Προς το περιεχόμενο

Μικρά στίγματα χρώματος στο αμάξωμα

mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εκανα το λαθος πριν καιρο, και παρκαρα σε φρεσκοβαμενη πιλωτη.
Ειχε περασει μεν ωρα απο το βαψιμο, αλλα μαλλον οχι αρκετη...
Αποτελεσμα; Μικρα λευκα στιγματα χρωματος στο αμαξωμα του αυτοκινητου. Καποια στιγμη ειχα περασει φευγαλεα απο ενα φανοποιο, και μου ειχε πει οτι μαλλον φευγουν.
Δεν θυμαμαι ομως καλα τι μου ειχε πει(ζεστο νερο; τι αλλο;) και ειπα να ξαναρωτησω εδω, και να μου πειτε
- τι να κανω / τι να χρησιμοποιησω και πως
- αν ειναι δυσκολο να φυγουν (παει καιρος που εγινε το συμβαν)
- τι επιτυχια θα εχει το εγχειρημα
- και αν το συνιστάτε, ή να μην κανω τιποτε και να μεινω με αυτα.

Μια φωτο απο το αμαξωμα με τα στιγματα

2vafsb7.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εγω εκτος απο νερο δεν θα εβαζα τιοτα αλλο μονος μου . Νομιζω οτι ενας φανοποιος ή αυτοι που κανουν επι τοπου μικρες επεμβασεις σε γρατζουνιες κλπ ειναι προτιμοτεροι .

υπάρχουν ειδικές "πλαστελίνες" 3m,για αυτήν την περίπτωση.σίγουρα θέλει κάποιον που να γνωρίζει!

είναι σε όλο το αμάξι?

Κυριως στο καπώ βρισκονται.

Δινεις ενα λινκ στο ebay με αυτο που λες;

Ο ιδιος ο φανοποιος οταν ειχα παει, δεν μου το ειχε παρουσιασει σαν κατι δυσκολο παντως...

Για να το παω σε φανοποιο, δυσκολο, δυσκολες εποχες να πληρωνω και εργατικα, οσα κι αν ειναι...

Αν μπορω να κανω κατι μονος, εστω με προσοχη και με μια μικρη αγορα, θα το κανω.

Αν ειναι να θελει...το ειδικο, θα μεινει κι αυτο αμανατι οπως και αλλα -μη κρισιμα ομως-μικροπροβληματα στο αμαξι...

Φίλε mentoras99 είχα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με έσενα πριν 1-2 εβδομάδες. Στη δικιά μου περίπτωση την μαλακία την έκανε άλλος. Πήγα καρφί στην αντοπροσωπεία και εκεί με κόστος 62 ευρώ (50 + ΦΠΑ), τα οποία πλήρωσε αυτός που μου έκανε τη ζημιά, το αμάξι έγινε σαν καινούριο. Δεν ήθελα να πειραματιστώ με αλχημείες γιατί μπορεί να γίνει μεγάλη ζημιά στο χρώμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόβλημά μου, δες το σχετικό thread εδώ.

• Like 1

Κυριως στο καπώ βρισκονται.

Δινεις ενα λινκ στο ebay με αυτο που λες;

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=Clay+Bar+Detailing&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XClay+Bar+.TRS0&_nkw=Clay+Bar+&_sacat=0

http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_nkw=detailing+clay+meguiars&_sop=15

υπάρχει και ειδική πετσέτα για αυτήν την δουλειά,δες youtube πώς "λειτουργούν"!!

Φίλε mentoras99 είχα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με έσενα πριν 1-2 εβδομάδες. Στη δικιά μου περίπτωση την μαλακία την έκανε άλλος. Πήγα καρφί στην αντοπροσωπεία και εκεί με κόστος 62 ευρώ (50 + ΦΠΑ), τα οποία πλήρωσε αυτός που μου έκανε τη ζημιά, το αμάξι έγινε σαν καινούριο. Δεν ήθελα να πειραματιστώ με αλχημείες γιατί μπορεί να γίνει μεγάλη ζημιά στο χρώμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόβλημά μου, δες το σχετικό thread εδώ.

Σε ευχαριστω, θα το διαβασω οπωσδηποτε!

Βεβαια προσπαθω να αντλησω πληροφοριες για do-it-yourself κατασταση,

καθως εμενα δεν μπορει να μου το πληρωσει αλλος, τι να τους πω, ειχατε πει μια μερα να φυλαξουμε τα μερα εκτος,

αλλα επρεπε να μας πειτε δυο;

Anyway...

----

Ευχαριστω για τις τοσο χρησιμες πληροφοριες!

