωρακιση για οικιακη χρηση utp cat5e εισαι οκ.για εξωτερικες συνδεσεις τοτε προτίμησε ftp καλώδιο. p.s το νασακι σου ειναι καλο αν και θα προτιμουσα και γω synology https://www.synology.com/en-global/products/DS216j
Ydrochoaki Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Ωραία τελικά θα παραγγείλω το synology! Σορρυ που σας ζαλίζω αλλα τα εχω ξεχασει σχεδον ολα απο το ΤΕΙ σε σχεση με τα δικτυα. Στο skroutz μου εχει u/utp και f/utp, στο u/utp εχει περισσοτερα αποτελεσματα λογικα απο αυτα θα διαλεξω;
Ydrochoaki Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Καλησπερα! Σήμερα παρέλαβα το synology αλλα ειμαι λιγο χαμενος! I need help! Πως μεταφέρω τα αρχεία και φακελους;
slk200gr Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Καλησπερα! Σήμερα παρέλαβα το synology αλλα ειμαι λιγο χαμενος! I need help! Πως μεταφέρω τα αρχεία και φακελους; και εγω ακομα ψαχνομαι παντως γιαυτο που θελεις κατεβαζεις στο synology το Cloud Station Backup και μετα αντιστοιχα στο pc,ταμπλετ,κινητο σου (app Synology Cloud Station Backup ) μολις κανεις login θα ορισεις ποια αρχεια φακελους θελεις να κανεις backup και δεν ξανασχολισε καθε φορα θα το κανει αυτοματα συμβουλη πανε στις ρυθμισεις ενεργειας και τσεκαρε επανεκκινηση μετα απο διακοπη ρευματος αλλιως θα σου μεινει σβηστο ποιο πηρες?
karaLRS Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Τώρα πέτυχα το θέμα. Είδες κάνα review πόσο πιάνει σε μεταφορά αυτό το nas? Μην έχει τίποτα 10-20mb/sec λόγω επεξεργαστή. Στο dlink 320 φίλου πιάνει 5-10mb. Εγώ σπίτι έχω φτιάξει file server με wrt1200ac και πιάνει 100mb με USB 3 σκληρό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα