Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα παντα ειναι θεμα ηλικιας / timing. Μεχρι καποιο σημειο γελούσα με συμμαθητες/συμφοιτητες που ξεσκ@τωναν μωρα. Και δεν μπορουσαν να βγουν για ενα καφε.

Παρεα με καποιον τροπο, καλως ή κακως χρειάζεται. Το συνειδητοποιει κανεις οταν "φευγουν" δικοι του ανθρωποι. Οι φιλοι χανονται η κλεινονται ή κλεινονται στις οικογενειες τους. Οταν προκυπτει καποιο προβλημα υγειας και καταλαβαινεις οτι δεν εισαι ο σουπερμαν. Οταν θελεις να εχεις καποιον να μοιραστεις καποια πραγματα, καλα ή κακα.

Και μετα απο καποιο σημειο, νοιώθεις ισως οτι εχεις πετυχει καποια πραγματα και πρεπει να προχωρησεις ενα σκαλακι παραπανω.

Πωπω. Μου μαυρισες την ψυχη πρωι-πρωι!

• Like 4
  • Απαντ. 199
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

παντα πιστευα οτι ολοι οσοι δεν παντρευονται ειναι επειδη δεν τα καταφεραν και όσοι το έπαιζαν "πλοια ανοικτης θαλασσης" οταν μεγάλωσαν και εμειναν μονοι τους το μετανοιωσαν αλλα πλεον ηταν αργα.

Τι εννοεις? Εκεινος,που παντρευεται,τι ακριβως καταφερε?

• Like 6
Δημοσ.

Όπως είπε και ο Κομφούκιος:

"Ο άντρας, αργά η γρήγορα, θα μετανιώσει για την γυναίκα του. Για τα παιδιά του, ποτέ."

Η επιλογή συντρόφου είναι μεγάλο κεφάλαιο και δεν πρέπει να γίνει επιπόλαια και εξαναγκαστικά.

Απο εκεί και πέρα, ένα παιδί (ή περισσότερα) είναι ένας συνδυασμός χαράς και βασάνων. Έχει πολλές ευθύνες, έχει πολύ τρέξιμο, έχει απίστευτο γέλιο και πάρα πολλά χαμόγελα.

• Like 5
Δημοσ.

Μπορεί για σένα και για τους περισσότερους να είσαι πετυχημένος στην δουλειά σου, να μην είσαι ρεμάλι, ευγενικός καθως πρέπει άτομο να μην δίνεις δικαιώματα δλδ να είσαι ένας φυσιολογικός άνρθωπος αλλά απο κάποια φάση της ζωής σου και μετά όλα αυτά δεν μετράνε αν δεν παντρευτείς... Προτιμούν να είσαι αλήτης άχρηστος χωρίς λεφτά χωρίς δουλειά και να έχεις παιδί... ειναι αρρώστος η τρόπος σκέψης μερικών.

• Like 2
Δημοσ.

Τι εννοεις? Εκεινος,που παντρευεται,τι ακριβως καταφερε?

Υποθέτω πως εννοεί το "όσα δε πιάνει η αλεπού...". Κάποιοι έχουν κάνει τη γενικευση πως όσοι δε παντρεύονται ειναι επειδή δε μπορουν.

Αποπάνε, δε ξέρω κανέναν που να έχει τέτοια νοοτροπία. Οχι τουλάχιστον στην εποχή μας. Επισης δε ξέρω πολλους που να μην έχουν λεφτά και να γενοβολάνε και μετά να τους φταινε οι πολιτικοι. Ισα ισα που δε γεννάνε επειδη δεν έχουν φράγκα γεγονος που δηλωνει ωριμότητα.

Δημοσ.

Η οικογενεια δεν ειναι για ολους. Αυτα τα στερεοτυπα ειναι απαρχαιωμενα. Γι'αυτο υπαρχουν τοσοι κακοι γονεις αλλωστε. Δεν ειναι ολοι προορισμενοι να γινουν γονεις. Μου τη δινουν αυτοι που λενε ''α εφτασες τοσο καλε,ποτε θα κανεις οικογενεια''. Λες κι αυτο ειναι το νοημα της ζωης για ολους. Για καποιους ειναι και για καποιους οχι. Get over it.

