AccountSaver Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα σε όλους, Έχω στα χέρια μου,για την ακρίβεια σήμερα μου ήρθε ένας υπολογιστής που απλά αργούσε να ανοίξει , για να μπεί στα windows. Το είχα φτιάξει παλαιότερα, είναι ένας 8930G ,δηλαδή εννοώ ότι είχα αλλάξει πάστα καθαρισμό κτλ. πριν 2-3 χρόνια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Ανά διαστήματα το καθάριζα και όλα καλά. (Πάστα πάντα έβαζα silver arctic). Σήμερα το πήρα,και γενικά καθυστερούσε να μπεί στα windows μπορεί και 10 λεπτά , ο σκληρός έδειχνε 99% υγεία. Όλα πήγαιναν καλός,και λέω ας κάνω το κλασσικό καθάρισμα. Καθαρίζω πάστες το καλό στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι ότι για το CPU είναι 1 καλώδιο και 4 βίδες,όπως και το ίδιο για την κάρτα γραφικών για να τα αφαιρέσεις δηλαδή δεν λύνεις τίποτα ήταν και είναι από τα πιο εύκολα laptop στο θέμα καθαρισμού κτλ.,κτλ . βάζω νέες τον ανοίγω όλα καλά ,μεταφέρω και τα αρχεία. Κάνει μόνος του restart κάνει full boot ολα καλά και μόλις πάει να ανοίξει windows μου βγάζει άσπρο καπνό από μπροστά στο πληκτρολόγιο και δείχνει ,το βύσμα του ρεύματος να ζηματάει μιλάμε. Πρώτη φορά μου έχει τύχει κάτι τέτοιο,δεν δοκιμάζω να το ανοίξω με τίποτα το έχω λύσει όλο και το έχω ξανά δέσει για σιγουριά,αλλά ακόμα δεν το άνοιξα αν δεν πάρω πρώτα γνώμες. Τι μπορεί να φταίει; Ρεύμα παίρνει κιόλας από UPS. Έχω χαζέψει...
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 (επεξεργασμένο) Πολλα μπορουν να συμβουν και να βραχυκυκλωσε απο μια βιδουλα που μπορει να εφυγε μεχρι οτιδηποτε... γιατι δεν το ανοιγεις εφοσον εισαι σιγουρος οτι το "εδεσες" σωστα και ειδες και πλακετες μην τυχον εχουν εμφανη αλλοιωση και μετασχηματιστη μην εχει προβλημα μετα απο αυτο..? αυτη ειναι η διαταξη του αν δεν κανω λαθος στο μοντελο γι αυτο ειδες κατω απο πληκτρολογιο και ζεστο το βυσμα.. https://s26.postimg.org/px4kz3ubt/aspire_8930g.png Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2016 από Επισκέπτης
AccountSaver Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Πολλα μπορουν να συμβουν και να βραχυκυκλωσε απο μια βιδουλα που μπορει να εφυγε μεχρι οτιδηποτε... γιατι δεν το ανοιγεις εφοσον εισαι σιγουρος οτι το "εδεσες" σωστα και ειδες και πλακετες μην τυχον εχουν εμφανη αλλοιωση και μετασχηματιστη μην εχει προβλημα μετα απο αυτο..? αυτη ειναι η διαταξη του αν δεν κανω λαθος στο μοντελο γι αυτο ειδες κατω απο πληκτρολογιο και ζεστο το βυσμα.. http://oi67.tinypic.com/2iu2q8y.jpg Το σκέφτηκα για το βραχυκύκλωμα γιατί ,ένα καλωδιάκι που συνδέεται με το βύσμα του ρεύματος και το regulator ουσιαστικά, ήταν λίγο στραβωμένο προς τα κάτω και το πατούσε μια βίδα,οπότε επειδή το είδα και λίγο αρπαγμένο μπορεί να ήταν αυτό. Έχω ανοίξει πλήρως σε 1000 κομμάτια τον υπολογιστή τον καθάρισα διεξοδικός και έβαλα και μεγεθυντικό φακό ,κοίταξα τα smd τα πάντα τυχόν μαύρισματα κτλ. τυχόν σκασίματα ή κάτι περίεργο,αλλά όλα ήταν καθαρά. Μόνο στο καλώδιο που είπα είχε. Ναι,γνωρίζω η διάταξη είναι αυτή σίγουρα. Όσο για το υπόλοιπο,θα σας παραθέσω εικόνες σε λίγο προσπαθώ να βγάλω καθαρές,από το καλώδιο ώστε να φαίνεται καθαρά τι είναι και που βρέθηκε και πως,γιατί εκεί κοντά είδα κιόλας τον καπνό τον άσπρο,ευτυχώς μπροστά στο γραφείο έχω Kill switch ουσιαστικά και νέκρωσα πλήρως όλο το σύστημα άμεσα.
