Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χθες το μεσημέρι αποφάσισα να καθαρίσω το pc του θείου μου, το οποίο δεν είχε καθαριστεί στο πρόσφατο παρελθόν. άνοιξα το κουτί του το καθάριζα, αφαίρεσα τη ψήκτρα του επεξεργαστή, η οποία ενώ τη καθάριζα μου έπεσε από 20-25 εκατοστά πάνω στη μητρική. στη συνέχεια αφού σύνδεσα όλα τα μέρη πάω να το κάνω boot αλλά ο υπολογιστής έκλεινε μόνος του. αφαίρεσε μία μία τις ram, τίποτα, άλλες φορές έφτανε ως την μαύρη οθόνη εκκίνησης των windows 7 και έμενε εκεί μέχρι να ξανασβήσει. του κούμπωσα πάνω ένα live usb linux που έχω αλλά και πάλι έκλεινε ενώ ήταν και φόρτωνε το λειτουργικό.

το pc αποτελείτε από:

gibabyte ga-946gmx-s2

intel core quad 6600

2gb ram αγνώστου

psu multirama 400w (το είχε αγοράσει ολόκληρο από το εν λόγο κατάστημα)

μάλλον πάμε για άλλη μητρική;

υπάρχει περίπτωση να οφείλεται το πρόβλημα στην ανάπτυξη υψηλών θερμοκρασιών στον επεξεργαστή καθώς δεν έβαλα πάστα;

ευχαριστώ :)              

Δημοσ.

χθες το μεσημέρι αποφάσισα να καθαρίσω το pc του θείου μου, το οποίο δεν είχε καθαριστεί στο πρόσφατο παρελθόν. άνοιξα το κουτί του το καθάριζα, αφαίρεσα τη ψήκτρα του επεξεργαστή, η οποία ενώ τη καθάριζα μου έπεσε από 20-25 εκατοστά πάνω στη μητρική. στη συνέχεια αφού σύνδεσα όλα τα μέρη πάω να το κάνω boot αλλά ο υπολογιστής έκλεινε μόνος του. αφαίρεσε μία μία τις ram, τίποτα, άλλες φορές έφτανε ως την μαύρη οθόνη εκκίνησης των windows 7 και έμενε εκεί μέχρι να ξανασβήσει. του κούμπωσα πάνω ένα live usb linux που έχω αλλά και πάλι έκλεινε ενώ ήταν και φόρτωνε το λειτουργικό.

το pc αποτελείτε από:

gibabyte ga-946gmx-s2

intel core quad 6600

2gb ram αγνώστου

psu multirama 400w (το είχε αγοράσει ολόκληρο από το εν λόγο κατάστημα)

μάλλον πάμε για άλλη μητρική;

υπάρχει περίπτωση να οφείλεται το πρόβλημα στην ανάπτυξη υψηλών θερμοκρασιών στον επεξεργαστή καθώς δεν έβαλα πάστα;

ευχαριστώ :)              

Εγώ δεν θα έβαζα ούτε τη ψήκτρα. YOLO.

Δημοσ.

Εγώ δεν θα έβαζα ούτε τη ψήκτρα. YOLO.

θεωρείς δηλαδή ότι το πρόβλημα που κλείνει είναι η υψηλή θερμοκρασία; με τον που τον ανοίξω δηλαδή πιάνει θερμοκρασίες τόσο μεγάλες; το ξέρω ότι είναι λάθος αλλά δεν έχω διαθέσιμη αυτή τη στιγμή. είχε από πιο παλιά απλά δεν την άλλαξα

Δημοσ.

Φιλε μου πρεπει να καθαρισεις την παλια παστα απο την ψυκτρα και τον επεξεργαστη και να βαλεις καινουργια.Λογικα γιαυτο σβηνει ο υπολογιστης.Επειδη δεν εχει παστα ανεβαζει θερμοκρασια και σβηνει.

Δημοσ.

θεωρείς δηλαδή ότι το πρόβλημα που κλείνει είναι η υψηλή θερμοκρασία; με τον που τον ανοίξω δηλαδή πιάνει θερμοκρασίες τόσο μεγάλες; το ξέρω ότι είναι λάθος αλλά δεν έχω διαθέσιμη αυτή τη στιγμή. είχε από πιο παλιά απλά δεν την άλλαξα

Δεν θεωρό. Το ξέρω.

