NinjaMan Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 (επεξεργασμένο) Πριν 1 μήνα πήγα να παραλάβω καινούριο router από τον ΟΤΕ και μου μετέτρεψαν την γραμμή σε Voip. Μου είπαν ότι αν θέλω να διατηρήσω τον παλιό τρόπο τηλεφωνίας πρέπει να επικοινωνήσω με τα κεντρικά και από εκεί να μου δώσουν άδεια για να γίνει κάτι τέτοιο. Γενικά δεν θέλω Voip για πολλούς λόγους ένας εκ των οποίων είναι να μην έχω 1 router στην πρίζα που δεν σβήνει ποτέ αλλά και επειδή μπορεί να hackαρει κάποιος την γραμμή/να κολλήσω κάνα ιό και να ψαχνόμαστε μετά. Εσάς ποια είναι η άποψή σας για το συγκεκριμένο θέμα; Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2016 από NinjaMan
SPANK Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δεν έχω ακούσει ποτε τον ote να δίνει voip , ολος ο κόσμος τον κλασσικό παλιό τρόπο τηλεφωνίας έχει το pstn , μηπως σου ειπαν κατι αλλο και κατάλαβες λάθος ?
Xristaras12 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 . Yποτίθεται ότι αυτό δεν επιρρεάζει την ταχύτητα του internet αλλά εγώ στις μετρήσεις είδα ότι κάπου "χάθηκαν" 2 με 4 Mbps στην δική μου γραμμή. Δεν βγάζεις και άκρη κιόλας γιατί δεν σου λένε τι συμβαίνει ακριβώς. Αν μπορείς να δεις στατιστικά της γραμμής,δες τι τιμή έχει το snr μαλλον το ανεβάζουν για να μην έχει διακοπές η τηλεφωνία. Δυστυχώς απ οτι έχω διαβάσει(μπορεί και να μην ισχύει)υπάρχει οδηγία μέχρι το 2018 να έχουν γυρίσει οι γραμμές μας σε voip και ο οτέ σε κάθε νέα σύνδεση η σε καθε μεταφορά γραμμής προς αυτόν πλέον βάζει και voip. Γενικά δεν θέλω Voip για πολλούς λόγους ένας εκ των οποίων είναι να μην έχω 1 router στην πρίζα που δεν σβήνει ποτέ αλλά και επειδή μπορεί να hackαρει κάποιος την γραμμή, να κολλήσω κάνα ιό και να ψαχνόμαστε μετά. Αν αλλάξεις τους εργοστασιακους κωδικούς για το wifi,δεν διατρέχεις τον παραμικρό κίνδυνο αν μόνο αυτό σε απασχολεί.
jkoukos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Οδηγία δεν υπάρχει, αλλά όλοι οι πάροχοι στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει (μεταξύ αυτών και ο ΟΤΕ) να αλλάζουν σιγά-σιγά την τηλεφωνία σε VOIP. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τέλος του 2018, όλες οι οικιακές συνδέσεις θα είναι VOIP. Παντού (μέχρι το αστικό κέντρο) όλη η τηλεφωνία είναι ΙΡ και μόνο στο τελευταίο κομμάτι έχει παραμείνει PSTN, από το αστικό κέντρο μέχρι το σπίτι μας. Ήδη σε όσα αστικά κέντρα το υποστηρίζουν, όλες οι νέες συνδέσεις και οι ανανεώσεις, γυρίζουν σε VOIP. Καταρχήν το VOIP (όπως και το ISDN) είναι ασφαλέστερο από το PSTN. Αν αναφέρεσαι στην ασφάλεια της συσκευής (modem/router) τότε έχεις τις ίδιες πιθανότητες με οποιαδήποτε τηλεφωνία. Άλλαξε τους κωδικούς και την ασφάλεια του ασύρματου και να είσαι σίγουρος ότι περισσότερο θα κινδυνεύεις από τις δικές σου δικτυακές συσκευές, παρά από εξωτερικές επιθέσεις.
jkoukos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του 2015, στο κεφάλαιο "Στρατηγική" γίνεται αναφορά σε VOIP μετάπτωση έως το τέλος του 2019. Ωστόσο στο πρόσφατο (2016) ενημερωτικό σημείωμα προς τους ξένους θεσμικούς επενδυτές, αναφέρεται σχετικά, για το τέλος του 2018. Το αν πραγματοποιηθεί και τότε, είναι αλλού παπά ευαγγέλιο.
sundance_kid Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Ο ΟΤΕ δίνει πλέον VoIP (βασικά το έχει βαφτίσει VoBB - Voice over BroadBand) με όλες τις ανανεώσεις, νεες συνδεσεις και γενικά τις αλλαγές. Πρέπει να το ζητήσεις να παραμείνεις σε POTS. Να ξέρεις πάντως ότι το "router στην πρίζα που δεν σβήνει ποτέ" καίει ~0.50€/χρόνο σε ρεύμα και έχει κουμπί για να κλείνει το wlan. Επίσης, δεν νομίζω να ασχοληθεί κάποιος να hackαρει την γραμμή σου, να κολλήσεις κάνα ιό και να ψαχνόμαστε μετά.
bill2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Πλέον όλο το δίκτυο έιναι IP και μένει το κομμάτι απο το αστικό κέντρο μέχρι το σπίτι της η γενικά το χώρο που είναι η σύνδεση να γίνει IP πολλοί πάροχοι δίνουν voip όλοι είτε αν θές 2 νούμερο είτε κανονικά μόνο η wind δεν έχει voip απο όσο ξέρω γιατί ο οτε οικιακά επαγγελματικά δίνει voip η cyta σε όλα voip η vodafone στα επαγγελματικά δίνει voip και στα οικιακά σε ορισμένες περιπτώσεις δίνει voip η forthnet αν θες δεύτερο νούμερο στην ίδια γραμμή αντί να στη κάνει isdn σου δίνει το ένα pots το άλλο voip με δικό της ρουτερ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα