Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο βίντεο έχει βάλει βύσμα RP-SMA Female. Άρα χρειάζεσαι κεραία με βύσμα RP-SMA Male.

Το παράξενο είναι ότι στην ιστοσελίδα της κεραίας, αναφέρει ότι η κεραία έχει RP-SMA Female (μάλλον λάθος), αλλά στην φωτογραφία φαίνεται καθαρά ότι έχει RP-SMA Male, που πιθανότατα είναι το σωστό.

Γιατί ρωτάς όμως; Θέλεις να κάνεις την ίδια επέμβαση σε άλλη συσκευή;

Δημοσ.

Θέλω να το συνδέσω την κεραία στο router και να πιάνω δίκτυα wifi 5 km συγκεκριμένα θέλω να καθοδηγώ ένα drone που το χειρίζεσαι μεσώ wifi (ipad) και θα ήθελα να το χειρίζομαι από απόσταση μέχρι 5km

Δημοσ.

Καταρχήν η κεραία είναι κατευθυντική, δηλαδή επικοινωνεί μόνο προς το σημείο που είναι στραμμένη. Αν δεν σε πειράζει αυτό και σου είναι εύκολο να την περιστρέφεις, δεν υπάρχει θέμα, διαφορετικά θέλεις μια omni κεραία.

Το να βάλεις μια κεραία με μεγάλο κέρδος ώστε το σήμα να φθάνει μακρυά, δεν σε εξασφαλίζει ότι μπορεί να έχεις επικοινωνία σε τέτοια απόσταση με το drone. Αυτό θα εξακολουθεί να δουλεύει με την δικιά του μικρή κεραία, που ζήτημα είναι αν μπορεί να επικοινωνήσει πανω απο τα 500 μέτρα.

Στην ασύρματη επικοινωνία για να γίνει μια ζεύξη μακρινή πρέπει και τα 2 μέρη να έχουν παραπλήσιες δυνατότητες. Αυτό που αναφέρεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά μιας συσκευής, ότι μπορεί να επικοινωνήσει σε χιλιόμετρα, είναι η μισή αλήθεια. Αυτό που δεν αναφέρεται είναι ότι και η συσκευή με την οποια θα γίνει η συνδεση πρέπει να είναι ίδιων δυνατοτήτων.

Δημοσ.

Γιατί μου το δείχνεις αυτό;

Έχεις καταλάβει τι δείχνει ότι έκανε και πως δουλεύει αυτό που έκανε στο βίντεο;

Αν γνωρίζεις πως δουλεύουν τα ασύρματα δίκτυα, πες μου που έχεις διαφωνία σε αυτό που έγραψα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...