Λεω να παρω αυτο το 'σφουγγαρι αργιλου/πηλου', κανει οντως δουλεια οπως γραφει, και οπως λεει και το βιντεο;

Δεν μπορω να καταλαβω βεβαια πως αφαιρει τα στιγματα. Μαλλον οταν το βρεξεις, αποκτα αλλη υφη, σωστα;

Θελει ελαφρως βρεγμενο αμαξωμα, και αυτο να το εχεις βρεξει αρκετα, να το εχεις κανει ευκαμπτο κλπ

Σωστα;

Τι λες, να το παρω αυτο το σφουγγαρι, ή θα προτεινες την πετσετα;

http://www.ebay.com/itm/180g-Magic-Clay-Bar-Car-Auto-Cleaning-Remove-Marks-Detailing-Wash-Cleaner-Blue-/331840888696?hash=item4d43421f78:g:XCMAAOSw3mpXHvfF&item=331840888696&vxp=mtr

http://www.ebay.com/itm/Clay-Bar-Microfibre-Detailing-Washing-Clay-Bar-Towel-Mitt-For-Car-Wash-30x30-cm-/291815820614?hash=item43f1940d46:g:mVQAAOSwRQlXf1i1

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Ηρθε η παραγγελια για το clay bar που ειχα παραγγειλει.

Της 3Μ ειναι οπως βλεπω.

Ομως, οσο κι αν ειδα τα βιντεο, και αν ετριψα, δεν ειδα να φευγουν τα στιγματα.

Θα με βοηθησει καποιος;

:(

Πως το εκανες; χρησιμοποιησες λιπαντικο με τον πηλο;

Εβρεξα το καπω με νερο(προηγουμενως το καθαρισα με απορρυπαντικο-και μετα στο στεγνωσα με πανι για να ειναι καθαρο), εβρεξα πολυ και 'ζυμωσα' αρκετα και τον πηλο παλι με νερο, και αρχισα να το τριβω πανω στο αμαξωμα.

Με πονεσαν τα χερια μου απο την πιεση, αλλα δεν ειδα να φευγει κανενα στιγμα.

Τι κανω λαθος;

O Πηλος εχει βαθμους σκληροτητας. Δεν ξερω αυτος που εχεις παρει ποσο σκληρος ειναι, μαλλον θελεις μεσεας σκληροτητας. Κατα δευτερον ο συγκεκριμενος πηλος θελει λιπανση για να δουλεψει.

Μπορεις να φτιαξεις ενα διαλυμμα απο σαμπουαν αυτοκινητου και νερο και να το βαλεις σε ενα ψεκαστηρι. πλαθεις τον πηλο και τον ψεκαζεις/μουλιαζεις καλα με το διαλυμμα. Σε καθαρη λαμαρινα ψεκαζεις το κομματι που θες να καθαρισεις και αρχιζεις και τριβεις με τον πηλο σε ευθειες κινησεις παντα με μετρια πιεση. ΠΡΟΣΟΧΗ μην σου πεσει κατω για θα πρεπει να πεταξεις το κομματι αυτο.

Για περισσοτερες πληροφοριες δες εδω http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=8&t=3

O Πηλος εχει βαθμους σκληροτητας. Δεν ξερω αυτος που εχεις παρει ποσο σκληρος ειναι, μαλλον θελεις μεσεας σκληροτητας. Κατα δευτερον ο συγκεκριμενος πηλος θελει λιπανση για να δουλεψει.

Μπορεις να φτιαξεις ενα διαλυμμα απο σαμπουαν αυτοκινητου και νερο και να το βαλεις σε ενα ψεκαστηρι. πλαθεις τον πηλο και τον ψεκαζεις/μουλιαζεις καλα με το διαλυμμα. Σε καθαρη λαμαρινα ψεκαζεις το κομματι που θες να καθαρισεις και αρχιζεις και τριβεις με τον πηλο σε ευθειες κινησεις παντα με μετρια πιεση. ΠΡΟΣΟΧΗ μην σου πεσει κατω για θα πρεπει να πεταξεις το κομματι αυτο.

Για περισσοτερες πληροφοριες δες εδω http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=8&t=3

Οταν δοκιμασα με σκετο νερο και ειδα οτι ουδεν,

μετα δοοκιμασα και με σφουγγαρι με απορρυπαντικο,

περναγα με το σφουγγαρι σε ενα σημειο του καπω, και μετα με τον πηλο.

Τι διαφορα εχει να τα βαλω σε ψεκαστηρι, απο αυτο που ηδη εκανα;

Αν δεν μας κανει το σαπουνονερο(οπως λεει στο αντιστοιχο σημειο το πιο πανω κατατοπιστικο αρθρο), πειτε τι αλλο πρεπει να...αγορασω, να δω τι θα γινει.

Θα με βοηθησει καποιος σας παρακαλω;

Ειπα τι κανω.

Εχω μεινει με τον πηλο στο χερι.

Δεν φευγει στιγμα, ουτε για δειγμα.

Πως στην ευχη γινεται;

O πηλός δεν είναι το τελευταίο στάδιο πριν το γυάλισμα/κέρωμα; Θέλω να πω, αν γίνει καθαρισμός με πηλό μετά δε θέλει κέρωμα;

Φυσικα και θελει. Ο πηλος καθαριζει τις επικαθησεις και μετα σφραγιζεις με κερι

Θα με βοηθησει καποιος σας παρακαλω;

Ειπα τι κανω.

Εχω μεινει με τον πηλο στο χερι.

Δεν φευγει στιγμα, ουτε για δειγμα.

Πως στην ευχη γινεται;

Αν εχεις παρει μαλακο πηλο δεν προκειται να φυγει. θες μετριο η σκληρο. Δες στο site της 3Μ τι πηρες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...