Απο εκει και περα ομως,νομιζω πως ενας συντροφος ειναι απαραιτητος. Καλα ειναι να εισαι μονος μεχρι μια ταδε ηλικια,αλλα οταν μεγαλωσεις πολυ,ολα αλλαζουν κι η μοναξια πλεον μονο ωραια δεν ειναι. Φυσικα ομως αν δεν εχεις βρει σωστο συντροφο,καλυτερα να εισαι μονος παλι. Κι αυτο λαθος ειναι,που βιαζονται ολοι να τακτοποιηθουν με καποιον απλως γιατι εχουν μεγαλωσει και φοβουνται μη μεινουν στο ραφι.

• Like 10
Δημοσ.

έχει μια διαφορά το να επιλέγω κάτι συνειδητά και το να επιλέγω κάτι λόγω ανωτέρας βίας...όλα τα πράγματα στην ζωή είναι θέμα επιλογών, αυτή την επιλογή όμως θέλω να την πάρω εγώ και όχι κάποιος άλλος για μένα..

σημασία στην ζωή έχει να περνάς καλά ΧΩΡΙΣ να ενοχλείς άλλους ανθρώπους..αν περνάς καλά με την γυναίκα σου/κοπέλα σου οκ αν δεν υπάρχει τέτοια κοπέλα στην ζωή σου μην κάνεις κάποιο next step γιατί μετά θα νιώθεις πολύ χειρότερα και από αυτούς που μείνανε μόνοι τους...

Ναι για συνειδητή επιλογή μιλάω κι εγώ αλλά για μετά από αρκετά χρόνια, όταν μεγαλώσεις και φτάσεις 60-70 χρονών και δεν είσαι νέος πλέον...εκεί μάλλον θα το μετανιώσεις που έμεινες μόνος!

Συνηθιζεται πάντως...(το να είσαι μονος)

Εγώ βλέπω το αντίθετο!

Τίποτα δεν είναι στη ζωή το παν.

Δικό σου αυτό;! :)

Δημοσ.

Δικό σου αυτό;! :)

ειχα διαβασει στον Αρκα ενα παρομοιο :  στην ζωη υπαρχουν κι αλλα πραγματα περα απ το να ζουμε

• Like 1
Δημοσ.

Πολλοι ανθρωποι που εχουν κανει οικογενεια καταληγουν μονοι αρα λοιπον η τεκνοποιηση δεν ειναι κριτηριο συντροφιας.Και αν το δει κανεις ετσι νομιζω οτι απλα εκπληρωνει μια εγωιστικη αποφαση και οχι τοσο συνειδητοποιημενη.Κατα τα αλλα συμφωνω με τους προλαλησαντες.

• Like 1
Δημοσ.

Υποθέτω πως εννοεί το "όσα δε πιάνει η αλεπού...". Κάποιοι έχουν κάνει τη γενικευση πως όσοι δε παντρεύονται ειναι επειδή δε μπορουν.

Υπαρχουν και εκεινοι,που παντρευονται ακριβως για τον ιδιο λογο..επειδη δε μπορουν!!!

• Like 6
Δημοσ.

Εγώ βλέπω το αντίθετο!

:)

Υπάρχει ένα πολύ ισχυρό σοκ στην αρχή,αλλά μετά απο λίγο το ξεπερνάς και το συνηθίζεις.Οχι όλοι.Οι σκληραγωγημένοι.Οι άλλοι δυστυχως δεν.

Δημοσ.

Πολλοι ανθρωποι που εχουν κανει οικογενεια καταληγουν μονοι αρα λοιπον η τεκνοποιηση δεν ειναι κριτηριο συντροφιας.Και αν το δει κανεις ετσι νομιζω οτι απλα εκπληρωνει μια εγωιστικη αποφαση και οχι τοσο συνειδητοποιημενη.Κατα τα αλλα συμφωνω με τους προλαλησαντες.

Με ποιους απ'όλους; :P

Υπάρχει ένα πολύ ισχυρό σοκ στην αρχή,αλλά μετά απο λίγο το ξεπερνάς και το συνηθίζεις.Οχι όλοι.Οι σκληραγωγημένοι.Οι άλλοι δυστυχως δεν.

Εννοούσα ότι εγώ δεν ξέρω πολλούς πάνω από κάποια ηλικία που να είναι μόνοι τους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...