Klausx Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Αν κατάλαβα καλά το Λαπτοπ δεν έβγαζε καπνούς πριν το ανοίξεις απλά αργούσε οπότε κάτι έγινε στην διάρκεια αυτή.Πιστεύω είναι υπερθέρμανση γιαυτό κάνει και ρεσταρτ αν ήταν βραχυκύκλωμα κάτι θα μαύριζε - δεν θα άνοιγε καν.Πιθανές αιτίες:Υπερβολικό ή μη σωστό βίδωμα ψύκτρας επεξεργαστή.Χαλασμένο Cpu fan ή δεν είχε πατήσει καλά το pin.
AccountSaver Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Αν κατάλαβα καλά το Λαπτοπ δεν έβγαζε καπνούς πριν το ανοίξεις απλά αργούσε οπότε κάτι έγινε στην διάρκεια αυτή. Πιστεύω είναι υπερθέρμανση γιαυτό κάνει και ρεσταρτ αν ήταν βραχυκύκλωμα κάτι θα μαύριζε - δεν θα άνοιγε καν. Πιθανές αιτίες: Υπερβολικό ή μη σωστό βίδωμα ψύκτρας επεξεργαστή. Χαλασμένο Cpu fan ή δεν είχε πατήσει καλά το pin. Όχι, αυτό ήταν στην αρχή μετά άλλαξε ,με βάση ότι άνοιξε κανονικά και έβγαλε καπνό. Το CPU FAN λειτουργεί κανονικά . Το μή σωστό βίδωμα του επεξεργαστή δεν παίζει 100%. Όπως και να έχει,πριν δεν τα έκανε αυτά,τόσο καιρό .Στα ξαφνικά συνέβη χωρίς καμία παρεμβολή πουθενά. Ο υπολογιστής είχε και UD3 PRO βάση με 3 ρυθμίζομενους ανεμιστήρες, δηλαδή σαν "κατάσταση" ταλαιπωρίας δεν υπήρχε - υπάρχει. Σήμερα που είναι μέρα θα καθίσω να το δοκιμάσω να το καθαρίσω εκτενώς και να δώ πάλι με μεγεθυντικό τα μέρη του μήπως εντοπίσω κάτι.
AccountSaver Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Βρέθηκε τελικά αλλά δεν ξέρω τι καλώδιο είναι αυτό. Έχει λίωσει όλο το καλώδιο , είχε γίνει βραχυκύκλωμα,με το που το αφαίρεσα άνοιξε ο υπολογιστής κανονικά και δεν μύριζε καμένο κτλ. όλα τα λαμπάκια κανονικά κτλ. Αυτό το καλώδιο μαζί με την πλακέτα του την μικρή ήταν στην δεξιά μεριά του υπολογιστή πάνω στο βίδωμα της οθόνης. Εκεί δείχνει ένα σημάδι "λουκέτου" , δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι όμως. 6050A2188501-LED-A02 GX D-VDA-2 Αυτό γράφει σαν κωδικό ,και είναι όλο εσωτερικά λιωμένο το πατάς και είναι κάρβουνο .
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 δεν εχεις φωτο?ειχε μαγκωσει στο πλαισιο και εκανε σωμα?
AccountSaver Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 6050A2188501-LED-A02 ορίστε φώτο του. Απλά σκέψου το πλακετάκι είναι όλο πλέον μαύρο λιωμένο και το καλώδιο επίσης. Δεν ξέρω καν τι είναι , μόνο Hinge led board λαμβάνω,αλλά ο υπολογιστής ανοίγει κανονικά.
AccountSaver Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Τι εννοείς LED Board , Να μην μπερδευτούμε,ακριβώς .
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Τι εννοείς LED Board , Να μην μπερδευτούμε,ακριβώς . ολο αυτο που βλεπω στην εικονα λεγεται led board https://s26.postimg.org/rgicn1ufd/ledboard.png και λογικα πρεπει να εχει αριστερα και δεξια και ειναι οικονομικα για αλλαγη νομιζω..
AccountSaver Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 ολο αυτο που βλεπω στην εικονα λεγεται led board https://s26.postimg.org/rgicn1ufd/ledboard.png και λογικα πρεπει να εχει αριστερα και δεξια και ειναι οικονομικα για αλλαγη νομιζω.. έχουν να κάνουν δηλαδή απλά με το LED του δεξιού hinge ? Ούτε καν ,σιγά μην μπώ στον κόπο να τα αγοράσω,ποιος ξέρει πόσο θα έχει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα