bluesattack Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Σιγά τα αυγά Με φρακο θα πήγαινες όμως; Στο γαμο ? Οχι
antreaslam Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Μέχρι και τα modern times, δεν παιρνανε υπόψιν τίποτα για να κάνουν παιδιά, απλώς κάνανε. Μα το να θες εσύ να καλοπερνάς είναι επιλογή, ανεξάρτητα από την άποψη μου περί αυτής της επιλογής, οποιοσδήποτε έχει το δικαίωμα να βάλει την καλοπέραση του ως "στόχο" της ζωής του. Είδες, βάζεις την προϋπόθεση ότι εμεις μεγαλώσαμε καλά. Πρώτον, παρά πολλοί άνθρωποι αντικειμενικά δεν μεγαλώνουν καλά. Δεύτερον, όταν φεύγεις από το αντικειμενικό κακό (π.χ κακοποίηση) πως προσδιορίζεις αυτό το καλά; Για τον καθένα μας είναι άκρως υποκειμενικο αυτό. Προφανώς, και αυτά δεν τα λεω γιατί είμαι εναντίον στο να κάνουμε παιδιά, αλλά είμαι εναντίον στο να κάνουμε παιδιά γιατί έτσι και στο να κάνουμε παιδιά χωρίς να πληρούμε καμία προϋπόθεση για να γίνουμε σωστοί γονεις. Μα δεν απαιτώ από κάποιον άνθρωπο με "κακές" εμπειρίες, να γίνει καλός γονέας. (Ούτε καν από κάποιον με "καλές" εμπειρίες δεν το απαιτώ). Και ναι, τη φάση "είμαι παρτάλι γιατί γουστάρω", δεν την θεωρώ ως ερμηνεία του αν μπορώ να γίνω ή όχι γονέας, αλλά ως καθαρά εγωιστική ικανοποίηση. Τελικά, καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα (ο τόσο έντονα εγωιστής, δεν πρέπει να γίνει γονέας, γιατί έχει λάθος προτεραιότητες), απλα μπερδεύεται εν προκειμένω το αίτιο με το αιτιατό! Γιατί πετάχτηκα στη συζήτησή σας? γιατί είδα πολύ σκληρή γλώσσα και απίστευτη απολυτότητα, σχετικά με την καλοπέραση, το yolo κλπ...
~mxls~ Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 ... Και ναι ρε, η φάση του ξεσκατισματος, του κωλόπαιδου που πετάει την πιπίλα το βράδυ γιατί έχει όρεξη να παίξει, ενώ είσια κομμάτια, που πεφτει και κλαίει γιατί δεν του πήρες σοκολάτα, είναι σουπερ. Γιατί είναι ένας άνθρωπος που βοηθάς να μεγαλώσει, ΟΣΟ καλύτερα μπορείς, και τον/την βλέπεις να μεγαλώνει μέρα με την ημέρα... Αξία ανεκτίμητη που λέει και η διαφήμιση... Respect.
bluesattack Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Στη καφετέρια lol Ποια καφετερια .Με κοστουμι/γραβατα ουτε στον γαμο.Προτιμοτερο να ακυρωθει ο γαμος
zio10 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Αυτη ηταν γκοθου που εβγαινε μπαροτσαρκα φορωντας ασπρο νυφικο.Τι σου κανει εντυπωση zio ? Τίποτα ρε συ, όλα νορμάλ!
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Μα δεν απαιτώ από κάποιον άνθρωπο με "κακές" εμπειρίες, να γίνει καλός γονέας. (Ούτε καν από κάποιον με "καλές" εμπειρίες δεν το απαιτώ). Και ναι, τη φάση "είμαι παρτάλι γιατί γουστάρω", δεν την θεωρώ ως ερμηνεία του αν μπορώ να γίνω ή όχι γονέας, αλλά ως καθαρά εγωιστική ικανοποίηση. Τελικά, καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα (ο τόσο έντονα εγωιστής, δεν πρέπει να γίνει γονέας, γιατί έχει λάθος προτεραιότητες), απλα μπερδεύεται εν προκειμένω το αίτιο με το αιτιατό! Γιατί πετάχτηκα στη συζήτησή σας? γιατί είδα πολύ σκληρή γλώσσα και απίστευτη απολυτότητα, σχετικά με την καλοπέραση, το yolo κλπ... Μα ο εγωισμός θα είναι λογικά κομμάτι του χαρακτήρα κάποιου. Όταν λοιπόν ο χαρακτήρας αυτος έχει εδραιωθεί, στη πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν μπορεί και να αλλάξει.Οπότε αν κάνει παιδιά το πιο πιθανό είναι αυτή η νοοτροπία να τον ακολουθήσει (όχι απαραίτητα στον ίδιο βαθμό). Προφανώς, αυτό έχει να κάνει και με το αν πιστεύεις ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν ή όχι γενικά ή και ειδικά (σε αυτή τη περίπτωση με τον ερχομό ενός παιδιού). Πόσοι θεωρεις όμως ότι όντως μπορούν να πετάξουν τον εγωισμό τους για χάρη κάποιου αλλου; Και καλά εκανες! Δεν είναι πριβε η συζήτηση. Απλώς ανεξάρτητα απο τις απόψεις μου περί παιδιών, καλοπέρασης κτλ, οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν τις επιλογές που αυτοί θέλουν και όχι τις επιλογές που οι άλλοι θέλουν για αυτούς. Γιατί πολλοί κάνουν παιδιά όχι γιατί εκείνοι όντως θέλουν, και συνήθως δεν έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Ποια καφετερια .Με κοστουμι/γραβατα ουτε στον γαμο.Προτιμοτερο να ακυρωθει ο γαμος Καλά κάνεις, αν πας ποτέ, να πας όπως θες