Έχω έναν αθάνατο Pentium 4 (που ακόμα λειτουργεί παρεμπιπτόντως) που μια φορά είπα να δω πως θα τα πάει χωρίς πάστα. Βάζω που λες τη ψήκτρα πάνω, ανοίγω το pc και μπαίνω BIOS. Η θερμοκρασία μέσα σε 3 secs, πήγε από 38-49-69-90-97 και έκλεισε αυτόματα.

Καθάρισε τη παλιά όπως λέει ο φίλος από πάνω και βάλε μια απλή του εμπορίου των 2€ και λιγότερο. Έτσι και αλλιώς υποψιάζομαι ότι δεν το κάνει κάτι άλλο πέρα από το browsing τον Η/Υ ο ιδιοκτήτης. Γι αυτή τη δουλειά, μια χαρά είσαι.

Δημοσ.

εφόσον δεν έχει φυσική ζημιά η μητρική(δηλαδή να έχει κοπεί κάποιο pcb trace στην πάνω μεριά)κλείνει λόγω θερμοκρασιών.

θερμοαγώγιμη χρειάζεται 100% δεν μπορεί να δουλέψει διαφορετικά.

επίσης να σιγουρευτείς οτι και η ψύκτρα πατάει 100% πάνω,εφόσον την βιδώσεις/κλειδώσεις δεν θα πρέπει να μετακινείται.

απο πάστες(οχι σοκολατίνες)βρες arctic MX4 είτε Prolimatech Pk-3 nano

Δημοσ.

ναι, ο ιδιοκτήτης δεν κάνει κάτι άλλο πέρα από browsing. οπότε θα κοιτάξω να βρω θερμοαγώγιμη πάστα (δεν είναι και το πιο εύκολο εδώ στην επαρχία) και θα ενημερώσω :)

Δημοσ.

Σε όποιος μέρος και να μένεις, εκτός και αν είναι χωρίο που δεν έχει μαγαζιά με Η/Υ, το οποιοδήποτε μαγαζί με Η/Υ έχει θερμοαγώγιμες πάστες. Είναι αδύνατο να βρεις μαγαζί να μην έχει. Στη χειρότερη, μπες Skroutz και πάρε τη φθηνότερη ετοιμοπαράδοτη πάστα να σου έρθει σε μια - δυο μέρες.

Good luck ;)

Δημοσ.

Για εμένα τα 20-25 εκατοστά μπορούνε να αποβούνε θανατηφόρα τσέκαρε τη μιτρική για κανά σημάδι έστω και το πιο μικρό βαθούλομα να έχει γίνει είναι κακό όσο για την πάστα σιγά όλο το δημόσιο σκοτίζεται να βάλει κανείς πάστα στους υπολογιστές 20 χρόνια και χωρίς πάστα είναι.(εννοείτε βέβαια ότι θέλει πάστα αλλά αυτό που μας νοιάζει τώρα είναι να μην έχει αποκτήσει βαθούλομα ή κάτι άλλο η μιτρική από την πτώση)

• Like 1
Δημοσ.

αδιάφορο σχόλιο

Για εμένα τα 20-25 εκατοστά μπορούνε να αποβούνε θανατηφόρα τσέκαρε τη μιτρική για κανά σημάδι έστω και το πιο μικρό βαθούλομα να έχει γίνει είναι κακό όσο για την πάστα σιγά όλο το δημόσιο σκοτίζεται να βάλει κανείς πάστα στους υπολογιστές 20 χρόνια και χωρίς πάστα είναι.(εννοείτε βέβαια ότι θέλει πάστα αλλά αυτό που μας νοιάζει τώρα είναι να μην έχει αποκτήσει βαθούλομα ή κάτι άλλο η μιτρική από την πτώση)

Άσχετο αλλά θέλω να απαντήσω. Το ότι οι υπολογιστές του δημοσίου είναι 20 ετών, δεν πάει να πει ότι δεν λειτουργούν όπως πρέπει να λειτουργούν. Αρχή όλων, cpu χωρίς πάστα δεν λειτουργεί. Εκτός και αν ξέρεις κανένα μαγικό. Και για να απαντήσω για τους υπολ. του δημοσίου, όσες φορές μας έχουν φέρει μηχάνημα για φτιάξιμο στο μαγαζί, σε idle δούλευε στους 50+ βαθμούς. Πάστα υπάρχει, απλά είναι αυτή του 0,50€ και δεν έχει αλλαχθεί για πολλά χρόνια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...