defacer Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Η δική μου πραγματικότητα είναι, ότι είναι *** ΤΡΕΛΛΟ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ *** τα παιδιά. Αντρέα καλά τα λες γενικά, απλά το διόρθωσα λίγο 4
Βασίλης_29 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Ζω σε επαρχιακή πολή και εδώ αν δεν παντρευτείς και κάνεις παιδιά γίνεσαι απευθείας το αποπαίδι της οικογενείας. Δεν θέλω να φύγω γιατί έχω καλή δουλειά και δικό μου σπίτι, και γουστάρω να είμαι εργένης και να βγάζω τα γούστα μου. Αλλά όταν όλο το σοί παντρευεται και κάνει τα μούλικα αρχίζει αυτομάτως και πέφτει η πιεση πάνω σου. Ξαφνικά γίνεσαι το μάυρο πρόβατο, ο περιεργος και ο παράξενος αυτός που δεν έχει νοημα να ζει αν δεν κάνει οικογένεια.. Είναι τόσο παράξενο να μην θες να κάνεις οικογένεια? Δεν μπορω να καταλάβω γιατί ειναι τόσο μεγάλο ταμπού σε κλειστές κοινωνίες ακόμα και σήμερα 2016 αυτές οι αντιλήψεις μου την σπάνε... Και εμένα μου την σπάνε αφάνταστα αυτές οι κολονοοτροπίες. Θα σου έλεγα να κοιτάξεις να φύγεις αν μπορείς και μην κάτσεις να ανεχτείς κάτι. Δεν θέλω ούτε παντριές και παιδιά ούτε τίποτα, έχω ήδη ένα μάτσο προβλήματα υγείας κληρονομικά και πολύ άσχημα βιώματα από τους τσακωμούς των γονιών μου.
efo355 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Ο παππούς μου σήμερα κλεινει τα 88 και θα παμε όλοι στο σπίτι του το βράδυ. Οι δύο οι κόρες του εμείς τα τρία εγγόνια ( εγώ με τη γγυναίκα μου η αδερφή μου με τον άνδρα της )και οι δύο γαμπροί. Θα σβήσει τα κεράκια του θα κάνουμε τη πλάκα μας και θα φύγουμε. Χρειάζεται να εξηγήσω πόσο χαρούμενος θα είναι ο παππούς μου και ή γιαγιά μου απόψε; 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Ο παππούς μου σήμερα κλεινει τα 88 και θα παμε όλοι στο σπίτι του το βράδυ. Οι δύο οι κόρες του εμείς τα τρία εγγόνια ( εγώ με τη φτώχια μου ή αδερφή μου με τον άνδρα της )και οι δύο γαμπροί. Θα σβήσει τα κεράκια του θα κάνουμε τη πλάκα μας και θα φύγουμε. Χρειάζεται να εξηγήσω πόσο χαρούμενος θα είναι ο παππούς μου και ή γιαγιά μου απόψε; Οχι, αλλά τι σχέση το γεγονός που περιγράφεις με το θέμα που έθεσε ο ts? 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Ο παππούς μου σήμερα κλεινει τα 88 και θα παμε όλοι στο σπίτι του το βράδυ. Οι δύο οι κόρες του εμείς τα τρία εγγόνια ( εγώ με τη γγυναίκα μου η αδερφή μου με τον άνδρα της )και οι δύο γαμπροί. Θα σβήσει τα κεράκια του θα κάνουμε τη πλάκα μας και θα φύγουμε. Χρειάζεται να εξηγήσω πόσο χαρούμενος θα είναι ο παππούς μου και ή γιαγιά μου απόψε; Και;
efo355 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Και;Τι και; Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις;Οχι, αλλά τι σχέση το γεγονός που περιγράφεις με το θέμα που έθεσε ο ts?Ούτε εσύ καταλαβαίνεις;
defacer Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Τι και; Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις; Ούτε εσύ καταλαβαίνεις; Εγώ δεν ξέρω αν καταλαβαίνω, αλλά αν το κριτήριο για τέτοιες αποφάσεις ζωής είναι το πόσο θα χαρεί κάποιος τρίτος, γάμα τα. 3
efo355 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Εγώ δεν ξέρω αν καταλαβαίνω, αλλά αν το κριτήριο για τέτοιες αποφάσεις ζωής είναι το πόσο θα χαρεί κάποιος τρίτος, γάμα τα.Καλα..... δεν θα κάτσω να εξηγήσω το αυτονόητο του μηνύματος μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις